Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   120 / 1152
(#) ptesza válasza marcall hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem a méret a lényeg. Olyan HDD-t vegyél csak meg amelyiken van sata150 jumper. Ha nem működne , akkor vissza lehessen juperelni sata1-re.
(#) abcdabcd válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

EZ TÁP GOND!! Mivel ha a vinyót tápra dugod az azonnal pörögni kezd, nem számít neki kap e vezérlést vagy sem! Sőt, én is hasonlóan jártam az egyik itthoni gépemmel, épp ezt csinálta de csak időnként és nem pont a windows betöltésekor, a másodiknak berakott winchesterrel hogy mért pont épp azzal nem tudom, de volt benne egy nagyon régi 80as, gondoltam hát már nem túl jó, aztán nemrég próbáltam bele egy másik 80asat amit szereztem, azzal kezdte bootoláskor hogy leállt újra felpörgött mondom ez nem jó, ugyanis az a winyó előtte kb 1 hónapig a rendszeresen használt gépemben volt, és semmi hibát nem mutatott, most aztán a korábban félrerakott régi 80asat beraktam a gépembe egészen tegnapig be is volt kötve egyszer újra nem pörgött!! A másik gépbe lett véve egy "rendes táp", addig az volt ami a házzal együtt volt, és azóta az a gép is tökéletesen megy!
(#) abcdabcd válasza ptesza hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

A sata 150 jumper szerintem nem számít,bár lehet, van amikor mégis, mert a gépem amit most is használok az egy Abit is7e-2 alaplapos gép, csak sata1-gyel rendelkezik és 2db sataIIes vinyó van benne egy 320as Hitachi meg egy 1TB wd... és jumperelés nélkül gond nélkül felismeri őket a gép és működnek...
(#) Tomi20 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Köszi a tippet, még ma szétkapom a tápot, és hátha találok púpos kondit, de jó is lenne, ha meglenne végre a baja...

Vagy még ugye a vinyónak lehet a baja, ha leállna magától valamiért... Vagy még olyan tippet hallottam erre az én ilyen gondomra, hogy a táp a vinyónál lehet hogy nincs eléggé rányomva és kontaktos, és nagyobb áramnál nem elég az érintkezés...
(#) Tomi20 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

5V-os ágon találtam egy kifolyt kondit, meg is örültem, így kicseréltem az összes puffert a kimeneten újakra, nagyobb kapacitásúakra. Most nem volt gondom a sötét képpel, visszadugtam a "rossz IDE-re", és 2x pörgette fel a vinyót, a másikon gond nélkül indult. Valószínűleg csak az IDE csatorna rossz. Holnap még tesztelgetem a gépet, ma már nem tudom, mert alszanak mellette. Az gond, ha egy IDE kábelen van a winchester, meg egy CD olvasó?
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Addig én is azt hittem mígnem az új frissen rendelt hdd -t nem ismerte fel az alaplap. VT8237 chipset... Nagy szerencse , hogy volt rajta jumper , igaz ,hogy a netről kellett begyűjtenem a hdd kézikönyvét , amiben megtaláltam , hogy hogyan kell jumperelni sata150-re

Wiki:

A SATA/1,5 és a SATA/3,0 közötti kompatibilitás fontos, ezért a SATA/300-ban van egy visszakapcsoló szekvencia, ami SATA/1,5-be állítja az átvitelt, mikor olyan eszközzel kommunikál. A gyakorlatban néhány régebbi SATA vezérlő nem valósítja meg a megfelelő SATA sebesség-kritériumokat. Az érintett rendszerekben a felhasználónak kell kézzel átállnia SATA 3,0-ról SATA 1,5-re egy jumper segítségével. Ismertek a hibás chipsetek, köztük a VIA VT8237 és a VT8237R déli hidat, a VIA VT6420 és a VT642L önálló SATA kontrollert. A SiS 760 és 964 chipsetek is tartalmazzák ezt a hibát, de egy frissített SATA vezérlő ROM-mal ezt javították.

Az egyik mondatod így röviden is sajnos megállja a helyét : "Ismertek a hibás chipsetek, köztük a VIA" de egyébként jó tudni, hogyha gond van így lehet megoldani, de amúgy én viás dologgal nem sok jó tapasztalattal rendelkezek, szóval nem téged akartalak leszólni, de ennek a fórumtémának ez a kiemelt mondatrész a mottója is lehetne

Nem gond, csak olyasfajta bajjal találkoztam nemrég épp az előbb általam említett vinyó újrapörgös gép esetében, hogy a jumperelés nem volt mindegy, ugyanis hiába jumpereltem be hogy melyik master melyik slave, boot után megvolt win-t újraindítottam eltűnt a vinyó, a dvd ottmaradt kikapcs bekapcs vinyó megint ott újraindításig (bár ugye mostanában az ember nem nagyon indítja újra a gépet, de én pont a korábbi gondok miatt tesztelgettem, hogy mondjuk ha újraindul a win akkor is jó e minden), a megoldás az volt, hogy mind a 2 eszközt cable select-re raktam (egyébként ez asrock g31m-gs, intel g31 chipset) aztán kiderült hogy úgy ő az pont fordítva gondolja masternek meg slave-nek őket, így átjumperoltam őket úgy fixre és így már normál nem cable select beállítással se tűntek el.... szóval ennyi gond lehet, egyébként azért volt az, főleg régebben amikor IDE volt csak vagy is elterjedten, hogy cd mellé vinyót ne, mert ha arról a vinyóról írsz cd-t akkor esetleg a kommunikáció lassú lehet extrém (vagy gyakori?) esetben meg is akadhat, ami a nagyon régi íróknál buffer underrun hibát eredményezve írás megszakadást eredményezett, újabb íróknál a buffer underrun ellen van védelem, ugyanakkor simán lehet hogy akár egy óráig is írja a lemezt pár perc helyett a lassú adatfolyam miatt, illetve a kész lemez minősége is hagyhat kívánnivalót maga után...

Vagy akkor nézd meg az ide csatlakozót még az alplapon nincs e valami gond ott, mert az érdekes amit mondassz akkor is, mivel ha tápra kötöd a vinyót pörög, bár most jut eszembe a gép le tudja állítani a vinyót és akkor a forgás is megáll akár, mert sok vinyón a fej a lemezre parkol nem külön pályára és ha megállítom a forgásnak is meg kell állnia, meg hallani is lehet ilyenkor hogy megáll, szóval lehet tényleg mégis valami zavaros adatot kap az ide-n amitől azt hiszi meg kell állnia...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Nem én veszem ... Ilyen sz.rokat forgalmaznak a nagyáruházak. Csak javítgatom .Egyébként ha én hardvert veszek akkor előtte alaposan tájékozódom , kompatibilitás , tesztek , fórumok , bővítési lehetőségek stb ügyében. Ezután ha online veszem akkor az üzlet referenciáit is megszoktam nézni , mert számít a garanciális ügyintézés milyensége . Van olyan , hogy 1 hét is elmegy mire eldöntöm...

Én is hasonlóképp, de már megint szólni fognak, hogy ez itt nem msn... Hát igen amiket az emberek megvesznek lehet az itteni hozzászólások nagyrésze is ezek miatt van talán így már a témába vágó elmélkedés lesz ez...
(#) ptesza válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Akkor változtassák meg a topik címét olyanra ,hogy megbeszélhessünk fontos infókat is.Ha nyitnánk egy újat ilyen célra akkor a kezdők ott tennék fel az idevágó kérédéseiket...

Lásd : chiset problémék , extra driverek , Hdd pariticionálás , usb-s átvitel .Fontos célszoftverek.stb Mi is tanulunk egymástól.

Ez nem MSN A hozzászólásom tartalma pedig megszívlelendő mindenkinek.
(#) smiler79 hozzászólása Nov 4, 2010 /

Van egy problémám, egy őskövület gépről akarok termelési információkat leszedni, csak floppira tud exportálni, WinNT4.0 van rajta, lehet erre virtuális floppy meghajtót telepíteni, aminek az információit le tudom szedni hálózaton?
(#) abcdabcd válasza smiler79 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Létezik elvileg, hogy NT-n működik e azt próbáld ki de pl xp-n nekem a VFD "virtual floppy drive" nevű program működött már, illetve valakinek telepítettem aki egy olyan programhoz használta, ami ragaszkodott a floppyhoz és elvileg használta ő is egy ideig...
(#) smiler79 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Köszönöm, kutakodtam én is, de itt elég nehézkes az informatikusokkal dűlőre jutni, nem merik bevállalni, mert mi van ha összeomlik a rendszer, a disk image az ismeretlen volt számukra!
(#) mizsei.robi hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok!
A hangkártya már azzal a másik driverrel sem hajlandó működni rendesen.Mit lehetne csinálni vele, hogy menjen?
más:
Szereztem egy 80gb os seagate vinyót amelyet nem lehetett formázni.A hard disk sentinel írás tesztje talált rajta 23 hibás szektort és amikor végzett már lehetett formázni. Szerintetek mennyire biztonságos még ez a vinyó? Az áthelyezett szektorok száma sajnos tegnap óta csak nől.

hdd.JPG

(#) smiler79 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Mindenképpen cseréld ki a winyót, mert csúnya adatvesztés lesz a vége, ez általában exponenciálisan nő!
(#) smiler79 válasza smiler79 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Nincs valakinek NT4.0 telepítője, mert nem adja ide a rendszergizda, hogy otthon próbálkozzak!
(#) ptesza válasza smiler79 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Szerintem , inkább a HDD-t operáljad ki a régi gépből , és egy mobil rackbe ,vagy beépíteni egy szabad helyre. Attól kezdve az adatokkal azt csinálsz amit csak akarsz. Egyébként mi baj a flopi-val?
(#) smiler79 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Automata adatgyüjtést szeretne a főnökség, a gép memóriába dolgozik, nem pedig winyóra, a termelési adatokat, az utolső 2 órahosszára eltárolja, és utána egyfolytában íródik fölül, tehát nekem ezt a tárat kéne leszedni, és átpakolni egy hálózati meghajtóra, A floppy élettartama nem igazán jó, ezért kell a winyó!
(#) mizsei.robi válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

A hard disk sentinel "lemez ujra inicializálása" tesztet lefutattam a HDD-n és az eredmény a képen látható. A gyenge szektorok eltüntek egyelöre. Szerintetek mennyire használható még ez a HDD?

hdd1.JPG

Ha már egyszer talált hibás szektort, én nem bíznék meg a winyóban, azt mérlegeld, hogy mennyire fontosak az adatok, amik elvesznek!

Régi alaplapokon voltak olyan BIOS-ok, amik tudták mélyformázni a winyót, nekem régen segített a 30GB-os winyómon, de akkor még drága volt, és mindenképpen kellett a megoldás! Egy év után a mélyformázott winyón újra jelentkeztek a hibák!

Keresgettem, a topicban, de nem leltem rá, hogy milyen hangkártyával problémázol?
(#) mizsei.robi válasza smiler79 hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

A vinyót inkább kivettem mert egy mappa törlése az egész rendszer fagyásával járt. A hangkártya CMI8738 aminek olyan hangja van mint egy lemerült walkmannak

Nekem is volt ilyen problémám XP alatt, ott csak a reinstall segített, de nem emlékszem, hogy milyen hangkari volt! És a codecpack okozta, valami olyan dll-t írt át, ami a hangkarié volt!
(#) telectro hozzászólása Nov 4, 2010 /

Az alaplapom órája időnként elállítódik, de úgy, hogy pl. 2030 dátumra, de fordult, már elő az is, hogy visszaállt 2001-re.

Okozhatja ezt valami rossz indulatú program vagy vírus ? Bár a nod32 nem talál semmit.
(#) Istike88 hozzászólása Nov 4, 2010 /

Sziasztok!

Egy időben játszadoztam ubuntu alatt virtual box-al. Volt egy XP telepítve ami futott frankón. Most leszedtem a linuxot, és XP van a vason. Erre is feltelepítettem a virtual box win-es változatát de ez alatt nem hajlandó elindulni az a virtuális XP ami linux alatt futott...
Mit lehet tenni, hogy elinduljon?
Vagy tud valaki valami jó megoldást hogy helyre tegyem a Grub-ot? Mert valójában nem szedtem le csak mellé telepítettem az XP-t ami tönkre vágta.

Előre is köszönöm!

Üdv
(#) sprofan hozzászólása Nov 4, 2010 /

Van egy USB-s hordozható merevlemezem, régebben ha rádugtam a gépre akkor egy tized másodperc sem kellett és máris megjelent saját gépben mint háttértároló. Mostanság olyat csinál hogy ha rádugom a gépre, akkor elkezd hozzá eszközillesztőt keresni a gép, kiírja hogy talált is, és innentől kezdve kb semmi... A hardver biztonságos eltávolítása menüben szerepel mint USB háttértár de már a neve sem Samsung SPN... hanem össze-vissza karakterek. Sem eszközkezelőben sem saját gépbe sehol nincs... Csak úgy tudom normálisan használni ha először bekapcsolom a külső hdd-t, és csak utána a notit, tehát már üzemkészen csatlakoztatva van a hdd még mielőtt felállna az op, ez mitől lehet? Nagyon idegesítő tud lenni hogy állandóan mennie kell mert nem tudhatom épp mikor kellenek a rajta lévő adatok, ha meg nem megy akkor azért indítsam újra a gépet mert kell róla 2 fájl... Windows vista SP2 de semmi HW vagy SW változás nem volt amire fogni lehetne...
Következő: »»   120 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem