Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   628 / 2501
(#) petemazi válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Kezdjed egy 700W körüli trafó árának a nézegetésével, és azonnal elmegy a kedved. Ha viszont kapcsolóüzemű tápot gyártasz, akkor meg a hűtőbrdák árát nézegessed.
(#) potenciameter válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Igen, 8Watt is nagyot tud szólni szobában, érzékeny hangszórókkal, de nem éri meg a sok pénzt belefektetni, ha nincs normális hangszorod hozzá, mert eléggé drága a hűtőborda és kurv.ra melegednek az A osztályuak, ezért kur.va nagy hűtés kell hozzá. Egy szar SAL-al vagy MNC-vel meg nem fog nagyot szolni.
Egy 500W-os erősitő megépitése, legalább anyiba kerul, mint megvenni egy gyárit, vagy még többe( mondjuk az is igaz, hogy a miősége lehet jobb a Home Made cuccoknak, ha minőségi alkatrészekből van megépitve).
(#) LGS94 hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Üdv! Van egy 100W-os erősítőm ami 8ohm-ra tudja a 100W-ot és azt szertném tudni, hogy 12ohm-ra ez hány watt mert van 2db 15W-os kis hangdobozom és ezeket akarom sorossan rákötni ami 6ohm-os és akkor ugye 12ohm lenne de azt akarom tudni, hogy az erősítőt háyn százalékra hangosíthatom fel, hogy nehogy elszáljon a két hangszóró
(#) Hurkafej1 válasza potenciameter hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Hát igen, elég drága mulatságnak tűnik...
Egy autós erősitő szobába lévő működtetéséhez is hasonlóan drágára jön ki a táp?
(#) Ge Lee válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
A Vf2 jó lesz neked, 4-4db IRFP-vel tud 400W-ot.
(#) kokmate hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Üdv!
Mi a véleményetek erről a kapcsolásról? Mit lehet kihozni belőle ha megcsinálom BD139-140-el? Vagy milyen tranzisztorokat javasoltok?
(#) CHZ válasza kokmate hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Semmit , ez nem erősítő , nem erősít , csak puffer .
Annak is gyenge .
(#) kokmate válasza CHZ hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Értem, kösz
(#) batry hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Szevasztok! Van egy eti 466 os erositom le volt füstőlve .Kicsereltem a vegfokoka benne győnyőrüen szolt mig nem kapot egy erősebb jele es ismet elszált Mi lehet a gond mit nezzek meg
(#) batry hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Itt a kapcs. rajz

ETI466cct.pdf
    
(#) Robi85 válasza batry hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Nézd meg az ellenállásokat a végtranzisztorok környékén. Főként a 0.1 Ohm 5 Watt és a 220 ohm 5Watt-at. Meg azt a pár db 100 Ohmosat is.
(#) batry hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
0.1Ω esek rendben vannak a 220Ω helyet 180Ωvan a 100Ω ok el vannak szineződve R28 R33 mind a 4 vegtranzisztor zárlatos
(#) potenciameter válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Nem. Én is használtam egyszer autoserősitőt szobában, pár napig.Ugy oldottam meg, hogy egy régi számitógép tápjárol hajtottam meg, mintha az auto akujárol menne.Igy elég olcson jottem ki vele, de azért egy autoserősitőnek nincs olyan szép hangja mint egy asztalinak.
(#) potenciameter válasza Hurkafej1 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
De szerintem a te 120wattos hangfaladnak bőven elég egy TDA 7294es sztereó erösitő.
(#) Robi85 válasza batry hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Akkor cseréld őket a kapcsi rajzban láthatóakra. Azért a biztonság kedvéért a 0.1 Ohmokat is kicserélném ujakra.

Nekem ezért ment tökre 4 végtranyóm, mire rájöttem, hogy a 0.27 Ohmos ellenálásom szétvan égve. Persze felülröl semmi nem látszodott rajta. És még persze más ellenállásom is elszakadt.

Lehet nálad nem ez a baj, de pár ft-os dolgok. Mindenképp cserélném. És persze a meghajtó tranyókat is kikell szépen méregetni. Ha minden okés, és megvan mindenből az uj és benn van a helyén akkor a nyugalmi áramot ellenőrzöd aztán próba.
(#) batry válasza Robi85 hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
ok kösz az infot
(#) Mayan válasza kokmate hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Ne hallgass CHZ-ra, szerinte csak az az erősítő ami legalább 1000db alkatrészből áll

De most komolyan: ez egy buffer, ami csak áramot erősít, más néven impedanciát illeszt. Egy jó műveleti erősítős előfokkal meghajtva, sok audiofil erősítőt lealáz. Én ennek a diódás változatát használom mostanában és még nem találkoztam jobbal. Beleértve több százezres cuccokat is. Ja és nagyobb tranyó kell, legalább 5A-es, a dinamikus terhelés miatt.
(#) CHZ válasza Mayan hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Idézet:
„szerinte csak az az erősítő ami legalább 1000db alkatrészből áll”

Ezt hol olvastad ?
Kérlek butaságokat , valótlanságokat ne írj ! A csatolt rajz szerinted erősítő ? Esetleg erősítő részlet . buffer , ami feszültséget nem erősít ezt szerintem Te is tudod . Ezért nem szerencsés , nem lehet erősítőnek nevezni (az alkatrészek mennyisége ezen nem változtat ) . Én csak erre akartam felhívni a figyelmet . Nem szabad félrevezetni másokat , még a végén elhiszik .
(#) Mayan válasza CHZ hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Az egy költői túlzás volt... de nem szeretem ha elveszik a kezdők kedvét. És az bizony egy igen jó erősítő, aminek a szokásosnál nagyobb bemenő jel kell és akkor nagyon szépen szól. Próbáld ki...
( Azt hogy buffer, leírtam én is. És a buffer jó dolog. Ha nem hiszed, hallgasd meg. )
(#) Kiril19 hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Szevasztok! Remélem jó helyen járok a gondommal! Van egy Sony erősítőm ez a teljes neve elvileg: Sony Integrated stereo Amplifier TA-AX255! Van benne túlmelegedés védelem meg ilyenek! 10 es skálán lehet ráadni a hangot, és az a gáz h 6-7 körül letilt a pi***ba és ez rohattul idegesítő!!! Pedig a végfok bírná mert nem torzít de még s letílt! Hogyan lehetne ha egyáltalán lehet ezt a letiltós játékot megszüntetni? Mert annyira idegesítő h most ott tartok h nekiálok kalapáccsal és szétverem!!! Köszi előre is remélem tudtok segíteni!
(#) CHZ válasza Mayan hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Én csúsztatásnak , hazugságnak nevezném az ilyen megjegyzéseket .
kokmate önmagában szerette volna erősítőnek használni ezt a gyenge buffert . Felesleges munkától akartam megóvni , csak ezért reagáltam . Feszültség erősítő nélkül nem tudná használni , ezért félrevezetés erősítőnek nevezni . Kezdők miatt érdemes teljes kapcsolásokat bemutatni , így elkerülhető a félreértés . Kipróbálnom nem kell , gyermekkoromban játszadoztam ilyesmivel , még vannak emlékeim róla .
(#) J-O-E válasza Kiril19 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Lehet egy egyszerű túlmelegedés a nem megfelelő hűtés miatt. Ha ki tisztítottad és nincs benne por, akkor a hűtésnél még érdemes a végfokokat újra szilikonozni.

Ha ez nem jön be, akkor jó esetben elment a védelem munkapontja, emiatt túl hamar letilt.
Ehhez már kapcsolási rajz, és hozzáértő kell aki beállítja hogy túl hamar ne védjen, de ki iktatni semmikép nem javasolt.
(#) hapro válasza Kiril19 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Az is lehet, hogy túl alacsony impedanciát hajtasz vele, és azt nem szereti, aztán itt jön a túlmelegedés.
(#) Mayan válasza CHZ hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Abszolút nem értek egyet veled, te pedig azt nem érted amit mondok, ezért hiába is...
(#) Kiril19 hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Hát most 2 4ohmos hangfal van rajta de megpróbálom 8 ohmmal! aztán lesz ami lesz! De megpróbálom kiiktatni ezt a túlmelegedés gátlót mert úgy se max hangerőn veretem a zenét ha meg más nem dobok alá egy ventit h hűtse! Csak jó lenne tudni h az hol van benne!? Mert hát mire jó az internet: sok mindenre, de még se megyek vele sokra ugyanis kapcsolási rajzot sehol sem találtam:S! De köszi a segítséget remélem jó lesz!
(#) Robi85 válasza Kiril19 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szerintem nem véletlenül rakták bele a védelmet. Nem kéne azt kiiktatni. Kikell takaritani, aztán meg ahogy elöttem irták is ujra kell pasztázni a végtranzisztorok hátát.

Aztán azis lehet, hogy a 4 Ohm nem tetszik neki és azért tilt le mindig.
(#) mineral válasza Kiril19 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Apám Technics erősítője is hasonlót művelt. Nagyobb hangerőnél letiltott. Végül kiderítettük , hogy az egyik hangfalában a magas hangsugárzója volt leégve. Zárlatos lett.
Nagyobb teljesítménynél az tiltotta le az erősítőt. Kicseréltül a hangszórót és megszűnt a hiba.
(#) Kiril19 hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
A Hangszórókat megnéztem benne az volt az első! Nincs bajuk. de még ma rádobok még legalább 1 hangfalat hátha túl kevés energiát vesz fel ez a 2 4 ohm-os hangfal! Ha akkor se jó akkor nem tudom mit csinálok! De ez***idegesítő tud lenni!
(#) kadarist válasza Kiril19 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Szia!
Ha dobsz még rá hangszórót, akkor csak rontasz a helyzeten. Még jobban megterheled az erősítőt.
(#) vallasovits hozzászólása Okt 28, 2010 /
 
Sziasztok !

Szeretnék segítséget kérni mert van egy Giant GPA 100-M -es végerősitőm és müködik is csak búg és kicsit torzit!

mivel nem vagyok benne biztos hogy jó méretü a puffer kondi meg a diódahíd stb. minden ötlet segítség jól jön!

Elöre is köszi
Következő: »»   628 / 2501
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem