Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Közben meg már majdnem kész a Z568M-es óra csőtartó panelja, már csak ki kell fúrkálni, és beforrasztani a tüskéket. Meg neki kéne állni a többi NYÁKtervnek is, de én annak csak akkor állok neki, ha már végleges az egész, és meg van véve az összes alkatrész. Sajna pár dolog még nem világos a rajzról, az én szememnek kicsit kusza, de valahogy kibogozom.
Hp41C! A hét kijelzéséhez bele tudnál akkor még tervezni egy 74141-et? Ill. egy kérdés, hogy a kijelzésből az látszik-e valahogy, hogy az óra éppen szinkronizált állapotban van, vagy nincs?
Nem gyenge design! Miből tervezed a butkolatot megcsinálni?
Jó felé tapogatsz :yes:
Nálam az áramforrás akksi pontosan olyan széles mint a 40 lábú pic (55mm), a mélysége az akksinak 35mm ezek egy 60x40x10-es dobozkában kapnának helyet a csukló alsó részén, a kijelző és a gombok pedig egy kb 55x30x15 dobozban az órák "szokásos" helyén felül és a két fém egységet egy széles bőrpánt kötné össze amiben megbúvik a szallagkábel. Konkrét terv még nincs de persze a dobozokat nem egy sarkos-szögletes valaminek kell elképzelni. Az egész kicsit Predatoros így elmondva
Hát először a megfelelő méretű mini elektronikát kellene összerakni, az ötletet egy repülős óra adta, Nem tudom miből lehet majd legyártani, szerintem sárgaréz és utána le lehet krómoztatni.
Azért vannak érdekes emberek, akiket érdekel a nixie karóra... Steve Wozniak co-funder of Apple inc.
Találhatott volna kissebb-elegánsabb csövet is...
Azt nem ő csinálta, hanem vette, gondolom van még neki egy kis spórolt pénze az Apple biznicbőlNixie wristwatch
Na kérem szépen, egy napi folyamatos üzem után rengeteg-rengeteg ideig bekapcsolt kijelzővel most tart ott a minitronos óra akksija hogy 4,04V kikapcsolt- és 3,98V bekapcsolt kijelzőkkel. 4,14V-ról indult tegnap ilyenkor. Ez eddíg több mint bíztató ami a tápellátást illeti.
Szia! /Meg ne haragudj, de ezt nem tudom kihagyni
Ez a karóra projekt nagyon tetszik nekem is, (lehet, egyszer építenék egyet én is), de azért óvatosabb lennék az utcán való viselésével, pláne ebben a formájában (Még azt gondolnák egyesek, be vagyok ”drótozva”, aztán… :smoke: ) Egyébként, az összeállítás tényleg nagyon profi, ha meg van a "dizájn), akár gyártani is lehetne sorozatban. Gatula!
...az emberek többsége már a csöves erősítőim láttán is összeráncolja a homlokát, pedig azok abszolút emészthető külsejűek a csöves világban, szóval nincs miről beszélni
Persze köszi a bíztatást :yes:
Szia!
Valamikor hajnalban lehetett szinkron, beállt a dátum is rendre. Egyébként van azóta is értékelhető jel, talán mostanra kezd bizonytalanná válni.
Meglátásom szerint, túl nagy feneket kerítesz ennek a szinkronizálás mizériának. Bőven elégséges a heti szinkron, az pedig szinte garantált. Az óra saját programja is rettentő pontos. Mint írtam, jó iránybeállítás esetén, hajnalban tud szinkronizálni. Nekem minden nap megtörténik, ezért "pánikra" semmi ok!
Ez talán csak azért van, mert elég nagy "gubanc" keletkezet nálam a DCF modul és elosztója körül. Volt néhány apró gond vele, mire helyre tudtam hozni. (Az asszony nem árulta el hogy leesett, aztán ő rakta azt vissza...)
Mondtam én: Ezekkel a nőkkel mindig csak a baj van! Bővebben: Link
Ennél a kapcsolásnál nem probléma ha a 2db 24pF-os kerámia kondi helyett 22pF van? A frekit fölfelé vagy lefelé fogja tolni ez így? Bővebben: Link
Nem tolja el. Teljesen jó oda. (Bár, én a 4MHz-es kavicshoz inkább 33pF-ot tennék.)
[OFF] Kicsit off, de nem tudtam betelni a látványával : Nixie Sudoku Nixie Sudoku Gameplay
Gyönyörű látvány, ez tény.... Azt hiszem, aki ezt meg akarja építeni, kezdheti nagyüzemileg gyűjteni a csöveket
Egy láda in-12b megoldja a gondot, abban van tizedespötty is :yes:
üdvözlet.
van egy kapcsolásom atmel-ds 1307 páros. ds1307-et még nem kaptam, érdemes összedobnom a cuccot, vajon működik-e az rtc nélkül? ha kell feldobom az asm-et...
Az miért van, hogy egy egy csöves óránál a Z570M cső bevezető lába is világít?
A fényerő nem nagy mert ha letakarom a fényérzékelőt akkor alig világít szegény. Már használt a cső. Gyakorlatilag amelyik számot jelzi annak a lába világít a csövön belül (pár milliméter).
Valószínűleg túl nagy feszültséggel volt hajtva annak idején. És ha huzamosabb ideig úgy volt használva, hogy a bevezetés is világított ettől, akkor az sajna úgy is marad. Akármennyire is csökkented a fényerőt, továbbra is világít? Mert akkor sajos már nem lehet vele mit csinálni.
Úúúha. Azóta ismét próbálkoztam vele, és örülök, hogy a cső életben maradt, ugyanis az anódot nem az anód lábra kötöttem, hanem megfordítva az 1-es láb kaptam az anód feszt, és mellé még bekötöttem a 7-8-9-es lábat is, és így volt a hibajelenség. Most hogy normál lábkiosztással kötöttem be így már nem világít fölöslegesen.
Na így mindjárt más. Örülök, hogy sikerült megoldani!
Ilyenkor mondom hogy a hiba az ön készülékében , megtaláltad megoldottad ez ebben a...
A múltkor nem azt mondtad, neked az egy kijelzős az nem tetszik ?
De igen azt mondtam, és tartom is magam hozzá, csak szereztem egy csövet, és ha már egy akkor összedobok belőle egy órát, gondoltam, és nem is gondoltam kétszer, hanem csináltam
Amilyen egyszerű ez az egy csöves...lehet, hogy csinálok belőle vagy 20-at
Zoli látom te is megfertőződtél ezzel a csöves dologgal .
"csak szereztem egy csövet" Ja ez általában így kezdődik , először egy aztán még egy , a végén meg egy halom nixie órád lesz . Kaptam egy csövet én is és azt is munkára fogom már majdnem kész is csak még a PIC úton van ,sajnos nekem még nincs hozzá eszközöm amivel tudom programozni. Szintén egy kijelzős de most nem nixie a megjelenitő elem benne de ez is kijelző cső VFD még ilyen nem volt , meglássuk milyen lesz ? Bővebben: Link
A számítógépes kapcsolatot nem lenne jobb egy usb -> uart átalakítóval pl. FT232RL megoldani? + optocsatolók RXD-re TXD-re? Ez a subd9-es kötözgetés, diódázás nem igazán tiszta mi-miért.
Szia!
Az RS232 szabvány szerint az inaktív szint: -3V > jelszint szint > -12V, az aktív szint: +12V > jelszint > +3V. Ezen galvanikusan leválasztott segéd tápfeszültségek előállítását nem terveztem rá az áramkörre, hanem a PC (nem használt) modemvezérlő jel kimeneteiről veszi le a diódás hálózat... Patexatinak volt egy elképzelése, hogy a PC illesztés legyen egy külön kis kártyán. Így mindenki a saját elképzelésének megfelelőt használhatná (rs232, rs232 + otocsatolás, usb-uart, usb-uart + optocsatolás, bluetooth modul, irda, stb...) Ha valakinek nem kell, akkor csak egy 5-6 pólusú tüskesort hagy le az áramkörről. Azt is javasoltam, hogy a tüskesor kiosztása egyezen meg a PICKit2 uart tool menüpontjában a kezelő program képén láthatóval. Ekkor az áramkör a PICKit2 - vel akkor is csatlakoztatható a számítógéphez, ha egyébként a kapcsolatot nem igényelnénk, még nincs kész, meghibásodott, stb... |
Bejelentkezés
Hirdetés |