Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   87 / 211
(#) zenetom válasza watt hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Lehet be kéne vásárolni a 2550-ből
(#) sehaxx válasza zenetom hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

sziasztok
Nem vonják ki a forgalomból a 2550-t.
Egyszerüen megnött rá az igény PS3 törés miatt.
Ugyanez a helyzet Atmel vezérlöknél is.
Lecseng a dolog utána ujra lessz.
(#) watt válasza zenetom hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ja! De azért remélem nem ez lesz, miután nagyon jó ki PIC-ez más ezer dologra is! thumbup:
(#) zenetom válasza sehaxx hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Milyen PS3 törés miatt?
(#) PIC hozzászólása Szept 23, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni.
Mellékeltem 2 képet amin látszik, hogy éppen hol tartok a WATT-féle smd pickit2 klón építésével. Még hiányzik egy-két dolog: tüskesor, 1db kondenzátor, de nem vagyok benne biztos, hogy milyen, 6001, PIC2550.
A kérdésem ill. kérésem az lenne, mivel ez életem első smd nyákja és életemben most vasaltam nyákot először, nézzetek már rá szakmai-szakértő szemekkel, hátha láttok valami durva hibát vagy rendellenességet.

Még egy bónusz kérdésem is lenne: Van 3 típus: PIC18F2550 I/SO, I/SP, és T-I/SO azt hiszem csak az utóbbi kettő van raktáron a ChipCad-nél. ezek mind jók ehhez a kapcsoláshoz? lábkiosztás ua. úgy tudom.
Előre is NAGYON köszönök mindent!

István
(#) Hp41C válasza PIC hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Szia!

A pic típusszámának végződése a hőmérséklet tartományt és a tokozást jelenti: I ipari, E extended. A 18F2550 esetén a SP a dip28 tok, SO soic28 tok. Ez utobbi kell a Watt féle klónba.
(#) watt válasza PIC hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Egész jó lett! Az ICSP csatlakozónak van olyan lába, amit mindkét oldalon be kell forrasztani, erre figyelj.
A két dióda milyen típusú?
(#) PIC hozzászólása Szept 23, 2010 /

Köszi, de még szépítkezni fogok vele csak az első szempont, hogy működjön
lehet, hogy csinálok neki majd plexiből szép dobozt is.
A 2 dióda ilyen típusú:
http://www.hestore.hu/termek_10022223.html

A két 47µF-os tantál kondi jól van szerinted? (polaritás)
(#) watt válasza PIC hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

A dióda jó lesz.
A képen nem látható ezen a monitoron a csík. A csík az SMD tantalokon a pozitív sarok, így ellenőrizd.
(#) PIC hozzászólása Szept 24, 2010 /

Sikerült. A belső ICSP-t is beforrasztottam mindkét oldalon. Már csak pár dolog kell:
- PIC18F2550-I/SO
- MCP6001 műveleti erősítő
- kimaradt 1 átfúrás az ICSP mellett
- HEX file-ok (ebben tudnátok tanácsot ill. linket adni?)

Elvileg a suliba segít az egyik tanár ráégetni a firmware-t. De necces mert még csak első éves vagyok.(Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki)
Esetleg valaki jár(t) ide?
(#) Norberto válasza PIC hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Hello!

Műveleti erősítő van, és PIC-em is, beégetni is be tudom, ha kell. Csak el kell jönnöd mindezért egyik nap. Én is még a jelenlegi ÓE-re járok.

Ez aztán gyors válasz volt, vajon miért...
Józsefvárosi telephelyre járok, te meg Óbudára de ez nem jelent semmit. De nagyon megfontolandó amit mondtál, szerintem jövőhéten megejthetnénk a dolgot.
(#) Hp41C válasza PIC hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Szia!
A PICKit2 honlapján megtalálod a HEX -et. Műveleti erősítőt a ChipC@d -nál vehetsz (ott van Józsefvárosban, a Tűzoltó utcában majdnem szemben a "telephellyel"). Figyelj a pontos típusszámra, mert háromféle lábkiosztással kapható...

Ja, oké Köszi szépen
A pontos típusszám akkor remélem ez: PIC18F2550-I/SO
Vásároltam már náluk régebben, már csak ez az égető lenne ami nagyon kéne már nekem lassan 1 éve...
Ha működni fog én szerintem öröm táncot járok vagy nem tudom
(#) Hp41C válasza PIC hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Nem a pic-re, hanem a műveleti erősítőre gondoltam...
(#) Norberto válasza PIC hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ebből a típusszámú PIC-ből (...2550) manapság kifogyott az említett cég. Nem véletlen említettem önmagamat. Nekem van minden, kéznél, ami az égetőhöz kell. Önállóan a műveleti erősítőtől sajnos nem fog életrekelni a szerkezet.

Egyébként én is a nyóckerbe járok, de egyedül péntekenként fordulok meg ott. Többi napon dolgozom.

Jaa, nem figyeltem eléggé..
Akkor gondolom ez: MCP6001T-I/OT
Ez a típus szerepel WATT alkatrész listájában.

Na, pedig már biztos voltam benne, hogy Budára jársz.
(#) tomeszku hozzászólása Szept 24, 2010 /

Sziasztok!

Találtam egy adapter nyáktervét. Viszont a nagy zöld foglalatot nem tudom beszerezni itthon, netről rendelni pedig drágának tartom. Az lenne a kérdésem h helyettesíthető-e a zöld foglalat 3 sor sima mezei egyszerű ic foglalatokkal?
köszi
(#) Norberto válasza tomeszku hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Helyettesíthető végülis.

Én viszont tudok egy rendes emberről, aki árulni szokott ilyet itt a fórum apróhirdetései közt: Libus

Keresd meg őt ezügyben, én már vettem ilyen 40-lábú ZIF foglalatot tőle.
(#) tomeszku válasza Norberto hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

köszi
(#) watt válasza tomeszku hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Itt is kapható, ha netán az ajánlott forrásból nem sikerülne, vagy drágább lenne.
(#) tomeszku válasza watt hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

köszi már megtaláltam, én is innen szoktam rendelni de megmondom őszintén hogy sajnálok kiadni érte 4-5 ezret.

viszont láttam itt a fórumon egy icd2 adaptert, kicsit közelebb raktam a két tüskesor foglalatot és már jó is lett, remélem.
(#) jdani hozzászólása Szept 25, 2010 /

Hali. Sok mindenkinek, aki PICkit2 épített (nem SMD változat) mindenki USB-B csatlakozót használ? Miért? és ha én egyszerű USB csatlakozót teszek oda, mint a PC-n van?
(#) emmzolee válasza jdani hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Szíved joga. Teljesen mindegy melyiket használod. Nekem pl pont ilyen kábelem volt itthon. Annó Szilvától vettem egy kittet.
(#) icserny válasza jdani hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Az USB kapcsolat nem egyenrangú felek között zajlik. A viszonyt többnyire a csatlakozók is jelzik: A-típusú aljzat van a host oldalon (pl.a PC-n), illetve a HUB-okon, s B-típusú a készülékekeken (device). Az összekötő kábelek egyik vége A-típusú dugasz (ez megy a PC-be), a másik vége B-típusú (normál, mini vagy mikro méretben).

Fentiekből következik, hogy ha B típusú csatlakozóval épül a PICkit, akkor sokkal könnyebb beledugni a gyári kábelt...
(#) watt válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Idézet:
„Teljesen mindegy melyiket használod.”

Ez ebben a formában nem igaz...

Elektronikai szempontból mindegy, eltalál ezen is a jel. A további szempontokat icserny leírta.
(#) garga hozzászólása Szept 25, 2010 /

Szia emmzolee!
Sajna én nem tudom a lay fájlt kezelni!
Érdekelne a pdf formátum, előre is Köszi!
(#) emmzolee válasza garga hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Akkor beteszem az összes pdf tervemet a Fox Delta PB1.2 -ről.
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

És itt a vége.
(#) emmzolee válasza garga hozzászólására (») Szept 25, 2010 /

Nem tudom milyen technikát használsz a nyák kszítéshez remélem így jó lesz.

Én is meg csináltam az enyémet fotózással. Itt van róla 2 szkennelt kép.
A maszkjaim nem az igaziak, mert már fogy a toner a nyomtatómban.
Következő: »»   87 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem