Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok segitségetek kellene de nagyon . Adott egy Blaupunkt IS 63-39 VT - Tv . Hiba jelenség . sorkimenő tranzisztor nélkűl hoztam a tv t . raktam bele egyet és készenléti egyfojtában világit. hakiveszem bekapcsol egyből. és hang van de ha vissza rakom csak készenléti van hiába nyomkodom tával vagy az elején.
A válaszokat kőszőnőm előre is .
Szevasztok, akkor nem tud nekem segiteni senki, hogy mit is csináljak azzal a Tv-el?
Köszönöm a válaszokat az ESR mérővel kapcsoltaban!
lockstock
Gondolom távirányítóval kell beütni a 3 számjegyű gyerekzár kódot. Probálgasd. 000,111...,999 általában néha 3 egyforma szám be szokott jönni....
Oké, meg próbálom, köszi.
Sajnos nem működik egyik kombináció sem :no: . Nem tudom hogy a táv irányítón a szám kombináció után máék gombot kell benyomni? Teszek egy képet fel a táv irányítóról. Gondolom az Ok-gombot de lehet hogy nem?
Senki nem tud segiteni?
Szia!
Mennyi idő múlva áll le? Ha 1-2 másodpercen belül, akkor a függőleges eltérítés rosszalkodik, ha 5-10 másodperc után, akkor a sugárárammal van baj. ezen kívül lehet EEPROM gond is. Bekapcsoláskor lehet hallani a függőleges eltérítés kerregését?
Van egy Orion TV-m. Az egyik nap a kép két oldala beljebb ment (párna torzítás) Szétszedtem, és az eltérítő környéki alkatrészeket kicseréltem.Nem lett tőle jó. Találtam viszont egy Toshiba tranzisztort, ami az adatlapja alapján egy horizontális eltérítő alkatrész. A Típusa D2586 8:12. Nem találtam sehol ilyet. Mivel lehetne helyettesíteni?
pl. BDX 53 -63 BDW 83, vagy valamilyen darlington, ami hasonlít ezekre.
Hello 1-2 mp alatt leáll semmi kerregést nem lehet hallani csak hogy a sor indul-leáll valamint mintha a táptrafoja nyigna
Az egy sorvégtranzisztor. Ha van kép, akkor annak nem lehet baja. Mi a tévé típusa?
Köszi a segítséget.
A probléma megoldódott, közben kiderült, hogy a TV hotel módban van. Persze a szervízgomb megfelelően elrejtve. Nagy nehezen megtaláltam és kikapcsoltam a hotel funkciót. Most már tökéletesen működik. Még egyszer köszönöm a gyors segítséget. Üdv: Zoli Majd elfelejtettem, ez volt a hibás:
Mi a pozíciószáma annak a kondinak? Csak hogy tanuljunk az esetből.
Üdv.
Már a múltkor feltettem ezt a kérdést, de akkor a "kicsike" túl mesze volt ahhoz, hogy képeket készítsek róla. Tehát van egy ITT tv-m amiben egy panelon kiégett egy ellenállás. Az szeretném megkérdezni hogy mekkora lehet, mert nincsen ráírva semmi. (A harmadik képen a kártya mellett lévő rózsaszín izé lenne az.)
Sziasztok!
Kaptam 1 Pillips Magnum 5510 VT Stereo TVt Szükségem lenne a kapcsolási rajzra mert sehol nem találom fent a NET-en Előre is köszönöm a segítséget
Szia!
Rajz: Get Manual
Szia!
Ez egy Videoton TV. A hátlapn van valamilyen írás? Esetleg az előlapon?
Szia, és itt hol keressem az én tipusú TV-met?
Bocsi az értetlenkedésemért.
Kattints a a "Get Manualra" és töltsd le a doksit. A sassziszám a lényeg (PT11), nem a típus. Nyugodj meg, ez a rajz jó lesz hozzá.
0,33 Ohm az ellenállás,ez megy a sorvégtranzisztor bázisára.Ha elégett,akkor a tranzisztor zárlatos lehet.Ezt mindenképpen mérd még.Ha rossz a tranzisztor,/ leforrasztani a két lábáról a vezetéket/,akkor mérd meg a kollektorában lévő néhány nanoFarád/1200V kondenzátort.Ha ez elveszti a kapacitását,akkor kinyiffantja a sorvégtranzisztort.
István
A melegítés vált be, vagy egy egyedi módszer?
Nézd meg, hogy a sor táp rendben van e, kap e meghajtást a sorvég. Ha igen akkor a sorkimenőről elmenő tápok nem terheltek vagy zárlatosak, valamint az
eltérítések fogják e a sorkimenőt. Mid ezek ellenére azt mondom sortrafó hibád van, ha az első két hiba nem áll fent.
Táp generál és sokszorozó csere után 20 percet ment és kiverte a biztosítékot. Azután már csak úgy indult el ha képcsőpanlet lehúztam. Azt hiszem ez képcső lesz.
Sziasztok szakik, lenne egy problémám,van egy 100herces SZAMSUNG tévém és amikor bekapcsolom akkor kikapcsol magától utána magától bekapcsol s megint ki valaki esetleg tudna e segíteni,hogy mi lehet a baj.előre is köszönöm.
Szevasztok Hozzáértők!
Egy ókori, eddig kiválóan működő Samsung színes TV-m hirtelen futólépésben nyomja a képet, egy idő után, 20 perc kb. beáll normálisra, és utána végig jó. Adjatok egy jó tanácsot /újra nem telik/, mi a baja, orvosolható-e. Régen egy barátom, egy másiknál valamit piszkált, és megjavult a gép. Mondta, hogy mit, de már elfelejtettem. Valamit konyítok az elektrotechnikához, hátha sikerülhet megberhelni. Köszönöm: Granpa
Ha találsz benne egy potméter " VERT FREQ" felirattal,akkor azzal be bírod állítani a képeltérítés frekvenciáját.Ha nincs,akkor kellene még egy pár infó a gépről.Típusszám,esetleg sassziszám.De okzhatja elkók kiszáradása is,ha 20 perc alatt bemelegszik.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |