Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a hangszoro hatasfoka modjuk egy szuper 5% akkor 100W-bol 95W meleg keletkezik.
Ez így megint nem igaz. Másrészt nem feltétlen erről volt szó.
Akkor legyszives tegyel linket ahol le van irva "hogy igaz". En tettem ott le vannak irva egyes kutatok /tervezok altal fentartott eszrevetelek megallapitasok .
Mindenesetre a dinamikus "reagalasra" lehet hatasal .Az elektromagneses fekezes.keslelteti ,hosszabitja a felfutasi idot igy eltorzitja a hasznos jelet. Pozitv hatasa a fekezesnek lehet az utocsenges gyenge csilapitasa . Az igy keltet aramnak csak a gyors es nagy membrankiteresekkor lehet hatasos erteke.Ez altalaban csak az elso "attack" elso pillanatara vonatkozik mar a kovetkezo "attack"-okat melyek a visszateresi idon alul jonnek nem is tudja lereagalni a hangszoro. Tehat zenei anyagtol fuggoen bizonyos ismetlodesi ido alatt lehet hatasa az attack-ra. . A membran ismetelt "impulzusok" hatasara (peldaul mely basszus+mely nagydob egy bizonyos BPM felett ) nem ter vissza nyugalmi helyzetebe hogy megent egy nagysebessegu nagy kiterest tehessen. Hangszoro eseteben ez az aram "visszahatas" nem lehet nagyobb mint a mozgast gerjeszto aram .A hangszoro hatasfokanak megfeleloen lesz csak az a par szazalek .Tehat nem lehet oriasi a hatsa.
Mire gondolsz te most pontosan? Én itt semmiféle linket nem látok.
Az általad "elektromágneses fékezésnek" nevezett jelenség nem úgy működik, ahogy gondolod, ez nem "fékez" semmit, maximum az egyenáramú viselkedésben láthatnál ilyet, de az meg nem érdekes számunkra, mivel szerencsére nem azt hallgatunk. Nagyjából olyan módon hat, mint a magasabb DF, fékezni az sem "fékez" semmit, csak annyi történik, hogy a hangszóró pontosabban követi az erősítő kimenőjelét. Amire te gondolhatsz talán, azt mechanikai ellenállás néven építették be az el. dinamikus hangszóró helyettesítő képébe, tehát része a T-S modellnek. Idézet: „elso "attack" elso pillanatara [...] kovetkezo "attack"” Ne haragudj, de az elektrodinamikus hangszóró működéséhez nem tartozik a limiter reagálási idejére, vagy analóg szintetizátorok felfutási sebességére vonatkozó kifejezés (attack time). Nem mastering vagy hangszeres oktatás ez. Idézet: „A membran” Idézet: „A hangszoro” Melyik membrán, melyik hangszóró? Ez így teljesen értelmetlen.
Hat furcsa hogy te mit is akarsz egy hangszoroval muvelni.En ugy gondoltam beszedhang ,valamint zene lejatszasahoz hasznaljuk.
Egy hangnak ,minden termeszetbeli hangnak van ADSR -je .A szintetizatorok eseteben eloszorl minden parametert megallapitunk analizalunk majd ezeket probaljuk, minnel kozelebb a valosaghoz ,leutanozni. A hangszoro egy ilyen hangot le kell sugarozzon ..vagyis az ADSR -t torzitas nelkul kell elektromos jelbol atalakitsa akusztikusra.Ha az ADSR el van torzitva nem tudjuk megallapitani milyen hangot hallunk. Az "attack" az ott van minden hangnal .."magyarul nem tudom hogy helyes az elnevezes mert ugye nem mi talaltuk fel /tanulmanyoztuk es fejlesztettuk ki a hangtehnikat ,elektroakusztikat. Gondolom "Felfutas ,?Tetozes,Lecsenges " lenne az ADSR. Mivel altalaban hangokrol van szo az akusztikai kifejezeseket kell hasznalni masrol nem halotam meg. Gondolom nem egy audiofrekvencia generatort vagy mindenfele "szinu" zajt halgatsz a hangszoroidon egy "homet heatre" cuccon. Amikor a dinamikarol beszelunk errol az ADSR-rol van szo a zenei dinamikan kivul . Egyenaramba mondod. Miota ervenyesek az elektromagnesesseg torvenyei csak egyenaramban?. Ugy emlekszem idezojelbe tettem az "elektromagneses fekezest" maskeppen nem tudom hogy nevezzem a "dumping factor"-t ."Csillapitasi tenyezo" lenne a kozelebb alo forditas de az meg nincs meghonosodva a magyar elektronika zsargonban. A membran az termeszetessen a hangszoro membranja amit persze a lengotekercs mozgat .
Ezt én továbbra is értelmetlen szöveghalmaznak látom. Vannak benne féligazságok ugyan, de azok meg nem kötődnek az aktuális témához.
Én ott arra gondoltam ,hogy pl.: egy névleges 16 Ohm -os lengőcséve0,265 -ös huzalnál 20m nél is hosszabb a feltekert huzal és ha ez melegszik akkor az ellenálása csökken. Visszatérve amit beraktál linkeket nagyon tanulságos köszönet érte. Viszont az alapkérdés ,hogy miért kisebb a szubok érzékenysége. A mozgó tömeg és a mozgatott tömeg Mms érték kicsi akkor könnyű a membrán így jó érzékenység is elérhető ,de ezzel együtt nő a rezonancia frekvencia. A mélysugárzók nagyobb membrántömeggel rendelkeznek melyek mozgatásához nagyobb erősebb mágnes ,nagyobb cséveátmérő szükséges különben emelkedik a jósága az érzékenység esik és nem tudja korrigálni a lendületből adódó hátrányokat ami a hangján is észlelhető lessz. Még erős mágnessel is nehéz a membrántömeg miatt nagy érzékenységet elérni.
Tema:
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy mélyhangszórót lehet e tenni gitárerősítőre? (nem basszus, sima elektromos giátár) Mármint, hogy a mélyhangszoró ki tudja e adni azokat a frekvenciájú hangokat, amik a gitárból kijönnek? (természetesen ha ez erősítő is átviszi azokat a frekiket ) A mélyhangszoro olyan 4 kHz-et tud max. Gitárerősítőre akarok venni hangszorót. Vagy inkább középhangszoró kéne?? Mert azt sajnos nem tudom, hogy a gitár legalsó húrjának milyen magas a frekije Mindenki segítségét előre köszönöm. Itt gitarhangszorol lenne szo ,kesobb kiter arra is hogy ha lehetne ugyanazt a hangszorot kiegesziteni ugy hogy zenet is halgathasson illetve hangositson kisebb bulikra. Tehat zenerol lenne szo .
Melegítve az impedancia, ahogy az egyenáramú ellenállás is nő, nem csökken.
Idézet: „Viszont az alapkérdés [...]” Ez nem kérdés, minden helyzethez alakítható egy megfelelő T-S arány, érzékenység. Igazából nincs sok, vagy kevés, csak a célnak megfelelő, vagy nem használható létezik. Sosem elég kiragadni egy paramétert, azzal semmire sem lehet menni, mindig a teljes képet kell nézni. Jó példa rá, hogy a mélyátvitel nem a rezonanciafrekvenciától (fs) függ.
Melegedes =>ellenallas novekedes .De!.A magnes is melegedve "gyengebb " lessz .Nem tudom menyivel de esik a magneses terero.A membran tomege es a felfuggesztesek rugalmassaga adja meg a mechanikus rezonanciat .Jol raereztel a nagy membran ha "elindul" nehezen al meg vagyis nagy a tehetetlensege (inercia).
A nagy atmeroju ( feluletu) membran a sugarzasi ellenalas novelesehez kell hogy a kornyezethez ( levego) valo illesztes jobb legyen.Es termeszetessen a meyhang atvitelt is jobb lessz.Nagy membran megfelelo merev kell hogy legyen ezert relativ nagy lessz a tomege is.Ehez megfelelo ero is kell hogy mozgassuk tehat nehezebb lengotekercs.AZtan nem is erdemes kis ereju melysugarzot gyartani .A leg kisebb terhelhetosegu 15"-os melysugarzo amit lattam egy Heko dobozba 25W-os volt.A sulyossabb membrant gondolom a szub-okhoz teszik ,igy viszik lejebb a rezonanciat persze evvel csokken a hatasfok es nagyon romlik az impulzus atvitel. Vannak mely hangszorok melynel s membran mozgasat egy "Hall sensor" -figyeli (vagy mas szenzor) aminek a jelevel egy visszacsatolo lancban a bemenojelhez hasonlitva korigaljak a z impulzus atvitelt. A zorgo -duborgo "szub"-ok eseteben nics igeny a helyes "HiFi" impulzusvalaszra csak az a fontos hogy jo hangoz legyen. A szub-ok eseteben az Xmax egy problema .Ennek novelesehez hosszabb lengotekercset vagy hoszabb megneses tererot kell hasznalni.A hoszabb tekercs fele csak mint soros impedancia jelenik meg nincs a magneses terben igy nem aktiv.A "hoszabb megneses terero" nagyonbb es dragab magnest igenyel tob lagyvasat igy nagyon draga lessz a hangszoro de lehet hogy jobb tipus/megoldas.van eket ilyen kicsi autoszub-om ..de csak olyan kicsi ajtoba valo .A tekercs allandoan bent van a magneses terben a Xmax vegertekeknel is. A hoszabb tekercses valoszinuleg kisebb "dumping factor"-t ad mivel rossz a hatasfoka . Egyszoval sok megoldas es tipus van hogy melyik lenne jobb ....ki kene probalni.
Logikus amit írsz. Ha a tekercs fele "kilóg" a mágneses térből akkor kárbavész az az energia amivel mágnesessé tettük azt a felét hiszen munkát nem végez. Kaptam két 15 colos hangszórót ,az egyik tönkre ment mert valami nagy erőtől elmozdult a pólusmag és beszorította a tekercset és ennek ellenére megpróbálták terhelni. A meghibásodott hangszórót többször újratekercseltem különböző impedanciára minden számítás nélkül ,kizárólag kisérletezés céljából és kézügyesség javítására. A másik gyári tekercsével működő hangszórót összehasonlítottam egy 89dB -es 15colos sal -al és annak ellenére hogy a sal 8 Ohm az említett sugárzó 16 Ohm névlegessel rendelkezik kifejezetten hangosabb volt a sal -nál 8 Ohm -os erősítőről szabadon és ládában is. Pedig hosszú tekercselésű érdekes hosszú mágnese van ami kifejezetten gyengének mondható ráadásul 16 Ohm -os. Még pár kisérletet biztos lefolytatok és hamarosan a műszerezetségem is bővül szkóppal és T/S mérővel.
Latom szejjel volt szedve a magneskor.EZ furcsa hogy igy is hangosabb az osszerakas utan,mivel a megneses ero igencsak lecsokken ha a magneskort szejjelszedik.Nem tudom miert de csokken az osszerakas utan.Normalisan ujra kell magnesezni.
\
Félre érted. Nem ez volt hangosabb ,hanem ennek a párja ami nem lett szétszedve. A képet azért is tettem fel ,hogy lásd nagyjából milyen felépítésű hsz. A szétszedett hangszóróval csak kisérletezgettem. Ugyanolyan hsz mint a képen van csak az nem lett szétszedve mert semmi baja. Az volt hangosabb a sal -nál (16 Ohm -os és hoszan tekercselt létére).
Idézet: Nem természetszerűleg. Növelhető a felület rosszabb mélytartomány mellett, jó példa rá, hogy egy jó 160mm-es hangszóróval is elérhető a 35Hz-es alsó határ, viszont a 300-380mm-es PA hangszórók átvitele méretük ellenére is 50-60Hz-től indul.„.Es termeszetessen a meyhang atvitelt is jobb lessz.” Idézet: Semmi köze a cséve tömegének ahhoz, hogy mi "a membrán mozgatásához megfelelő erő" (ahogy konyhanyelven megfogalmazod).„Ehez megfelelo ero is kell hogy mozgassuk tehat nehezebb lengotekercs” Idézet: „A sulyossabb membrant gondolom a szub-okhoz teszik ,igy viszik lejebb a rezonanciat persze evvel csokken a hatasfok es nagyon romlik az impulzus atvitel.” A rezonanciafrekvenciának önmagában semmi köze a mélyátvitelhez, mint ahogy az együttmozgó tömegnek sem a "hatásfokhoz" vagy impulzusválaszhoz (zárójelben jegyzem meg, itt nem kifejezetten hatásfokról van szó, inkább az érzékenység használható biztonsággal a leadott akusztikus teljesítmény jelzésére). Idézet: „A hoszabb tekercs fele csak mint soros impedancia jelenik meg” Az egész lengőcséve egyenáramú ellenállása, mint soros tag "jelenik meg" az elektrodinamikus hangszóró helyettesítő képében, függetlenül attól, hogy légrésen kívül, vagy belül tartózkodik-e. Idézet: „A hoszabb tekercses valoszinuleg kisebb "dumping factor"-t ad mivel rossz a hatasfoka . Egyszoval sok megoldas es tipus van hogy melyik lenne jobb ....ki kene probalni.” Nem dumping az te. Az szemetet, szemétlerakást jelent. Az erősítő Damping Faktora (DF) pedig nem hangszóró, hanem lezáróimpedancia függő (az erősítőt terhelő impedanciának, és a kimenőimpedanciának a hányadosa). Alapvető tévedéseket összemosásokat kellene tisztázni. Nem kell kipróbálni. Jól is néznénk ki, ha mind a 2 000 000 legyártott hangszórótípust ki kellene próbálni ahhoz, hogy megkapjuk, amit várunk. Kb 60. éve létezik a T-S modell, ami kieglszítve a nagyjelű paraméterekkel, tökéletesen lefedi a hangszórók mélytartománybeli viselkedését, kb. 300Hz alatt.
EZ persze nem minden esetben érvényes.
Ez csak viszonyítás kérdése lenne, de természetesen az sem mindegy, hogy hol (milyen frekvencián) és miért hangosabb az adott hangszóró, ezért hallás után elég nehézkes ilyen összehasonlítgatásokat végezni, és mivel ebben az esetben nincs normális referencia, még kétségesebb az eredmény, hiszen nem tudhatod a SAL hangszóród éppen milyen.
Ha valaki ismeri a HG1,9-1304,videoton dom sugárzót szívesen venném a véleményét.Nekem van egy pár(NEM ISMEREM A PARAMÉTEREIT) és azon gondolkodom ,hogy beépítsem-e a most készülő KÉT UTAS hangfalamba.
Csak háromutasban érdemes használni, 5000 fölött.
Latom hogy ertesz hozza csak elszakadsz a praktikus valosagoktol neha .
Idézet: „jó példa rá, hogy egy jó 160mm-es hangszóróval is elérhető a 35Hz-es alsó határ, viszont a 300-380mm-es PA hangszórók átvitele méretük ellenére is 50-60Hz-től indul.” Persze lehet jobbat is roszabbat is gyartani vagy bizonyos celra gyartani ,Teny hogy minnel nagyobb sugarzo membran felulet annal jobb a melyatvitel .persze a hatasfok megno az egesz savban de a membran tomege is megno igy a magasakat mer nem nagyon birja leadni. Kisebb atmeroju hangszorok nagy kiteresuek lagy felfuggesztesu megfelelo tomegu mozgo resszel es jo dobozba rendessen csilapitva felszerelve jol ladja a mely hangokat a hatasfok lehet kissebb a fontos a frekvencia sav es a dinamikai vislkedes.PA hangszorok nem HiFi cuccok.Nagy erzekenyseg/hatasfok kell szuk savban hatalmas pillanatnyi terhelhetoseggel. Idézet: „Ehez megfelelo ero is kell hogy mozgassuk tehat nehezebb lengotekercs” Semmi köze a cséve tömegének ahhoz, hogy mi "a membrán mozgatásához megfelelő erő" (ahogy konyhanyelven megfogalmazod).” Idézet: „A sulyossabb membrant gondolom a szub-okhoz teszik ,igy viszik lejebb a rezonanciat persze evvel csokken a hatasfok es nagyon romlik az impulzus atvitel.” A rezonanciafrekvenciának önmagában semmi köze a mélyátvitelhez, mint ahogy az együttmozgó tömegnek sem a "hatásfokhoz" vagy impulzusválaszhoz (zárójelben jegyzem meg, itt nem kifejezetten hatásfokról van szó, inkább az érzékenység használható biztonsággal a leadott akusztikus teljesítmény jelzésére)” Egyes dobozokkal a rezonancia frekvencia ala "lehet menni " modjuk 1/2 oktavval.Ha a ezonanciafrekvencia feljebb van akkor ez az 1/2 oktav is felljebb kerul. Alacsony rezonanciafrevencias hangszorot hasznalhatnak kisebb zart dobozban es meg mindeg eleg melyre lemehet.. Konyhanyelven maradva ...tehat te csinalsz egy 50 x 50 cm -es mebrant d= 15mm vastag acellemezbol mondjuk 8Kg-os "membran" es ezt meghajtod egy 10W-os tekercsel egy gyengecske feritmagnessel.Lassuk mi lessz az "ADSR -vel ",a dinamikaval.modjuk 0,0001%-os lessz is a hatasfoka ebbol aztan kovetkezik a "nagy" erzekenyseg.. Nem is ertem miert kinlodnak a konnyu konikus membran kialakitassal . Ha nincs jo hatasfok akkor nincs jo erzeknyseg.A hatasfokot nem irjak ki a cegek ( szegyenlosek ). Idézet: „A hoszabb tekercs fele csak mint soros impedancia jelenik meg” Az egész lengőcséve egyenáramú ellenállása, mint soros tag "jelenik meg" az elektrodinamikus hangszóró helyettesítő képében, függetlenül attól, hogy légrésen kívül, vagy belül tartózkodik-e.” Igen a helyettesito /szemlelteto kepen ugy van csakhogy a valosagban az a helyzet hogy a tomeg megnott a hatas lecsokkent mert mi nagy kiterest szeretnenk ugy hogy a tekercsbol maradjon a magnesterben mindig ugyanannyi menet. Tehat a fele tekercs csak plusz ellenallas es tomeg ez volt a lenyeg .Valamnyi induktivitasa meg van a magneskoron kivul is .aztan a magnester erovonalai is kiturodnek egy kicsit . Idézet: „A hoszabb tekercses valoszinuleg kisebb "dumping factor"-t ad mivel rossz a hatasfoka . Egyszoval sok megoldas es tipus van hogy melyik lenne jobb ....ki kene probalni.” Nem dumping az te. Az szemetet, szemétlerakást jelent. Az erősítő Damping Faktora (DF) pedig nem hangszóró, hanem lezáróimpedancia függő (az erősítőt terhelő impedanciának, és a kimenőimpedanciának a hányadosa). Alapvető tévedéseket összemosásokat kellene tisztázni.” Ugy van rosszul irtam a damping-et ,meg az ertelmezest is .Tehat az erosito csillapitja a kicsi ellenallasaval a "hangszorot" .Persze tobnyire a hangszoro "erzekenysegetol" fugg a hatas merete.Erzekenyebb hangszoronal valoszinuleg nagyobb a hatas.Termeszetessen ez csak altalanos megjegyzes . Idézet: „A hoszabb tekercs => nagyobb Xmax hoz .De megno a tekercs tomege , megno az ellenalasa Nem kell kipróbálni. Jól is néznénk ki, ha mind a 2 000 000 legyártott hangszórótípust ki kellene próbálni ahhoz, hogy megkapjuk, amit várunk. Kb 60. éve létezik a T-S modell, ami kieglszítve a nagyjelű paraméterekkel, tökéletesen lefedi a hangszórók mélytartománybeli viselkedését, kb. 300Hz alatt.” A szamitasok alapjan a ladat tervezzuk meg a megfelelo meretre aztan jon a finom-hangolas.Ez nagy segitseg hogy ne gyartsunk 100 ladat mig oda jutunk a megfelelo meretekhez.40 eves akusztika /hangszoro stb konyvemben ott van mar az egesz szamitasi modszer a parameterek amator meresi modszereivel egyutt.Nem tudom hogy TS vagy masok meresi szamitasi modszere. Szerintem a meghalgatas es a bemeres a legjobb modszer .A laboratoriumokban is meghalgattak azt a 20000 hangszoro tipust ha komoly cegek gyartmanya es nem kinai cucc ami pont ugy nez ki de nem ugyanaz.Normalisan allitolag minden hangszorot bejaratnak es "betornek" .De gondolom csak a komoly cegek jaratnak minden hangszorot 12 oran keresztul Hogy hang dobozt jaratnak e nem hiszem de a fejlesztesi laborban biztos vagyok benne hogy jaratjak az alap modelt .Bemerik stb.aztan szuroprobakon csak tesztelik ezeket is . Az olcso hangszorokat be kene jaratni ettol is lejebb mehet a rezonanciafrekvenciaja, Amugy igazad van ,Minden hangszoro mukodik 0-tol 25KHz-ig .Az mar mas hogy hogy mukodik.Ha a rezonanciafrekvenciaja mondjuk 25KHz -en lenne akkor a 16Hz-16Khz -es sav relativ "lapos" lenne az SPL abra enhen emelkedo a magas resz fele.
Koszi ez tenyleg jo ! ,Majd megnezem hol is az a gomb.Olyan kicsi az ablak amiben a valaszokat lehet adni hogy nem lattam hol az eleje es vega az idezetnek ,majd rakattintottam a "bold"-ra hogy lathato /elhatarolt legyen a sok szovegbe erre minde a szoveg elejere ugrott az ablakban lathato resz .Igy aztan a Notepad-ba probaltam
az meg tul szimpla szerkeszto .A felet elvesztettem a szovegnek ..felet megegyszer irtam mert nem lattam hogy megvan aztan "modositas "....kesz kabare . Gondoltam az "idezet"az egesz szoveget idezi ,mas forum szerkesztokben ugy van aztan mashol lehet belepancsolni ,,,Mindenesetre koszi.
Csak a valósághoz kevés a köze.
Ez hobbielektronika es nem a NASA fejleszto reszlege.
Minden "project" egyedi .Teljessen mindegy hogy szamitasok alapjan vagy egy adot recept alapjan probalunk egy jo hangszoro egyseget osszeeszkabalni legprofibb meregdraga hangszorokbol vagy innen onnan osszszeszedett regisegekbol. A vegen marad a meregetes es a probalgatas "faragas" a legmegfelelobb kivant minoseget elerni. Az uzleti feldicsert cuccokal is ugyenezt lehet tenni ha az ember biztos akar lenni hogy tenyleg igaz az amiert jo penzt fizettunk, Ez a hobbi akusztika lenyege . Egy csak felhasznalo hobbista elfogadja a gyari adatokat esetleg minnel tobbet fizet hogy lelki nyugalma meglegyen. A gyarak altal adott TS adatok talan nem mindeg "igazak" .Igy szamithatunk amit akarunk mikor teves adatokal szamolunk igy aztan jon a "merd meg sajat magad" muszer epites es mindenfele modszer kiprobalasa a minnel pontosabb mereshez.Nem is beszelva a ma "divatos " kinai "rizses dobozok" eseterol. Ez mind hobbi dolog , Aztan a vegso a meghalgatas a mervado. Es johet a kovetkezo az ujabb doboz hangszoro ,erosito ami majd jobb lessz..es ez mind igy megy .
A zenehallgatás minden percében visszahallod akár a T-S akár egyéb adatok/paraméterek hatását, és mindegy, hogy hobbielektronika vagy Náza, vagy Északi-sark, Egyenlítő, stb. az elektrodinamikus hangszórók ugyanolyan szabályrendszer szerint működnek itt is, ott is.
De nem értem, hogy jön most ez az egész ide.
Ez olyan hogy Hobbielektronika ,Forum ,>Beszelgetos temak-->Hangszoro kerdes.
Igy jon ide a hangszoroval kapcsolatosan minden. Ismerem ezt a te TS centrikus hozzaallasodat mas oldalrol. Zenelek hangszert veszek fel es mixelek majd termeszetessen valami minnel linearisabb cuccon halgatom ...stb...hosszu...aztan rajon az ember hogy a felvett zene minden cuccon egyforma jol kel szoljon.Ugy a konyhaba egy ksi radion minta az vajtfulu audiofil szentelyeben. Szoval halgatok akarmilyen zenet akarmilyen cuccon.Ahelyett hogy a zene muveszi erteket ereznem halgatnam en a felvetel minoseget a hangtehnika megoldasokat ,hibakat lesem . Teljessen el van felejtve maga a muveszet a zene es nagyon nehez visszavaltani a zenehalgatasra . Kit erdekelnek a TS parameterek a normalis halgatosag korebol, senkit ok a zenet halgatjak . Az TS hobbisok maradnak a szamitasoknal amiket aztan leellenoriznek a megepitett hangszororendszeren laboratoriumi meregetesel aminek soha se lessz vege mert hat mindig jobb es jobb modszer es muszerezetseg kene .Ez is nagyon erdekes hobbi/szorakozas. Maga a doboz epites csak egy kis resze a zehangositasnak. Meg rengeteg mas parameter letezik ami befolyasol mindent .
Halli olyan kérdésem lenne hogy egy házilag készítet erősítőbe kell hangváltó az erősítő 2x100 w milyen hangváltó kell belle ?
Mit szeretnél kérdezni?
Ez olyan: " kell egy zöld, ami zsíros, de fát nem lát a zsiráf" mondat volt.
SORRY
Milyen hangváltó kell egy 2x100 w erősítőbe ami házilag lett készítve ?
Van egy 2x100W-os erősítőm, amivel egy xxxxxx hangszórót (hangsugárzót) szeretnék meghajtani, aktív, (passziv) hangváltóval xxxxxx törésponti frekvencián, xxxx célból. Egyébként ez itt off, mert ez egy hangváltós témába kellene, nem hangszórósba.
Hangváltó akkor kell, ha nem akarod, hogy az erősítőről teljes spektrumban jussanak a jelek tovább a hangszóróra, hanem csak egy bizonoys tartoányt akarsz átengedni. Viszont ezt a vágást inkább a végfok előtt érdemes elintézni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |