Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ez az atv amiről előzőkben irtam: Hogy táp javitása után ment szépen, aztán pár napra rá bepirosodott a kép, halványan látva alatta a képet, aztán most már be sem lehet kapcsolni stad bay üzemmód sem világit A képcső füttés az megy
Megnéztem nem Orega trafó van benne. Megcsináltam a lámpás vizsgálatot amit kovacspista javasolt. A mérésem szerint DC 146V.
Átnéztem újra zárlatos diódát, szakadt ellenállást nem találtam a sorkimenő részen. Mit nézzek még át rajta?
Ha a kollektorköri kondenzátorok is mind jók, akkor trafócsere.
hello.volna egy olyan problémám,hogy van egy teleteck 51cm tv amely bekapcsoláskok elkezd csikozni és hangos sercegöhangod ad pármásodperc mulva rendessen müködik.ez elmegy egy pár napig és kinyomja a sorvégfog tranyot,de van mikor egy két perc mulva nyomjaki a tranyott ,ilyenkor mi a teendö mer már ez az ötödig tv amit ezzel a hibával hoznak.
Szia. A bepirosodás szerintem a piros szín csatorna végfokának hibája. Azért állt le a készülék mert zárlat van
és erősen terhelte a tápot. A tápot izzós módszerrel javaslom megvizsgálni. Utána a piros csatornát vizsgáld végig. Természetesen lehet zárlatos passzív alkatrész is.
Még eszembe jutott, hogy nem egyszer találkoztam olyan diódával a sortranzisztor környezetében ami síma méréssel jónak mutatkozik, viszont viszont ha a kivezetését melegíteni kezded, akkor az ellenállása a rövid zár irányába vészesen csökken. Az ilyen diódát azonnal cserélni kell , mert ugyan ezt okozza.
sziasztok.van egy orion 2835 ös tv. nem kapcsol be ,csak kattog.A sorvégtranzisztort kivettem ,lemértem,B-e 650 mv,nincs zárlat egy irányban sem.Viszont a cd 64 kondi zárlatos.Kérdésem az hogy 1 nf helyett tehetek- e bele 4,7 nf os kondit?
Köszönöm, fején találtad a szöget, a készülék működik
Gratula!
Nem nagyon, mert szerintem meghatározza a sorfrekit.
Üdv. Mindenkinek !
Funai TV 2000 MK5-ös tv-n az a gond, hogy a kép besötétül és mintha 3 oszlopban egymásra lapolódna. Vízszintes mérete az eredetinek kb. 2/3-a. Hang van, táp nem forr, simán elindul. Sortranyó jó. Kezdetben időnként még visszaállt a jó kép, melegedésre ritkábban. Most már esetenként bekapcsoláskor is ilyen. Találkozott már valaki ilyennel?
A sorvégtranzisztor meghajtó trafója is okoz ilyen hibát.Kicsi trafó,ami a sorvégtranzisztor bázisára kapcsolódik.Menetzárlatos lesz.
István
Üdv Mindenkinek!
Megnyertem javításra egy Orion TV-t, ott tart a dolog, hogy a sorvégtranyó átment benne drótba. Már valaki cserélte: BU808DFI (ST). Milyen típusok jók még oda? (Esetleg rövid próba erejéig)
Szia!
Érdemes ezt a Darlingtont alkalmazni. Ezeknél típushiba a bázisköri csatolóelkó kiszáradása és ennek folyományaként a tranzisztor túlmelegedése.
Köszi a választ. Az is lett benne cserélve. 10µF/50V jageo. Érdemes beleoperálni valami fóliakondit oda, és a BU hűtését kicsit tuningolni?
Ha igazán jót akarunk, akkor összefordítunk két 100uF, 63V-os elkót, és ezt tesszük a 10 mikrós helyébe. De egy 47 µF-os 63V-os is sokáig elél abban a pozícióban. Természeten a tápfeszültséget és a kollektorköri fóliakondikat is ellenőrizd. Szerintem a gyári hűtéssel nincs gond, a kis bázisáramtól melegszik túl a tranyó.
A kollektorköri fóliakondi is lett cserélve, az rendben van (MMKP82,113C2000), mérve 10,7nF.
A kis 10µF-os elkó viszont mérve csak 6,4uF, akkor kap majd 2db 100µF-osat. Mást nem cseréltek benne. Egyenlőre pihen a dolog, mert nincs darlingtonom és bolt sincs nyitva. Köszi a válaszokat, majd jelentkezek, hogy mi lett vele.
Üdv mindenkinek.Van egy betegem egy orion t-2181 tv.Aminek elszált a sortranyója J6810.Az lenne a kérdésem,hogy mivel tudnám helyetesiteni,mert ilyet nem találtam.Válaszokat előre is köszönöm.imi.
Szia!
Innen beszerezheted. Helyettesítők a lap alján.
Kösz hétfőn rendelek.
Üdv Mindenkinek!
Egy Hyundai HU-T2918 tv-vel van probléma. Nehezen lehet bekapcsolni, ha sikerül is először csak hang van és kattogás hallatszik, újbóli ki-bekapcsolás után jön be a kép. Most ott tart, hogy be sem kapcsolódik, az SB led állandóan világít.
Mindenek előtt el kell dönteni, hogy táp, vagy készülék a
hibás. Mivel a SB led világít, valószínűsítem a készüléket, de nem kizárt azért a táp sem. A sor tranzisztorral kezdeném. Ha kiveszed akkor helyette betenni egy izzót és megpróbálni bekapcsolni. Ha nem világít akkor táp gond van, ha indul akkor készülék. Nézd meg még a saszi számát, hogy rajzot kereshessünk
Üdv. Mindenkinek!
Még mindíg a HB INGELEN 72/100 TRAISEN 16:9 tv-hez keresek sorkimenő trafót. Ha valaki tud segíteni, megköszönném. A képcső, képernyő THOMSON a panel úgynéz ki BEKO. Trafó típust vagy hasonló trafót keresek. Köszi.
Megnéztem a sasszi számát, remélem ez az: RHPCB LJ-1 94V-0. A relé alatt égésnyomot látok, de a forr. oldalon már ez nem látszik. A led-ről még annyit, hogy a bekapcsoláskor egy pillanatra elalszik, de utána újra kigyullad.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |