Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 35
(#) Doncso válasza Busz hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Idézet:
„Házilag tudok rajta buherálni valamit mármint belül elektronikai ismeretek nélkül?”

Nem, és óva intelek, a TV, monitor, nem játék, 30.000V szaladgál benne, akarsz birkózni vele?
Idézet:
„akkor lehet potmétereket megmozgatni stb stb.

Miért gondolják sokan úgy, hogyha elromlik egy elektronika áramkör, az meg lehet javítani, a potik eltekergetésével? Nem lehet! És ne is tekergesd el, csak nagyobb problémát okozol annak akivel majd meg akarod javíttatni. Semmi értelme. Szerinted, ha főtengelyesre hajtod a simsonodat, meg lehet javítani a karburátor össze vissza tekergetésével? Na ugye, hogy nem.
(#) dj.csont hozzászólása Szept 16, 2010 /

Üdv.Mindenkinek van egy lg flatron képcsőves monitorom ami szépen lassan elszált semmi re nem reagál ha bedugom akkor csak halkan csetteg. Táp rész felől jön. Van benn egy trafó ami táp nagy fesz részét válasza el többitől. Ha rámérek secundere gnd-hez képest akkor ott csak kivezetésein ilyen 0.20V körüli fesz van. Viszont ha primer oldalára mérek ott van 203 meg 110V körül. Valakinek valami javaslata? Segítséget előre is köszi.
(#) Doncso válasza dj.csont hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Szia, egy monitorban, csakúgy mint a TV-ben általában három említésre méltó trafót találsz, van egy apróka, ez a segédtáp, nem messze tőle van egy nagyobbacska, kb mint egy ATX tápba, talán picit nagyobb, ez a fő táp trafója, azért ilyen kicsi, mert kapcsoló üzemű trafó, nagyfrekvencián üzemel, ennek a kimenetein, ha működik, többnyire a következő feszültségek mérhetőek. 117V körüli a sorvég számára, 5v, 12v, esetleg 20v az egyéb áramkörök táplálására. Illetve van a sorkimenő trafó, ez állítja elő a 117v-ból a nagyfeszt a képcső számára, (12-30kV) illetve a képcső fűtését is, neki a sorkimenő trafón kereszül érkezik a delej. Namost ha halk ütemes csettegést hallasz, az lehet a táp ütemes próbálkozása az elinduláshoz, de lehet a sorkimenő átütögetése is, és ezáltal a táp leállása, meg persze még számos egyéb dolog, de ezek a leg általánosabb tünetek. Első körbe meg kellene állapítani, hogy hol keletkezik a zárlat. A táppal vagy a sorvéggel van e a probléma. Vedd ki a sorvég tranyót, és nézd meg így elidul e a táp, illetve mérd ki a tranyót is, nem szakadt vagy zárlatos e.
Egy két oldallal előrébb írtam is erről, illetve , hogy mire kel figyelni, hogy ne vágasd agyon magad.
Üdv.
(#) Busz válasza Doncso hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Azért mert kontakthibás lehet valami, néha jó néha nem akkor ezért gondolom úgy hogy meg lehet javítani házilag is.
Mert így ugye van rá esély hogy olyasmit mozgatok meg amitől megjavul vagy megtalálom a kiolvadt alkatrészt stb. Lehet pont egy potméter a kontakthibás...
(#) Doncso válasza Busz hozzászólására (») Szept 16, 2010 /

Hát , nem tudom mennyire jó ötlet üzem közbe nyúlkálni a monitorba, nem viccelek, megcsap a 30kV, nem egy kellemes érzés. inkább fordítsd meg a sasszit , szépen porold le, és egy nagyító lencsével és jó megvilágítással keress forrasztás hibát, persze előtte süsd ki a képcsövet, kondikat, az előző oldalon leírtam a mikéntjét. Ahogy nézem a tünetet, lehet a képcső nyakán lévő panelz is ellenőrizni kellene, meg gyanús nekem az a buhera kábel is.
(#) tiva77 hozzászólása Szept 21, 2010 /

sziasztok

Van egy Samsung CRT monitorom ami olyan hibát produkál hogy a képcső bal oldalán 1/3ad részen nincs kép csak függöleges sötét sáv. És ez a dolog néha változik -van teljes kép bizonyos képtartalomnál van amikor nincs. Ha teljesen feltekerem a fényerőt akkor ez a sáv leszükül. Mi lehet a hiba?
Előre is köszi a segítséget!

üvd : Tiva
(#) Góré88 hozzászólása Okt 5, 2010 /

Jó napot mindenkinek!
van egy LG FLATRON crt monitorom és elszállt benne a sorkimenőn lévő tranzisztor. 8 amperessel már próbáltam be sem kapcsol, de viszont 2db 8 amperessel (párhuzamosan) egy kis ideig megy, de aztán az egyik meghal. milyet érdemes beletenni. Kaptam a monitort és már nem volt benne a tranyó így a nevét sem tudom. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Doncso válasza Góré88 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia, a sorvég tranzisztorra gondolsz? Oda nagyfesz tranyó kell, de legjobb az ami bene van, mi a tipusa? Azt tudod, hogy egy sorvég tranyó csak úgy nem száll el magától, annak oka van. Jó eséllyel, ha beleteszel egy ugyanolyat el fogja lőni.
(#) Góré88 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

A monitort hiányosan kaptam valószínűleg csak kilopták belőle a tranyót. 2 db BU508A tranyót tettem bele, 15-20másodperc után el is szállt az egyik. Kiírta, hogy NO SIGNAL tehát beindult csak valamiért megfeküdt. Tegyük fel, hogy 14-16amperes tranyó kell oda akkor azt nem lehet két 8 amperessel helyettesíteni?
(#) kadarist válasza Góré88 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Szia!
Oda egy ilyen kaliberű tranzisztor kell. Gyöngébbel meg se próbálkozz. Ha ezt is ellövi, akkor a sortrafó döglődik vagy a képcső húz át. Érdemes a meghajtás oldalán is átnézni az alkatrészeket. Menet közben érdemes a melegedést folyamatosan ellenőrizni. Mi a pontos típusa a monitornak?
(#) Doncso válasza Góré88 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Sajnos a sorvégnél nem úgy működik, mint általában, az erősítőknél, vagy az áteresztő fokozatoknál, itt nem csak a max áram és fesz tűrés számít. Az elektrotanyán tipus vagy sasszi szám alapján megtalálod a kapcsolási rajzát, így meglesz az oda való tipus is. Két BU580-at nem tudsz betenni, ez most nem az a játék. Nincs kizárva a sorkimenő zárlata. Már jártam úgy, hogy néhány másodpercre elindult a TV aztán ellőtte az új sorvégeket. Szerezz oda illő tranyót, és lámpás módszerrel indítsd, ez jó eséllyel megvédi a tranyódat a kihalástól.
(#) Góré88 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

"LG Flatron ez T710B" a típusa. Akkor felesleges lenne egyszerre 3db 8amperest is beletenni? Ebből a 8amperesből van itthon néhány darab csak azért kérdezem.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Úgy látom feleslegesen körmölök.
(#) kadarist válasza Góré88 hozzászólására (») Okt 5, 2010 /

Az 508-as "csak" 1500V-os, úgyhogy már ezért sem lenne jó. Rajz: Get Manual
(#) belfi2 hozzászólása Okt 5, 2010 /

Sziasztok!
Kaptam 2db Philips S107 monitort (CM2300 chassis).Az a gondom vele hogy kb 2hónaponta cserélni kell az EW korrektor végfokát ,és a kondit (TIP122 ill.3,3u 63v)Mi vághatja gajra ?
(#) mustang74 hozzászólása Okt 6, 2010 /

Sziasztok!
Van egy Escom ES2624MTRI típusú monitorom. Jó régi, azt írja: 1991 aug. -i gyártású. A lényeg: homorú képet ad, kellene nekem egy kapcsolási rajz hozzá. Egyébként Sony Trinitron van a képcsőre írva. Tud segíteni valaki?
Üdv Mindenkinek!
(#) bihari laci hozzászólása Okt 7, 2010 /

SZiasztzok , van egy monitor,a szomszédban és néha kikapcsol magátol ,ás utánna bekapcsolják és megyen tovább . Átnéztem de nem kaptam ,semmi hibát,de amikor kikapcsol akkor ,olyan fürészfogas csikok jönnek elő és kikapcsol.Mi lehet a baja?.
(#) belfi2 válasza bihari laci hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Szia! Valószínűleg haldoklik a sorkimenő vagy a vezérlése.
(#) bihari laci válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

SZia köszönöm szépen a válaszod és meglátom ,mit tudok csinálni vele a csere elég pikáns lessz.
(#) Busz válasza Busz hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ti mennyiért csinálnátok meg ezt a monitort?
Alkatrész nem kell bele, csak megtalálni egy kontakthibát és újraforrasztani, ez a feladat.
Mert nem merem buherálgatni, inkább beviszem az első fizetés után egy szervízbe.
(#) dj.csont hozzászólása Okt 13, 2010 /

Üdv.Mindenkinek! Valaki már találkozott ilyen hibával? Működött a monitor néha sarka kicsit rezget majd pedig hopp egy idő után így össze ment kép. Valakinek valami ötlete?! Válaszokat előre is köszi!

DSC00734.jpg

(#) kadarist válasza dj.csont hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szia!
Forrasztáshiba, vagy rossz érintkezés a vízszintes eltérítés csatlakozójánál.
(#) Jackass hozzászólása Okt 13, 2010 /

Üdv!

Nem biztos hogy monitor hiba de mivel a monitor nem csinálja azt amit kéne ezért írok ide. A hiba: Bekapcsoltam a sz.gépet de nem használtam egy ideig így kikapcsoltam a monitort(CRT). Kis idő múlva bekapcsoltam, de pár másodperc után a kép összeugrott a kép szélességének kb 1/3 részére és teljesen torz lett. Csak a színeket lehetett kivenni. Feliratokat nem igazán. Kikapcsoltam a gépet újra be. Most már sötétség van csak. Ki-be kapcsolgatom a monitort sötét marad. Mi lehet a hiba? Nem is olyan régen állítottam amúgy a sorkimenőn mert nem volt éles a kép. Ebből kifolyólag alakulhatott ki valami vagy nem is a monitor a hibás? Lehet hogy a videókártya?
Várom az ötleteket
(#) dj.csont válasza kadarist hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Körülbelül azt merre felé kell nézzem vagy az monitoronként változó??? (esetleg egy képpel illusztrálva.
Köszi!
(#) krampusz80 hozzászólása Okt 13, 2010 /

Hello mindenki!

van egy szép nagy IBM monitorom és az a bajom vele ,hogy a képernyő alsó felén elszinezödés látható mindkét
oldalon 1 negyed kör formában .
ez mitől lehet és lehet kezdeni vele valamit?
kérlek segítsetek,előre is köszönöm!
(#) krampusz80 válasza Doncso hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

nincs,már próbáltam a monitor degauss-al de semmi
(#) krampusz80 hozzászólása Okt 13, 2010 /

hello mindenki tudna valaki segíteni a nem rég fel tett kérdésemmel kapcsolatban?
(#) kadarist válasza dj.csont hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Tölts fel egy képet a belvilágáról és akkor megmutatom.
(#) cNobody válasza krampusz80 hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Helló!
Ha CRT monitor akkor mágnes hatására színeződik el.
Mondjuk hangszóró a két oldalon? Vagy trafó vagy akármi más ami mágnes zavart okoz.
Más okot nem tudok hogy mitől színeződhet el.
Mondjuk attól is függ hogy milyen típusú/színű elszíneződés.

Ha LCD akkor meg főleg nem tudok okot.

De ha nem írsz konkrétumokat, esetleg fényképet, akkor nem tudunk adni neked konkrét választ.
(#) krampusz80 válasza cNobody hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

szia ! egy kicsit sötét a kép de azért látszik mire gondoltam,ha valaki tudná a megoldást és elárulná ,azt megköszönném!

Kép 003.jpg

Következő: »»   16 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem