Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyák nyomtató kérdések
Lapozás: OK   5 / 11
(#) mokus válasza jahui hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /
 
Egy már meglévő régi nyomtatóba is be lehet tölteni ezeket a tintákat. Az ottani ajánlott felhasználói árának feléért van ugyanolyan tinta.
Ink-mate vezetőjével (Németh Zoltán) e-mail kapcsolatban állok, nagyon készségesen segített információkkal, Ők forgalmazzák magyarországon a Alpha-chem Co. tintáit kizárólagosan. Ők fejlesztettek egy Durabrite kompatibilis tintát, ami ugyan azt az eredményt produkálja.
A dolog lényege, márminta Ink-mate tintáké, hogy viasz alapúak. A pigmentszemcsék egy speciális viasszal vannak körbe vége és ezek lebegnek a hordozó anyagban. Ezért a tinta jól kezelhető folyékony. Viszont amikor a piezókristályos fejbe kerül a tinta és a kristály alakja a feszültség hatására megváltozik a nyomás hatására felmelegszik a tinta és benne a viasz is. A kilökődéskor folyamatosan hül ki a tinta és a papírra érkezés elött a hordozó anyag nagy része elpárolog, majd a papíron pillanatok alatt meg is szárad, viasz kihül, bekeményedik. A papíron a pigment tartalmú viasz alkotja a rajzolatot.
Jövő héten megyek hozzájuk és veszek ilyen tintával töltött tintapatront (1400/db), majd kinyerem a tintapatronból a festéket és betöltöm abba a tintapatronba ami jó az én nyomtatómba.
Elviekben működnie kell. Gyakorlatban meg majd meglátjuk.
Mivel minden szín más kémiai összetételű, más anyagokból keverik ki, ezért lehet végig kell próbálnom az összes színváltozatot is, hacsak elsőre nem sikerül jót választani
(#) jahui hozzászólása Ápr 22, 2007 /
 
Most oda jutottam, hogy anyáméknak úgyis kellene egy színes tintasugaras, "véletlenül" az epsont (d78, d88) veszem meg nekik. Veszek egy írásvevtítő fóliát, nyomtatok rá valamit, majd biztos ami biztos alapon fél órára vas-kloridba teszem. Ha kibírja, akkor már csak a 2. nyomtatót kell átalakítani..
Ez a tinta-átcserélgetés nekem kicsit macerásnak tűnik, de ha összejön(tt) írj !

A legjobb lenne, ha valakinek itt lenne egy ilyen nyomtatója, és hajlandó lenne ezt kipróbálni..
(#) mokus válasza jahui hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /
 
DuraBrite tinta lehet a következő nyomtatókban is:
EPSON STYLUS C64 EPSON STYLUS C66 EPSON STYLUS C84 EPSON STYLUS C86 EPSON STYLUS CX4600 EPSON STYLUS CX6400 EPSON STYLUS CX6600 ...

A tinta kinyerése nem macerás, egszerűbb mint gondolnánk... Erre is a fenti cég vezetője adott nagyon jó tippet. macerásabb már trüszkölésre bírni a mostani csíkosan nyomtató Epsonom, de ez már az én problémám!
(#) tbence3 válasza mokus hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /
 
Mi van a lézernyomtatókkal? Azokat nem lehetne átalakítani? Itt most nem egy HP1020-asra gondolok, hanem valmai régire ami viszonylag olcsó is meg nincs vele gond. Valaki tud erről valamit?
(#) szabi83 válasza tbence3 hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /
 
aztán, hogy melegíted fel a panelt?
(#) jahui válasza tbence3 hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /
 
Erről már volt szó, mindenki elvetette. marha macerás a lézer. Porlehúzás, melegítés 2 görgősoron is átvezetni, mit kezdesz a panel vastagságával... olvasgass vissza. Ha lesz megfelelő festék, tintasugarassal szerintem egyszerű megoldani.
(#) tbence3 válasza jahui hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /
 
Jah értem. OK. Nekem van egy style 600-asom, de még nem fogtam neki az átalakításnak. Nekem is szintén a festékkel lenne gondom. Írtátok hogy van ami elkopott, mikor nyomtattatok vele pár sort. Mi volt az? Nem vok otthonos a szakszavakban
(#) tbence3 hozzászólása Ápr 23, 2007 /
 
Kiszeretném kérni a vélemyényeteket!
Milyen szerintetek ez a nyomtató?
http://www.vatera.hu/hp_deskjet_690_23527924.html Lehetne erre a célra használni, átalakítani?
(#) PCB válasza tbence3 hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /
 
Szia !

bublejet -el szerintem nem érdemes kisérletezni, mert abba vagy azt a tintát teszed ami gyárilag belevaló, vagy nem fog nyomtatni.

Üdv!
(#) mokus válasza tbence3 hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /
 
PCB jól szólt, ha PCB nyomtatót akarsz csinálni csak piezókristályos nyomtató (EPSON) jöhet szóba!
(#) tbence3 válasza mokus hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /
 
Oké! köszi.
(#) jahui hozzászólása Ápr 24, 2007 /
 
Nem jutottam el odáig, hogy vegyek egy 78-ast, de "sajna" meg kell próbálnom...

Hívtam okos embert epsonnál, hogy szerinte ez a durabrite bírja e fentieket. Szerencsére "építő" szellemű volt, és megértette mire kellene, de felhívta a figyelmemet a gari elvesztésére..aranyos..
A véleménye az volt, hogy szerinte rászárad a rézre festék, vízálló is lesz, de fogalma sincs hogy a maratást kibírja e. Szóval ki kell próbálni, most akarok 10 A4 méretű panelt csináltatni, 19.000-re hozzák ki darabját. Ha bejönne, bőven megér 14E-t a nyomtató..
Ha nem jön be, legalább le lehet zárni ezt a témát..
Írok ha van vmi.
(#) jahui hozzászólása Ápr 24, 2007 /
 
Na gyerekek! Mivel itt mindenkinek csak ragyogó ötletei vannak és mindenhez ért, de tenni nem tesz semmit(azért tartunk itt, de nehogy vki magára vegye), én vettem egy d78 nyomtatót.

Senkit nem érdekel, de a nyomtató egy szégyen, gagyi monyák. Fél óra alatt sem sikerült beleraknom a festéket, ennyi idő kellett ahhoz hogy rájöjjek, hogy a kínai tévedett 1mm-ert, és a belső burkolat úgy szorította a fejegységet, hogy szerencsétlen meg sem tudod mozdulni. Már épp indultam vissza médiába, amikor meghallottam hogy roszog a ház, amikor indulnia kellene. Széjjjjefeszegettem, most jó..Na mindegy...

Mivel még nincs átalakítva, azt csináltam, hogy fóliára a lehető legtöbb festékkel nyomtattam, majd egy megpucolt nyákra tettem/fordítottam. Szépen át is ragadt -inkább folyt. Sajnos NEM száradt meg a nyákon, 5-10 perc múlva sem, simán "kenhető" volt. Ettől én is elkenődtem..

De fel nem adva megcsináltam mégegyszer, majd óvatosan 200 fokon éppenhogy megmelegítettem hőlégfúvóval. Javult egy picit a helyzet, ezen felbuzdulva adtam az arcának 350fokon. nagyon jól türte a festék, ÉS KŐKEMÉNYRE SZÁRADT. Még körömmel is 4-5 kaparás kell, amire nem lejön, csak el kezd kopni. Vizes ruhával próbáltam letörölni, FRANKÓN NEM JÖN LE ! (Csak érdekességképp a kék bírta a legjobban)

Ennyire futotta ma. Már "csak" egy maratást kellene kipróbálni vmikor, ha azt is bírja szinte biztos, hogy teljes a siker, már csak a monyákdobozt kell átalakítani a panel fogadásához.

(#) tbence3 válasza jahui hozzászólására (») Ápr 24, 2007 /
 
Jah ez jól hangzik :yes: Sok sikert!!!
(#) PCB válasza jahui hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /
 
Szia !

Nem vettem magamra, és tettem is érte, csak arra jutottam, hogy drága és körülményes a megoldás.

Ahogy látom te is erre jutottál.
Ha melegitgetni kell ......stb akkor már nem ér semmit.

Üdv!

(#) palika hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
Sziasztok!

T. Jahui!
Te voltál eddig a legkitartóbb és a legbátrabb a témában. Minden tiszteletem a tied.
Arra lennék kiványcsi, hogy a folián milyen lett a nyomtatás!
Milyen vastag(vékony) vonalakat tudtál úgy nyomtatni, hogy még jónak itélted meg? Azt probáltad, hogy két vonalat milyen közel tudsz egymáshoz nyomtatni, úgy, hogy nem folytak össze?
Szerintem az, hogy melegíteni kell nem gáz,csak ne legyen olyan 'összeugrós' mint a sima tinta. Majd ha nyákra megy egyből akkor max. felmelegíted utánna. A maratást is birni fogja, ha a víz nem oldja fel a festéket.
Viszont ami a lényeg, hogy ha úgyse szárad meg a tinta akkor viszont bármilyen tintasugaras nyomtató jó!!!Pl. nekem egy régi lexmark van is itthon, amit nem sajnálnék.

Nekem az a véleményem, hogy ha sikerülne összehozni valahogy a nyákra nyomtatást(márpedig, ha a tinta bírja akkor a nyomtató átalakítása már nem lehet akadály,sőt...), akkor az nemhogy körülményes nem lenne, hanem épp sokkal egyszerűbb lenne, mint bármely más módszer!!! És minőségben is felvenné a versenyt bármely otthon kivitelezhető megoldással.

De csak akkor ha a tinta ténylég nem folyik szét a nyákon!!!
(#) PCB válasza palika hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /
 
Szia !

Ha nem szárad meg a tinta a panelon a nyomtatás után,
a kihordógörgő felszántja.
A kihordót nem hiszem, hogy el lehet távolítani, mert akkor nem jön ki a panel normálisan.

Ezért olyan tinta ami csak később szárad meg.........


http://torolt_link6/webtartalom/leirasok/egyeb/nyomtato/pcbprinter.htm


Üdv!
(#) mokus hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
Még jó, hogy én kajtattam a Durabrite tinták után majdnem 2 hónapot... köszi az elismerést...

Amúgy meg közvetlen a nyákra nyomtatás lesz az érdekes nem ez az átnyomom dolog, és nem biztos, hogy teljes telítettségen lesz a legjobb nyomtatás.

(#) palika hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
T. PCB

A nyomtatófej után nálam már nem érne semmi a nyákhoz. A "kihordó görgő" csak azért van szerintem, hogy a papír nehogy felkunkorodjon a nyomtatóba, és ezzel megváltozzon a fej és a papír távolsága. Nem játszhat fontos szerepet nyáknyomtatáskor, mert amikor papírnál a lap elejére nyomtatsz akkor is viszi a papírt, pedig az még el sem érte azt.

Kedves Mokus!

Téged se felejtettelek el. A 'minden elismerésem' a tied is. Csak hát Jahui már tett egy próbát is, és ez sokat számít. Remélem nincs harag!

És igazad van, abban is, hogy az az érdekes, hogy nyákra, hogy nyomtat majd.

Üdv: Pali
(#) PCB válasza palika hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /
 
Szia !

Idézet:
„A "kihordó görgő" csak azért van szerintem, hogy a papír nehogy felkunkorodjon a nyomtatóba”


A kihordógörgőre azért van szükség, mert amíg a nyomtató húzza a papírt addig az egyenesen történik, de mikor tolja, akkor a papír megpróbál jobbra avagy balra elfordúlni. Ezt akadályozza meg a kihordó.

Panelnyomtatáskor ez az elfordulás még látvanyosabb !

Üdv!
(#) Macsek71 hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
Régi CANNON tintasügeres papírpiszkolók közül néhány tud leporellót kezelni. Ez nektek azért érdekes, mert buherálás nélkül egyenesen átküldhető a nyáklemez. Sztem a nyomtatófej boriték állásában a magasság is jó lesz ..
(#) mokus válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /
 
Csak mivel buble-jet technológián alapulnak a saját tintájukon kívül mással enm igazán szeretnek, tudnak menni. talán 1-2 nyomtatást tud, de utánna elhalkul a fej örökre és szép papírnehezéket lehet belőle csinálni, esetleg tyúktojatonak jó, ha valamelyik szárnyasnak a fagyasztóból tojni támad kedve.
(#) palika válasza PCB hozzászólására (») Ápr 25, 2007 /
 
T. PCB

Az az igasság, hogy a canon nyomtatókat nem igazán ismerem. Nekem eddig csak hp és lexmark volt. Lehet a canonnál ilyen szerepe is van.
A hp-nál(dj500) nem igazán látni, de a lexmark-nál(z25) ilyen szerepe szerintem nincs. Egyébként ott a papír el is fordul egy kicsit, de nem nagyon. A nyomtatáson ez nem is látszik.
Természetesen a nyák nem fordulhat el semmi képpen.
(#) jahui hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
Sziasztok !

Mai eredményeim:
Vettem zsír vas-kloridot, beletettem a panelt miután megmelegítettem mikróba X fokosra.
Nagyon szépen elkezdődött a maratás, de kb félidőben elkezdett feljönni a festék. NEM lemarta, hanem mint a rozsdás vason a festés foltokba feljött.

valószínű, hogy ez a fóliáról átmonyákolás nem a legjobb. Főleg azért sem, mert elvileg a viasz a festék tetejére "ül" ki nyomtatáskor, én meg frankón leszedem, amikor átpaszírzom. Nem beszélve arról, hogy a festék x százaléka a fólián marad.
na meg persze másképp nézne ki ha a fej fújja rá szépen..

Van még esély, én úgy látom.
ÁT KELL ALAKÍTANOM a nyomtatót, hogy direkt panelra nyomtasson.

Szét is döntöttem. A fej és görgők magasabbra állítása gyerekjáték. Szerencsére olyan egyszerűen van megcsinálva, hogy kb 5 percet és 10db 4-es alátétet fog igényelni. A kihordógörgőket 2 db csavar tartja, kiszedése semmi perc, és az alsó gumigörgők még bent is fognak maradni. A végén még megtetszik ez a monyákláda..

1 nagyobb művelet lesz rajt, a fröccsöntés hátrányai...
Ahhoz hogy egyenes pályán be lehessen adni a panelt, a műanyag tartószerkezetet hosszában valahogy végég kell majd vágnom.
nagyon egyszerűnek tűnik az átalakítás. (kivéve ez)

Szerintem a 4napos hétvégén nekiugrok !

Az eredményt nem fogom közölni
(#) jahui hozzászólása Ápr 25, 2007 /
 
ja!
nem fog jobbra-balra csúszkálni, ha hátul megtámasztom-megvezetem az eredeti papírtámasztékkal. Az egész nyomtatás kb 3-4 cm-en megy végbe.

Rá vagyok indulva mint a húgom barátnőire..
(#) palika válasza jahui hozzászólására (») Máj 2, 2007 /
 
Helló

Sikerült valamit alkotni?
(#) PCB válasza palika hozzászólására (») Máj 6, 2007 /
 
Szia !

Igen nagy lett a csend
(#) palika hozzászólása Máj 6, 2007 /
 
Jaja!

Én azért a lexmarkomat tegnap szétszedtem, és úgy tűnik, szétszedett állapotban semmijen átalakítás nem kell.
Szépen viszi a nyákot.
Természetesen az eredeti festék összeugrik a nyákon.
Holnap megprobálok egy alkoholos filcet szétszedni, és annak a tintájával nyomtatni.
(#) Macsek71 hozzászólása Jún 15, 2007 /
 
Üdv Skacok !

Samsung ML-1520 LaserPrinter "papírpályája" kézi adagolóból a hátsó tálcára egyenes.
Ha valaki találkozik hasonlóval kipróbálhatná...
(#) PCB válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 15, 2007 /
 
Szia !

Minek

Üdv!
Következő: »»   5 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem