Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Amikor kesz a maratas, akkor szepen finom csiszolopapirral vegigmesz rajta. Aztan lefujod szintelen Akrilan lakkal vagy lekened poritott es alkoholban feloldott fenyogyantaval. Hagyod megszaradni. Utana furod es/vagy forrasztod.
Egyszerűbb megoldás nincs? Értem itt háztartásban megtalálható könnyen beszerezhető olcsó dolgokra.
Kapható kémiai ónozó kb 1000 Ft/liter csak bele kell mártani és "cines" lesz az egész.
Egyébként a lakkal lefújással nem tudom mi bajod van. Minden festékboltba kapsz szintelen lakkot, lefújod és kész.
Nem az elektronikai boltokban kapható speckó cuccra gondoltál?
Most jó lenne tudni mit kérdezel
Az ónozót vagy a lakkot? A lakk az sima, mezei, szintelen spray. Bővebben: Link
A lakknak NEM JÓ holmi színtelen mezei lakk amivel például lefújjuk a frissen festett kocsit esetleg fadarabot!
Én ajánlom esetleg azt hogy forrasztógyantát oldj fel denszeszben és kend rá a nyákra. Ugyan azt éred el vele mint egy lakkal csak ez elősegíti a forrasztást is és védi a rezet az oxidációtól. Én ugyan ezt használom csak lakk formátumban. Én EZT választanám.
Hi !
Meguntam, hogy a sima gumikesztyűk nem bírják az erős savazást, lúgozást, vettem egy iparit
Hát akkor megsúgom neked, hogy az általam linkelt lakkot használom, több éve. Maratás után egyből lefújom és tökéletes bevonatot képez és gyönyörűen szalad rajta a cin.
Biztos az általad linkelt termék is jó, viszont nem kapod meg minden boltban és kb kétszer annyiba kerül mint amit én használok és szvsz semmivel sem jobb.
Helló mindenki! Egyik haverom mondott egy olyat hogy a sima nyákot befújom fényérzékeny lakkal, és egy sima papírra nyomtatatom a kapcsolást és a kapcsolást is befújom vele amelyik felén van a tinta és ráfordítom a nyákra. Föléje teszek egy nagy munka lámpát az én esetembe 500W-os és úgy hagyom majd leáztatom vizel a papírt és mehet is a marás.....??? Ez működhet??
Helló.
Na akkor előbb fogalmazd meg érthetően a mondatot, aztán mehet a nyák-fotózás... Kevered a két eljárást. Az egyik a fotokémiai, a másik pedig a vasalásos technika. Itt az oldalon sok jó leírást, sőt videót is találsz, hogy hogyan kell fotokémiai, vagy vasalásos eljárással nyákot készíteni. Én is és a kedves fórumtársak nagyon szívesen segítenek, ha elakadsz. Üdv!
Ha valaki még akar venni Tescos- laminátor, a Székesfehérvári nagy Tescoban még hegyekben áll 1640Ft. 1 év garanciával.
Hihetetlen jót mulattam. Ennyi zöldséget összehordani.
Miért? Az volt a kérdés: Ez működhet?
A válaszom igen, bár nem lesz használható nyák belőle. Viszont működik!
A zöldségeket nem én mondtam hanem egyik ismerősöm szóval ja. Én is furán néztem rá mert túl egyszerűnek gondoltam.
Hello
Eddig csak filccel csináltam nyákot,és most szeretném kipróbálni a lézernyomtatós változatot.Az a kérdésem hogy szerintetek milyen nyomtató kellene vennem??Nem szeretnék drága cuccot venni,mert ezt csak hobbi szinten űzöm,igazából még csak ismerkedem az elektronikával. Erről mi a véleményetek?
Sz****tem jó lesz. Bár én nem néztem utána, de arra mindenképp figyelj, hogy mennyit tud nyomtatni egy tonerrel és, hogy mennyibe kerül az új toner
utángyártott toner 6-7ezer,ahhoz 3000 oldalt írnak
a gyári toner 23ezer.A gép alapból olyan 1000 lapot tud. Szerintem nekem ez jó lesz,kicsi olcsó Szerk:mégsem ez lessz erről vélemény?? Azt megtudjátok mondani hogy hány grammos lapra kell nyomtatni?Mert ez 60-163g-t tud
A normál fénymásoló lap 80g-os. A HEStore-be kapható műnyomóról nincs infó az oldalon ha jól emlékszem. Ha van nyomdába ismeretséged akkor mindenféle fajtát tudnak adni. Én próbáltam már vékonyat is és vastagat is. Általában a nyomtatón be lehet állítani, hogy milyen vastag a papír és ez lényeges is, mert ha vastag a papír és nincs hozzáállítva a nyomtató akkor nem melegítí meg a papírt eléggé és nem marad rajta a papíron a nyomat.
Akkor a szavaidból kivéve ez jó lesz nekem.
A lényeg pedig hogy jól legyen beállítva a nyomtatón a papírvastagság. Köszi a választ
23.000 forint nekem sok lenne ismerkedni.
Milyen 23ezer??A gép "csak" 15ezer,a gyári tonner hozzá a 23.De amugy nem a samsung lessz,hanem egy konica 15300-ért,alapból kb3000 lapot bír,és a tonner majd később 7000ft lesz.
De ha meg veszem akkor már használhatom másra is majd nem csak nyák készítésre...
Heló!
Megcsináltam a nyákot,és jó lett,csak van olyan része ahol a réz kicsit vékony(félek hogy majd felszakad) és valahogy meg kéne erősíteni.Próbálkoztam vele de csak egy kis ón bogyó sikerült.Nem tudsz valamit amitől az ón végig befutja rezet?Valami jó megoldást.Amúgy jó a filces teknika is csak jó vastagon kell vele rajzolni. Üdv.: Peti
Forrassz rá egy szál rézdrótot.
Csupán ennek az oldalnak az elejéig kéne visszaolvasni és megtalálnád a választ :yes:
Helló!
Hogyha jól csináltad, akkor a vékony szálaknak is jól oda kellene tapadniuk a hordozó lemezre. Egyébként vegyél forrasztógyantát, abba bele nyomod a páka hegyét és máris simán tudsz forrasztani a nyákra(másik megoldás hogy feloldod denszeszben a gyantát, bekened vele a nyákot, kész). Ha neked jó a filces megoldás, akkor használd azt, de azzal nem lehet vékony vezető sávokat egymás mellé rajzolni, smd alkatrészek helyét megrajzolni stb, és szerintem sprint layoutban gyorsan végig rajzolni a nyákot egyszerűbb, mint filccel vacakolni a nyákon(de egyszerű nyákokhoz kiváló megoldás a filces is). Üdv.: mate_x
Amihez most csináltam a nyákot az egy villogó volt, ahoz tökéletesen megfelel a filces módszer.A következő amit megcsinálok az egy ledes kivezérlésjelző lesz amit már nyomtatni és vasalni akarok.Ezt a kapcsolást megpróbálom megtervezni a progival,amit linkeltél.Ha ajd kérdésem van akkor azonnal írok vele kapcsolatban.
Üdv.: Peti
A forrasztógyanta és a denszesz arány mennyi legyen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |