Fórum témák
» Több friss téma |
Volt az ismerősömnek egy komplett panelja ugyan ilyen motorral, a panelon lévő vezérlő sorosan használta a motorokat, de ki tudtam mérni a 4 tekercset, és utána a vezérlőn való bekötés alapján kitotóztam melyik melyik.
Utána összeraktam párhuzamosra. Még ki nem próbáltam majd csak ma, de szerintem jó lesz, és akkor kegyetlenül felrakom a netre had dühöngjenek a sok nagyeszű epson meg minibea managerek. Egyébként teljesen más a bekötés mint a szabvány nema23-nál nehogy már kiderüljön, hogy ugyan azt koppintják, csak jó pénzért továbbadják.
Kb. két évvel ezelőtt a Vexta-val jártam ugyanígy. Írtam a gyártónak hogy az adott típusú motornak a fordulatszám-nyomaték görbéjére volna szükségem. Válasz: nem adhatják ki mert valakinek gyártják. Írtam nekik hogy OK, akkor mondjanak egy helyettesítő típust, erre linkelték az összes léptetőmotorukat hogy tessék választani... Nooormális?
Tisztelt fórumozók! A segítségüket szeretném kérni léptetőmotor vezérléssel kapcsolatban.A cnc-m valószínűleg 5V/1A NEMA23 szabványos tok; 1,8 DEG/STEP; 5 Ohm/phase motorokkal lesz majd vezérelve és ehez kellene nekem egy olcsón kivitelezhető vezérlő elektronika.Tanulásra lenne elsősorban szóval a vezérlőelektronikánál az ár lenne inkább a fontosabb mint a pontossága és persze egyszerű is legyen mivel még elég kezdő vagyok az elektrotechnika terén.Valakinek esetleg van komplett kapcsrajza,nyákterve,alkatrészlistája?Ha tudna nekem segíteni valaki azt nagyon megköszönném.Kiskunhalas,Kecel környékén esetleg lakik valaki akitől segítséget tudnék kérni ha megakadok?
Segítségüket előre is megköszönném.
Bővebben: Link ennél egyszerűbbet nem találsz. Nekem ez meg van építve (áramgenerátor nélkül) 2 éve működik, mondjuk nem túl gyakran használom. A pic progim saját van 12F509-re, ha kell írj.
Köszönöm szépen a segítségét Báddzsó, kellene nekem egy ilyen felprogramozott pic meg esetleg a többi alkatrész ha nem tudnám véletlenül beszerezni,meg egy kimaratott nyák magyarul egy komplett vezérlő kellene,de a forrasztást azt én vállalom mert tudom,hogy milyen nehéz ennyi alkatrészt beforrasztatni.Postán vagy személyesen a felprogramozott picet legalább el tudná küldeni?És ha igen mennyit kérne érte?
Válaszát előre is megköszönném.
PÜ ment, használd a "Válasz" gombot, ott van jobbra hsz tetején, itt fönt , mutatom :integet2:
sziasztok, a velemenyeteket szeretnem kerdezni egy 2d cnc asztalrol, szeretnek epiteni eggyet a meretei 650 mm hossszu es 400mm szeles, az erdekelne hogy a mozgatasat csavarral vagypedi szijjal lenne jobb megoldani, gondolom csavarral megis jobb lenne de dragabb is, viszont nem tudom hogyan viselkedne szijjal mivel kicsit hosszu a tavolsag, az asztal egy magnest kell mozgasson ami a homokba rajzol, koszi elore is.
Ha nincs nagy sebesség, nagy mozgatott tömeg, nagy terhelés, akkor a szíj jó megoldás. Ezek bármelyike berezegtetheti, nyújthatja a szíjat.
Cserébe a szíj miatt kisebb nyomaték, de nagyobb sebesség is elérhető.
Hello, erre a célra én a szíjat látom jobb megoldásnak.
Sziasztok!
Van 4 db ilyen "csapágyam. Szerintetek elég egy db egy tengelyre? Így megoldható lenne az X,Y tengely 4 darabból. Csak tengelyt kellene esztergáltatnom.
Szia, az ilyen bigyóhoz árulnak borsos áron köszörült edzet rudat. Az alkalmassága az igénybevételtől függ, rövid megtámasztás nagy billenés.
Idézet: „Csak tengelyt kellene esztergáltatnom.” Nameg házat, illetve pontos furatot kell készíteni a mozgatott egységbe. Egy csapágy nem elég, de kettővel kitűnően meg lehetne oldani.
A ház megvan, párban voltak. Ezért kérdeztem, hogy egyesével elég-e. A régi tengelye megvan, de nagy a lógása. Ezüstacélból csinálná az esztergályos haverom a tengelyt. Nagy terhelés nem lesz rajta, egy lézerdiódát kellene hordania a hűtésével. Csak megvezetésre használnám és kapna még támasztócsapágyakat is.
A háza olyan pontosan illesztett volt, hogy kézzel kijöttek belőle. A lehúzó szimering tartotta helyen a csapágyakat.
Akkor valószínűleg elég lesz egy csapágy is. A tengelyeket nem árt köszörültetni, csak az esztergálás nem elég.
A tengelyek köszörültetésén mit értesz? Vagy eszt tudni fogja az eszter guy?
Mellesleg van egy pár db (pontosan 8db) felesleges ilyen csapágyam, ha valakit érdekel keressen meg privi és küldök méreteket és menetfúrót is mert ez nem europai szabványú. Olcsón.
Az ilyen típusú csapágyak gördülőfelületeit köszörülni kell, esztergával (általában) nem érhető el a megkívánt felületi alak, és mérettűrés, valamint a futófelület simasága sem.
De ezt tudni fogja: Idézet: „az eszter guy”
Milyen borsos árról beszélsz? 20 as lin rúd (lin tengely) 5500 forint 2x1m. Persze ilyen hosszon hajlana is mint a veszedelem. Borsos kifaragtatni a lineális csapágy házát. Drága az anyag is hozzá.
Ami nekem van az sima Al ház. A haverom azt mondta, hogy nem nagy munka.
Ez 3/8-ados tengelyre való és kb 45 cmes tengely kell.
Annak biztosan nem drága aki nagy bajszú ember portréjával ellátott papírok kupacait kerülgeti.
Ha jól tudom egy ilyen csapágy (Thomson) 10k körül mozog. a tengelyt nem tudom, de a spec. alapján az sem olcsó holmi, pláne ilyen méretben.(minél kisebb, annál drágább)
Én sem kerülgetem, 20 as lin csapágy aluba volt nekem 3000 a 4 darab. Innen jött a 20 as tengely megvétele (meg nyertem tombolán vásárlási utalványt) így nekem 8500 ba volt. És vagy jó lesz vagy nem.
Ok, én vettem 6m finoman nyúzott rudat 4000Ft ért számla nélkül, hozzá skoda dugattyúcsapszeg perselyt némi dörzsárazás után elég jó csúszik. Párban a 20mm átmérőjű rudak már nem nagyon hajlanak be főleg felső hidas meg oldásban. A problémát a furatok együtt futása okozza. meg az, hogy nem találtam még olyan enkóderes vezérlést ami nekem megfelelne.
azt szeretnem tudni, hogy van-e valakinek egy rajza a cnc limiter kapcsoloinak a bekotesere, ?vagyis mikor bekapcsolom a szamitogepet, es a tengelyeket elmozditom kezzel, tudjon visszaallni a 0 pontba,. koszi.
Sziasztok.
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy a szán végállását a vezérlőprogramokban is be lehet állítani vagy végállás kapcsolót kellene bekötni? Válaszokat előre is megköszönném.
Ha nem használsz enkódert, akkor érdemes végállás kapcsolót berakni, mert lépésvesztéskor kimehet oldalra.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |