Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   57 / 583
(#) Tanyasipeti válasza pufituning hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Én a melegítéssel kapcsolatban nem hőfok-, hanem párafüggő hibára gondolnék. Mérj ellenállást legalább 20Mohmos állásban a csatlakozó vezetékek egymás melletti érintkezői között úgy, hogy értelemszerűen mindkét végük le van húzva panelről, motorról,stb. Ha mérhető ellenállást látsz (azaz nem szakadás), akkor jó esély van rá, hogy egyszerűen a lecsapódott pára okozta átvezetés tört borsot az orrod alá. Nem pontosan az általad leírt jelenséggel, de hasonlóval találkoztam már. Az kiderült, hogy a Whirlpool egyes modelljeiben olyan csatlakozó van, ami érdekes módon hajlamos a párát magába gyűjteni és vezetni az áramot. A vezérlőn vannak olyan nagyimpedanciás (>400Kohm) pontok, amik érzékenyek pár Mohmos átvezetésre.
(#) pufituning válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Ez a melegítéses hiba az új vezérlő beszerelése óta nem jelentkezett, tehát valszeg a régi vezérlőnek volt ilyen irányú betegsége.
A program végignemfutási hibát szeretném orvosolni, kissé idegesítő hogyha elfeledkezünk átkapcsolni centrifugázásra , akkor öblít akár órákon át is.
Ötletek?
(#) vince1972 hozzászólása Szept 14, 2010 /
 
Sziasztok!
Segítsen valaki ,már irtam a problémámról 53.oldal Whirpool awe2214-es géppel kapcsolatban.Volt a panel a Merza Péternél Nem talált hibát rajta .Összeraktam nem csinál semmit csak 4-szer felpörgeti a motort és a 4. után F6-os hiba jelet ir ki.Kötöttünk rá másik motor ,új fütő szálat,mágnesszelepet,vizszint szabályozót,szivattyut a motor vezérlő kábelek nem szakadtak mindig csak pörget és a hibajelet kirakja.Remélem tud valaki megoldást a problémamra köszi.
(#) tiggersoft válasza vince1972 hozzászólására (») Szept 14, 2010 /
 
Több fórumot átnézve is ugyan azt irták az F6 hibakódra-Nem érzékeli a tacho jelét!
Ez három okból lehet:
1.szakadt tacho tekercs(én igy jártam)
2.kábeltörés
3.vezérlőpanelen a jelformáló alkatrészei.
(#) felho24 hozzászólása Szept 15, 2010 /
 
Sziasztok. Remélem jó helyre írok. A problémám a következő lenne. Van egy ZANUSSI FLS 1083 típusú készülékem és lekezdte azt játszani hogy a centrifugálás résznél el-el indul a dob felpörög aztán leáll de a szivattyú dolgozik folyamatosan. Mi lehet a probléma??
(#) Böce válasza Tanyasipeti hozzászólására (») Szept 17, 2010 /
 
Szia! azért köszönöm a segítséget! ilyennel még nem volt dolgom, muszáj leszek szakemberre bízni a gépet! köszi szépen! szia
(#) oregpices hozzászólása Szept 20, 2010 /
 
Nem kérdés, nem válasz, de megosztanám Veletek tapasztalatomat. Wirlpool AWG875 elöltöltős mosógép.
Mindent csinál, csak centrifugálás sebességre kapcsolásnál röviden kb. 1 másodpercig megpróbál felpörögni, de rögtön leáll, leed-ek egy pillanatra elalszanak majd újra felgyuladnak és kezdődik újra a próbálkozás amig ki nem kapcsolom. A fórumon 1 kérdést találtam a híbáról. Nálam a hibát vezérlőpanelon az R16-os 1w-os 100k ellenállás okozta. Az érték megállapítása problémás volt, de közelében van egy ugyan ilyen színsávos aminek az értétét megméretem. Egyébbként a szakadás műszerrel mérhető volt, csere után rendben.
Egyszer jól jöhet.
oregpices
(#) dara hozzászólása Szept 23, 2010 /
 
Sziasztok.Én is gondban vagyok egy Elektrolux ESL 4131-es géppel,a procija meghalt és nem tudom beazonosítani.Ami rá van írva:SF101505CFBE.Gugliban sem találok infót róla.
(#) biff hozzászólása Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok!

A kép bal alján látható panelen a triak zárlatos volt,cseréltem.Más hibás alkatrészt nem találtam rajta.Szerintetek elszállhatott még más is?
A hibajelenség állítólag az volt,hogy program közben levágta a kismegszakítót,újraindítás után már semmi nem működött.Másik "szerelő" nézte,ő azt mondta az ügyfélnek,hogy panelcsere.

DSC00006.JPG
    
(#) mjmj válasza vince1972 hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Nézd meg a motoron a tahogenerátor mágnesét ( forgórész tengely végén ), lehet, hogy fellazult.
A tekercs, ha megszakad, akkor ki szokta ütni a panelt.
(#) imikee10 válasza biff hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Üdv!
A gate-re menő ellenállatot lesd meg és kövesd végig a prociig a fóliát.
Ha nem akkor táp ellenőrzés.

Imi
(#) dara válasza dara hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Senki nem tud erről a gépről,vagy a prociról valamit?
(#) imikee10 válasza dara hozzászólására (») Szept 25, 2010 /
 
Egy jól kivehető képet tegyél fel a panelról.
Valószínűleg ahogy az electrolux csoport szokta legalábbis mosógépeknél ott egy motorola mikrokontroller van amit házilag nem lehet írni, olvasni kell hozzá egy segéd eszköz. Ha tudsz venni bele procit akkor azt fel kell programozni de a programot senki sem tudja mert a Lloyds őrzi a széfjében a cola recept mellett.
Vagy esetleg a NASA-nál.

Imi
(#) csaszi1972 hozzászólása Szept 28, 2010 /
 
Sziasztok!
Adott egy Ariston AL128D típusú mosó-szárítógép. Egy-két hónapja elkezdett szórakozni. Kimos, de nem öblít csak ha külön beállítom. Beprogramozom, de nem csinál semmit. Most ott tartunk, h bekapcsolom és csak a programkapcsoló forog körbe-körbe. Mi lehet a gondja?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
Üdv!
(#) dara válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Akkor be kéne törni a nasahoz,vagy mehet a kukába az egész gép.Egyébként a mosógép és a mosogatógép panelje egy az egyben ugyan az,csak a ramba lévő program lehet más.A ram tip:24lc6-841-es,nem látni rendesen.Gondolkoztam,szerezni kéne egy mosógép panelt és a ramot átrakni bele,de azt is honan?
(#) lukovicsek hozzászólása Szept 28, 2010 /
 
Üdv mindenkinek! Egy kis segitség kellene, Adva van egy Elin wm 27-es mosógép, ami ha bekapcsolom olyat csinál,hogy bevillannak a ledek ,és ennyi, csak a program kapcsoló körül marad égve. Ez után nem reagál semmire ,és nem is csinál semmit. Kéne valami jó ötlet. Kösz mindenkinek. Laci!!
Küldök képet a panelről.

DSC01254.JPG
    
(#) imikee10 válasza csaszi1972 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Üdv!
Meg kellene számolni hogy hányat villog a led rajta.
Ezután tudunk tippet adni. Valószínűleg panel hiba de hogy milyen jellegű lehet azt így megmondani szinte lehetetlen.

Imi
(#) imikee10 válasza dara hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Nem kell betörni a Nasa-hoz csak egy képet csinálj.
Egyébként amit írtál az ROM ráadásul EEPROM. Elektronikusan írható, olvasható.
Tartalmat pedig esetleg lehet hozzá szerezni, de a mosó és mosogatóé biztos hogy különbözik. Még mosógépekben is típuson belül is nagyon különböznek.
(#) imikee10 válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Hello!
Ajtó záron a fesz megjelenik vagy hasonló?
Panelen tápok rendben? Elsőre cseréld az összes elkót és az graetz-et is cseréld és ha tudsz egy nagyobb hűtő bordát betenni mert igen kevés neki és túlfűti magát.

Üdv Imi
(#) lukovicsek válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Helló. Kössz a gyors reagálást, az ajtózárnál sincs semmi feszültség , ha összezárom akkor sem történik semmi,
mintha a panel egyáltalán nem kapcsolna áramot szinte sehova, csak a kapcsoló köré. A panelre pedig rámegy a feszültség. MI az a graetz??
(#) imikee10 válasza lukovicsek hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
A panelen a táp feszeket ellenőrizd. 5V, 12V
Esetleg ajtózár triac?

graetz.JPG
    
(#) lukovicsek válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /
 
Megtaláltam a bibit! Még mindenek előtt kicseréltem a triakot a motorhoz, mert ugyanis nem ment egyáltalán ,előtte bemértem ,zárlatos is volt ,tettem bele ujjat. Azóta nem csinált semmit a gép , viszont azért nem gondoltam ,hogy a cserénél van a baj mert már mindenek előtt mikor még ment , egyszer akkor is csinált már így, de utánna megjavult.A lényeg az, hogy a triak középső lábát nem csak alul kelett cinezni, hanem felül is mert ugyanis onnan is volt vezetékelve. csak nem látszott nagyon a hütőtől meg egy kapcsolótól. Ugyhogy most minden működik, Csak,hogy ettől az egész gép ne működjön ,ez nekem egy kicsit érdekes, delehet hogy csak nekem. Kössz a segítséget. Üdv! Laci.
(#) dara válasza imikee10 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Szia.Csináltam egy képet,nem a legjobb mobillal.Ez ugye mosogató gép,de találtam a neten Elektrolux ESL4131-es mosógép panel képet,ugyan az csak a proci számozása más volt.Enek a procija:SF101505CFBE-DMA24_FR-EHP,anak meg az utolsó négy nagybetüje volt más,azért gondoltam hogy eeprom cserével meg lehetne oldani.A procit kiforrasztottam,mert zárlatos volt,a zárlat megszünt de enélkül ugye nem megy.
(#) smallville80 hozzászólása Szept 29, 2010 /
 
Sziasztok érdeklődnék van nekem egy deawoo dwd f 1013-as mósógép és néha ki irja hogy E8 hiba kód érdeklődtem és azt jelenti hogy panel hiba voltam több szerelőnél de azt mondják csak ujat lehet belle rendelni az pedig 38+áfa.
(#) papa62 válasza smallville80 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Helló!
E8 - Motor forgás nincs, vagy nem érzékeli. (tachogenerátor hiba, vez. panel hiba)

Nem törvényszerű a vez.panel csere,előtte át kellene nézni a tacho áramkörét és a motor áramkörét.Kontakt hiba a csatlakozóknál,triac lába kiolvadva,jeladó mágnes elszabadulva,stb.
Üdv.papa62
(#) smallville80 válasza papa62 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
nem tudna valaki ehhez a mosógép -hez panelt ..... amugy lehet hogy igazad van papa62
(#) imikee10 válasza dara hozzászólására (») Szept 29, 2010 /
 
Hali!
Az ESL az mosogató széria.
Ilyen mosógép panelról még nem is hallottam mosógépben. EEprom tartalmat pedig nem tudom hogy honnan lehetne bele szerezni mert nekem ilyen panelba biztos hogy nincs.

Imi
(#) felho24 hozzászólása Szept 29, 2010 /
 
Sziasztok. Remélem jó helyre írok. A problémám a következő lenne. Van egy ZANUSSI FLS 1083 típusú készülékem és lekezdte azt játszani hogy a centrifugálás résznél el-el indul a dob felpörög aztán leáll de a szivattyú dolgozik folyamatosan. Mi lehet a probléma??
(#) geri18 hozzászólása Szept 30, 2010 /
 
Sziasztok van egy problémám van egy automata mosógépe egy ismerősömnek és az a baja hogy néha/ v mindig kihagy neki programokat és nem tudni hogy miért!!!
Semmi kijelző nincs rajt minden manuális!!
Várom a szives válaszokat!


Üdv. geri18
(#) papa62 válasza felho24 hozzászólására (») Szept 30, 2010 / 1
 
Hali!

Tacho geneátor tekercse szakadt,menetzárlatos,vagy a mágnes elszabadult.Esetleg kontakt hiba vagy vezérlő panel hiba,nem jut el a tachó jele a procira. Ez jobb esetben lehet akár egy ellenállás szakadás is.
Üdv.papa62
Következő: »»   57 / 583
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem