Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Szeretnék építeni egy szalaggenerátort.Az építéséhez várok leírásokat, vagy bármi féle ötletes hozzászólásokat!
Elöre is kössz!
hy
nem jó vagy mi van veled hogy nem jársz erre?
Hali találtam valami leírást remélem hasznos lessz!
Köszi h irtatok csak most volt időm megnézni eddig nem nagyon jutottam gépközelbe.Ebböl már meg tom építeni mégegyszer kössz!
Szasztok! Van az a leírásban melyet elektro keresett(köszönet érte), nah szerény véleményem szerint abban a guminak csüsznia kell a biztosíték üvegén, de nem vok benne biztos. HELP!
Hello
Már régebben megépítettem azt a VDG-t amit elektro már linkelt. Én a testet 2 pvc csőből raktam össze -> lehetett feszíteni a gumit, és akkor volt a legjobb, mikor a gumi épp nem csúszott meg az üvegen. Ha csúszik akkor is működik, csak sokkal kisebbet szikrázik.Együtt kell forogniuk, ha pedig túl megfeszíted, akkor a motor fog melegedni, és nem ad nagyobb szikrát. nekem 1,5-2cm volt a max. Remélem segítettem.
HA nagyfesz a cél akkor van más megoldás is. PL tv sorkimenő auto gyujtotrfaó tesla tekercs
Összeraktam így is úgy is mikor forgott korrektúl működött amugy meg a motor eléggé vonszolta. Szikra nekem is max 1,5 cm így szemre.
Én építettem egy nagyon egyszerű Van de Graaf generátort, mindössze egy papír, tengely, kondenzátor egy motor és egy PVC cső segítségével. A PVC csőbe beillesztettem a tengelyt, rá a motort. Ettől az a papíron surlódott, amit egy drót gyűjtött össze, majd a kondenzátorba vezette.
Jó kis szikrákat csinál, érdemes kipróbálni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |