Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! köszi a gyors válaszod a végfok panel jobb első sarkán egyhejen van kb mind köszi a választ! Bocsi de nem találom a rajzát segits légyszi köszi!
Én egy órája keresem, megtaláltam, de Paypal. 19 dolcsi.
Sziasztok!
Szerintetek a KISO erősítők milyenek? Mert szeretnék egyet és egyből gyártótól megtudnám venni. Azért kellene valami vélemény róla mert nézegettem KÖNIG és Ibiza erősítőket de nem tudom milyet vegyek mert szerintem az a König nem sokra való meg a KISO itt van egyből helyben.
Helló! itt volna pár kép a hibás részről és ameikre megy a feszkó!
Szia!
Hangosítási célra keresnék valami hangfrekvenciás erősítőt, vannak nekem is kapcsolásaim,csak nem teszteltek, sén még nem értek annyira hozzá, hogy kiértékeljem. Köszönöm reagáló válaszod! Üdv!
Mekkora teljesítményt szeretnél kivenni? Milyen impedanciáról van szó?
Én a PA300-at ajánlanám, ha a teljesítménye is megfelelően nagy a trafódnak hozzá. Védelmek, hang, és a kapcsolás is korrektül kivitelezett, bár nem kezdő szintű olcsóság.
Hello all.Ujabb kerdesel fordulok hozzatok: szerintetek 2db tda2005 nek mennyi kene legyen a legkisebb trafo hany A kb valaszotokat elore is koszonom.
Koszi a gyors valaszt ja ez csak rossz szokas de leszokok rola megegyszer koszi
Sziasztok.
Hoztak nekem egy BEAG AET-215 szürke erősitőt. Sajnos végfok IC hibás, de már nemkapni bele az IC-t, sem a helyettesitőjét. MDA2020-->TDA2020. De van itthon egy TDA7375 sztereo végfokom, de ennek az erősitőnek szimetrikus a tápja a TDA7375-nek meg szimpla táp kell. És max 18V, de a BEAG-nak +-22V a tápfesze. Ha tekerek le a trafóról, ugyhogy +-16 legyen a tápfesz és a + és GND-re kötöm a TDA 7375 véget akkor az ugy jólesz? Vagy mindenképp szimpla táp kell neki? De viszont akkor a hangszin nem fog müködni. Segitséget előre is köszönöm.
Sziasztok, hangfalvédelemhez milyen típusú biztosítékot kell alkalmazni? Az erősítőmbe 2db 4A-es kell a kimenet elé, csak nem tudom hogy, gyors, normál, vagy lomha kell bele? (Mivel 16A-esek voltak beletéve, és az egyik oldali végfokpár el is pusztult emiatt.)
Erősen tartok attól, hogy még a leggyorsabb biztosíték is több százszor lassúbb mint a tranzisztor "megfutási" sebessége.
(talán az STK077-es IC volt eleve úgy tervezve, hogy képes legyen a biztosíték kiolvadásáig elviselni a túláramot) De ha mégis biztosíték, akkor abból a lehető leggyorsabb legyen.
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy TDA7385 ös icvel erősitőtt úgyhogy sorbakötni a kimenetek és a bemeneteket ha ezt egyáltalán lehet. Elkezdtem csinálni a nyákrajzot de elakadtam ezzel a sok gnd vel ha valaki megnézné hogy mit hova kellene kötni vagy esetleg megis rajzolná azt nagyon megköszöném.(az alaktrészeknál a kondik helyére is ellenállásokat rajzoltam de ez most nem lényeges)Üdv.: Dani
Elnézést. Nem okoskodni akarok ,de két TDA2005 -nek az össz kimenőteljesítménye elérheti a 40W körüli teljesítményt.(Persze nem 2 A -al )
Igen ez igaz. Csak arra gondoltam ,hogy talán hidalni akarja és azért kell a két ic. Ebben az estben 4 Ohm -on (kétszer 20W körüli teljesítmény) sokkal nagyobb az áramszükséglat.
Szia!
8Ohm, a tápom pedig 350VA -s. Ez a táp úgy utólag került hozzám, amúgy régen is erősítőt hajtott meg. Üdv!
Szia!
Nagyon köszönöm szépen, abszolút vonzó a terv, s bár összetettebb de kivitelezhető (max egy kis segítséggel). Ezt mindenképp kipróbálom, mihelyst tudok rá szánni. Még egyszer köszönöm! Üdv!
Köszi, az van is itthon. Kész végfok panel, ami egy TV-ből való, de ezt lekell valahogy kicsinyitenem, hogy beleférjen a dobozba. Nem szükséges dolgokat majd kiszedem belőle.
Szia!
Ma ki lett próbálva, tökéletesen működik.Köszönöm a segítséget. Szia: fater
Bár én nem a trafód VA száma felől érdeklődtem, de ha már említed, ebből kb 2*100-130w-os erősítő építhető. Persze ez függ a kimenő fesz/áramtól amit a trafó tud.
Sziasztok.
A tanácsotokat szeretném kérni. Szeretnék építeni egy erősítőt, ami nagyon egyszerű, és jó hozzá a 2x14,5V~ 5A trafóm. Amit eddig találtam, az az LM1875 IC-s, és néhány A-osztályú erősítő, amit itt a fórumon láttam. Hiraga meg ilyesmik. Igazából egyik sem tűnik bonyolultnak, ezért is kérdezném meg tőletek, akik már túl vannak ilyen erősítőkön, hogy melyiket ajánlanátok nekem. Köszi.
Sziasztok!
Van-e tapasztalatotok ezzel az erősítővel? Van egy marék irfp240-em, valamit kellene kezdeni vele. A panelt most tervezem, szívesen fogadok minden infót!
Az LM1875-os IC-bol keszult erositot ajanlanam foleg akkor ha az elso erositoid egyike lesz ez. Sok felesleges problematol kimelheted meg magad ill feltehetoen kisebb lesz a kudarc eselye. A fent emlitett IC-bol igen jo minosegu erosito keszitheto.
Kaptam egy TDA7374 IC-t és azt szeretném életre kelteni de légszerelve, az IC mind a 15 lábához már forrasztottam kábelt persze egyformákat. Szerintetek ez fogja befolyásolni az erősítő működését. Ja és még, hogy a STAND-BY kivezetésre tápfesz kell? Előre is köszi.
Köszi, akkor valószínűleg LM lesz. Aztán ha esetleg többet várok tőle, akkor építek valami komolyabbat.
Talán egy nagyobb képet más is lát.
Bocsi nem jól tettem fel. Majd most!
Szia!
Ezt az erősítőt Anthony Holton tervezte és építette. Sajnos a munkái már csak fizetősen elérhetők, de a neten itt-ott kis szerencsével még fellelhetők. Bővebben: Link A Quasi's DIY Audio Site-on lenet még pár kapcsolást találni N-FET-re. Most éppen nem elérhető, de itt van róla tükrözés: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |