Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   356 / 1274
(#) mcsico hozzászólása Okt 24, 2010 /

Sziasztok!
Egy Orion tv-ben kérném a segítségeteket.
A probléma az, hogy bekapcsolás után a képernyő közepén csak a három alapszínű vízszintes csíkok jelennek meg. A függőleges eltérítő áramkörnél már kicseréltem az összes kondit, legvégül az IC-t is, de a hiba továbbra is fennáll.
A tv típusa T 2522 STX és a sasszi száma pedig 11AK19E3. A hibáról mellékelek egy képet.
Bármilyen ötletre nyitott vagyok, mivel már egy hete ezzel bajlódok.

televizio.JPG

(#) Poostmaster hozzászólása Okt 24, 2010 /

Sziasztok.
Van egy Hitachi C1479NFR típusú kistv-m. Az a baj vele, hogy amikor bekapcsolom, pár másodperc után kikapcsol. Még be sem jön a kép. Hol lehet a hiba?
(#) ABU válasza kadarist hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Ráakasztottam egy 60W-os izzót, és beállítottam 154V-ra, annyit ír ehhez a típushoz. A 8V és a 2db 5V atom stabil, a 16,5V helyett 15.5V van, ami indulásnál 14.4-re megy le, a 154V-ot szintén tartja stabilan. Így gondolom a táp nem problémás, és elvileg zárlat sincs sehol. Most már azt csinálja, hogy folyamatosan indulgatna, nem áll le 3 próba után. Amint lesz akku a géphez, készítek pár képet.
(#) kovacspista válasza Poostmaster hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Meg kell nézni a forrasztásokat a sorkimenő környékén.
Sor tranzisztor ellenőrzése. Ha az jó akkor a sor tápra egy 230/60W-os izzót rakjál, de sortranzisztor nélkül. Ha a táp elindul akkor a készülék a gond ha nem akkor a táp.
Utána folytatjuk. Egy egyszerű dolog. Ha ugy lett áramtalanítva, hogy készenlétben volt, akkor is ezt csinálja. Ebben az esetben egyszerűen be kell kapcsolni.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Indulgatásnál mekkora az A feszültség? Ha kicsi, akkor zárlatos lehet a sortrafó vagy a soreltéreítő tekercs.

Én ezt lehúzott eltérítéssel mértem. Szinte semmit nem esik. Megpróbálok szerezni egy analóg műszert, azzal könnyebb lesz megállapítani.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

A nagyfeszültség is megjön egy kis időre, vagy csak a hangokból ítélve indulgathat a sorvégfok?

Meg, fázisceruza bevillan, ha a maghoz érintem. Nem lehet, hogy valami proci hiba?
(#) Sarok Adrián hozzászólása Okt 24, 2010 /

Van egy Quelle CTV1403R színes kis TV-m, amivel nem boldogulok.
Konyhában volt évekig.
A hibajelenség annyi, hogy általában nem akar bekapcsolni. Ha mégis bekapcsol (4-5 másodperces késéssel), akkor minden OK.

A táp Puffer kondikat cseréltem, az összes dióda és ellenállás jó. Zárlat nincs, a táp el sem indul (nem hallani a felfutást és nem lehet feszültségeket mérni a kimeneten). Miden tökéletesen működik ha elindul, ezért nincs mérhető alkatrész hiba sem.

Próbáltam csavarhúzóval kocogtatni az alkatrészeket hátha kontakt hiba, ráadásul szinte az összes lábat átforrasztottam.

A készenléti feszt egy sima trafó és egy 7805-ös stab IC hozza létre. A bekapcsoló gomb hatására üzemszerűen kialszik a Stand-by LED, kikapcsolva újra világít (tehát elvileg megy is meg nem is ???)

Egyébként sok mindent szoktam javítani, de ez valahogy kifogott rajtam...

Valakinek valami ötlete?
(#) Sarok Adrián hozzászólása Okt 24, 2010 /

Még egy kérdésem lenne:
Nem tudja valaki, hogy honnan lehet beszerezni egy 30"-os LCD TV-be való CCFL csövet?
(#) kovacspista válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Kiszáradt kondi lesz. Mérd meg , hogy a tápok rendben vannak e. Úgy tippelem a sor táp pufferja, vagy a táp primer oldalán lévő elkók egyike. Gondolom melegen indul
rendesen. Ha működik a készülék, hűtő spray-vel megtalálható a hibás kondi. Hidegen viszont a kondik melegítésével. Írd be a google-be több mint 21000 találat van rá.
(#) Sarok Adrián válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 24, 2010 /

Az ÖSSZES puffer kondi ki van cserélve. Az eredmény ugyanaz. Azért kösz a tippet.
(#) dzsinh válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Köszönöm a gyors választ, én is a tunerre gyanakszom, de a javítással gondjaim vannak, mert még nincs panelrajzom. Azt meg végképp nem tudom, hogy melyik az AGC láb, és mennyi feszültségnek kell lenni ott. 30V-ig tudok stabilizált feszültséget előállítani, így végig tudnám csinálni a próbát, ha a hiányaimhoz kapnék segítséget.
Már próbáltam az Elektró Tanyán is beszerezni a rajzot, de eddig nem találtam.
(#) kadarist válasza dzsinh hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Szia!
A PT90 chassis-ra keress rá a Tanyán.
(#) kadarist válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

A tápegység primer oldalán mérd át az összes ellenállást. Lehet, hogy a tápegysés indító (start) ellenállása(i) szakadoznak.
(#) kovacspista válasza Sarok Adrián hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Nem kifejezetten puffer kondikra gondoltam. Indító kondik, hidegítő kondik a tápban és a sormeghajtás
környékén. A járulékos tápok pufferjei is cserélve vannak?
Csak ismételni tudom magam, melegítsd vagy hűtsd!
(#) kovacspista válasza dzsinh hozzászólására (») Okt 25, 2010 /

Magán a tuneren, vagy / és a panelon szokott jelölve lenni. AGC változó feszültség az éppen vett állomás térerejétől függ. UHF, VHF1 VHF3 az egyiken van általában 12 V éppen azon amelyik sávra kapcsolva van a
készülék. AFT automatikus frekvencia szabályzás, változó
feszültség, de eléggé stabil azért. T hangoló feszültség 1-30V-ig. BT táp 12 vagy 5 volt. IF a Kf ami a kép KF egységre megy. De keress rá arra amit kadarist barátom ajánlott és ott meglátod pontosan, hogy ezen hogy van.
(#) stistvan54 hozzászólása Okt 25, 2010 /

Siasztok!
Van egy WATSON FA 3627 T jelű tv-m.
A baj,hogy eggyik percről a másikra nem reagált a távirányitóra.
Sebaj vettem egy másikat, de kb 2 orai használat után ez is elromlott!
Vissza az űzletbe kicserél,otthon 2ora használat és vége.
Mi a baj?
Aki tud segitsen.
Előre is köszönöm.
(#) ha9pi.feri válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szia Pista!
Nos újra jelentkezik a hiba. Sokszori bekapcsolási kísérlet után beindul, de kicsi a sorméret és rossz a sorszinkron befelé horpadó párna torzítás látszik. Újbóli ki-bekapcsolás után helyreáll, de a horpadás kismértékben egy ideig még látszik.Utána bármeddig működik, de hidegen bekapcsolva most már mindig jelentkezik a hiba. Esetleg valami ötlet?
(#) Robid hozzászólása Okt 26, 2010 /

Üdv! Adott egy Gaba J 2130 tipusú tv, nagy valószinűséggel PTC hibával. Kiforrasztva ez egy háromlábú alkatrész,lábain 550 ohm-ot és 11K ohm-ot mértem, feliratok teljesen lekopva. A problémám, nem tudom milyenek az eredeti paraméterek, hogy helyettesiteni tudjam a PTC-t.
(#) kovacspista válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Bocs de nem emlékszem erre a készülékre. Az hogy melegen jó mindig gyanúra ad okot az elkókat illetően.
Egy hűtő sprayt kellene szerezni és mikor már rendesen működik fújogatni a kondikat. A hideg meg a meleg nagyon jó "analizátor". Ha eltaláltad, a hiba jelentkezik, ez esetben egyébként aktív alkatrészek vizsgálatára is kiváló módszer. Majd írd meg mire jutottál.
(#) kovacspista válasza Robid hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Kapcsold be anélkül a készüléket. Ha nem jó akkor nem a ptc a rossz. Persze van olyan készülék -pl philips - ami nem működik nélküle mert sorba van kötve a hálózattal.
Nagyjából jónak tűnik. Egyébként mi a gond a készülékkel? Különben fogj egy másikat és rakd bele.
(#) kadarist válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Kattints a hozzászólás számára (#824131) , és akkor meglátod az előzményt.
(#) axterix hozzászólása Okt 26, 2010 /

Sziasztok szakik nekem olyan problémám van egy Philips Philetta 8026 color muzeális darabom a probléma az hogy halvány a kép és teljesen csikos a kondikat kicserélgettem de semmi változás hol keressem a problémát
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szia!
Esetleg képcsőgyengeség?
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Köszönöm szépen gyors válaszod de én ezt honnan álapithatom meg vagy mit javasolnál hozátéve kezdö vagyok miböl induljak ki
(#) kadarist válasza axterix hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Vedd le a hátulját és csinálj fényképet a képernyőről működés közben, és a készülék belsejéről is (képcsőpanel, sortrafó környéke). Töltsd fel és utána könnyebb lesz segíteni.
(#) ha9pi.feri válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Üdv!
Szétszedtem a tv-t (Hyundai HU-T2918), ami észrevehető változás a múltkorihoz képest, hogy a lemágnesező tekerccsel soros RT801 jelű alkatrész szét van égve.
(#) Robid válasza kovacspista hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

A probléma az, hogy a képernyő a külső részén elszineződött.Kipróbálom a javaslatod , köszönöm.
(#) axterix válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Küldöm a képeket nem valami jók telóval csináltam de remélem ki vehető belőle valami
Következő: »»   356 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem