Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Kaptam egy philips 32pw8806/12r tip. tv-t ,ami állítólag működött.Hazahoztam,de azon túl,hogy láthatóan a bedugásnál vesz fel áramot,de a készenléti áll. jelző már nem világít és azon túl sem csinál semmit. Valami ötlet,hogy mi lehet a baja?
Nagy valószínűséggel a demagnetizáló tekercs és esetleg a Puffer vesz fel áramot. Mérni kellene a pufferkondin feszültséget, ott kb 300 Volt-nak kellene lenni. Lehet hogy a táp halt el de lehet hogy a szekunder oldalon van egy zárlatos alkatrész, és a tápot, a saját rövidzárvédelme fogja meg. Ez annyi minden lehet, hogy ennyi információval nem sokra megyünk, segitünk szivesen, de valami konrétabbat ha kérhetnénk. Ha van valami mérési gyakorlatod, akkor érdemes a tápot végigméregetni, az elkókat kicserélgetni. és a sorvégtranzisztor környékén körülnézni.
Üdv mindenkinek. Szeretném megkérdezni,hogy nincs valakinek Orion T 2120 Mtx-Silver tipusu tv-hez rajza? Előre is köszönöm. üdv.
Szia!
Innen letöltheted a rajzot. Kattints a Get Manual-ra.
Sziasztok. Kaptam egy ismimtől egy LCD monitort. Bekapcsol, standby üzemmód és ennyi. A képernyő villan és kész. Tudtommal valami szöveget ki kéne írni akkor is ha nincs szám.gépre csatlakoztatva. Mi lehet a baj?
Köszönöm a választ az esetleges hibalehetőségekről.Holnapután egy hozzáértő ismerőssel megnézzük,és ha valami bővebbet tudok,akkor majd még kérdezek.
Kaptam egy phillps tv-t
De csak a kék led vilgit folyamatosan semmi reakcio. Se áram alá helyezéskor,se távirányitora. Akitöl kaptam,azt mondta,hogy rajta van a gyerekzár azért villágit kéken. Távirányito nem volt. Szereztem egy gyárit. (SEMMI)!!! :eek2:
Szia mi a típus száma? Tudd nem könnyű megjavítani, ha tényleg elromlik! De javítottam már egy párat és, ha gondolod szívesen segítek. Üdv. Ambrus
Azt még elfelejtettem mondani, ha hotel módot is tud a tv akkor azt a hátulján vagy az elején feltüntetik. üdv. Ambrus
sziasztok.Ujra az orion tv.Kisceréltem a trnyót ujra,a kondit,de ujra melegszik .Az a kérdésem,hogy hol mérjem a sortápfeszt és mennyinek kell lennie?
Az a legnagyobb feszültség, ami a hálózati tápegységből kijön. Mi a típusa a tévének?
orion 2836 MTX--S
Képcsőmérettől függően 115V vagy 145V. Rajz: Get Manual. Milyen tranzisztort építettél be?
143 V
A sortrafo szama:604200900001,de mielöütt megveszem jó volna biztosan tudni hogy ö a hibás
Kérdezem: Milyen tranzisztort építettél be? Van kép?
BUH 515D,ez az eredeti
Midjárt csinálok képet
De a képernyőn van kép?
Nem túl jók a képek
Igen van,csak idövel a szélén megy össze és melegszik a tranyó
Ja, igen ezt már tisztáztuk egyszer, hogy trafóhibás.
Bővebben: Link
Küldök erröl is képeket
Köszi.Akkor rendelem a trafót
Na, várjunk csak! Ha függőlegesen megy össze, akkor nem lehet sortrafóhiba!
Akkor mi a gondja?És miért melegszik a tranyó?
Változik az idővel a sortrafóról induló 24V-os feszültség? Ez a függőleges eltérítés tápfeszültsége.
Akkor mondjam le a rendelést?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |