Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   201 / 442
(#) MolnarG hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Én úgy tudom, hogy sehogy...
(#) ECL82 hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Sziasztok, egy tapasztalt fórumtárs segítene nekem abban, hogy megtervezi nekem egy táp nyomtatott áramköri rajzát? Sajnos én nem rendelkezem kellő elméleti tudással az eagle tervező programmal kapcsolatban, ígyhat sokkal gyorsabb lenne egy tapasztalt embernek elkészítenie. Válaszotokat elöre is köszönöm!
(#) demcar hozzászólása Okt 17, 2010 /
 
Üdv, mindenkinek!
Nekem az a problémám az eaglével hogy nem tudok csak olyan kis felületen dolgozni. És az érdekelne hogy mit kell ahhoz át álitani hogy egész lapon tudjak az eagléba dolgozni.
(#) elektrocad válasza demcar hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
A kis felület a freeware korlátozása. Ha többet akarsz, nézd meg a gyártó honlapját. Néhány menüpont közötti böngészés után megtalálod a megoldást.
(#) szendru válasza ECL82 hozzászólására (») Okt 17, 2010 /
 
Keress meg a ***@***.** e-mail címen, segítek.

Fórumba nem írunk e-mail címet, hacsak nem vagyunk oly mazochisták, hogy különféle, kéretlen reklámlevelek zaklatását igényeljük! Ezért van az Adatlap e-mail cím rovata.
Frankye
(#) Moderátor hozzászólása Okt 17, 2010
 
Ide nem tartozó hozzászólások eltávolítva.
(#) madazg77 hozzászólása Okt 18, 2010 /
 
Sziasztok.

Van lehetőség egyszerre vissza állítani az összes vezetéket légvezetékekre az autorouter után?
(#) Frankye válasza madazg77 hozzászólására (») Okt 18, 2010 / 1
 
Igen, van. A bal oldali ikonsoron van a "Ripup" nevű ikon. Erre rákattintasz, majd a felső ikonsoron lévő háromlámpás forgalomirányító jelzőlámpára ("szemafor"), és a biztonsági kérdésre "Igen"-nel válaszolsz, s máris fel van bontva minden eddigi vezetősáv. Egyébiránt ez működik minden vezetősáv kialakítás után, nem csak az autoroutert követően. (Ha csak a Ripup-ra kattintasz, akkor egyesével tudod visszafejteni a sávokat.)
Természetesen a légkötések ezt követően is megmaradnak.
(#) madazg77 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Sikerült.

Köszönöm!
Üdv.
(#) Frankye válasza madazg77 hozzászólására (») Okt 18, 2010 /
 
Igazán nincs mit.
(#) Electricboy hozzászólása Okt 21, 2010 /
 
Üdv!
Ezt a sorkapcsot milyen néven keressem eaglebe! Sajnos nem találom. Bővebben: Link
(#) MolnarG válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
con-ptr500 könyvtár AK500/3 alkatrész
(#) Electricboy válasza MolnarG hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Köszönöm!
Meg találtam!
(#) Hutty válasza Electricboy hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Ha tényleg a csatoláson lévőt keresed, ez nem teljesen jó, mert az RM3,5-ös, ez pedig RM2-es. Amúgy 3 és fél raszteresben nem találtam a könyvtárakban.
(#) MolnarG válasza Hutty hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Valóban, csak hirtelen ránéztem a képre nem olvastam el az adatokat. Az általam írt könyvtár ehhez az alkatrészhez jó.
(#) Rocsli hozzászólása Okt 23, 2010 /
 
Sziasztok.
Hogy tudom azt megoldani ,hogy 1 kapcsolási rajz kettéválasztva 2 nyákon legyen?
(#) edison14 válasza Rocsli hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Úgy, hogy két külön nyákra tervezed.
(#) elektrocad válasza Rocsli hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Vagy úgy tervezed meg egy panelen, hogy a végén ketté vághasd.
(#) speeedfire hozzászólása Okt 24, 2010 /
 
Üdv!

Az eagle 5-ös verzióját használom, egyelőre csak barátkozok vele, de van 2 alkatrész amit nem tudok rá felpakolni ez a reg103a és az opa2353. Valaki meg tudná mondani hogy ezeket hogy lehetne felvarázsolni?

Szabi
(#) niedziela válasza speeedfire hozzászólására (») Okt 24, 2010 /
 
Idézet:
„Az eagle 5-ös verzióját használom,”

Ez meg a Eagle 4.16 nyáktervező
(#) toreki válasza Rocsli hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
A kapcsolási rajzot úgy tervezed meg, hogy a két panelra kerülő alkatrészeket könnyű legyen elkülöníteni. Ezután minden vezetékre felpakolsz két csatlakozót (pl. pinhead 1x1, de a példában 6x1 van), lehetőleg olyan névvel, hogy a panelon könnyű legyen sorba rakni őket.

A panelon rajzolsz két téglalapot a dimension rétegre, ezek lesznek a panelek keretei. Ha nem keretezed be teljesen a panelokat, akkor a keret vonalai között elkezdi összekötni őket. Ezután felpakolod a pineket úgy, hogy a panelok egymás fölé/mellé helyezve passzoljanak. Feldobod az alkatrészeket a megfelelő panelra, és már mehet is a huzalozás.

Ha te nyomtatod/maratod a panelt, akkor ennyi elég, ha gyártatod, akkor lehet, hogy a pinek közötti vezetékeket utólag törölni kell a sémából. Vagyis akkor a csatlakozókat is szét kell válogatni a sémában.
(#) Rocsli válasza toreki hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Rendben . Köszönöm így fogom csinálni.
(#) cimbikem hozzászólása Okt 26, 2010 /
 
Sziasztok! A mai napomat (némi OrCAD és Altium Designer ismeret után) az Eagle 5.6 felfedezésére szántam. Ha elakadtam nagyrészt minden kérdésemre találtam választ itt a fórumon, viszont akad valami, amit sajna nem tudok megemészteni: ez a furatok méretezése!

Azt olvastam itt, hogy a forrszemek/furatok/pad-ek méretét csak egyszerre lehet változtatni? Valóban igaz ez? Ha így van elég siralmas a helyzet, mert akárhogyan is keresek egy optimális beállítást, az IC-k lábtávolsága túl kicsi ahhoz, hogy egy normális méretű vezetősávot húzzak közéjük, viszont a passzív elemek furatra pedig túl kicsi - gondolok itt egy izmosabb ellenállás lábának beforrasztására... simán leszedheti a vezetőréteget egy vastagabb fúrószár!

Mellékelek példaként egy képet is... aztán aki tud, kérem mondjon valami okosat! (hozzáteszem megtaláltam már a drill-aid-ulp -t is, de az még elég sovány vigasz)
(#) MolnarG válasza cimbikem hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Az alkatrészeket / azok pad-jeit módosíthatod külön külön is az alkatrész-szerkesztőben. IC lába között amúgy meg nem illik vezetősávot átvinni... csak ha nagyon muszáj
(#) vilmosd válasza cimbikem hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Hali
Idézet:
„a passzív elemek furatra pedig túl kicsi”

Probalj meg 50-56-66 miles vezetosavokat alkalmazni. A labak kozott nyugodtan at lehet vinni vezeteket, de csak 16 mileset. Elotte es utana illik megvastagitani, ha tapvezetek. Jelvezeteknel (kisaramu) csak az alkatresz csatlakozasnal hasznalj vastagabb vezeteket. A vastag vezetek azert is jo, mert forrasztaskor nem fog felvalni a tulmelegedestol.
Udv Vili
(#) speeedfire hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Üdv!

Az eagle 5-ös verzióját használom, egyelőre csak barátkozok vele, de van 2 alkatrész amit nem tudok rá felpakolni ez a reg103a és az opa2353. Valaki meg tudná mondani hogy ezeket hogy lehetne felvarázsolni?

Szabi
(#) edison14 válasza speeedfire hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
reg103* ;s opa2352*. A csillagot ha a keresendő alkatrész után teszed akkor könnyebben megtalálhatod. De az opa2352 nem lesz benne az eagleben meg a reg103 sem tehát vagy megtervezed magadnak az adott alkatrészt vagy keresel egy könyvtárat amiben bennevan egy hasonló alkatrész vagy keresel a neten egy előre elkészített könyvtárat. ITT is találsz jópár könyvtárat.
(#) speeedfire válasza edison14 hozzászólására (») Okt 28, 2010 /
 
Ezt szomorúan hallom. Azt sem tudom, hogy álljak neki megtervezni egy alkatrészt. Méretek, lábak....
Valami majd csak lesz.
Mindenesetre köszi a segítséget.
(#) edison14 hozzászólása Nov 1, 2010 /
 
Hali mindenkinek.

Egy kis problémába ütköztem ami a következő: van egy nyák amit megterveztem és kétoldalasra szeretném elkészíteni. Ha jól tudom akkor az alsó réteg a nyákon a felső réteg lesz a felső réteg pedig az alsó hogy alul legyenek az smd alkatrészek felül pedig a felületszerelt alkatrészek. Namármost ez nem akar összejönni. Próbáltam mindenhogyan de vagy a kijelző csatlakozása rossz vagy az SMD IC-k beültetése rossz. Ebben kérnék segítséget mert megőrülök.

A válaszokat előre is köszönöm.
(#) madazg77 válasza edison14 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /
 
Szia!

Nincs nagy gyakorlatom a nyák rajzolásban, de ebben azt hiszem tudok segíteni. Ha nem jó javítsatok ki.
Alapból a bottom(alsó) oldalon lehet huzalozni. Ha le raksz egy smd alkatrészt akkor az az alkatrész)top) oldalon fog megjelenni. Ahhoz hogy a helyes oldalra a fólia oldalra kerüljön ahhoz átkel tükrözni(mirror) az kijelölt alkatrészt.

Üdv.
Következő: »»   201 / 442
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem