Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1366 / 3608
(#) vicsys válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Az előbb nálam is behalt. Most már jó!
(#) Ricsi89 válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

A HeStore is dobott egy mysql-es hibaüzit, amikor a HE is leállt.
(#) Georgee válasza zenetom hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Éjfélkor feklszek le és 4:45kor kelek, nekem bőven elég
(#) zolika60 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Most már itt is a normál kerékvágásban megy a dolog.
(#) szamóca válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 23, 2010 /

Ez Olyan mint a Wiszkys meg artuditu keresztezése. Az milyen lenne már!
-Adjátok ide a pénzt, vagy lefüttyöglek benneteket!
Távozáskor meg az egyik nyílásán Wiskyt locsolna.
(#) Ricsi89 hozzászólása Szept 24, 2010 /

A ma reggeli felkelés semmi gondot nem okozott, mivel már 6 előtt felkeltem magamtól. Ha ezt így tudom, akkor a telefonon be sem állítom az ébresztőt. Általában mindig ez van, hogy nem a telefon ébreszt engem, hanem én a telefont.
(#) DuMatyi hozzászólása Szept 24, 2010 /

Kis magyar valóság.

"Az oklevél tulajdonosa tanulmányai során az Informatikus könyvtáros képzéshez tartozó
Iskolai könyvtári specializáció (önálló szakképzettséget nem eredményező szakirány)
követelményeit teljesítette."

Azaz: olyan, mintha szakirány nélkül végeztem volna. Van is meg nincs is szakirányos végzettségem. A probléma gyökere, hogy régen a könyvtáros képzés eléggé beteg módon mindenképpen kétszakos volt, jellemzően egy tanárszakkal volt kombinálva (Könyvtár- Magyar, Könyvtár-Történelem, Könyvtár-Fizika stb...). Egy szál magában nem is lehetett elvégezni. Hozzáteszem teljesen feleslegesen, mert aki például közkönyvtárba ment, minek volt neki szüksége még egy tanár szakra? Vagy aki kutatóintézet könyvtárába? Aki iskolába akart menni, az olyanra ment volna, aki nem, az egyszakosra.

Ez a beidegződés megmaradt. Iskolai könyvtáros csak pedagógiai végzettséggel lehet valaki. Nekem ilyen szakirányom van, más nem indult. Az uniónak köszönhetően (igen, kisbetűvel és direkt, mint nemecsek ernő) megszűnt a kétszakos képzés. Nekem le kellene tenni még egy tanár szakot ahhoz, hogy iskolai könyvtárban lehessek könyvtáros. A tanárszakokat egységesen Magister (master) fokozathoz, azaz egyetemi végzettséghez kötötték, kivéve a tanítót. Tehát a mai rendszerből kikerülő pedagóguspalánták intézménytől függetlenül egyetemi diplomával rendelkeznek akkor is, ha általános iskolában tanítanak. A pedagógus BA képzésben csak alapozás folyik, azzal még nem oktathatnak.

Tehát nekem ahhoz, hogy iskolai könyvtáros legyek, még öt évet kéne tanulnom. Ne csodálkozzanak az illetékesek, ha egy idő után nem lesz ki legyen az iskolai könyvtárakban egy idő után, főleg nem 2 diplomást annyi fizetésért. A dolog pikantériája az, hogy középiskolai könyvtárostól egyetemi végzettséget várnak el könyvtár szakon is. Számoljunk csak: egy új master pedagógia képzés 5 év plusz 5 év összesen a könyvtáros master, amiből 3 év megvan. Álmodik a nyomor... Két kiút lenne: az egyik a tanító szak (nem vagyok alkalmas), vagy a Debreceni Egyetem Informatika tanár mesterszakja, melyre lehet Informatikus Könyvtáros szakkal jelentkezni.Tehát: Egy helyre tuti nem megyek: iskolai könyvtárba. A két szakot 4 illetve 5 év alatt el lehetett végezni, akkor az úniónak minek kellett belőle 10 évet csinálni? Megint csak gratulálok. A rosszból csináltunk még rosszabbat. Ez az, amit nem tudok megszokni. Ez kábé olyan, mintha egy orvos leteszi a sebész szakvizsgát, és nem operálhat, mert még sohasem készített kézzel szikét, és egy szikekovács tanfolyamot és egy anyagmérnöki diplomát el kell végeztetni vele.

Még szerencse, hogy általában nem nézik a szakirányt (ha van hátszél, akkor főleg nem - nekem nincs).

Nooooooooooooooooormális?!

Nonszensz.JPG

(#) maTaKee hozzászólása Szept 24, 2010 /

Helló!
A 24-es számú főúton biciklivel lehet közlekedni? Gyöngyösről mennénk fel a Kékesre.
(#) Ricsi89 válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Szerintem főúton nem lehet biciklivel menni.
(#) maTaKee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Helló!
Ez így nem teljesen igaz, mert lakott területen belül lehet rajta menni de vannak olyan főutak, ahol lakott területen belül-kívül egyaránt lehet menni. Csak nem tudom, hogy a 24-es főút melyikbe tartozik...

Bővebben: Link
A link szerint van kerékpárút mellette(de meddig ), tehát valameddig biztos mehetsz rajta.
(#) maTaKee válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Uhh köszi, és ebből azt is megtudtam, hogy egyenetlen az út.
(#) DuMatyi válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ha tábla tiltja, és/vagy van kerékpárút, ott nem lehet. Autópályán és autóúton nem lehet közlekedni, főútvonalon lehet. A 24-es út kétszámjegyű, tehát alsóbbrendű. A KRESZ szerint lehet. Mindenképpen. Függetlenül attól, hogy lakott területen belül, vagy kívül. Van jogosítványod? ha igen, akkor kötelezted magad, hogy naprakészen tartod a KRESZ tudásodat a tanfolyam elvégzése után is. :no:

Ja * tehát ne száguldozzál.

Á..
(#) maTaKee válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Az 51-es főút is 2 számjegyű, mégsem lehet rajta menni... :hide: na most már csöndben maradok

A KRESZ módosításokat, én mindig elolvasom, de eddig ilyennel még nem találkoztam, hogy ha 2 számjegyű az út, akkor ez és ez van...
(#) DuMatyi válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Kivéve ahol tábla tiltja...

Gondolom ott tiltja tábla a kerékpárforgalmat.
Közben ezt is megéltük, hogy egy moderátor belejavított a hozzászólásomba.
Reggel meg környezettani alapismeretek órán(de jó, hogy ilyeneket kell tanulnom) az óra végén a tanár kivetített egy képet, víz volt rajta, meg pár belógó fa. Erre kérdezi, hogy mi lehet ez. Beszóltam picit hangosabban, hogy utcaszéli pocsolya. Erre a tanár mondta, hogy hangosabban. Körülöttem mindenki elkezdett nevetni.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Azért kell ilyeneket tanulnod, hogy mérnökként lehetőleg ne engedd az ólmos-higanyos-ciános levet a folyóba, mert abból iszol. Mindemellett azért kell ilyeneket tanulnod, mert középiskolában túró volt az oktatás, és szükségesek ezek a felzárkóztató tárgyak. Régen nem kellettek.
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Nekem viszont van melóm! Műszaki számítástechnikai technikusként portás leszek Még mindig nem tudom eldönteni, hogy örülnöm kéne neki, vagy mi a franc Havi 40-ért végülis nem sok mindent kell csinálni napi 6 órában, de… Na mindegy, 3 hónapig ez megy majd, merthogy úgy közvetítettek ki a "jóakarók". Viszont vannak pozitívumai, pl itt van kb 1km-re, minden tanárt (nagy részét) ismerem, 10 éve ebben a suliban végeztem. Merthogy iskoláról van szó Idegileg fogalmam sincs, hogy fogom bírni… Na mindegy. Csak gondoltam közlöm az örömhírt. (Ha hülyé(bb)re vernek se tudom megmondani, hogy most ez jó-e nekem… Hónap elején kezdek. Majd béészámolok.)
(#) pucuka válasza maTaKee hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ilyen szabály valóban nincs, hogy az 51 -es úton nem szabad. Hová is vezetne egy ilyen szabály.
De ha felhajtasz az útra, akkor mindjárt találkozhatsz egy három részre osztott behajtani tilos táblával, ami tiltja a lassú jármű, kerékpár és állati erővel vont jármű behajtását. Nem árt a jelzőtáblákat figyelni.
(#) DuMatyi válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Fantasztikus. Ezért megérte ám tanulni. Hiába van technikusid, ha nincs mögötte lehetőség. Addig az csak egy papír. Én heti 4 órában leszek feldolgozó könyvtáros elsejétől. December 31-ig, azaz 3 hónap. Volt tanárom felköltözött Pestre. Egyetemi végzettséggel és fél PhD-vel (Tudományos doktori-kandidátusi fokozat) ugyanezt csinálja, mint én, csak 8 órában. Egyszerűen bicskanyitogató.
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ne aggódj, ez még egy kicsit rosszabb is. T.i. az iskola könyvtáros általában 4 vagy 6 órás és emiatt meg a bértábla miatt jóval kevesebb a fizuja. Matyi! Te egy értelmes ember vagy. Miért nem keresel valami munkát a műszaki szférában és szakítasz a könyvtárosi ideával...?
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Haverom mondta pár napja, hogy ha lenne olyan szakma, amiben el tudna helyezkedni és biztos állás lenne huzamosabb ideig, akkor simán otthagyná az egyetemet és elmenne kitanulni azt a szakmát. Csak itt már mi biztos?
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Mindegy, innen már csak fölfelé vezet az út
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Illetve... Azt nézve hogy tanítsak, és mellette vigyek még egy könyvtárat is. Mellesleg, két dolgozatjavítás között ráérő időmben.

A kérdésedre a választ kicsit körülményes úgy leírnom, hogy ne legyen benne majd utólagos moderáció. A probléma gyökere az, hogy kö*ög világban élünk. Szépen lassan mi magunk kormányozzuk vissza a világot a vadkapitalizmusba. A munkavállalónak lassan semmi joga nem lesz. Konkrétan arra gondolok, hogy túlóráztatnak, és ha nem tetszik, el lehet menni. Nyolc órát fizetnek, de dolgozz 10-12 órát. A túlórát nem fizetik ki, és a nyugdí kasszába is csak 8 órát fizetnek. Életed fizikai értelemben vett felét dolgozod. 24-ből 12 órát. Ez megy manapság a versenyszférában. Ez az, ami a torkomon nem megy le, és nem kívánok ebben részt venni. Ezért volt célom az, hogy a közszférába bekerüljek. Én nyolckor fel kívánom venni a tollat az asztalról, négykor le kívánom tenni. Nyolc órát fizetnek, nyolc órát kívánok dolgozni. én elsősorban élni szeretnék. Azért dolgozom, hogy éljek, és nem azért élek, hogy dolgozhassak. A sírkövemre meg ugyan ne az legyen felvésve, hogy élt, dolgozott és meghalt. Úgy kívánok élni, hogy legyen időm a családomra és a barátaimra, és ne úgy essek haza, mint a mosott akármi, bedőlök az ágyba, és másnap kezdődik minden előröl. Nem lenne sem energiám sem kedvem az emberek társaságát keresni.

A közszférába szerencsére bizonyos helyekre ez nem gyűrűzött még be. Egy ilyen helyet szeretnék kifogni magamnak. Ez az oka a könyvtárosi ideáimnak.

Másrészt a hivatásos műszaki pálya valahogy nem igazán fekszik nekem. Túl nagy a fluktuáció, nem tudok és tudnék haladni a korral. Minden digitális, az meg nem megy nekem. Nem vonzanak az új kütyük, nem érdekelnek, jön másik. Engem valahogy a régi analóg holmik érdekelnek, azok megérdemlik, hogy foglalkozzunk velük. A maiakból 10 év múlva még emlék sem lesz, hisz van új, szebb, jobb. Ezzel a tudással nemigen tudom magam elképzelni semmilyen műszaki pályán. Maximum otthon maszekolni-javítgatni néha, de semmi esetre sem jó ez például az iparban. Programozni nem tudok, de nem is akarok. SMD-t forrasztani már a suliban sem tudtam (azóta csak zsugorodtak), nem tudok, de nem is akarok. Szervíztechnikusnak sem lennék jó ilyen adottságokkal.

Nekem egy nyugodt könyvtárosi állás tökéletes lenne. Nem tapos a fejemen sem manager sem főnök. Nekem egy kell, egy a vágyam: a NYUGALOM. Nagyon öregnek érzem magam, belül. csenben leélni az életemet összhangban a vágyaimmal. Ennyi.

A bizonytalanság az biztos. A csekkek biztosan jönnek. Az APEH kéri a bevallást, az is biztos. Az adó biztos. Minden biztos, ami ezzel egy szinonjma: elveszik tőlem, de szolgáltatást nem kapok érte cserébe, csak tartják a markukat.
(#) DuMatyi válasza klemo86 hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Ez eléggé naiv mondat volt. Hányszor hittem azt, hogy ennél nincs lejjebb. DE, VAN! Lejjebb mindig van, csak feljebb nincs. Nem engednek felmászni. Visszalöknek.

Igen, vezetőink részéről ez a demagóg idióta mondat, hogy hiányszakmák. Olyan jó olvasni. 1 millió munkanélküli van. Vannak összesen 100 ezer főt befogadó hiányszakmák. Tessék mondani, tegyük fel, hogy mindet betöltöttük. Marad még pontosan 9-szer annyi, mint amennyire elméletben megoldást találunk. Akkor meg tessék csak leülni, és tovább keresni a megoldást. Munkahelyet teremteni, és nem áthárítani a felelősséget a becsületes dolgozóra (Te tehetsz róla, hogy kirúgtak és nem tudsz elhelyezkedni).
(#) DuMatyi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Süt a nap, kék az ég, és a kezemben a diplomám, de semmit nem tudok kezdeni vele
(#) poros válasza DuMatyi hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

Hozzászólásaidban a 30 évvel ezelőtti önmagamat látom viszont . /Gondolom többen is/ Azóta javarészt apránként feladtam elveimet. Ma már annak is örülök,hogy lyuk van a ……gemen. Csak sajnálni tudom a TI generációtokat mert a kilátásaitok ugyan azok ,vagy még rosszabbak mint a mieink .
Következő: »»   1366 / 3608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem