Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-S Műholdas digitális TV problémák
Lapozás: OK   20 / 45
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Köszönöm meg vagyok nyugodva.
(#) nagy hoho válasza Action2K hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Olvastam! Köszönöm a szakszerű választ.
(#) pinkova válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Köszönöm hogy megosztottad az infót!
(#) Action2K válasza kadarist hozzászólására (») Okt 14, 2010 /

Igen, mi teszteljük. Az adatokat kiegészíteném azzal, hogy a magyar nyelv audio PID-jei a következők:
FilmBox Hungary : 7211
FilmBox Plus : 7212
Van, hogy ezeket is be kell állítani (beltéri függő). Természetesen a UPC által biztosított beltériken nem kell semmit állítani, illetve jelenleg a 310, 311-es programhelyeken már fogható az S8-as (ezüst színű) beltérivel.
(#) elektrocad válasza Action2K hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Köszi, sikerült megtalálnom. A frekvenciát, szimbólumsebességet és a FED-et kellett csak kézzel beírni és megtalálta.
Nem tudod meddig lesz kódolatlan?
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

A neten megtaláltam a választ. Állítólag az év végéig nézhető kódolatlanul.
Viszont ha valaki tudná, hol található meg a Filmbox és Filmbox+ TV műsora, közzé tehetné itt. Heti TV műsorra gondolok ami kinyomtatható. A segítőnek előre is köszi.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Na ***, most meg kódolt lett. A sok médiahír kacsa lenne a szabadon nézhetésről az év végéig?
(#) Action2K válasza elektrocad hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

Nyugi, tesztelünk. A lekódolást is ki kell próbálni, hisz ez ilyenkor egy streem-hez rendelést jelent. Van is vele probléma, mert késik a kód, s megakad a kép-hang egy picit.
(#) elektrocad válasza Action2K hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

OK, semmi gond, azóta már visszajött. De remélem esténként már más munkátok lesz.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 15, 2010 /

Még lenne három kérdésem: a duál beltéribe (remélem így hívják) be van kötve a duál fej és két kártya van benne. Ha szerzek egy beltérit a duál fej egyik kimenetét ebbe a beltéribe kötöm és kiveszem az egyik kártyát és átteszem a szerzett beltéribe akkor az működhetne gyakorlatilag?
Mekkora távolságra lehet a fej kábelét elvezetni maximum? Az infrajel kábelét és a vezetékeléssel járó munkát szeretném meg spórolni. Csak a szolgáltató által biztosított beltéri használható vagy mindegy csak kártya olvasó legyen benne.
(#) Action2K válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 15, 2010 /

A digitv kártyája nem tehető át. Egyedül a UPC-nek van még (2012 a rebesgetett vég) olyan kártyája (cryptoworks/irdeto) ami áttehető.
Olyan messzire viheted, amilyen messzire csak akarod, de szerintem úgysem a 3. szomszédnak kedveskednél vele. Na jó, azért van elvi korlátja, ami a jelveszteség miatt behatárol, de egy 100 méteres guriga nem akadály neki. Ez lepróbált, csakhogy az első válaszom feleslegessé teszi ezt.
Ezért "kici occó", mégsem kínai. A harmadik kérdésre a válaszom ott van az elsőben.
Havi 4000 pénzért (3. csomagot feltételezve) a fenti kötöttségek kiválthatók. (és nem kell szerezni másik beltérit, hanem adjuk)
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 17, 2010 /

Fent vagyok a tetőn és kapaszkodok a villáskulcsba. De nem tudom beállítani a Digitv-t. A tükör a Thorn 5/6-on van
tehát nyugat 0,8 fokon. a Digitv pedig 1 fokon. A beltéri Digitv-s és a kártya is érvényes. A beltéri viszont a Thorn holdon sugárzott adásokat fogja. Hogy tudom a Digitv-t fogni? Próbáltam elmozdítani 1 fokra de semmi. A tukör 120cm-es tehát ha a Thorn holdon van akkor is kell jönni a Digi-nek
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Mára befejeztem.
(#) StMiklos válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Szevasz!
Fantomot kergetsz! A Te antennáddal nem is tudod vételi szempontból különválasztani a 0,8 és az 1 fokon lévő holdakat.
Ugyanaz a beállítás tökéletes mind a kettőnek..
Máshol keresd a megoldást..
Üdv: StMiklos
Állíts be ezen a holdon egy szabadon vehető adót /segítek: U -- 12642 H 27500 3/4/, és amint jó a beállítás már látod is. Innen kezdve már csak kódolás/kártya kérdése hogy menjen a DigiTv.
(#) StMiklos válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Adalék: egész pontosan így helyezkednek el.
Ezeket megkülönböztetni?
Üdv: StMiklos
(#) kadarist válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Persze, hogy nem kell megkülönböztetni őket. Egy beállításból vehető mindhárom műhold, hisz egy klusztert alkotnak, mint az Amosék.
(#) kadarist hozzászólása Okt 17, 2010 /

Egy érdekesség. Az Astra cluster mozgása gyorsítva.

astra1.avi

(#) nagy hoho válasza StMiklos hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Öreg vagyok én már ahhoz, hogy fantomokat kergessek. És az utolsó mondatban le is írtam, hogy a 120 -as tükörnek fogni kell mindkét holdat. Mindössze azt nem értem,hogy egy Digi beltérire , nincsenek gyárilag felhangolva a programok.
Köszönöm a segítségedet!
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Nyomj rá egy szoftverfrissítést menüből. Utána működnie kell.
(#) nagy hoho válasza kadarist hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Köszönöm szépen, holnap meg próbálom.
(#) norbeat válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Szia! A menüböl nem fog indulni szotverfrissítés ha hyundai beltéri. Azt írtad hogy csak a thor műholdon sugárzott adókat fogja, ez azt jelenti hogy csak FTA adókat fogsz mivel sok nap után a kártya leáll ha nem nézik. A 1272-t hívd mondd hogy néhány napig áramtalan állapotban volt a készülék szeretnéd újra nézni, máris (azonosítás után)elindítják...
(#) nagy hoho válasza norbeat hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

A kártya zsír új 3 nappal ezelőtt hozták a szerelők.
(#) norbeat válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Csak a kérdés hogy aktiválták-e a kártyát, ha igen akkor a beltérin csinálni kellene gyári alapbeállításokat, nyelvválasztás után lekeresi a csatornákat közben baloldalon lesz egy jelszintet, minőséget kijelző csík, nem pontos de alapnak jó, ha jól áll az antenna és a fej (valószínű igen) akkor ezek az értékek minél többek, néhány transzponderen persze lecsökken majd. A műholdkeresés után ne tévesszen meg mert minden csatorna szanaszét lesz, az egyesen is valami román adó jön be, magyarok elszorva lesznek valahol... sorba kell rakni. Kérdés hogy a listában megjelennek-e a hiányolt adók, ha nem akkor keresésnél lehet hogy azt választottad hogy csak a "szabad" és nem a "szabad+kódolt" keresés.
(#) szilva válasza Action2K hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Szóba került a két ingyen nézhető filmes csatorna, és úgy látom, elég közel vagy az adás technikai oldalához. Mindkét csatornán rendszeresen tapasztalok a képben megakadást úgy, hogy a hang közben folyamatos. Az ugyanarról az irányról nézett két Duna TV-n nem tapasztalok ilyet.

Én két hete vateráztam össze (egy hibás USB-s DVB-T tuner visszakapott árából) gyakorlatilag két komplett műholdvevő szettet, mert korábban soha nem volt módom rá, de szerettem volna kipróbálni a műholdas technikát. Tehát a fenti észrevételem lehet, hogy tapasztalatlanságomat is mutatja.

Az előző hétvégén a Bakony közepén, gyakorlatilag teljesen zavartalan terepen próbáltam, ott is ez volt a tapasztalatom, és most itthon, Csepelen is. A Bakonyban egy 80 centis digis tányérral, a vele kapott 0.2dB-es fejjel, és egy Opticum 4000C-vel kémleltem az eget, itthon egy 60 centis antennával és 0.1dB-es Orton fejjel (ezek újak), valamint egy digis Hyundai HSS-1165NA és az említett Opticum 4000C beltérikkel is próbálkoztam (az erkélyre nem akartam kiszerelni a 80-as tányért). Minden felállásban előfordulnak a képmegakadások, mindössze 1-2 másodpercesek, szóval nem tragédia, csak gondoltam, jelzem.
(#) Action2K válasza szilva hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Köszi szépen az infókat. Itt mindenképpen azt mondhatjuk, hogy: "A hiba nem az Ön készülékében van." Mindegy, hogy hol és milyen készülékekkel veszed (bizonyos korlátokon belül), ha a jelminőség megfelelő, mindenhol ugyanazt kell kapnod. Jelen esetben egyértelmű, hogy a küldött csatornákban van a hiba. Mégpedig sávszélességbeli. Az összehangolás folyik.
(#) nagy hoho hozzászólása Okt 18, 2010 /

Ma próbáltam beállítani a beltérit de nem megy. Az utolsó szoftver frissítés 2006-ban volt. Hiába állítom be az Intelsatra a menüben, akkor is a Thorn által sugárzott programokat hangolja fel. És az Intel van kiírva. A jel erősség 96 % minőség is 80 % felett volt. Holnap norbeat tanácsait megpróbálom, hátha.
(#) szilva válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Nos, én ezzel a Hyundai digis beltérivel szenvedtem egy kicsit, mert a "gyári beállítások" az nála azt jelenti, hogy mindent kiseper, betesz 3 műholdat (Thor5, Intelsat1002. meg még egy valamit, talán Hotbird) a listájába, de ezeket is csak pár transzponderrel. Ahhoz, hogy találjak is dolgokat vele, szépen kézzel fel kellett veszegetnem a transzpondereket (bár lehet, hogy béna voltam), és így meg is lett minden, ami ott van. A transzopnderadatokat a http://www.lyngsat.com oldalról skubiztam ki. Lehet, hogy Neked is fel kellene venni kézzel a transzpondereket?

Sőt, mitöbb, a hétvégén rájött, hogy ő OTA frissít, úgyhogy fel is tett valami új szoftvert magára. Nincs élő digis kártyám a cucchoz, így csak FTA csatornákat szedegettem össze magamnak, de azokhoz így a kézi beállítgatás után teljesen jó.
(#) nagy hoho válasza szilva hozzászólására (») Okt 19, 2010 /

Köszönöm. Most pihentetem egy kicsit mert úgy néz ki, hogy kapok még egy beltérit. Hátha azzal menni fog.
(#) Tomi94 hozzászólása Okt 24, 2010 /

Üdv mindenkinek! Nem akartam a kérdésemmel új témát nyitni, ezért itt teszem fel, bár lehet, hogy nem ide való... Egy ismerősöm rendszeresen hazahoz Németországból működő, de feleslegessé vált elektronikai cuccokat, ezek egy részét elteszem, másik részét, amire nincs szükségem, eladom. Most épp leszerelt analóg műholdvevő szettből hozott beltériket és egyéb kellékeket, természetesen működik mind. Van viszont egy olyan készülék közöttük, aminek nem igazán tudom a rendeltetését, így kipróbálni vagy eladni sem tudom, de úgy gondolom, értéket berendezés lehet, talán valamilyen antennaerősítő vagy közösítő. Teszek fel róla képeket, hátha valaki tudja, mi a rendeltetése:
(#) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Kaptam még egy Digi beltérit azzal sem megy. Itt már kiírja a Digi programokat de nem oldja fel a kódot a kártya,ami 10 napos tehát működni kellene. Nincs itt valaki a Digi-től?
Következő: »»   20 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem