Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   501 / 1387
(#) haragati válasza Rumcájsz hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Szia, örömmrl olvastam, hogy végre van elérhető árú lamináló, úgyhogy gyorsan vettem egyet én is.
Még az este szét is szedtem, megnéztem.
Mit kell szerinted átalakítani, hogy nyáklemez is beleférjen?
Úgy néztem, kb 1 mm-t enged a rugó, bár még nem próbáltam ki.
A szabályzásba is bele kell nyúlni?

üdv
h
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

A demo verzióban nem engedi meg a kinyomtatást, és az elmentést sem. Ha jól emlékszek.

Nekem annak idején meg volt a magyar változat, de nem jól működött, és le tudott fagyni. Az arra volt jó, hogy nagyjából értelmezni tudjam a dolgokat. Most már kívülről ismerem, és az Angol változatot használom, és semmi bajom vele. Rengeteg alkatrészt csináltam már bele, mert pont olyat sokszor nem találtam, mint kellett volna. Mostanában nem sokszor kell új alkatrészt létre hoznom.
(#) Frankye válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

A demo verzióból is lehet nyomtatni, menteni! Egyes crack-ek voltak hibásak abban, hogy nem tudtad elmenteni (pontosabban: visszatölteni az elmentett verziót).
A magyarítással valóban sok gond volt, ezért jobb az eredeti, angol verzió.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

A demó verzió a méret és rétegkorlátokon kívül teljesen egyezik a rendessel.
Felület szerelt alkatrészeket kell használni, abban 10 centis nyák elég összetett.
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Az Eagle-nél van a méret korlátozás 10X10 centi nem?
(#) Frankye válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Így van. A demo verzióban ez az egyedüli korlát a teljes verzióhoz képest.
Szerk: Leszámítva persze a rétegszám-korlátot, ami azért nem annyira korlát amatőr számára...
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Nagyon szívesen!

emmzolee: ebben működik a nyomtatás és az elmentés is
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

A progival kapcsolatban nincs több kérdésem.Jól működik.De a nyák maratásával van,sósav és hidrogénperoxid kombinációval maratom le a fölösleges rezet,csak nem tudom milyen arányban kell keverni a két elemet.Próbáltam egy nyákon,de a festékkel takart részt is lemarta(szerintem túl töményre sikerült az oldat).Mi a helyes keverési arány?Sósav 20%-os a hidrogénperoxid pedig 35%-os.
Üdv.: Peti
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Én vas-kloridos módszerrel szoktam a nyákokat maratni, de ha jól emlékszem már jópáran feltették ezt a kérdést a topicban. Ahogy mondtad 20%os sósav és 35% hidrogén peroxid 10 az 1-hez arányban.

Üdv.: mate_x
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Köszi!
10 az 1-hez ezt jól megjegyzem.
(#) Pali79 válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Én 1 rész hidrogén 4 rész sósav keveréket szoktam használni. Mindenképp kell egy furatba valamilyen műanyag madzagot és azzal lógatni a nyákot az oldatba. Persze figyelni kell rá, de kb 3 perc alatt lemarja. Ez a megoldás filccel rajzolt vezetők esetén is jó volt.
De nagyon vigyázz! Az oldat elkezd egy idő után melegedni és pezsegni, a gatyát is lemarja rólad, nem beszélve a bőrödről
(#) peti16biro válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Heló!
Idézet:
„Ez a megoldás filccel rajzolt vezetők esetén is jó volt.”
Ezt mire gondolod?Eddig amit csináltam,akkor mindig maszk+szemüveg+gumikesztyű.Az igaz hogy mindent lemar,mert egyszer a kupakjához ért az ujjam és egy kis darab bőr kifehéredett.Ebből is tanultam!!!
(#) Pali79 válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Arra gondoltam, hogy a filccel rajzolt nyák sosem túl jó minőség. Nem az esztétikája miatt, hanem mert ha húzod a filcet látható, hogy nem egyenletes a maszk a réz fólián. Ha nem elég vastag akkor ott simán lekapja a rezet is, de ezzel még nem volt gondom. Mondjuk elég rég használtam ezt a technikát (bár nem is csinálok nyákot túl sűrűn), ha kézzel kell rajzolni akkor inkább az injekciós fecskendő+tű párosítást használom valamilyen zománc festékkel.
(#) peti16biro válasza Pali79 hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

Tehát sima alkoholos filccel is lehet nyákot csinálni,csak nem olyan szép?A fecskendős megoldás az így első hangzásra nagyon macerásnak tűnik.Ezt a filces dolgot kipróbálom majd holnap,és írok majd a fejleményekről.
(#) Frankye válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Idézet:
„A fecskendős megoldás az így első hangzásra nagyon macerásnak tűnik.”

Pedig nem az. Az előkészület tart egy kicsit tovább, míg elkészíted a fecskendőt, de utána semmivel sem nehezebb vagy bonyolultabb, mint a lakk-, vagy alkoholos filces.
(#) haragati válasza haragati hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Bocsi, látom ez már júliusban meg lett válaszolva.
Azt hittem ez a gazdaságos laminátor most bukkant fel az üzletekben először
H
(#) peti16biro válasza Frankye hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Heló!
Ki fogom próbálni majd mindegyik módszert.És majd írok a tapasztalataimról.Köszönöm a segítséget.
(#) peti16biro válasza Frankye hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

A filces módszernél a műnyomóra vagy egyből a nyákra kell felrajzolni a kapcsolási rajzot?
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Egyből a nyákra a NYOMTATÁSI rajzot.
(#) peti16biro válasza mate_x hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Köszi!
Akkor most kivágom méretre a nyáklapot és rárajzolom a kapcsolást,és holnap lemaratom róla a felesleget.Ha kész majd írok hogy milyen lett.
üdv.: Peti
(#) Ricsi89 válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Filces módszernél miért is kellene műnyomó papír?
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Mert nem vágja mi hogy.
Műnyomóra ha nyomtatsz, akkor azt vasalod rá a nyákra.
A nyomtató tonerpora megolvad egy bizonyos hőfokon, és átragad a papírról a rézre.
Szerinted a filcnél mi ragadna rá a rézre hő hatására?
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

A kosz...
Bocsánat! :peace:
(#) Ricsi89 válasza gulasoft hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Én tisztában vagyok a dolgokkal, épp azért kérdeztem rá, hogy mi köze van a műnyomónak a filchez.
(#) Pali79 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Akkor tisztázzuk: SEMMI!!!
(#) gulasoft válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Te kérdezted, hogy minek neki a filceshez műnyomó. Erre volt a válasz, hogy mert nem érti mi hogy, és leírtam gyorsan azt is miért kell a műnyomó. A második rész nem neked szólt, hanem bárkinek aki még nincs tisztában vele.
(#) peti16biro válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Köszi mindenkinek,most már vágom hogy mi a van.
(#) peti16biro válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Heló !
Kipróbáltam a filces módszert,és jól működik.De van még mit tapasztalnom,mert a savas oldat egy picit töményre sikerült megy a nyákon a rajz vékony volt,így egy pár helyen a festék alá kapott,de legközelebb már vastagabban fogom felrajzolni a képet és hígabb lesz az oldat.Mindent egybevéve jó ez a módszer ha nincs műnyomó vagy nyomtató.
(#) mate_x válasza peti16biro hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Vagy majd ha kitapasztaltad ezeket a módszereket, áttérhetsz a fotózásos technikára, amivel az egyik legjobb eredményt lehet elérni.
(#) Dániel X hozzászólása Okt 15, 2010 /

Hali!

Kezdő marató vagyok vas kloriddal és alkoholos filccel. Az lenne a bajom hogy kimarta szépen rendesen amit kellet viszont 1 hét után alkatrészt akartam cserélni és észrevettem hogy a rézfelület ahol nem fedte cin ott oxidálódott, de elég rendesen, fekete a panel alja! Mit tehetek ez ellen?
Következő: »»   501 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem