Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   11 / 45
(#) Doncso válasza Norberto hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Tessék parancsolni uram. Bizonyíték, nem igéret.
(#) Norberto válasza Doncso hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

És valóban jó! (Persze nem is kételkedtem, csak a képminőséget akartam megtudni.)

Örülök neki, hogy sikerült. :yes:

S akkor ez megmarad neked, úgy adták oda? Mert ha igen, akkor nagy szerencséd van, hogy nekivágtál a javításnak!
(#) HA5AWS válasza Doncso hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Szia!

Így látatlanban nehéz megállapítani. Lehet törés is, de ha a vezető sínből kijött elképzelhető ekkora mozgás. Szétszedés közben ajánlott egy térkép készítés, könnyebb az összerakás.

Üdv: Gábor
(#) Doncso válasza HA5AWS hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Szia, olvass vissza ezen az oldalon, már készen is van.
(#) varganeelias válasza guliver83 hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Szia. Nekem is ugyanilyen fényképezőm van és csak a lakásban lehet vele fényképezni, mert sajnos leejtettem.
Szeretném tudni, hogy meg lehetett --e javitani a te gépedet vagy feladtad?
(#) Darth Sidious válasza spotter hozzászólására (») Aug 11, 2010 /

A kameraszerviz.hu-t csak jó konfliktustűrő embernek ajánlom. A fickó egy igazi bunyós pityu. Amikor beléptem a szervizbe, az első, amin megakadt a szemem, egy tonfa volt. A fickó mindjárt letegezett, pedig nem ma töltöttem a 18-at (egyébként ő sem).
Egy Canon S5IS LCD-jét kellett volna javítani. Lelkendezett, hogy van is hozzá alkatrész, lengette a kibelezett donort, azt mondja, 20 ezer Ft. Mindjárt hozzátette, hogy a Canon márkaszervíz 35 ezerért javítaná meg. Meg is várhatom akár. Mondtam, nincs nálam 20 rongy, inkább visszajönnék. Megbeszéltük az időpontot, eltette a gépet. Én meg vártam a papírt. Néz rám, hogy mit akarok még. Mondom, valami papírt esetleg...? Miért, nem bízok benne? Őt a fórumokon mindenki csak dicséri! Mondom, én azért csak kérek papírt, jó kis gép ez. Kérdezi, ÁFÁ-s számlát is kérek róla? Mert akkor 25 ezer + ÁFA. Mondom, az hogy jön ki? Ha a nettó ára 20 rongy, akkor ha nem akarok adót csalni, még a nettó ár is megnő? Kiegyeztünk abban, hogy nem kérek számlát.
Elkezdett firkálni, közben nem hagyta abba a szívózást. Megkérdezte, hogy mivel foglalkozom. Megmondtam. Azt mondja, "és ha hozzád bemegy valaki, hogy..." Itt elfogyott a türelmem, mondtam neki, hogy legyen szíves, ne oktasson ki, nem ezért jöttem ide, írja alá és hadd menjek. Erre megsértődött és visszaadta a gépemet, hogy nem hajlandó megjavítani. Ekkor már azt is szóvátettem, hogy letegezett, bár nem őriztünk együtt libát. Ekkor megint jött az öntudatos öntömjénezés, csak hogy értsem, hogy ezt ő megteheti. Hát megteheti. Nem azért, mert igaza van, hanem mert ilyen a szabadság. Csak sajnos én nem tehettem meg, hogy elkerülöm ezt a tulkot. Ha kicsit felemelem a hangomat, talán még a tonfával is kapok.
Ja, azt el is felejtettem mondani, hogy közben csörgött a telefonja, egy elégedetlen ügyfele telefonált. Amikor letette, jól kiosztotta előttem. Feltételezem, engem is szid az utánam betérő ügyfelek előtt.
(#) syria hozzászólása Aug 18, 2010 /

Sziasztok!
Mi lehet az oka, hogy a Canon PowerShot A300-as gépem időnként ilyen elmosódott képeket csinál,
a következő próbálkozásnál meg rendeset?

http://lh4.ggpht.com/_ZS5leGwEqQ4/TGwbWmApjhI/AAAAAAAAAYM/ZbeN9e319ZU/s576/rt.JPG

http://lh3.ggpht.com/_ZS5leGwEqQ4/TGwbLk0E4wI/AAAAAAAAAYI/hM4gqdN_MCQ/s576/t.JPG
(#) minitrue válasza syria hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Valószínűleg a CCD-sorozathiba áldozata lett. További infó: Bővebben: Link
(#) syria válasza minitrue hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Köszönöm a gyors választ.
Úgy tűnik, gyógyítható a dolog, s nem is túl drágán.
(#) sunraw hozzászólása Aug 19, 2010 /

Sziasztok!Itt elég sok digitális géphez találáltok szervízkönyvet.
(#) sunraw válasza Doncso hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Egy kedves TMK-s ismerősőm erre azt mondaná, hogy "Kérte az erőt!"
(#) Programmer hozzászólása Aug 19, 2010 /

Van egy AZTEC markaju digitalis kompaktom ami erdekes jelenseget produkalt. Bekapcsolt, minden funkcioja mukodott elokep is volt a kijelzon, exponalas utan viszont az egesz kep fekete. A kovetkezo kepet toketelesen keszitette majd 3iknal megint fekete s igy tovabb. Ezt csinalta egy darabig azutan mar az elokep is fekete volt s a keszitett kep is. (A kijelzoje mukodik a beallito menut lehet hasznalni, zoomol, vaku is megy csak a kep fekete.) Valami otlet?
(#) Doncso válasza sunraw hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Néha előfordul.
(#) minitrue válasza Programmer hozzászólására (») Aug 19, 2010 /

Nézd meg, mennyire fekete a kép. Ha egy képmanipulálni tudó programmal (mondjuk Irfanview) fényerő-kontraszt-gamma beállításokkal láthatóvá tudod tenni a képen az alapzajt, akkor érkezik jel a képérzékelőtől, és feltehetőleg a zárszerkezet ragadt be valamiért. Ha tökéletesen fekete a kép, nincs zaj, akkor inkább a képszenzor (CCD/CMOS) hibájára gondolnék.
(#) Programmer válasza minitrue hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Tokeletes fekete. Ha a kepszenzor a ludas azt lehet javitani vagy csak csere johet szoba? Mennyibe fajhat egy ilyen erzekelo, megeri egyeltalan?
(#) minitrue válasza Programmer hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Tekintve, hogy nem hallottam még erről a márkáról (ez alapján lehet, hogy csak fantázianév az az Aztec), nem hinném, hogy szervizhálózata vagy pótalkatrész-ellátása lenne (persze ha van garanciapapírod róla, akkor más lehet a helyzet). A #773203-as hozzászólásban láthatsz egy beárazott javítást.
Én úgy gondolom, hogy az esetleges javítás költsége összemérhető egy új alsókategóriás kompakt árával.
Ez a saját véleményem, lehet, hogy van, aki másképp gondolja (ha van hivatalos/egyéb szervíz, megkérdezheted, hátha rámcáfolnak).
Ha minden kötél szakad, ügyes kezű amatőr (te/ismerősöd) is megpróbálhatja szétszedni, hátha valami triviális probléma (pl. kicsúszott szalagkábel); illetve ugyanilyen, törött optikájú/képernyőjű gép is lehet alkatrészforrás.
(#) manyam hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok!

Egy HP Photosmart R707-es nem mai kis fényképezőgépem egészen idáig tökéletesen működött, de most úgy tűnik megadta magát. A készített képek a normál színek helyett sötétzöld árnyalatúak/színűek lesznek bármilyen beállítást és vakuzási módot kipróbálva is. Ha tudtok rá valami javítási módot, illetve hogy érdemes e egyántalán javíttatni,.... a munkámhoz kellene és feleslegesen nem vennék egy másikat....

köszi
manyam
(#) mac212 hozzászólása Aug 21, 2010 /

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, hogy LCD kijelző hibát kb. mennyiért javítanak. Féléves a digigépem, még garis, de egyáltalán nem biztos, hogy ezt a hibát garanciálisan javítják. Táskában volt a gép, és a buszon nekiütődött a korlátnak, amitől az LCD kijelzőn hajszálrepedések keletkeztek. A monitor fekete, bekapcsolás után is, csak a fehér repedések láthatóak. Egyébként minden tökéletesen működik, de kukucska nincs rajta, így egyelőre nem tudom használni.
(#) syria válasza minitrue hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szuper volt a javaslat, már meg is javították. Díjmentesen.
(#) gorzo2 hozzászólása Szept 24, 2010 /

Sziasztok!

Canon A420-as készülékem van. Az lcd kijelzőn a képkészítés előtt minden rendben van.
De az elkészült kép csíkos lesz (keresztben), valamint világosabb. A videó felvétel jó.
A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja? Valamint érdemes-e megjavíttatni?
Illetve házilag meg tudom-e javítani, kell-e bele új alkatrész?
Köszönöm!
(#) Besikori hozzászólása Szept 27, 2010 /

Sziasztok!
Most regisztráltam,így nem tudom,hogy ez a kérdés felmerült e itt nálatok.Egy Panasonic FZ 30-as gépemnek az LCD kijelzője fehér és függőleges csíkok vannak benne mosódva.Mi lehet a hiba (bár sejtem,hogy LCD kuka)és lehet e orvosolni,valamint kb. ez mibe fájhat nekem?Hol javítják barátian?Köszi a választ előre is!
(#) bando válasza gorzo2 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

U.A. a hajó nálam is, csak 430 -al.
Ha valamire jutottál, írd meg légyszí.
(#) minitrue válasza bando hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

A Canon A4x0 sorozatának (legalább A410, 420, 430, de talán a későbbiek is) jellemző hibája ez, ha körbenézel a hibásan eladásra felkínált ilyen típusú gépek között, szinte mindnek ez a baja. Ebben a témában, ha visszaolvasol (#765483 hozzászólás) láthatod, mi okozhatja (szalagkábel elszakad az optikában). Mivel "régi", alsó kategóriás gépek, a szerviz valószínűleg nem éri meg.
(#) ondrejo válasza fayek hozzászólására (») Okt 7, 2010 /

Szia Fayek!
Nekem egy samsung digimax i50-es gépem van és ugyan ez a problémája.
Állitólag ez szoftver hiba.
Nekem annyit mondtak, hogy ez tipushiba ezeknél a gépeknél.
Még nem jöttem rá,hogy lehetne szoftver frissitést csinálni.
(#) mihord hozzászólása Okt 14, 2010 /

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, samsung digimax s800-es gépem van és nem működik a zoom,néha meg
gondol egyet és teljes zoomolást produkál.
Csak a kikapcs segít, Vajon ez egy komoly hiba, vagy??
(#) bigjohny válasza FolliBogesz hozzászólására (») Okt 26, 2010 /

Hali,ccd hiba,cserélni kell.Nekem van s700-as bontva,de nem tudom vajon megegyezik-e a tieddel?Küldök képet a ccd-ről mailban.üdv
(#) rozsda666 hozzászólása Nov 7, 2010 /

Sziasztok!
Érdeklődnék. Olympus X-775 ös gépem van. Vásárlás után nem sokkal elkezdet "fagyni". Pár kép elkészítése után becsíkozódott a kijelző és úgy maradt. Eleinte az elemek kivételével és visszahejezésével meg oldódott a probléma de később már nem húzta vissza az " akármit ami ott elől kijön belőlle" (nem értek hozzá ) .Visszavittem garanciába, megjavították. Gari lejárta után nem sokkal újrakzdte. Jelenleg már be sem kapcsol, vagy ha mágis rá lehet birni akkor az első képnél lefagy.
Kérdésem az lenne, hogy javítható e illetve érdemes vele foglalkozni?? Kenderesen lakom. Esetleg van valaki közületek aki foglalkozik ilyesmivel itt a környéken??
(#) wpetya hozzászólása Nov 8, 2010 /

Sziasztok! Egy haveromtól kaptam egy Olimpus D-305 ös f.gépet, és az a baja, hogy eláztatta tejföllel. Semmi nem működik rajta. Mit lehet vele csinálni? Én a kukára gondoltam, de hátha van javítási lehetőség még.
(#) yohnsee válasza wpetya hozzászólására (») Nov 8, 2010 /

Ha kalandor vagy, akkor szétszedés, mindenhol alkohollal kitakarítani, összerakni, ha működik, akkor örülni neki, ha nem, akkor szerintem nem érdemes vele foglalkozni.
Amúgy hadd kérdezzem meg, hogy a p*csába ment bele tejföl? (Az én laptopom reggeli közben kapott fél liter tejet)
üdv
(#) wpetya válasza yohnsee hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Ez jó kérdés. Találékonyak a gyerekel. Totál fehér a belseje hátul.
Következő: »»   11 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem