Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   350 / 1274
(#) Fofci hozzászólása Okt 7, 2010 /

Az lg televizio tipusa: LG CE21m66KX
(#) Fofci hozzászólása Okt 7, 2010 /

Ez az atv amiről előzőkben irtam: Hogy táp javitása után ment szépen, aztán pár napra rá bepirosodott a kép, halványan látva alatta a képet, aztán most már be sem lehet kapcsolni stad bay üzemmód sem világit A képcső füttés az megy
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Megnéztem nem Orega trafó van benne. Megcsináltam a lámpás vizsgálatot amit kovacspista javasolt. A mérésem szerint DC 146V.
Átnéztem újra zárlatos diódát, szakadt ellenállást nem találtam a sorkimenő részen. Mit nézzek még át rajta?
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Ha a kollektorköri kondenzátorok is mind jók, akkor trafócsere.
(#) sero12 hozzászólása Okt 8, 2010 /

hello.volna egy olyan problémám,hogy van egy teleteck 51cm tv amely bekapcsoláskok elkezd csikozni és hangos sercegöhangod ad pármásodperc mulva rendessen müködik.ez elmegy egy pár napig és kinyomja a sorvégfog tranyot,de van mikor egy két perc mulva nyomjaki a tranyott ,ilyenkor mi a teendö mer már ez az ötödig tv amit ezzel a hibával hoznak.
(#) kovacspista válasza Fofci hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Szia. A bepirosodás szerintem a piros szín csatorna végfokának hibája. Azért állt le a készülék mert zárlat van
és erősen terhelte a tápot. A tápot izzós módszerrel javaslom megvizsgálni. Utána a piros csatornát vizsgáld végig. Természetesen lehet zárlatos passzív alkatrész is.
(#) kovacspista válasza mineral hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Még eszembe jutott, hogy nem egyszer találkoztam olyan diódával a sortranzisztor környezetében ami síma méréssel jónak mutatkozik, viszont viszont ha a kivezetését melegíteni kezded, akkor az ellenállása a rövid zár irányába vészesen csökken. Az ilyen diódát azonnal cserélni kell , mert ugyan ezt okozza.
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Okt 8, 2010 /

sziasztok.van egy orion 2835 ös tv. nem kapcsol be ,csak kattog.A sorvégtranzisztort kivettem ,lemértem,B-e 650 mv,nincs zárlat egy irányban sem.Viszont a cd 64 kondi zárlatos.Kérdésem az hogy 1 nf helyett tehetek- e bele 4,7 nf os kondit?
(#) Fofci válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Köszönöm, fején találtad a szöget, a készülék működik
(#) kovacspista válasza Fofci hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Gratula!
(#) kovacspista válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Nem nagyon, mert szerintem meghatározza a sorfrekit.
(#) LazyDuck hozzászólása Okt 8, 2010 /

Üdv. Mindenkinek !

Funai TV 2000 MK5-ös tv-n az a gond, hogy a kép besötétül és mintha 3 oszlopban egymásra lapolódna. Vízszintes mérete az eredetinek kb. 2/3-a. Hang van, táp nem forr, simán elindul. Sortranyó jó.
Kezdetben időnként még visszaállt a jó kép, melegedésre ritkábban. Most már esetenként bekapcsoláskor is ilyen. Találkozott már valaki ilyennel?
(#) kadarist válasza LazyDuck hozzászólására (») Okt 8, 2010 / 1

Elkócserékkel indíts.
(#) LazyDuck válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Köszönöm, megpróbálom.
(#) BarnaPili válasza LazyDuck hozzászólására (») Okt 8, 2010 / 1

A sorvégtranzisztor meghajtó trafója is okoz ilyen hibát.Kicsi trafó,ami a sorvégtranzisztor bázisára kapcsolódik.Menetzárlatos lesz.
István
(#) Transztyuszeres hozzászólása Okt 9, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Megnyertem javításra egy Orion TV-t, ott tart a dolog, hogy a sorvégtranyó átment benne drótba. Már valaki cserélte: BU808DFI (ST).
Milyen típusok jók még oda? (Esetleg rövid próba erejéig)
(#) kadarist válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 9, 2010 / 1

Szia!
Érdemes ezt a Darlingtont alkalmazni. Ezeknél típushiba a bázisköri csatolóelkó kiszáradása és ennek folyományaként a tranzisztor túlmelegedése.
(#) Transztyuszeres válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Köszi a választ. Az is lett benne cserélve. 10µF/50V jageo. Érdemes beleoperálni valami fóliakondit oda, és a BU hűtését kicsit tuningolni?
(#) kadarist válasza Transztyuszeres hozzászólására (») Okt 9, 2010 / 1

Ha igazán jót akarunk, akkor összefordítunk két 100uF, 63V-os elkót, és ezt tesszük a 10 mikrós helyébe. De egy 47 µF-os 63V-os is sokáig elél abban a pozícióban. Természeten a tápfeszültséget és a kollektorköri fóliakondikat is ellenőrizd. Szerintem a gyári hűtéssel nincs gond, a kis bázisáramtól melegszik túl a tranyó.
(#) Transztyuszeres válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

A kollektorköri fóliakondi is lett cserélve, az rendben van (MMKP82,113C2000), mérve 10,7nF.
A kis 10µF-os elkó viszont mérve csak 6,4uF, akkor kap majd 2db 100µF-osat. Mást nem cseréltek benne. Egyenlőre pihen a dolog, mert nincs darlingtonom és bolt sincs nyitva.
Köszi a válaszokat, majd jelentkezek, hogy mi lett vele.
(#) nagyimre10 hozzászólása Okt 9, 2010 /

Üdv mindenkinek.Van egy betegem egy orion t-2181 tv.Aminek elszált a sortranyója J6810.Az lenne a kérdésem,hogy mivel tudnám helyetesiteni,mert ilyet nem találtam.Válaszokat előre is köszönöm.imi.
(#) kadarist válasza nagyimre10 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Szia!
Innen beszerezheted. Helyettesítők a lap alján.
(#) nagyimre10 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Kösz hétfőn rendelek.
(#) LazyDuck válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ezt is köszönöm, megnézem.
(#) ha9pi.feri hozzászólása Okt 10, 2010 /

Üdv Mindenkinek!
Egy Hyundai HU-T2918 tv-vel van probléma. Nehezen lehet bekapcsolni, ha sikerül is először csak hang van és kattogás hallatszik, újbóli ki-bekapcsolás után jön be a kép. Most ott tart, hogy be sem kapcsolódik, az SB led állandóan világít.
(#) kovacspista válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Mindenek előtt el kell dönteni, hogy táp, vagy készülék a
hibás. Mivel a SB led világít, valószínűsítem a készüléket,
de nem kizárt azért a táp sem. A sor tranzisztorral kezdeném. Ha kiveszed akkor helyette betenni egy izzót és megpróbálni bekapcsolni. Ha nem világít akkor táp gond van, ha indul akkor készülék. Nézd meg még a saszi számát, hogy rajzot kereshessünk
(#) ikalinyak hozzászólása Okt 10, 2010 /

Üdv. Mindenkinek!
Még mindíg a HB INGELEN 72/100 TRAISEN 16:9 tv-hez keresek sorkimenő trafót. Ha valaki tud segíteni, megköszönném. A képcső, képernyő THOMSON a panel úgynéz ki BEKO. Trafó típust vagy hasonló trafót keresek.
Köszi.
(#) kadarist válasza ikalinyak hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Hány centis a képátlója?
(#) ha9pi.feri válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Megnéztem a sasszi számát, remélem ez az: RHPCB LJ-1 94V-0. A relé alatt égésnyomot látok, de a forr. oldalon már ez nem látszik. A led-ről még annyit, hogy a bekapcsoláskor egy pillanatra elalszik, de utána újra kigyullad.
(#) ikalinyak válasza kadarist hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Szia!
72cm-es.
Köszi a figyelmet.
Következő: »»   350 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem