Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ Idézet: „
Lehet már rájöttél, de ha még nem akkor a baj az, hogy a beolvasott adc, ha 8 bites akkor akar 255 másodperces késleltetést is okozhat (wait miatt), emiatt tűnt úgy, hogy lefagyott az egész. Oszd el a Q-t mondjuk 51-el, és akkor kb 0-5 másodperc között tudod szabályozni a léptetést.
Ha mar megy neked az AVR, akkor probald ki az AVR32UC3L szeriat. Arban ez is ezres korul mozog a farnellnel, ami ugye azt jelenti hogy 600-800 forint korul lehet a normal piaci ara. Viszont AVR32 csak JTAG-gel vagy aWire-el lehet programozni.
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy Mikrovezérlő jelen esetben AVR az egyik portjának két lábát kábellal milyen messze lehet elvezetni? Van ugyanis egy Atmega8-as board, és ennek két lábához tartozó portokat, mint kimenet szeretném elvezetni, de 15 méterre kellene legalább, mert a beavatkozó nevezzük "perifériának" az a board-tól legalább 15méterre van. Ha el lehet vezetni, milyen módon? Valamilyen buffer, vagy meghajtó, vagy valami kell hozzá? Nos mivel a beavatkozónak 12 V kell, így én úgy gondoltam, hogy ehhez csinálok egy nyákot amin egy telefon csatlakozó van, a két szélső PIN a 12V-ot, a középsé kettő meg az AVR valamelyik két IO lábát vezetné oda. Köszi a segítséget.
Az sokmindentol fugg, atviteli sebesseg stb. Alacsony sebessegu soros atvitellel lehet szerencsed lesz, de jobban jarsz ha egy transcievert teszel ra, pl RS485 vagy CAN busz (bar ez mar tullo a celon).
Köszi, gondolkozom még, csak gondoltam ideje korán felteszem a kérdést.
Sziasztok! Van egy kis kommunikációs problémám. Egyszerű driver AVR-re HD44780 kompatibilis LCD kijelzőkhöz driver-jét használtam már régebben is, de most
Örülnék, ha valakinek lenne egy jó kis ötlete a megoldáshoz. Köszi!
Ha jól emlékszem, akkor a cikkben lévő kód nekem sem ment, de itt a topicban van javított verzió, ami tökéletesen működött nekem.
Ez nekem is már egy átdolgozott, de annó működő verzió, csak szerintem a szekrényben valami történhetett vele. Most méregettem, meg csináltam egy port tester-t és azt nézem, hogy a Data4 és Data5, minthogyha együtt villogna... Lehet, hogy áthallás van a panelen. Csúnyábban mondhatjuk zárlatnak is De ez még nem biztos...
A cikk vegen mar van egy javitott verzio. Azt is tovabb kell javitani?
Az nekem úgy emlékszem működött, de most a hiba konstans... és zárlat, szakadás nincs ...
A kijelző a HEStore-os: RC-2004-AB A cikkben levő driver-t is újra letöltöttem és csak a lábkiosztást írtam át, mert nekem az más. D7 : C0 D6 : C1 D5 : C2 D4 : C3 E : C4 RS : C5 Próbáltam az E idejét is megnövelni, mert már más kijelzővel volt az a probléma, de ennél régen is elég volt a 25us. Ötletek?
Nem lehet, hogy a ledek zavarnak be az atvitelbe?
A tester csak opcionális ... természetesen nélküle sem megy. Azért köszi!
A cikket mostanság nem néztem, amikor nekem gondjaim voltak, akkor még nem volt javítás benne, úgy emlékszem.
A PortC6, az az ATMega8 RESET lába!!! Nem osztottam azt ki... Az RS a C5.
De engem nem az RS hanem az RW erdekelt volna. Na mindegy, vestem neked egy tesztkodot, az RW-hez tartozo ket define-t te toltsd ki. Ha ez a kod lefut, akkor a vegen egy nagy A betut kell kiirnia.
Szerk: egy kicsit roviditettem rajta.
Sziasztok!
Programozni szeretnék, először, és nem tudom beírni az ÉS jelét. Melyik betűkombinációval lehet beszúrni, illetve mi helyettesíti? Idézet: „Build failed with 8 errors and 2 warnings...” Amúgy nekem az RW a földön van (GND).
Akkor szerintem azert van 8 error, mert a ki kell torolnod minden sort amelyben szerepel a clrRW es/vagy a setRW. Nekem igy hiba nelkul lefordult.
Kapcsold ki az ATI Catalyst-ot. És/vagy vedd ki belőle a Hotkey-ek közül az Alt-C-t.
Most épp a másik LCD-met élesztem, hátha az jobban megy majd... Ez is működött, még mielőtt szörnyülködnétek
Semmi sem tokeletes. Probald meg lecserelni a mellekelt fileal, a neki megfelelot.
(Ebben van javitas, az AVR/LCD I/O kapcsolat miatt. Valaki kuldte korabban,..)
Megjavult!!! Thx.!!! :worship: Akkor viszont gtk, cserélni kellene müködőre a letölthetőben. Az az érdekes, hogy nekem régen ment simán azzal is.
A probléma már megoldódott.Megtettük azt amit mondtál,de még úgy se múlt el a hiba majd utánna néztünk és kiderült,hogy Alt+0+3+8 paranccsal be lehet szúrni.
Nem tudom,hogy miért nem működik AltGr+c paranccsal, valószínűleg vagy a számítógépnek, vagy a billentyűzetnek van valami baja. De attól még köszi! Idézet: Maskeppen voltak bekotve az I/O-k.„Az az érdekes, hogy nekem régen ment simán azzal is.” Idézet: Es meg annyi mindent kellene,.. „...cserélni kellene müködőre a letölthetőben.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |