Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   5 / 90
(#) pucuka válasza joco320d hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Lehetni éppen lehetne, de a lepke antenna már kész van, és mint panel antennát használva a legegyszerűbb megoldás. Ugyanezt a megoldást kellene megvalósítanod, ha magad szeretnéd elkészíteni, reflektor fal előtt dipól. mivel ettöl már irányhatása van, minél több ilyen panelt használsz, annál inkább közelíted a kör iránykarakterisztikát. Alapvetően az a probléma, hogy a sugárzás polarizációja vízszintes, és a vízszintes síkban a dipólnak irányított karakterisztikája van.
(#) Gafly hozzászólása Szept 29, 2010 /
 
Pucukával beszélgettünk az EHET-en, hogy ez a kettő vajon milyen antenna lehet? Most már vannak képek is hozzá. Az biztos hogy repüléssel kapcsolatos...
(#) villyke hozzászólása Nov 7, 2010 /
 
Sziasztok!

Az a gondom, hogy a helyi kábelszolgáltató és a digitális adást szeretném egy kábelre összehozni és bevinni a tv-be. Azt gondoltam, hogy egy UHF-VHF közösítőt megoldaná a gondom, de nem sikerült, mert mind kiderült a kábelesek nem csak VHF-en hanem UHF-en is adnak,amit a közösítő persze leválaszt.
Szerintetek van valami jó megoldás a problémára?
Előre is köszi!
Villy
(#) kadarist válasza villyke hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Szia!
A kábelszoláltatódtól kaptál set top box-ot? A digitális kábeladást ezen keresztül lehet nézni.
(#) villyke válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Szia!
Kicsit félreérhető voltam, bocsi! Van kábles analóg adás amit a szolgáltatóm ad és emellé szeretném bekötni a földi sugárzású digitális adást.
(#) pucuka válasza villyke hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
A helyzet az, hogy meg kell nézni, hogy ugyanazok a csatornák használva vannak-e mindkét esetben. Ha nem, akkor egy nagyfrekvenciás hibrid áramkörrel összeadhatók a jelek, feltéve, hogy az összeadás előtt azonos jelszintek vannak. Ha azonos csatornák vannak használva, akkor az egyiket konvertálni kell más, nem használt csatornára, praktikusan a DVB-T adásokat, mert ebből van a kevesebb, és utánna azonos jelszintre hozás után hibriddel összeadhatók.
Sajnos a csatornaelrendezés miatt szűrőzéssel nem megoldható a dolog. A másik gond, hogy ilyen hibridet nem láttam kiskereskedelmi hálózatban, és az ipari kivitel nem olcsó. Elvileg nem egy bonyolult szerkezet, de hozzáértés, és műszerek nélkül alig megvalósítható.
(#) avibus hozzászólása Nov 7, 2010 /
 
Üdvözletem! Nekem 216 Mhz-en dolgozó antennaerősítő kapcsolási rajzra lenne szükségem. A jelenlegi Yagi antennát felezném meg mert nagy, és a vett jelet ezzel szeretném felerősíteni. Köszönet!
(#) kadarist válasza avibus hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Szia!
Lehet, hogy fél Yagival is megfelelő lenne a jelszinted. Ezt még próbáld ki.
(#) avibus válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Szia! Köszi a választ,de nem merem addig kurtítani a pálcákat míg nem vagyok biztos a sikerben, mert nem volt occó a vevőm (100000 Ft). Egyébként egy Luxander MN-10 vevőről van szó, amit az amerikai F.L. Electronics gyárt solymászati célokra (madárkereséshez). Az adó amit használok Marshall. Üdv!
(#) kadarist válasza avibus hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
Értem! Az a baj, ha veszel le a Yagi-antenna direktoraiból, akkor jelentősen romlani fog az antennád irányérzékenysége. Ez pedig egy keresőantennánál nem előnyös. Nem véletlenül akkora és olyan az antennád.
(#) avibus válasza kadarist hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
A Marshall cég gyári vevőjének a direktorai fele, harmada a Luxanderének ugyan azon a frekin. Az ára meg a duplája! Üdv
(#) pucuka válasza avibus hozzászólására (») Nov 7, 2010 /
 
De rendesen meg van csinálva arra a célra, amire való.
Házilagos megoldásnál, csak utánépítés jöhet szóba, az eredmény még akkor is kétséges. Erre a frekvenciára max TV antennát használhatsz, de az is problémás. Ez a frekvencia kb a VHF III. 11 -es TV csatornába esik. Lehet, hogy amerikában engedélyezett, de nálunk (európában) biztos nem.
(#) operable hozzászólása Nov 10, 2010 /
 
Sziasztok!
Van egy FISHER FM-226 rádió tunerem. Panelben lakom ezért nagyon nehézkesen fogja a rádió adókat. 1-et fog normálisan...a többi az recseg. Van neki egy gyári kábeles antennája vagyis egy müanyag keret. Ez ér valamit ennél az egy rádió adonál és ennyi. Esetleg ha meghosszabítaám a kábelét és pl kivezetném az ablakba?!! Vagy mit tudnék ide csinálni? Van a tuneren ilyen antenna bedugo hely. 75 OHm vagy mi van ráirva. VÁrom az ötleteiteket!
(#) kadarist válasza operable hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Szia!
A 75 ohm-os csatlakozó középső kivezetéséhez köss egy vezetékdarabot és vélhetően sokkal jobb lesz a vételed. Az a keret az AM (középhullámú)vételhez való.
(#) operable válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2010 /
 
Köszi szépen!! Sokkal jobb lett! Már egy cosmo adot tudok fogni! Majd holnap veszek rá rendes csatlakozot, és arr akötöm a kábelt.
(#) gyulank hozzászólása Nov 13, 2010 /
 
Sziasztok!
A DVB-T vételre nem felel meg az analóg TV vételére használt széles sávú antenna?
Mert jelenleg nem fogom vele, és ahogy nézegetem az antennákat neten, külön rá is írják, hogy némelyik erre is, és arra is jó. Ezt csak úgy ráírják, vagy tényleg olyan kell? Vagyis antennával, a digitális adás vétele, és az analóg adás vétele közt van különbség azonos frekvencia esetén? Kell speciálisan direkt digitális vételre alkalmas antenna, vagy mindegyik alkalmas rá, és csak reklámként írják rá?
(#) pucuka válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Meg kellene hogy feleljen. Semmi nem indokolja, hogy ne feleljen meg, hacsak az nem, hogy az eddíg használt antennákkal nem nagyon kellett az V. sáv csatornáit fogni, mert analóg sugárzás ebben a sávban nem nagyon volt. A DVB-T viszont pont ezen okból többnyire az V. -ös sáv csatornáit használja.
(#) gyulank válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
esetleg valamilyen összefüggést tud valaki, hogy milyen minőségű analóg jel mellett fogható a digitális?

itt az RTLKLUB 26-os csatornán bejön sztereóban, az m1 43, a TV2 60-as csatornán jön. kb. a minőség is ez a sorrend.az RTLKLUB képea legjobb, bár az sem jó, az m1 is sztereó, de valamivel rosszabb a kép, a TV2 mindig monó, és változó, de rosszabb. Szóval, csak akkor jön be a dtv, ha az analóg vétel sima? mert ennél ugye vagy van, vagy nincs kép, így nem tudom nézegetni, hogy mikor jó. valakinek, valami tapasztalat?
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Szia!
Zajmentes analóg vétel kell a jó digitális vételhez! Viszont ez nem olyan, hogy kisebb térerő esetén nincs kép. Van, csak szaggat, törik, pixelesedik. Ha már nagyon kicsi, akkor valóban nincs, és ilyenkor a képernyőre kerül a figyelmeztető szöveg, hogy ellenőrizd az antennát.
(#) NaLa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Sziasztok, a kérdéses antennák discone típusú szélessávú körsugárzó antennák. NaLa
(#) gyulank válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
értem én, de jelenleg nem talál egyet sem, és ezért nem lehet elmenteni egyet sem... analógnál pl. elmentettem a 60-as csatornán a TV2-t. Idegesítő, hogy kiírja itt is, és közben elnémul, pedig, ha nem jelezné, akkor lenne hang. De lényeg, hogy itt észre vehetek változást, de 0 digitális csatornát talált. ezért kérdezem, hogy milyen minőségű analóg adás mellett van valószínűleg akkora dvb térerő, hogy egyáltalán megtalálja?
(#) pucuka válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Ha a 60 as csatornán jó a vétel, akkor a digitálisnak is jónak kell lenni.
A digitális vételnél nagyon fontos a reflexiómentes vétel, azt figyelsd meg az RTL -nél, hogy látsz-e függőleges csíkot, csíkokat
És mégegy milyen szabvány vételére alkalmas a tévéd?
Ha régebbi, és MPEG2 , akkor nem fog menni, és nem is találja meg
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Hol laksz és milyen vevőd van?
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Na ja, alapkérdés
(#) gyulank válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Sirok-Kőkútpuszta Tokajról nem szellemképes, Kékesről igen, ezért Tokaj felé áll. A 60-as csatorna a legrosszabb mondtam. Nem tudom, mennyi a nyeresége, de így néz ki.
(#) pucuka válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Nem a legjobb helyen laksz. Legalábbis a TV vétel szempontjából. A vevőd milyen MinDig TV matrica volt rajta?
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Az antenna jó, feltéve, ha jó az erősítője. Annak idején sokat szívtam ezekkel az erősítőpanelekkel. A Tokaji DVB frekik a sáv legtetején vannak, ez is rossz hír. Próbáld meg ezt a szellemképes Kékest. Esetleg emeld meg az antennát, amennyire csak lehet.
(#) gyulank válasza pucuka hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
FX2490HD
(#) kadarist válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Ez MPEG4-es, úgyhogy technikai akadálya nincs vevőkészülék-szinten.
(#) pucuka válasza gyulank hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Meg kellene próbálni másik antennával, lehetőleg nem erősítőssel.
Következő: »»   5 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem