Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Csatlakozom,soundmanhoz nekem ilyen van és igen jó.
Nekem Eminence van benne a magas nekem nem tölcsér, ring eddig jó! A 2 db 8 ohmos nekem párhuzamba van kötve és kb 180W conductor hajtja már nem csak a mély üt az ének is tiszta élő zenével is. Egyébként más téma: A keverő és színpad illetve a csóró falusi hangosítások (nincs urh) jó szolgálatot tesz a szimmtrikus jelvezetés. A rajz Nekem bevált hátha kell valakinek ilyen is. A nyákterv saját táphoz készült azaz volt egy marék 13,5v os dc adapterem ha valaki telepről használja 2db9v os elem nyákonként de akkor az adóban TL064 a vevőben TL062 legyen az alacsony fogyasztás miatt.
Sziasztok,
véletlenül találtam ezt az oldalt egy műszaki kérdésre keresve a választ.... a problémám a következő: zenei duónk részére szeretnénk összehozni a "hangosítást.." Abszolult laikus lévén ... ez nehéz ügy! van két hangfal (DX 822) ...EZ mögé kellenének keverő és / kev.erősítő ,erősítő,végfok de hogy milyen arra várom az építő jellegű javaslatokat ,egyáltalán ezek mind kellenek? 3mikrofont és 2 hangszert kellene elbírnia reagálásotokat előre is köszi ÜDV mindenkinek
Pár dolgot nem mondtál el, de ha már ilyen hangsugárzótok van, akkor egy egyszerű keverőerősítő elég a megszólaltatásukra.
Szia szamóca , köszi a választ.Milyen infó hiányzik még ?
Hali!
Mekkora helységekben fogtok játszani és milyen jellegű rendezvényeken? A DX 822 az Omnitronic? Ahoz bőven elég amit Szamóca ajánlott, de ha majd lecserélitek egy picit is komolyabb hangfalra, akkor már kevéske lesz. Egy maximum 80m2-es helység, igencsak szerény hangosítására lenne csupán elégséges egy ilyen összeállítás.
SYA Bassmester,
köszi a gyors reakciót, elsősorban lakodalmak,bálok.... szeretnénk ha a leendő cuccok kb. átlag 3-400m2- re lenne méretezve .Persze nem tudom mi van akkor ha tágul a tér.... lehet úgy kellene gondolkodnom ,hogy legyen az összetevőkbe némi tartalék? üdv
Huhú! 3-400m2?!
Oda már mélyebben a bukszába kell nyúlni ám. Ott először is tudni kell hogy ez szabadtér, vagy zárt helységre értendő. Másodsorban, hogy mennyi a rászánt összeg.
Meg azt is, hogy mik az elvárások, lehet szabadtéren is kisebb rendszerrel boldogulni, csak elég hamar korlátokba ütközünk.
Szia,
köszi az építőjellegű kérdéseket.... az igazság az,hogy szeretnénk egy olyan "alaprendszert " létrehozni ami kezdetnek jó. Mondjuk 2-300m2 - ig.ez lenne az alap. De szeretném ha az eszközökben lenne "néhány m2" tartalék ha netán -tán a következő héten megnőne a tér . helyszín: Háát... ezt nehéz előre bekalibrálni de talán a zárt teremre van a legnagyobb esély, legalább is én úgy számítok.Igazándiból nem márkák megnevezése a fontos számomra,hanem ,hogy milyen eszközből milyen teljesítményűre van szükség... Ráfordítandó összeg: jó szponzort sikerült találni... Köszönöm,hogy foglalkoztok a bajommal... üdv
Ha valóban "jó szponzort sikerült találni", akkor semmi gond nincs, nem érdemes DX 822-esekkel szerénykedni...
Két darab ebből, egy ebből, egy ebből, egy ebből, aztán kell egy egyszerű crossover, egy frankó konténer a rack-eknek, kábelek, állványok, stb. Az egész jóval egy milla alatt kijön és bárhol megszólal
És kell egy technikus, aki mindezt kezeli. (én tudok egyet ) Nincs szörnyűbb, mint amikor valamelyik zenész szaladgál a pulthoz műsor közben, vagy a műsor elején belövik a cuccot, aztán semmi korrigálás nincs közben.
SZIA,
HÚÚÚÚÚ....., ennyire jó szponzor a világon nincs.... bár lenne! de félek ez meghaladja a lehetőségeinket.....! sőt! szerintem egy 200-t tudunk belefeccölni és én annak is örülök,hogy nem a "saját bőrömet kell a vásárra vinni ezért a cucc összeállításánál óvatos vagyok bár amit ajánlottál kétség kívül "ott van szakmailag..." kösszi :yes:
Szerintem vegyetek használtan keverőt és végfokot, persze csak miután alaposan kipróbáltátok. Hangfalak tekintetében valami nagy érzékenységű kompaktot lenne célszerű építeni (pl.: Eminence Beta 12-ből), de csak ha van a csapatban ügyeskezű ember
Nagyjából, mindent beleszámolva 50 ezerből ki lehet hozni egy (db) olyan színvonalú hangfalat, amely kategória társainak 70 körül van db-ja, persze csak szakszerű tervezéssel és hibátlan munkával. Nézzetek körül a DJ-börzén is.
SZIA BASSMASTER,
Először is köszi hogy ennyit foglalkoztok a kérdésemmel már eddig is sok hasznos tanácsot és értékes infót kaptam.... meggondolandó... köszi még egyszer sokat segítettél üdv
Hello,
van egy Leem M72D típusú keverőerősítőm és nap folyamán arra figyeltem fel, h a jobb hangfalam alig szól, a hangfalnak semmi baja, szal az erősítőnél lehet a gond. Nem nagyon értek a hiba kezeléséhez, de azt hozzátenném, h egy-két poti olyan sz*r állapotban van, h idáig nagyon finoman kellett mozgatni, h mindkét hangfal frankón szóljon, talán ott lehet a gond? Pls, írjatok véleményt, h mi lehet a probléma. Előre is kössz ...
Ha csak hallkan szól és nem torzan akkor valószínű poti hiba próbáld meg másik csatornába. Viszont ha hallkan is szól és torzan is akkor lehet h végfokba van valami gond. Próbáld meg másik csatornába adni neki a dolgokat és egyből többet fogunk tudni mondani.
igazából nem torzít, szal a potiban lesz a gond, én is arra gyanakodtam, köszi a segítséget
viszont vszínű, h a main potival van a gond mert mindegyik csatornán egyforma rossz. Max. egy kevésbé használttal megcserélem és ugy probálom...
Lehet akkor a master poti nem jó vagy nem tudom még mi van rajta.
Sziasztok, valaki ki tudna segíteni a 108 pólusú Harting csatlakozó bekötési vázlatával?
Köszi a segítséget, a rajz amit küldtél 32 csatornára vonatkozik. Hogyan lehet bekötni a 40 illetve 48 csatornát?
Az a gondolatmenet helyes, hogy mivel szimmetrikus jelet használunk lesz 48 negatív, 48 pozitív és a maradék 12 GND csoportosítva? Végül is a GND az GND, mindenütt, közös. A fantomtápot nem befolyásolja.
Jó, és mit szól hozzá a keverőpult? Mert ha ezt így bedugod, nem úgy fog működni ahogy akarod. Egyértelmű, hogy a nagyobb pultoknál (több csatorna) nagyobb csatlakozót használnak.
108 pólusut használnak 48 csatornás multicore esetén is. Ebböl indultam ki én is.
Ma megnéztem, a keverő inputját, s ott is közös a GND. Példa
Van valamilyen bevált védelmetek a magasra? Ha igen akkor mi az? Nem az izzós érdekelne.
Azt azért irhatnád, hogy milyen modelhez, milyen környezetben van használva (erősitő, váltó, vágási freki stb )
Ma végeztem egy klavitornát a Hangszoró kérdések rovatban ( külfödiül topikban ). Érintőleges a púder, ha gondolod olvasd el 824400, 824322 h.sz.
Bővebben: Link Erről a driverről lenne szó, ehhez kellene. Hol érdemes vágni?
Szevasz sound.man, nekem pont ilyen fajta éleseim vannak, még pedig 3 darab, kettő benne van két E-MAX típusú hangfalba a másik amit le fényképeztem az pedig rezervába van. A szűrés pedig úgy van hogy egy 2,7 mikrofarados kondival van sorosan kötve az éles, a kondi után pedig az élessel párhuzamosan van kötve egy 39 ohmos 20W-os ellenállás egy tekercsel, ami ugyancsak az élessel van párhuzamosan. Teszek képet a kondiról és a tekercsről. Ha érdekel le mérem majd neked a tekercsnek a magasságát szélességét, és hogy hányas drót van a tekercsen és hány méter. Azért tudom meg mutatni hogy milyen szűrés van benne a hangfalba, mert nem rég történt egy kis baleset az egyik hangfallal, ugyanis túl lett hajtva szegény egy kicsit és a szűrésben a kondi szabályosan szét nyílt és az élesem is le éget, amit meg kellet hogy tekercseljek újra, és a tekercset is le kellet cserélnem, és mivel hogy nem volt pont 2,7 mikrós kondim mindegyik hangfalba egy 2,2 mikrós 250V-ra kondít kapott új tekercsekkel.
Lerajzolnád azt a rész ami a magas elött van? Azt nagyon megköszönném meg a tekercs adatoket. Nem tudod, hogy hol vágják a magasnak?
Ja és még valami, ezek az élesek bitangul jól és erősen szólnak, jó az érzékenysége, a teljesítménye pedig 80 Watt körül van, nekem legalább is ezt mondták a szaküzletben, na de min egy az a fő hogy jól jársz vele ha meg veszed.
Nem tudod hány Hz-en vágja neki a váltód?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |