Fórum témák
» Több friss téma |
köszi
ezt a rajzot ismerem. te megépítetted már?
köszi gyors választ.
mennyire nehéz beforrasztani azt az ic-t?
0,4-es végű pákával simán be tudtam... na jó azért vigyázni kell vele
helo!
en pillanatpakaval (az a pisztolyos) csinaltam. hajlitottam hozza vekonyabb drotbol hegyet. ovatosan, de elsore sikerult. szoval nem lehetetlen.
köszi a választ
helo!
Nem sajnos. De volt valahol egy egyszerűbb kapcsolás is, csak nem találom.
köszi szépen.
akkor már csak 1 kérdés van hátra Ezt a vezérlőt a FreeStyler támogatja?
Szia
Nem tudom pontosan utána kell nézni. Megvan a panelterv is, ha kell. Vagy újat tervezel. És egy lejes leírás róla.
Hali!
Szerintetek ehhez jó lenne az ENTTEC féle driver? Ott FT232BM van, ebben pedig FT232RL. Azt láttam hogy lábkiosztásban is különböznek kicsit, illetve az RL-ben beépített EEPROM van. Vagy ha nem jó az ENTTEC-es változat az RL-el, akkor ehhez, amit feltettél, hol lehet drivert találni? Nézegettem még ez is: Bővebben: Link Ebben például BM-es chip van és egyből csinál RS485-ös kimenetet is, viszont nem látok rajta EEPROM-ot.
Szia!
Szeretném megkérdezni, hogy az általad épített ENTTEC-es átalakító milyen sebességre képes? Azt hallottam most róla, hogy "szoftver hibája miatt" több lámpánál lelassul a dmx jel küldése, bármilyen programot használsz. A weboldalán viszont azt olvastam hogy 512 csatornánál is tartja a 40 Hz-et, ami még szerintem tűrhető. Valakinek van valami tapasztalata nagy csatornaszám kihasználásnál a sebességről? Ha van lassulás mennyire látványos?
Hali
Hogy őszinte legyek, nem tudom, mert nem csináltam meg és így nem akarok semmi rosszat mondani.
Közben megtaláltam, hogy honnan származik a kapcsolás amit feltettél.
Bővebben: Link Itt azt írják, hogy az ENTTEC féle vezérlőként felismerik a programok.
hali
ez működik, én is ezt használom
Köszi a választ!
Sebességről tudsz valamit mondani?
Szia
Ezek szerint sikerült megépíteni és ráadásul működik is. Gratula!
hali
sebességről kérdeztél: Egész gyors, persze ez számítógép függő is, de nekem bejött
Szia!
Közben megépítettem a szerkezetet... Jól működik és tényleg nem lehet panasz a sebességre, úgy ahogy mondod számítógép függő, de egy közepes teljesítményű gép is ki tudja szolgálni. Mi 12 scanner-el és 4 robotlámpával próbáltuk ki (160 csatorna) és nem volt vele gond. :yes: A képen bal oldalt a vezérlő látható, jobb oldalon pedig egy elosztó.
Szép munka(végre ilyet is látni!), gratulálok!
szia
szép lett, csak gratulálni tudok
Szia
Nagyon jó lett! Gratulálok! A vezérlő részen a kis panelt azt vetted?
Hello!
Köszönöm az elismeréseket! Igen, azt a részét ebay-en vettem, jobb volt mint forrasztgatni házilag. Egy tüskesoron az összes láb megvan rajta, amire szükség van.
Helo!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy ebay-en keresztül mennyibe került, csak a ft232rl-es panel? Meg az elosztót mi alapján készítetted? Van fenn hobbielektronikán erre külön téma? Ha nincs, esetleg nem osztanád meg velünk az infókat, kapcs.rajzot róla? Válaszodat előre köszönöm! :worship: Üdv. Katona A.
Szia!
A vezérlőt ez alapján csináltam: Bővebben: Link Látható, hogy az ebay-es panel után gyakorlatilag már csak az RS485-ös ic kell, ha megelégedsz az USB tápjával, én még azért tettem hozzá külső táplálási lehetőséget is, azért van még annyi cucc az én panelomon. Az ft232rl-es panel innen van: Bővebben: Link Ha jól emlékszem ez olyan 5000 Ft körül volt. Az elosztót ez alapján készítettem: Bővebben: Link Annyi különbséggel, hogy a meghajtó ic-knél kihagytam a kondikat és a kimeneteknél beraktam egy-egy lezáró ellenállást. Működésnél annyi hibája van, hogy mindig csak annyi ic lehet benne, amennyi kimenetet használsz, mert egyébként hibásan működik.
Sziasztok!
Megépítettem én is az USB-s DMX adaptert és hozzá egy 4ch. DMX Receivert (melléklet). De sajnos probléma van a működésével. Akármilyen címre állítom a kapcsolót, csak a 2.csatornától kapcsolja a kimeneteket, és a 3.-as 4.-es csatornát csak akkor kapcsolja fel, ha a vezérlőn a 4.-es és 5.-ös csatorna is fel van tolva.Az 1.-es csatornát meg fel sem kapcsolja. Akármelyik programmal próbáltam, mindegyikkel így működik. Viszont ha az LPT-s DMX adapterrel használom, tökéletesen működik. Ötleteket kérnék,mitől tréfálkozik velem ez az adapter. Válaszokat előre is köszönöm!
Hello!
Ha az LPT-s vezérlővel működik, akkor valami az USB-s vezérlővel lesz. Le kellene próbálni, ha van lehetőség, hogy a vezérlő más DMX-es eszközt hibátlanul vezérel-e. Én gondolnék a driverre is, megfelelően van-e feltelepítve? Más számítógéppel is próbáltad vagy csak egyel? Én ezekkel kezdeném.
Sajnos egyéb DMX-s ezközöm nincs, de még csak a közelembe sem. Két asztali géppel és egy laptoppal lett próbálva. Mindegyikkel ugyan az a jelenség. Driver gondolom jó, mert minden tökéletes az eszközkezelőben, felismeri egyből, és nem is ad hibaüzenetet. A drivert az FTDI honlapjáról szedtem le.
Az időzítéseket próbáltad állítani? Lehet, hogy azzal van probléma. Próbáld meg, hogy nagyobb időt hagysz a csomagok között, hátha...
A jel nem lehet gyenge, mert akkor szerintem inkább "villogni" kellene a kimeneteknek.
Ha az eszközkezelőben lévő beállításra gondolsz, akkor ott is állítgattam, de semmi változás. Neked kellett valamit ott állítani, vagy egyből működött?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |