Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   115 / 1149
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hali!
Nem a vita kedvéért de én is ezt írtam.Egyébként még nem hallottam integrált PCI kártyáról
(#) belfi2 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szia!
A Primary graphich adaptert-t állítst át PCI-ről VGA-ra.
(#) sanyi841224 hozzászólása Okt 26, 2010 /

Na hali.Annnyit már sikerült elérni,hogy ha csinálok cmos resetet akkor utána a kártyárol indul.De bekapcsoláskor a biosz kér valamit.Már próbáltam átállitani pci-röl vga-ra.ujrainditom és megint nem válaszol.Mi mást kell még állitani?

Ha Cmos resetet csinálsz akkor minden vissza áll alapra.Lehet hogy kérdezték már nem tudom biztos hogy jó az a videó kártya amit beakarsz indítani?
Én így csinálnám,illetve csináltam.
Bios : PCI átállít AGP-re
Újra indít.
Eszközkezelőben videó kártya letilt.
Gép kikapcsol.
Vido kártya bele a gépbe csatlakoztatni a monitort
PC beindít és megnézni hogy mi történik,de nálam bejött.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Az előbb elfelejtettem, el is mented a BIOS a beállításokat?(F10)
(#) sanyi841224 válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Kiprobáltam amit irtál de úgy sem jó.Igen el szoktam menteni.Még valami?
(#) coyote55 válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Szerintem a BIOS-ban a videokártya osztott (shared) memory-t állítsd disabledre, akkor kényszerből a gép az "új" kártyát használja.

Miért akarod a másik kártyáról üzemeltetni a gépet?Mert ha csak a memória miatt azt betudod állítani az alaplapi kártyához is.Nem tudom mekkora RAM van a gépeden de ha minimum 512 akkor biztos hogy jobb lesz.Tehát a BIOS most is PCI-ról AGP-re.A z Onboard VGA Share Memoryt állítsd át a neked legmegfelelőbben pl 128Mb ez lesz a videó kártya memóriád amit levon a BOIS a PC teljes memóriájából így az csak 384Mb lesz. Szerintem a másik videokártya nem OK .
.
(#) belfi2 válasza coyote55 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hali!

Ez is egy lehetséges megoldás!
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Gondoltam hogy maxtor merevlemezed van, mert ez a legtipikusabb elhalási jelensége motorvezérlőnek, és a hozzá tartozó áramköröknek.

Előzmény1 Előzmény2

Abba gondolj bele, ha az összes elkót kicserélnéd, mennyivel lehetne gyorsabb a géped.
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

A CMOS reset után a BIOS azért "anyázik",mert kéri hogy állítsad be, mert azt hiszi, hogy először lett indítva.

Ha beállítasz valamit, mindig az F10 funkció gombbal ments (előfordulhat hogy "y" helyett"Z" kell nyomni!)

A BIOS -ba bemész, beállítod ami szükséges(idő,dátum, ha nincsen flopy -t tiltod, FDC kikapcsol stb., stb.), és ott ahol Primer Graphics Adapter PCI látható, azt változtasd meg AGP -re, majd helyből nyomj F10 -et mentéshez.

Ezután már indításkor el kell érnie a BIOS -nak az AGP -t és ha nem indul, akkor ellenőrizd a videokártyád kompatibilitását. Ha nem tudod azt, hogy kompatibilis -e akkor írd le ide a kártya pontos típusát, és segítünk kideríteni. Ha netán tán kompatibilis, akkor szükség lehet a tápvonalak műszeres kimérésére, de óvatosan, csak saját felelősségre, a rövidzárlat kockázatából kifolyólag!
Még valami, a kártyát tesztelted másik gépben? Működött?
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Olyanról még jómagam sem hallottam, viszont a félreértések elkerülése végett le kellett írnom.

Didyman ilyenkor merre vagy?
(#) ptesza válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Én is kíváncsi lennék a véleményére USB ügyben. :whistle:
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Ez kuka. Laposmakinál így kezdődik, pár hibás szektor, elkezd szaporodni, aztán egyszercsak nem olvasható többé.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 27, 2010 / 1

őőő..
Egyik-másik alaplapi VGA a PCI-on is lehetne éppen, mert olyan harmatos dolgot produkál. A színezett PCI az nem is mindig PCI, ezt a dokumentáció megemlíti, de Asus-nál, MSI-nél szokott lenni más funkciója. VGA-t többnyire a legfelső PCI-ba teszünk (ennek megszakítása van huzalozva az alaplapival/AGP-vel közösen, rendszerint), és van legmagasabb prioritása(normálisan az IRQ2-re kaszkádolt IRQ8..15 megelőzi a soros, párhuzamos portokat, a VGA 8-10 körül fog kapni). Több VGA esetén a BIOS-ban belőtt sorrend csak azt határozza meg, hogy melyik kártya BIOS-át töltse be POST során. A másik ettől még használható marad, PNP rendszerek minden további nélkül telepítik és kezelik egyszerre. Natív DOS/NIX alatt viszont valóban csak az fog élni, amelyiket a BIOS inicializélte.
Ja, megjöttek a POST kártyák, ha érdekel, akkor szólj !

Ilyen SiS-es integráltnál a 128M pazarlás. Windows asztalhoz elég a 8MB is, játéknál meg előbb lesz gond a kártya képessége, mint annak memóriája . 512MB az manapság karcosan elég tipikus gépnél, a 384MB már érezhetően elfogy sajnos.
(#) didyman válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Lehet, mert ECC-s buszon nem feltétlenül történik baj, ha adathiba mutatkozik, helyreállítja akár tünet nélkül, csak éppen lassabb lesz a hozzáférés így. Volt ilyen megfigyelés, elképzelhető, de drasztikusnak nem mondanám.

Az övé lesz jó megfejtés, ha van disabled opció, akkor ott lehet tiltani. Asrocknál egyébként van ennél érdekesebb metódus is, talán pont itt írt róla valaki korábban. Normális lapok AGP jelenlétekor automatikusan onnan töltenek BIOS-t.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Mert ez USB vezérlő és rack USB eszköz közötti jó kapcsolat függvénye. Egyes déli hidak bizonyos ilyen ATA-SATA hidakkal sehogyan sem jönnek ki jól. A 30MB/s simán elérhető, Ampervadásznak megint ellent kell mondjak , az én 160GB-os, 5400-as notilemezem 50-70MB/s sebességet hoz az IDE buszon, mint tartós, folyamatos érték. USB-n a 30MB/s az az abszolút tető, annál többet nem nagyon lehet gyakorlatban összehozni, és amit nagyon helyesen írt, a sok apró fájlnál a körbefordulási+sávkeresési késlekedés drasztikusan lefogja a sebességet. A puffer annak méretén felüli állományoknál már nem tud számottevően beleszólni.

Ez pedig tipikus IRQ-ütközésnek tűnik, de akár a DMA körül is lehet probléma. Alaplapinál azrét fura, de a P5B-nek van gondja a déli híd tápellátása körül, meg a déli híddal is sajnos.
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Szia Didyman.

Értelek merevlemez ügyével kapcsolatban azt amúgy nekem, is hozza, igaz 7200 fordulatos, 16 illetve 32mb -os gyorsítótárral, SATAII buszon, AHCI üzemmódban.

Ha megnézed az ő tesztjét, és az én tesztem is, akkor láthatod, hogy lemez elérés jelentősen különbözik.

A tápellátás valóban problémás, nagyon ritkán, egy évben talán ha 5 -7 szer, de minden előrelátható ok nélkül megfagy a gép és semmi az égvilágon nem működik, mintha az oszcillátort lehúztam volna, ami az alapórajelet állítja elő a PC -nek.

A Déli híd meg van spékelve egy Asrok -os deszka északi hűtőjével, így 54C° -ról sikerült 30C° köré szorítani.

Nekem leginkább a BIOS -al van problémám, ha valamilyen értéken változtatok, akkor elment, majd a Power on lábat felengedi, majd ismét a földre húzza, az az ténylegesen kibe kapcsol a gép.

Szerinted mi válthatja ki az IRQ ütközést? A DMA nak utánanézek. Egyszerűen röhejes, hogy az 586 -osom még csak véletlenül sem produkál ilyet, pedig ott elég szerény erőforráskészlet áll rendelkezésre.

Most komolyabban utána néztem a dolgoknak, és meglett a hiba forrása.

A probléma következő, hogy DRQ -t egyáltalán nem használ a rendszer.
Hogy fordulhat ez elő és mivel lehet orvosolni?

Közben a miro Soundnak is meglett kehéje.

A zajbeszivárgás, amit eddig nem is vizsgáltam audo oldal felől egyáltalán nincsen.
Gyönyörűen bejátssza egy fütyi nélkül az audio CD -t, mp3 -at akármit.
Viszont ahogy engedélyezem a MIDI -t, már kezdődik is a háború.

A déli hídtól északra van egy FET, körülötte többnyire szépen megbarnul a panel, azt forraszd át, meg a tövében lévő kondit cseréld ki másik japánra. 90%, hogy ezzel függ össze a nyűgje. Bár az IRQ dolog már a déli híd forraszhibájára utal inkább. DRQ meg nincsen? Az is jópofa... Intel INF update-et feltetted, vagy próbáld meg frissíteni esetleg, hátha..

Néztem amit mondtál, van vagy három is ott, és egyik sem barnította meg magát.

Egy elko készleten mindenféleképp gondolkozok, mert azért az azusznak igen vegyesre sikeredett eme példánya. ( Még jó hogy egy normális tápon lóg. )

Érdekes ez a DRQ nemhasználat.

Próbaképp rányomtam egy 4 gigás fájlt, egy ősrégi 20GB -os ATA100 -as merevlemezre, és azt vagy 40MIB/s al rá is nyomta.

Az S ATA merevlemeznél is minden rendben van, 81 -82BMiB/s -al tudok másolni (kivéve az 500 -asra, mert arra valamiért csak 40MiB/s -al, de ez most mindegy.)

Akkor most mi lehet probléma? Ellent mond a két dolog egymásnak. Az inf -et már próbáltam újra húzni.

A miro Sound -al mit lehet kezdeni szerinted?
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Hali!
Jöttél rendet rakni?
Ha az én 9,5ös Maxtoromra gondolsz, most még bírja ,de nem fogok könnyeket hullatni miatta csak az adatok fontosak. Folyamatosan figyelve van , ha a kondija 50% alá esik akkor riaszt a gép.
A RAM beállításra vonatkozó hozzászólás, inkább csak érzékeltetés, hogy a videó kártya leveszi a sajátját a rendszermemóriából. Nem szentírásként értendő hogy azt kell beállítani, amit írtam,hanem ami a legmegfelelőbb.
Azt hogy ki lehet-e kapcsolni a megosztott memóriát nem tudom a lap manuáljában nincs róla szó.
A mindig elmászó rendszeridőről van valami véleményed?
(#) sanyi841224 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Az alaplapra AGP8× van ráirva.Akkor csak olyat fog elfogadni?
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Okt 27, 2010 /

Köszi.

Akkor szerinted egy jobb minőségű PCI -USB kártya megoldja a problémát ?
(#) _ampervadasz_ válasza sanyi841224 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Bármilyen AGP kártyát elfogad, aminek 1.8V az I/O feszültsége.
Következő: »»   115 / 1149
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem