Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ezt ma délután szegeltem össze. Minden alkatrész volt itthon, még én meglepődtem, hogy milyen jó kis műhelyem van...
Remélem rá lehet ismerni, hogy mi ez? Talán Köbzoli mester is ráismer...
Klasszikus. Csak a FET-es bemenetben tér el a rajztól.
Szép estét mindenkinek! Építettem egy bicikli lámpát
Szia!
Gratula! Nekem is folyamatban van egy, 5W-os hidegfehér LED-ből, csak még az alkatrészeket várom.
A feszültségkomparátor az 555 reset lábát kapcsolgatja, vagy más módon történik a LED lekapcsolása az akkucellákról?
A feszültség komparátor az egy műveleti erősítővel van megoldva
Tök jó lett! Én egy 10W-os MC-E LED-del szeretnék biciklilámpát készíteni. Az összesen 6db ceruza akkumulátort majd a kormányrúdba teszem.
Az már egy rendes fotonhajtómű lesz...nehezebb lesz tekerni.
Köszönöm neked, vicsys, ez volt az első PIC-es kütyü, amit megépítettem. Az első panel girbe-gurba lett, de a második azóta is hibamentesen működik.
De a feszültségkomparátor mit kapcsol? És mivel? Mert én úgy gondoltam, hogy majd az 555-ös áramgenerátor reset lábát piszkálom vele az egyszerűség kedvéért. Gondolom a Li-ion akkuk mélykisülése ellen került be a feszkomparátor... Ezért kérdeztem.
A feszültség komparátor, a kezelő szervi oldalon egy ledet kapcsol. Ami addig világít míg az akkuk feszültsége megfelelő, kicsivel mély kisülés felett kapcsol le. Ezzel jelezvén hogy "éhes vagyok" (töltés)
Értem már. Én majd le kapcsoltatom ezzel a LED-meghajtót. Remélem működni fog. Off vége!
Sziasztok.
A hosszú hétvége alatt összedobtam a PA-300 amp. egyik felét.Nem végleges még így csak ki kellet már,hogy próbáljam.. Elsőre indult pöcc-röff nagyon korrekt kis kapcsolás.Kicsit megbántam,hogy nem terveztem hozzá saját nyákot mert ez így hagy maga után némi kívánnivalót.Karaokizni ez is jó lesz ide nekünk falura... Képek
Szia!
Én is megépítettem ezt az erősítőt, s nekem is jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban.
Jó lett
Tudom nem itt a helye, de a hővédelem amikor bekapcsol(70-80°C-nál) akkor nem kéne elengednie a relének?Mert felmelegítettem pákával világít a led is de semmit nem csinál..
Amint látod a képet én kihagytam belőle a hőérzékelőt/elfelejtettem rendelni/ kapott egy kis ventit mind a két oldal.Ezért erről nem tudok nyilatkozni!
A doboz tetejében van két 12V-os kereter venti. "Nyüstölve" még nem nagyon volt.
Ohh, pardon tényleg nincs benne nem is figyeltem.
Hello!
Elkészültem a Bread Board-om tuningolásával. Amit tud: 9V-os elemről megy, stabil 5V, stabil 3.3V, RS232 kommunikációhoz illesztő IC. Usb foglalat kivezetve csatlakozóra. Bocs a képek minőségéért sajna csak teloval tudtam csinálni.
Rávitt a kényszer... Sajnos kisebb a panel mint amire szükségem van, így felszabadult egy csomó hely. De használat közben biztos kiderül, hogy valami rossz helyenvan vagy épp hiányzik.XD
Sziasztok
Most sikerült a sörkollektoromat muteromék házára föltenni, még nincs kész, de az eddigi munkafolyamat megtekinthető akit érdekel a téma :Bővebben: Link üdv mindenkinek
Szép igényes munka! Gratula.
Nagyon klassz lett! Gratulálok! Nem kis munka volt felpakolni!? Milyen hőérzékelőt tettél bele?
Ha jól látom vízszintesen vannak a sörcsövek, miért?
Én itthon csináltam egy mélyládát,kb fél éve,most egy SAL csücsül benne. Azóta is ezt használom. Itt a kép..No meg a hangfalat.(párban)
Képeidet átméreteztem. Még 800x600-ba is túlzás lenne őket feltölteni, annyira gyatra a minőségük.
Nem hogy még direkt kikapcsolod a méretezést. |
Bejelentkezés
Hirdetés |