Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Sziasztok! G807-el szeretnék egy SE erősítőt építeni. Valószínűleg ECC82 meghajtással. Ha van valakinek tapasztalata, használható kapcsolási rajza kérem írja meg tegye fel. Köszi!
ECC82 önmagában lehet hogy kevés lesz oda, ECC81 v. 85 jobb lenne.
Itt a fórumon ha rákeresel több kapcsolást is találhatsz... Az enyém Sturbi ötlete alapján készült (a képtárban megtalálod)
Jó magas feszültséget adtál neki. Én rádió kimenőt használnék hozzá, az nem tudom mennyire díjazná ezt a feszültséget?
Sziasztok!
úgynézki maradok a KT88-nál, ezt építeném meg. kérdés: az ECC81 és az ECC83 helyett használhatok 6N2P ill. 6N1P-t?? egy az egybe bele lehet rakni mint helyettesítőt??
Nem… A fűtése a 4-es és 5-ös lábon van, a 9-es itt árnyékolás, amit testelj. Csak 6,3Volttal fűthető!
ó.
köszi, a feszkó ugyanaz? épp forrasztható foglalatot vadászok hozzá, porcelánt, vagy kerámiát.
Mihez képest? Az ECC-nél kötheted a fűtéseket sorosan vagy párhuzamosan, így az sorba kötve 12,6Voltról mehet, párhuzamosan 6,3-ról dupla akkora árammal.
A 6N-eknek meg eleve párhuzamosan van a búrán belül kötve. (Itt az adott típusokról beszélek, nem az összes ECC-ről és az összes 6N szériáról…)
Itt vannak foglalatok. Az ECC-nek novál kell, a KT88-nak meg oktál, de ezt gondolom tudod.
köszönöm!
az orosz csövekhez is novál kell? 6N2P? köszi: zoli (melyikkel járok jobban? az ECC-vel, (kissé drágán adják) vagy a 6n1p-vel? ha jól értem "csak" többet fogyaszt az orosz.. hangja miben változik? jobb rosszabb? tapasztalat?)
Hát ha az Audio Research is ezt használta (6n1p) a közel 3000 $-os erősítőjében, akkor nem lehet olyan rossz cső
Bár mondjuk nekem jobban tetszett a Tungi ECC81 meg a Siemens E81CC
Egy RFT-t, egy Tungsramot és egy Reflektort kéne összehasonlítani, és kitalálni, melyik a jobb Orosszal kezdenék az ára miatt, aztán majd játszanék később… A 6N3P-nem viszont szerintem szebb, dinamikusabb hangja van, mint a 6N2P-nek, olyan szép telt
Ha már a hasonlításoknál tartunk: ma olvastam, hogy egy srác a GM70 SE-jében összemért egy grafit és egy réz anódos példányt, és arra jutott, hogy a grafit sokkal jobb! Tehát megint ott tartunk, hogy a drágább nem biztos, hogy jobb Kiértékelés: a grafit anódost hagyta, el volt ájulva a hangjától, ehhez képest a réz anódú kb 10%-kal jobb közepeket produkált, viszont a mélye 50%-kal elmaradt a grafitéhoz képest… Meg mellesleg a fénye is nagyobb volt valamivel a réz miatt, de ez már lényegtelen (egy 40Wattos izzónak megfelelő fénye van nagyjából :zavart1: ). Ha már az ukránoknál ilyen olcsó, szerintem össze kéne pakolni egyet, elég lenne az SE szerintem, PP-hez nem is találtam még rajzot… 1100Voltos anódfesszel, szépen, ahogy kell! Majd az első fizetésemből meglátom, mi jön ki :pirul:
Igen, az orosz csövekhez is novál kell. Nekem személy szerint 6N1P-vel jobban tetszett az EL84 SE-m hangja, mint ECC85-tel. [off] (Jelenleg sehogy se, mert SM65 kéne olcsón kimenőnek, legalább az egyik kerettel, mert egy van, vasam és csévém viszont nincs hozzá, de most pénzem se.)
PP: Aki keres, talál. Nekem is van. Az a baj, ebben 300B van, de lehet azt helyettesíteni, ha kicsit módosítasz a rajzon még egy EL34-gyel is, szerintem.
Te jó ég… Mostmár fix, hogy SE lesz belőle Sokat kell még álmodozni hozzá
mindenkinek köszi a segítséget, akkor hétfőn veszem a 6n2p ill. a 6n1p.. kiváncsi leszek hogy mijen hangja lesz így.. Mayky ha minden ok, hétfőn legkésőbb kedden utalok (már tűkön ülök )
még 1x mindenkinek köszi a hozzám való jóságát!!! ha elkezdem összerakni, azthiszem még zaklatlak titeket!!
Jó hangja van a 6N1P-nek, de ha tudsz akkor inkább 6N23P-EV -t szerezz be. Nekem nagyon tetszik a hangja, meghajtócsőként. A 6N2P-EV inkább gitárerősítőbe való cucc, olyasmi kategória mint az ECC 83.
szia!
sajna csak 6n1p tudok viszonylag jó áron szerezni..
Az a 300B nem túl költséges meghajtó?
Elég sok hasonló kategóriás cső kompatibilis egymással… Egyébként egy 200Ft-os 6S19P-vel is meg lehet hajtani, az a durva benne
Az is jó cső, bár kissé tompábban szól mint a 6n23p, (SE-OTL füleserősítőmmel teszteltem) Még a 6n6p is jó lehet meghajtónak és az sem túl drága. Honnan rendelsz ilyesmiket? A Pozsinál nézted már hogy mik vannak? Tele van sok ruszki csővel.
Szia!
6n23p nm találtam nála, marad a 6n6p.. valami elérést nem tudsz hozzá? (akár privátban?) köszi: z
Sziasztok!
Belefogtam egy EL34 Push-Pull erősítő építésébe. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor mi van ha nem 2db EL34-t kötök be hanem 4 csövet? Kell valamit módosítani a kimenőtrafón? És ha kell akk mit kell? A válaszokat előre is köszönöm! A gyári rajzon 2db EL34 van!
Sziasztok!
ma voltam kint a hangfoglaláson, csöves szemmel nézve nem volt túl nagy választék, két olyan standot találtam ahol árultak/bemutattak csöveket, a Tube Doctor, ill. Etronic-patrs-ék. utóbbiaknál tudtam közelről megszemlélni a leendő áldozatot, a KT88-asokat. hát jól megtermett cső az biztos!! teljesen normálisak voltak kinn a srácok, megkérdezték hogy mire kell, és mikor elmondtam, finoman lebeszéltek a JJ csövekről.. valószínűleg maradok ezeknél
Jó Neked, én is kimennék, ha nem 200km-re lenne Pöst Szegeden miért nincs sose ilyesmi rendezvény?
A JJ-ről még én sem hallottam jót, mindenki fujjog, aki nyilatkozott már róla… Valahogy nem is egy meggyőző dolog, az is biztos (bár sajnos még nem hallottam a saját fülemmel). Régi szovjet, amcsi, magyar vagy német cső! Én legalábbis feltétlen a régi darabokat választanám! A régebbi 211-esekről is olvastam elég durva kritikát, de elvileg már kijavították a bakikat…
Hát,ha már kiadok több mint negyven darab ezrest, akkor a plusz 15 már teljesen mindegy... és ha az Ayonnak jó a Gold Lion, akkor nekem is... Bővebben: Link
irtam PM-et klemo86
Hogy mondjon valaki nem csak rosszat a JJ-ről *** Nekem van 4 db-om és szerintem szépen muzsikálnak. Bár én 5 k-ért vettem darabját. (néhány órát mentek) Persze van még Svetlana és EH 6550-ösöm is Én is egy vagyon költöttem ezekre a "sugártetródák királyaira"
Zoli, szerintem jobb lenne egy erősítőt egy olcsóbb csővel éleszteni, ha minden rendben megy, csak akkor betenni ezeket a vagyont érő csöveket.Venni 4 db használt EL34-est. és akkor egyből lenne képed, hogy mi a különbség egy pentóda és egy s. tetróda között *Ehhez mi köze a fórumnak ? .köb..
Szia Mester!
Hogy is szokták mondani? egyszer élünk.. mikor végigolvastam az audiodiy.hu-n a srácot, aki 300B épített nulla kezdő tudással, és sorrol sorra "izgultam" végig hogy mi történt, és kinyírta-e a csöveket, na ez indított el a csöves építés rögös útján... |
Bejelentkezés
Hirdetés |