Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1078 / 2208
(#) joco63 hozzászólása Okt 2, 2010
Sziasztok! G807-el szeretnék egy SE erősítőt építeni. Valószínűleg ECC82 meghajtással. Ha van valakinek tapasztalata, használható kapcsolási rajza kérem írja meg tegye fel. Köszi!
(#) lpcollector válasza joco63 hozzászólására (») Okt 2, 2010
ECC82 önmagában lehet hogy kevés lesz oda, ECC81 v. 85 jobb lenne.
Itt a fórumon ha rákeresel több kapcsolást is találhatsz... Az enyém Sturbi ötlete alapján készült (a képtárban megtalálod)
(#) joco63 válasza lpcollector hozzászólására (») Okt 2, 2010
Jó magas feszültséget adtál neki. Én rádió kimenőt használnék hozzá, az nem tudom mennyire díjazná ezt a feszültséget?
(#) zoliee hozzászólása Okt 2, 2010
Sziasztok!
úgynézki maradok a KT88-nál, ezt építeném meg. kérdés: az ECC81 és az ECC83 helyett használhatok 6N2P ill. 6N1P-t?? egy az egybe bele lehet rakni mint helyettesítőt??
(#) klemo86 válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Nem… A fűtése a 4-es és 5-ös lábon van, a 9-es itt árnyékolás, amit testelj. Csak 6,3Volttal fűthető!
ó.
köszi, a feszkó ugyanaz? épp forrasztható foglalatot vadászok hozzá, porcelánt, vagy kerámiát.
Mihez képest? Az ECC-nél kötheted a fűtéseket sorosan vagy párhuzamosan, így az sorba kötve 12,6Voltról mehet, párhuzamosan 6,3-ról dupla akkora árammal.
A 6N-eknek meg eleve párhuzamosan van a búrán belül kötve. (Itt az adott típusokról beszélek, nem az összes ECC-ről és az összes 6N szériáról…)
(#) mark.budai válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Itt vannak foglalatok. Az ECC-nek novál kell, a KT88-nak meg oktál, de ezt gondolom tudod.
(#) zoliee válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 2, 2010
köszönöm!
az orosz csövekhez is novál kell? 6N2P? köszi:
zoli

(melyikkel járok jobban? az ECC-vel, (kissé drágán adják) vagy a 6n1p-vel? ha jól értem "csak" többet fogyaszt az orosz.. hangja miben változik? jobb rosszabb? tapasztalat?)
(#) mayky válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Hát ha az Audio Research is ezt használta (6n1p) a közel 3000 $-os erősítőjében, akkor nem lehet olyan rossz cső
Bár mondjuk nekem jobban tetszett a Tungi ECC81 meg a Siemens E81CC
Egy RFT-t, egy Tungsramot és egy Reflektort kéne összehasonlítani, és kitalálni, melyik a jobb Orosszal kezdenék az ára miatt, aztán majd játszanék később… A 6N3P-nem viszont szerintem szebb, dinamikusabb hangja van, mint a 6N2P-nek, olyan szép telt
(#) klemo86 hozzászólása Okt 2, 2010
Ha már a hasonlításoknál tartunk: ma olvastam, hogy egy srác a GM70 SE-jében összemért egy grafit és egy réz anódos példányt, és arra jutott, hogy a grafit sokkal jobb! Tehát megint ott tartunk, hogy a drágább nem biztos, hogy jobb Kiértékelés: a grafit anódost hagyta, el volt ájulva a hangjától, ehhez képest a réz anódú kb 10%-kal jobb közepeket produkált, viszont a mélye 50%-kal elmaradt a grafitéhoz képest… Meg mellesleg a fénye is nagyobb volt valamivel a réz miatt, de ez már lényegtelen (egy 40Wattos izzónak megfelelő fénye van nagyjából :zavart1: ). Ha már az ukránoknál ilyen olcsó, szerintem össze kéne pakolni egyet, elég lenne az SE szerintem, PP-hez nem is találtam még rajzot… 1100Voltos anódfesszel, szépen, ahogy kell! Majd az első fizetésemből meglátom, mi jön ki :pirul:
(#) mark.budai válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Igen, az orosz csövekhez is novál kell. Nekem személy szerint 6N1P-vel jobban tetszett az EL84 SE-m hangja, mint ECC85-tel. [off] (Jelenleg sehogy se, mert SM65 kéne olcsón kimenőnek, legalább az egyik kerettel, mert egy van, vasam és csévém viszont nincs hozzá, de most pénzem se.)
(#) mark.budai válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 2, 2010
PP: Aki keres, talál. Nekem is van. Az a baj, ebben 300B van, de lehet azt helyettesíteni, ha kicsit módosítasz a rajzon még egy EL34-gyel is, szerintem.

GM70PP.gif

(#) klemo86 válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 2, 2010
Te jó ég… Mostmár fix, hogy SE lesz belőle Sokat kell még álmodozni hozzá
mindenkinek köszi a segítséget, akkor hétfőn veszem a 6n2p ill. a 6n1p.. kiváncsi leszek hogy mijen hangja lesz így.. Mayky ha minden ok, hétfőn legkésőbb kedden utalok (már tűkön ülök )
még 1x mindenkinek köszi a hozzám való jóságát!!! ha elkezdem összerakni, azthiszem még zaklatlak titeket!!
(#) Bassmester válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Jó hangja van a 6N1P-nek, de ha tudsz akkor inkább 6N23P-EV -t szerezz be. Nekem nagyon tetszik a hangja, meghajtócsőként. A 6N2P-EV inkább gitárerősítőbe való cucc, olyasmi kategória mint az ECC 83.
(#) zoliee válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 2, 2010
szia!
sajna csak 6n1p tudok viszonylag jó áron szerezni..
(#) bakos13gab válasza mark.budai hozzászólására (») Okt 2, 2010
Az a 300B nem túl költséges meghajtó?
(#) klemo86 válasza bakos13gab hozzászólására (») Okt 2, 2010
Elég sok hasonló kategóriás cső kompatibilis egymással… Egyébként egy 200Ft-os 6S19P-vel is meg lehet hajtani, az a durva benne
(#) Bassmester válasza zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Az is jó cső, bár kissé tompábban szól mint a 6n23p, (SE-OTL füleserősítőmmel teszteltem) Még a 6n6p is jó lehet meghajtónak és az sem túl drága. Honnan rendelsz ilyesmiket? A Pozsinál nézted már hogy mik vannak? Tele van sok ruszki csővel.
(#) Moderátor hozzászólása zoliee hozzászólására (») Okt 2, 2010
Khmm!
(#) zoliee válasza (») Okt 2, 2010
Tiszteletem!
Értettem.
(#) zoliee válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 2, 2010
Szia!
6n23p nm találtam nála, marad a 6n6p..
valami elérést nem tudsz hozzá? (akár privátban?)
köszi:
z
(#) Metattila hozzászólása Okt 3, 2010
Sziasztok!
Belefogtam egy EL34 Push-Pull erősítő építésébe. Azt szeretném kérdezni, hogy akkor mi van ha nem 2db EL34-t kötök be hanem 4 csövet? Kell valamit módosítani a kimenőtrafón? És ha kell akk mit kell?
A válaszokat előre is köszönöm!
A gyári rajzon 2db EL34 van!
(#) zoliee hozzászólása Okt 3, 2010
Sziasztok!
ma voltam kint a hangfoglaláson, csöves szemmel nézve nem volt túl nagy választék, két olyan standot találtam ahol árultak/bemutattak csöveket, a Tube Doctor, ill. Etronic-patrs-ék. utóbbiaknál tudtam közelről megszemlélni a leendő áldozatot, a KT88-asokat. hát jól megtermett cső az biztos!! teljesen normálisak voltak kinn a srácok, megkérdezték hogy mire kell, és mikor elmondtam, finoman lebeszéltek a JJ csövekről.. valószínűleg maradok ezeknél
(#) klemo86 válasza zoliee hozzászólására (») Okt 3, 2010
Jó Neked, én is kimennék, ha nem 200km-re lenne Pöst Szegeden miért nincs sose ilyesmi rendezvény?
A JJ-ről még én sem hallottam jót, mindenki fujjog, aki nyilatkozott már róla… Valahogy nem is egy meggyőző dolog, az is biztos (bár sajnos még nem hallottam a saját fülemmel). Régi szovjet, amcsi, magyar vagy német cső! Én legalábbis feltétlen a régi darabokat választanám! A régebbi 211-esekről is olvastam elég durva kritikát, de elvileg már kijavították a bakikat…
(#) zoliee válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 3, 2010
Hát,ha már kiadok több mint negyven darab ezrest, akkor a plusz 15 már teljesen mindegy... és ha az Ayonnak jó a Gold Lion, akkor nekem is... Bővebben: Link

irtam PM-et klemo86
(#) mayky válasza klemo86 hozzászólására (») Okt 3, 2010
Hogy mondjon valaki nem csak rosszat a JJ-ről *** Nekem van 4 db-om és szerintem szépen muzsikálnak. Bár én 5 k-ért vettem darabját. (néhány órát mentek) Persze van még Svetlana és EH 6550-ösöm is Én is egy vagyon költöttem ezekre a "sugártetródák királyaira"

Zoli, szerintem jobb lenne egy erősítőt egy olcsóbb csővel éleszteni, ha minden rendben megy, csak akkor betenni ezeket a vagyont érő csöveket.Venni 4 db használt EL34-est. és akkor egyből lenne képed, hogy mi a különbség egy pentóda és egy s. tetróda között

*Ehhez mi köze a fórumnak ? .köb..
(#) zoliee válasza mayky hozzászólására (») Okt 3, 2010
Szia Mester!
Hogy is szokták mondani? egyszer élünk..
mikor végigolvastam az audiodiy.hu-n a srácot, aki 300B épített nulla kezdő tudással, és sorrol sorra "izgultam" végig hogy mi történt, és kinyírta-e a csöveket, na ez indított el a csöves építés rögös útján...
Következő: »»   1078 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem