Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   79 / 227
(#) Collector válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 7, 2010 / 1

A teljes weboldalát?
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Ez a kapcsolás jó lenne a tekercsemhez?Tekercs:22,5cm van a 4 centi átmérőjű csőre feltekerve a 0.20-as huzalból,jó lenne hozzá a mini tesla 3 kapcsolása?
(#) _BiG_ válasza Collector hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Szervusz!

Ezt itt. Persze az aloldalakkal együtt
A külső lapokat persze nem.

Üdv!
(#) Massawa válasza Hodinka hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Ezért irtam anno, hogy ha toldásra kényszerülsz, azt is meg lehet szépen csinálni, majdnem olyan minöségben mint maga huzal (az enyém 0,09mm-es). Meg lett forrasztva eltüntetve rola minden "hegy" és le is lett szigetelve.
En sem hittem, hogy probléma mentes lesz (ezt irtam is), de a mai napig semmi nem történt a toldás körül, igy nem volt mit javitani.
Az eredeti célnak (filmeffektusok) tökéletesen megfelel.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Amugy ma jártak nálunk a vizszerelök és náluk láttam uj anyagot a toroidra.

Mindenféle átméröjü (1/2"- kb 3"-ig) hajlékony vizvezetékcsövet. Állitolag ez a legujabb divat a vizvezetésben.
Fémcsö bordás oldallal (hasonlit a villanyszerök müanyagcsöveire amit a falba raknak) nagyon hajlékony, igy bármilyen alakra hajlithato, kiprobáltam a 3/4" csöböl akár 10cm-es átméröjü toroidot is lehet hajlitani. Ráadásul nem is drága (ha szerencséd van ekkora darabokat ingyen is adnak).
Nem néztem meg még milyen anyagbol van, de az az érzésem réz vagy bronz a felülete nikkelezve van.
(#) _JANI_ válasza Massawa hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Egy képet tudnál róla adni vagy linkelni? Köszönöm.
(#) Massawa válasza _JANI_ hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Délután majd lefényképezem.
(#) Collector válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Elég sok időd lehet erre, de én csak nagyjából tudom ezt átnézni, ez több tíz oldalnyi szöveg. Ráadásul csak fél évet tanultam eddig angolt.
(#) Collector válasza pcroland hozzászólására (») Okt 8, 2010 / 1

Igen, jó, csak mindent figyelmesen olvass el, és próbáld érteni is, mit miért, és hogyan kell csinálni (geometria is).
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Köszi! Lehet,hogy majd még kell segítség,akkor majd szólok.
(#) _BiG_ válasza Collector hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Én meg azt hittem, hogy kened-vágod... Mondjuk én se vagyok profi angolból, bár nem is tudom sokat gyakorolni, leszámítva az olvasgatást.
Akkor legalább a szakmai szemet vedd elő.

Ne aggódj, nem mindjárt fejezem be, most tartok a negyedik lap közepén és vagy 26 hátravan. Bár nem mindegyik hosszú.
Viszont azon filózok, hogy a képeket is ellátom magyar szöveggel, na ez a macerás.

Üdv!
(#) Collector válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Én 'gyakorlom' minden nap, ezért szövegértéssel nincsenek problémáim, csak nyelvtannal.
(#) _BiG_ válasza Collector hozzászólására (») Okt 8, 2010 /

Na, a nyelvtannal én is szívok, mert a szenvedőszerkezet alap ezekben a szövegekben, amitől én is szenvedek.
Hanem itt-ott mintha a szerző is összeszavakat a keverte, mert a nyakatekert angol szórendhez se passzolt a mondat. Na mindegy, valahogy az értelmet kihüvelyeztem és leírtam, hogy én hogy gondolom. Meg némi kommentárt is fűzök bele, ahol jónak látom, de ott jelölöm.

Aztán ha valakinek a fordítás alapján fabrikált tekercse visszafele szikrázik, vagy lepipálja Paksot a termelésben, részemről egy vállról indított rándítás a válasz

Üdv!
(#) ekkold válasza Massawa hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ez engem is érdekelne!
Fotó(k) lesznek?
(#) Massawa válasza ekkold hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ime a fotok:
A szakik szerint van több méretben. Sajnos még nem tudom pontosan a csövek nevét , de majd azt is kideritem. A képen levö csövek átméröje mintegy 35 mm.
(#) pcroland válasza Collector hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Elolvastam mindent és még az lenne a kérdésem hogy mia az a pozitív visszacsatolás?
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Valamikor hasonló kivitelű tombak csöveket használtak dilatációs célra, áthidalónak.
Ez acél? Olyan, mint a villanyszerelési PVC gégecső
(#) pcroland válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ja és,hogy kell az L1+L2-ből kiinduló 1-1menetet tekerni? Egymással szembe vagy egymás mellet?Mert skory rajzán egymással szembe van de a képen nem látom mert ott öszzevan szigetelve! Segíts légyszives.

kép.JPG

(#) _BiG_ válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2010 / 1

Collector épp házonkívül, de ha nem gond, elmondom

Ha a jel egy részét egy erősítő kimenetéről egy megfelelő csatolással visszavezeted a bemenetre, amely csatolás erősítése megfelelő nagyságú (legalább egyszeres, de inkább több) és a visszavezetett jel fázisszöge megegyezik a bemeneten levő jellel, akkor ez további jelnövekedést okoz a kimeneten. És újra és újra, önmagát gerjeszti. Ez a pozitív visszacsatolás.
Ha ez nemkívánatos, illetve nem szabályozott, akkor ezt gerjedésnek hívjuk. Előállítható például, ha egy mikrofont odadugunk a hangszóróhoz, amelyek ugyanarra az erősítőre vannak kötve. Remek fülhasogató sípolásokat kapunk. A visszacsatoló elem a mikrofon, az előerősítőjével, illetve a levegő.

Ha ez a visszacsatolás szabályozott (amplitúdóban és frekvenciában), akkor ezt a visszacsatolt erősítőt oszcillátornak hívjuk és örülünk, hogy rezeg.
Ha frekvenciában nem, csak amplitúdóban határolunk, akkor multivibrátornak hívjuk és szép négyszögek jönnek ki belőle.
A négyszögimpulzusok olyan jelek, amelyek nagyon sok (ideálisan végtelen mennyiségű), a rezgési alapfrekvenciából és felharmonikusaiból álló szinuszjelekből tevődnek össze.

Lásd még a mellékletet.

Üdv!

oszc.pdf

(#) pcroland válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Köszi! Erről már hallottam de eszembe se jutott hogy ez a pozitív visszacsatolás és a legutolsó kérdésemre tudod a választ,melyik rajz a jó?
(#) _BiG_ válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2010 / 1

Bevallom töredelmesen, hogy a Skori-féle teslákból egyiket sem építettem meg. Én eddig csövest építettem. Úgyhogy bővebbet nem tudok, mivel nem bújtam bele.
De próbáld kilogikázni. Ha ennek kell lennie a pozitív visszacsatolást adó elemnek, akkor mikor ad azonos fázishelyzetet az erősító bemenetén? Mellesleg ez az az eset, amikor bekötöd és ha nem megy, akkor az egyik tekercs kivezetéspárját felcseréled és megy.

Üdv!

Köszi! Hétfőn már szerintem átvehető amit HE.Store-on rendeltem és akkor megcsinálom!(Valahogy összejön!)
(#) BULL1988 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Szia!

A második verzió a jó! De itt is láthatod a helyes bekötési módot. Kellemes utánépítést!

Üdv, Pisti

Ja és még valami! A földelést lehet a konnektor földelésére kötni?
(#) pcroland válasza BULL1988 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Neked is köszi BULL19884 ,Szóval szembe indulnak.
(#) BULL1988 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Nem! Próbáld meg pl radiátor csövéhez, vagy vízvezetékhez kötni.
(#) pcroland válasza BULL1988 hozzászólására (») Okt 9, 2010 /

Ok,de amúgy elromlana?
(#) BULL1988 válasza pcroland hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Nem romlana el, de a háztartás többi része nem biztos, hogy örülne neki.... Sőt, szerintem biztos is, hogy nem....
(#) pcroland válasza BULL1988 hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Ok Megrendeltem mindent de az SF18(1A 600V 35nsec)ilyen alkatrész nincs HE.Store-on.Hol vegyek Ilyet?
(#) Massawa válasza _BiG_ hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Még nem tudom milyen anyag, de majd kideritem.
Következő: »»   79 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem