Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Aktív USB kábel készítése

Témaindító: Kriss, idő: Júl 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Kriss hozzászólása Júl 2, 2008 /

Valaki tudna kapcsrajzot adni aktív USB kábel készítéséhez?
(#) Feri007 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

>aktív USB kábel
Az mi? 2 portos USB HUB? olcsobb lesz, ha veszel.
(#) tiki válasza Feri007 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Kriss valószínűleg egy olyan kütyüre gondolt amit felismer a Windows... gondolom
(#) denes44 válasza Feri007 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Az aktív USB kábel az olyan amivel 5m-nél több kábelt is össze tudsz dugni, mert van benne valami elektronika. Aktív kábel, vagy eszköz (hub pl.) nélkül max. 5m lehet az USB.

Javaslom elolvasni az alábbi topikot:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_6202.html
(#) Kriss válasza denes44 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Valamilyen erősítő van benne és nekem arról kellene egy rajz!

Jó lesz? Bővebben: Link
Csak 1db downstream portot kell beépíteni, ha csak kábel akarsz hosszabítani.
(#) Kriss válasza Feri007 hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Hol lehet ezt beszerezni és mennyiért? Van egy sima 3 méteres usb hosszabítóm és egy usb wifi adapterem de a kábellel nem akar működni csak nélküle, pedig még a megengedett 5 métert sem éri el. Viszont minden más meg működik a kábellel. Nem értem mi lehet a baja.
(#) potyo válasza Kriss hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Egyik lehetőség, hogy a wifi adapter jelentős teljesítmény akar felvenni, és beleszól a dologba a kábel ellenállásán eső feszültség. Ezen pedig nem segít semmilyen "aktív" kábel, esetleg csak akkor, ha annak a végén egy aktív hub van (aminek saját tápja van).
(#) Feri007 válasza Kriss hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Nézd meg a Texas-t (www.ti.com) az árak miatt. De továbbra is állítom, hogy boltban olcsóbb, mint házilag összerakni.
(#) Kriss hozzászólása Júl 4, 2008 /

Az a furcsa hogy p2-esen működik kábellal is az usb-s wlan p4esen meg laptopon meg már csak kábel nélkül. Azt írja hogy nem tudja felismerni az eszközt. Valaki nemtudja miért van ez és hogy mit lehet ellene tenni?
(#) Kriss hozzászólása Júl 4, 2008 /

A p4esben viszont van egy 1.0 ás USB kártya is és ha abba dugom kábellal akkor működik. Ezekszerint csak 2.0 USB-vel nem működik kábellal. A kérdés már csak az hogy MIÉRT?????????
(#) kobold válasza Kriss hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Feltehetően azért, mert egy USB 1.1 specifikációnak megfelelő eszköz 1.5, illetve 12 Mbit/s adatátviteli sebességgel tudott dolgozni, míg 2.0 esetében ez akár 480 Mbit/s is lehet. Ekkora sebességnél a megbízható átvitelre már inkább egy csavart érpáras differenciál-meghajtást tudnék elképzelni (lsd. CAN, RS485 stb.).
(#) Kriss válasza kobold hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Az USB kábelra is az van írva hogy 1.1. Van 2.0 USB kábel is? Esetleg azzal működne? És mi akülönbség a kettő között?
(#) kobold válasza Kriss hozzászólására (») Júl 5, 2008 / 4

Ezen az oldalon olvashatsz pár dolgot a kétféle specifikációról.
A lényegi rész nem a vezeték, hanem az eszköz belseje. Ha van pl. egy soros porti eszközöd 19200 bps sebességgel, ami mondjuk 5 m-ig működik, annak hiába cseréled ki a vezetékeit árnyékolt színarany huzalokra, az eszköz sebessége semmit sem változik, és lehet, hogy eléred a 6 m-t, vagyis nem csináltál semmit. Ha egyszer az eszköz nem támogat valamit, akkor legfeljebb rontani lehet a vezetékeléssel, javítani nem sokat.
A 2.0-ás eszközt 2.0-ként ismeri fel a rendszer, így akar vele kommunikálni, de a fizikai korlátok miatt ez nem megy. Én is azon a véleményen vagyok, mint már előttem páran, hogy venni kellene inkább...
(#) potyo válasza kobold hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Az USB is csavart érpáras és differenciális átvitelt használ. Legalábbis a szabvány szerint csavart érpáras kábel kell, ennek ellenére én is láttam már ócska kábelt...
(#) kobold válasza potyo hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

Őszintén bevallva nem láttam még szétbontott USB vezetéket, meg nem is nagyon foglalkoztam még vele, ezért mondtam akkor hülyeséget. Kösz a helyreigazítást.
Itt amúgy javasol egy megoldást a hosszú átvitelre, RS485-re való "fordítással".

Közben meg már rákerestem (így tanul a paraszt), ez a doksi elég részletesen kitárgyalja, mit kell teljesítenie egy USB kábelnek.
(#) Kriss válasza kobold hozzászólására (») Júl 5, 2008 /

De mi a különbség az 1.1-es és a 2.0-ás vezeték között?
(#) Kriss hozzászólása Júl 8, 2008 /

Senkinek sem kell a pont?
(#) kobold válasza Kriss hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Nézd már meg ezt az oldalt is... Nem sok különbség lehet a kétféle kábel között, viszont a 2.0 specifikáció sokkal szigorúbban rendelkezik a maximális jel-késleltetésekről. Ezeket főként a vezetékek szórt kapacitása okozza, tehát elméletileg jobb anyagból, nagyobb gondossággal készülhet egy 2.0-s kábel, mint az 1.1-es.
De hogy ez (mármint egy új kábel) megoldja-e a te gondodat, vagy sem, azt igazából egy próba dönti csak el...
(#) potyo válasza Kriss hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Gyakran az 1.1-es kábelről lespórolják az árnyékolást, a 2.0-s kábelről meg nem. De azért ez nem törvényszerű, és a szabvány szerint az 1.1-es kábelen is kellene lennie árnyékolásnak. A többi eltérést már leírta kobold. De a pontos listához töltsd le mind a 1.1-es, mind a 2.0-s szabványt, és hasonlítsd össze, amit a kábelről írnak.
(#) eredetileg hozzászólása Feb 3, 2009 /

Azért ide írom, mert ez áll a legözelebb (remélem) a kérdésemhez.
Szóval, van mini usb aljzatom meg van micro sd aljzatom.
szeretném összedákolni őket úgy, hogyha berakom a kártyát és összedugom pc-vel, akkor legalábbis ne szikrázzon.
Persze tudom, hogy "filléres" dolog egy all in one card reader, de úgy szeretném megcsinálni.
Gondolom rossz helyen kerestem, mert nem találtam leírást arra, mit mivel kellene összekötni.
Illetve gondolom az usb V??? feszét csökkentve 5v-ról 2,8v-ra az sd-n ugyanoda kell, vagy nem kell, mert a data+-on is megvan a közelítő fesz.
Ennyiből gondolom kiderűlt, hogy nem mélyedtem még el a témában kellően, de szeretek bütykölni és ez most nagyon érdekelne.
Tehát, ha valaki venné a fáradságot és néhány egyszerű lépésben kioktatna engem, akkor én megígérném, hogy nem értetlenkednék annyit, mint általában
(#) potyo válasza eredetileg hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Ide illesztő chipre van szükség, nem lehet csak úgy összekötni a kártyát az usb-vel.
(#) eredetileg válasza potyo hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Tudnál is rá valami példát, olyat amit itthon is meg tudnék bütykölni?
Előre is köszi!
(#) potyo válasza eredetileg hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Kész példát nem. Ha nagyon tanulni akarsz, akkor fogsz egy usb-s mikrokontrollert, abba megírod a firmware-t, ami a gép felé háttértárként azonosítja magát, valódi háttértárként meg az sd kártyát használja. A kontroller az illesztő a kártya és az usb között. De szerintem nem éri meg egy kártyaolvasóval összevetve. Néha nem érdemes bülykölni...
(#) eredetileg válasza potyo hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Azért köszi!
(#) Aynnas hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Sziasztok!
Van egy ic-m ami elméletileg USB jel erősítő vagy micsoda, de sehol nem találok hozzá kapcsolást vagy valamit amit lehetne használni, de pontosan nem is tudom mire jó!
A típusa: PDIUSBP11AD

DATASHEET VAN, DE NEM IGAZÁN LETTEM OKOSABB!

Ha valakinek lenne egy jó ötlete mihez lehetne használni vagy lehet-e használni aktív usb kábel készítéséhez azt megköszönném!

Üdv.
(#) Aynnas hozzászólása Ápr 7, 2009 /

Igazából nem is találtam róla még semmit csak adatlapot!
(#) sliderboy hozzászólása Okt 28, 2010 /

Üdv. Én egy ilyet szeretnék építeni. Ez lenne az aktív USB kábel? Csak a két csatlakozó között van valami elektronika, ami segítségével felismeri a Windows. Azt írják róla, hogy 480 Mbps sebességgel képes adatot továbbítani egyik gépről a másikra. És ha csatlakoztatod, automatikusan megjelenik egy ablak, ahol a forrás és a cél könyvtár látható. Azaz a két gép meghajtója. Ha valaki tud valamit, megköszönném!
(#) sirály12 válasza sliderboy hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

Csinálni nem érdemes 1800-3000 Ft között már lehet venni 5m-est, a 10-15M-es darabok sem túl drágák. Anyagára is kb itt van, ezért nem nyernél vele semmit.
Itt is lehet venni a he-storén, de vatera, vagy egyéb onlineboltban még ettől is olcsóbb.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem