Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   507 / 1387
(#) Pet91 válasza burrito hozzászólására (») Okt 28, 2010 / 1

Vasalással, ugyan úgy mint a marni kívánt részt, csak itt a nyák másik oldalára.
(#) burrito válasza Pet91 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /

És megmarad a nem réz felületen a tinta? Ilyen egyszerű? Cool!
(#) Frankye válasza Pet91 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Valószínűleg az ónréteg oxidálódott. Ez lehet valamilyen környezeti hatás miatt (pl. savas közeg), de lehet, hogy az ónozó oldattal volt gond. Legalábbis én erre tippelek, bár nem vagyok nagy kémikus.
(#) Frankye válasza burrito hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Ige, ennyire egyszerű. (Persze a szitanyomás profibb, de az házilagosan nem egyszerű, és drága.)
(#) Pet91 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

A szobámban tárolom, úgyhogy nem tudom mi lehet a baja. Lehet, hogy legközelebb pákával is beónozom.
A gyantát Te hogyan használod? Én leginkább acetonban feloldom és bekenem vele a sávokat. Van ennél egyszerűbb?
Ja és valami védőlakkot szoktál rá fújni miután elkészült?
(#) Frankye válasza Pet91 hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Gyantát úgy használom én is, csak nem acetonban, hanem higítóban van feloldva. Persze a kémiai ónozás előtt el kell távolítani! Ennél egyszerűbbet nem igen tudok.
Lakknak akrilán színtelen lakkot használok. Szép, fényes felületet ad, kellően ellenálló mechanikailag, és szükség esetén átforrasztható.
(#) Pet91 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Remek. Forrasztani csak ónozás után szoktam, úgyhogy akkor még nincsen gyanta.
Kipróbálom az akrilánt hátha az megvédi.
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Nekem még mindig megy az az ónozó amibe mikor kimerült belenyomtam cirka 5 gramm ón2 kloridot
(#) pici válasza J-O-E hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Szia J-O-E
Megnéztem a nyák fényképed.
Nem látok rajta 0.1mm vezetéket.
Az összes vezeték 0.3 mm, a felíratok is inkább 0.25mm -ek, de azt lehet már 0.2 -nek venni.
Amúgy szép a minta rajzolata.
(#) gulasoft válasza pici hozzászólására (») Okt 29, 2010 /

Mert ez nem méretarányos talán azért. Szerintem ez élőben kisebb. Tegyél mellé egy centit legközelebb.
(#) J-O-E válasza pici hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Igen a foto nem lett igazán jó, az SMD pad-ok közötti 3 vezetősávnál talán látod milyen vékony, amúgy nem recések a szélei a vezető sávoknak csak a tükröződés miatt ilyen. A feliratok a legvékonyabbak, és szépen olvashatóak. Talán ezeken a verziókon jobban látszik, csak már kémiai ónozva vannak.
Igazából azért tettem fel hogy laminálással elég gyorsan, lehet használható panelokat készíteni.
(#) Sir-Nyeteg hozzászólása Okt 30, 2010 /

Mivel azaz inkább hogyan szoktátok lemosni a nyákokat?
Próbáltam denszesszel, acetonnal, lakkbenzinhigítóval, nitrohigítóval, izopropillal, de mindtől ronda opálos, ragacsos fehéres bevonat lesz a nyákjaimon. Mit hagytam ki? Fogkefével, körömkefével próbáltam.

Apróhírdetések közül vajon miért tüntek el a nyákkészítést vállaló emberkék?
(#) pittosi hozzászólása Okt 30, 2010 /

Samsung ML-1640 nyomtaom van .
Kezd kifogyni. Ha feltöltöm nem nuláz le .Egy chipet kel rehsetelni a nyomtaton ,hogy elfogadja .
Kérném aki tud segitsen.
(#) Lacko12 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia!
Én személy szerint 600-as csiszolópapírral fényesre csiszolom és utána lemosom denaturált szesszel hagyom hogy elpárologjon róla és kész is a tiszta nyák!

Üdv!
(#) Sir-Nyeteg válasza Lacko12 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

A beforrasztott nyákkal van a probléma. a Forrasztás után rajtamaradt gyanta okoz gondot.
(#) Lacko12 válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Bocsánat ezt elnéztem!
Forrasztás előtt lekezeled valami folyatószerrel a nyákot vagy nem?
Esetleg lehet az is hogy túl nagy hőfokon forrasztottál vagy éppen ha használsz gyantát forrasztás közben, ha használsz akkor kevesebb kellene ha nem akkor ezt a részt ugord át!
(#) icsuti hozzászólása Okt 30, 2010 /

Üdv mindenkinek!

Hirtelen felindulásból vettem egy ákciós, gazdaságos VLAM01 -es laminálót a t3sc0ban kb 1800Ft-ért. Átlapoztam ezt a topikot, és úgy döntöttem csinálok egy egyszerű hőfokszabályzót hozzá.
A termosztát lelke egy PT100 (PTC), amihez csatolom az értéktáblázatot is.
Előszőr egy IC nélküli kapcsolást csináltam, ami nem sikerült igazán.
Végül egy egyszerű komparátoros kapcsolás lett a nyerő.
Hozzávalók:
- 1 db PT100 (PTC)
- 1 db LM393 komparátor
- 1 db 6V DC 10A váltó relé
- 1 db BC547 (NPN) tranzisztor
- 1 db 100 ohm potenciométer
- 2 db 470 ohm ellenállás
- 1 db 100 ohm ellenállás
- 1 db 10 Kohm ellenállás
- 1 db 1 Kohm ellenállás
- 1 db 10V 470µF kondenzátor
- ízlés szerint pár darab csatlakozó, vezetékdarab és csoki
- jahm és egy 5V-os DC tápegység.

A termosztát 0 fok celsius és 270 fok celsius között tud szabályozni.

Ha valakinek nem lenne 5V-os tápja egyszerűen lehet építeni egy gréc híd, mondjuk 2 kondi, egy ellenállás, és egy zener diódából.

Ha hibát talál valaki a kapcsolásban, kérem javítsa ki mindenki épülésére (Az enyémre is).

A kapcsolást KiCAD-al készítettem.
(#) kaqkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Én például azért nem hírdetem a nyákkészítést mert amikor (én elsőként) meghírdettem a modik törölték a hírdetést ! Ez nonprofit oldal felkiáltással . Azóta csak ismerősöknek készitek nyákot. De priv elfogadok megrendelést
(#) slogan válasza icsuti hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Gondolom ez a motor is csak egy irányba forog ?
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

sajnos
(#) icsuti hozzászólása Okt 30, 2010 /

Most vettem észre, hogy a védődióda kimaradt a kapcsolási rajzról. A diódát a relé 8-as 9-es lábaira kell kötni. A P1 csatlakozó a táp (1-es láb a +5V). A P2-re a PT10-at kell kötni.
A panel képén a 100 ohm nem látszik, mert a poti alatt van.
(#) icsuti válasza slogan hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Igen csak egy irányban, de nagyon lassan továbbítja a lapot, vagy nyákot.
Még nem csináltam vele nyákot, de szerintem jó lesz.
Max. egyszer át kell küldeni előmelegítés céljából papír nélkül. Utána jöhet a laminálás.
(#) p_istvan válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Izopropilalkohol!
Csak nem olcsó...
A denszesz a víztartalma miatt nem jó.
(#) Zozi85 válasza icsuti hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia, mit értesz nagyon lassan alatt? Nekem pont hogy akkor kezdett szép lenni mikor emeltem a sebességet.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Én foltbenzint használok, forrasztás után gyanta eltávolításra. Tökéletes.
(#) icsuti válasza Zozi85 hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Most nem tudok pontos értéket mondani. Holnap meg fogom mérni mennyi idő alatt végez egy A4-el.
Sajna ennek a sebességét növelni nem fogom tudni elektronikai elven. Maximum lassítani tudok rajta fázishasítással, de ha azt mondod gyorsítani kell a továbbításon, akkor cserélni kell a motorját.
(#) icsuti válasza Zozi85 hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Egy A4-es laminálása 69 másodperc.
(#) janocsi válasza icsuti hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
Általában 300mm/perc egy laminátor "gyári" sebessége, ez jó közelitéssel igaz is. A NYÁK laminálási sebessége a tapasztalatok alapján 30-300mm/perc között jó, ha változtatni lehet.
(#) petemazi hozzászólása Okt 31, 2010 /

Sziasztok!
Nem ide tartozik, de hol lehet kapni sósav+hidrogénperoxidos maráshoz peroxidot, és kb mennyibe fog az nekem fájni?
(#) denon888 válasza petemazi hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Fodrászkellékes boltban. Kb 300Ft egy liter.
Következő: »»   507 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem