Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi akkor ez a nekem való cső a 100V os illesztőtrafókat hasznosítani amik 100x impedanciát vagy 110 et, már nem rémlik, meg kellene mérnem újra...szóval 8 Ohmra 880Ohm az már egy sima SE, ha meg 4 Ohmra kell mellé kell dugni párhuzamosan még egy triódát
A 6N13C-nek szerintem 1,5 K környezetében van a legjobb illesztése, de fele is jó még (elvileg bírja a cső, csak nem kell kikergetni belőle a lelket huzamosan). Az áttétel nem minden, reméljük elegendő menetszámok vannak rajta a megfelelő impedanciákhoz.
Tudom, rég lerágott csont, de.. Hány T-vel érdemes gerjesztetni a hiperszil kimenőket (most konkrétan SM65 vasra gondoltam)? És ha ez megvan, utána használhatom az EI magnál is bevált képletet?
Tudtommal 0,9-1T ha kimenőnek gondoltad.
Szerintem igen.
8Ohmról lenne nekem 880 Ohm, eddig pont jó még sima SE ben is, az elegendő induktivitáshoz elég lenne egy 50Hz 220V hálózatra rádugás 4k7 el sorbakötve és megmérem mekkora fesz van a trafón...?
Erről van szó: jobb oldali ELKISBővebben: Link Aztán mivel egybeforgatom az E ket I ket légréselem, csökkenni fog a primer induktivítás.
Van nálam vendégségben 9db 6H8C...hát a 9 db ból 1 db volt nem túl mikrofóniás, és 5-6 db a fűtés felől akkora brummot hozott, hogy félhangerővel BÚÚÚÚÚ zott az erősítő.
Érdemes egyáltalán 6H8C vel foglalkoznom, azért mert meredekebb cső mint a 6H9C, viszont a 6db 9 esem mind tökéletes... Tegyük fel találok 2db jó ...6N8S-t megépítem, használom, használják, és cserecsövek kellenek bele, akkor kell venni 10-20 db 6H8C-t mire 2db al használható ismét, azaz nem túl jó választás ez a cső, csak ha előre van belőle 4-6 db...vagy rosszul gondolom, mert csak kifogtam 9 ből 8 rosszat kapásból?
Ez érdekes , nekem van 6db. és mind jó , egyik sem produkálja ezt ..
lehet ez a gyár gagyi 5 ágú tömör csillag a jele, azaz egy szabályos ötszög.
Lehet ezek gagyik...milyenek a tieid? mert a 9 esek nekem reflector ok az mind jó, a 6p3s em meg mind foton azaz a rombuszos, azok is mind jók eddig...bár 6h9c ből láttam egyget a 20 ból amiből a 6 ot válogattam amiben víz volt. vagy valami folyadék..simán nagycseppekben be volt párásodva...és az reflector volt... A mostani 6h8c ek közt volt egy aminek az egyik fűtése nem s ment...állítólag új csövek, bár a lila pecsét nem volt rajtuk.ilyen a 8 db
Sziasztok!
Létezik csöves Greatz? Vagy vlami hasonló megoldás egyenirányításra csődiódákkal?
Ha nem létezne, hogy egyenirányítottak volna velük.. Van olyan cső (EZ80, EZ81, AZ21, AZ1, AZ4 most így hirtelen a sokból), amiben két darab dióda van közös katóddal. Ennek 2x kell az adott AC feszültség, amiknek a közepe össze van kötve, ez lesz a -, a másik felük meg megy a két anódjára a csőnek. A cső katódja a + lesz, ide meg a - közé jön egy adott maximum értékű kondi, utána fojtótrafón, vagy ellenálláson keresztül akkora, amekkorát csak akarsz.
Csövekből lehet diódahidat is csinálni, de nem érdemes.
Miért nem érdemes hidat csinálni?
Mert 4, vagy 3 cső fűtene, nem is biztos, hogy olcsón be tudod szerezni a csöveket, meg egyszerűbb, ha inkább 2 nagyfesz tekercs van, és csak egy csővel, amiben 2 dióda van, egyenirányítasz, és olcsóbb is.
Ez bennem is felmerült...
Minőségben melyik a jobb? 2 diódás középmegcsapolású trafóval vagy sima trafó diódahíddal?
Készen van az erősítő. Itt vannak a képek a végleges állapotról.
Köszi! Nem lesz egyenlőre még Piccolo2. PL82 PP lesz előbb.
Jó lett a színe is. Ezzekkel a DIN csatlakozókkal különösen retrósra sikeredett. Gratulálok!
A trafótakaró Cirokl munkája? A fenéklemezt még mindig furkálod?
Köszi! Igen a trafótakaró CIROKL mester remekműve. Ennél a fenéklemezt nem fúrkátam ki mert a hálótrafó felül van és a belseje nagyon szellős. Nincs belül nagy forróság.
Nagyon szép lett. Azért a tuchelhez és a villás hangszórócsatihoz (praktikussági okokból) kár volt ragaszkodni szerintem.
Kinyírtam ma egy 6C33-at. Olyan tüzijáték volt benne, hogy elment volna augusztus 20-án is (+280 V került a rácsára egy véletlen elkötés miatt). Szerintem a katód fröcsögött benne. Utána próbáltam még a csövet, de sokkal kisebb volt az anódáram (ezért gondolom, hogy nem a rács fröccsent) mint előtte, és időnként még villant is benn valami. Ki vagyok merülve agyilag, már utálom a 6C33C-t, visszatérek valami egyszerű, teljesen kondenzátorcsatolt változathoz, mert sosem lesz kész ez az erősítő, már be akarom fejezni.
Szervusztok Csövesek!
Véletlenül benéztem ide, és mivel én nem foglalkozom ilyen dolgokkal, ingyen felajánlom egy régi dobozomból előkerült orosz csöveimet, hátha valaki tudja használni. 6I1P, 6K4P; 6N3P; 6H2P. Latin betűkkel, mert nem tudok cirillt írni. Szívesen adom. Granpa
Köszi! Nekem bejönnek ezek a régi csatik. A hangfalamon (Videoton DC2050E) gyárilag ilyen van. Béke szegény 6C33C poraira!
Szép, és szerintem is eddig ez a leg retrósabb.
Dani, nem tudom, én még graetz-ben nem próbáltam, de szerintem nem éri meg.. Egy kétutas egyenirányító fojtóval nagyon jó tud lenni. Bár ezt is csak deszkamodellben próbáltam, az EL84 SE-mben is csak úgy lesz, hogy Si diódahíd, egy kondi, egy PY88-as buszterdióda (anódfesz szűrése, a késleltetés, és a látvány miatt), megint egy kondi, aztán egy fojtótrafó, és megint egy kondi. Innen kapják a végcsövek az anódfeszt.
Éljen! Még egy ember, akinek DC2050E van! Lehet, nem itt kéne megbeszélni, de mennyire vagy velük megelégedve (főleg csöves vonalra gondolok)?
Ha meg aktualis, koszonettel vennem oket. Kerlek, jelezz vissza, es hogy postazast vallalod-e? Azt termeszetesen fizetem.
Kosz , skylooker |
Bejelentkezés
Hirdetés |