Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olajdiffúziós vákuumszivattyú építése
Lapozás: OK   10 / 15
(#) Collector válasza LGy hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

(#) elektrorudi válasza Collector hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Nem vennék turbomolekuláris szivattyút az E-bay-ról...
De... ti tudjátok...
(#) Collector válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 14, 2010 /

Hát pedig a zöldségesnél nem kapni. Ha itthon van eladó, az nagyon jó, de szerintem alapból nem rendelkezik itthon túl sok ember ilyennel, főleg eladóval.
(#) LGy hozzászólása Júl 14, 2010 /

Köszönöm de nem szeretnék egy üres dobozt venni Amerikából, egyébként a szivattyú jó lenne ez a legnagyobb teljesítményű amit még meghajt a táp.Mellesleg ilyenem is van rossz bár abban nincsenek összekeveredve a lapátok.
(#) besi99 hozzászólása Júl 30, 2010 /

Van egy őslény edwards 150 l es diffuziósom, és egy gyári preciziós ionizációs mérőfejem feleslegben.
Kevés doksi csak a fejemben.
(#) LGy hozzászólása Aug 8, 2010 /

Üdv!Érdeklődnék milyen gyártmányú és tipusú a vákuummérőfej.
(#) velence válasza besi99 hozzászólására (») Aug 11, 2010 /

Kedves Pista, az ionizációs cső engem is érdekelne. A télen vettem egy Philips ionizációs vákuummérőt, csö és kábelek nélkül. A régi kollegáimtól kaptam egy jó és egy kiégett orosz csövet, amivel müködik a szerkezet, de jó lenne egy tartalék. A kiégettbe próbálok uj fütőszálat betenni. Szerinted 0.1 mm-es wolfram megfelel?
Üdvözlettel, Tombor József
(#) besi99 válasza velence hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szevasztok Ez a cső egy angol AEI kettősfókuszálású tömegspektrométer ionforás mérőfeje . Kifejezetten arra van kitalálva, hogy a vegyészek gyakran ráeresztik az ionforrásra a mintát , elfelejtve, hogy előzőleg jó lenne elővákuumal leszívni a mintatartót, és jönnek nyafizni, hogy a vákuumérő már megint.... Ehhez éppen 0.1mm-es wolfram huzal kell hozzá, tán az is van itthon . Ha lusta vagyok, akkor a szálat negyed óra alatt cserélem. A kütyü rozsdamentesből van, tömítése 0.5mm átm. aranygyűrű. (az is van ) Megoldható gumigyűrűvel, stb. legjobb az eredeti., csak esztergálni kell tudni.
Ha érdekel a dolog, nézzétek meg,majd beszélünk. Üziben tán egyszerűbb, Besi99
(#) Collector hozzászólása Aug 22, 2010 /

Nem tud valaki esetleg rozsdamentes kapilláris csövet?
Vagy wolfram, illetve molibdén huzalt.
(#) besi99 válasza LGy hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

helló
Néhány éve a Kraft kft bevállalt turbójavítást, akkor még a KFKI területén laktak, lehet, hogy a neten még megtalálod őket
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Wolfram 0,12 mm átm-ben van egy kicsi Válasz:Emailban is lehet
(#) Collector válasza besi99 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Írtam mailt.
(#) Collector hozzászólása Szept 1, 2010 /

Az mennyire probléma, hogy a pillangószelep tányérján felül van némi korrózió? Vagy talán ráégett olaj, nem tudom mi lehet az.
(#) besi99 válasza Collector hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Szerintem nem komoly , én is korróziónak nézem. Az biztos, hogy bármit csinálsz vele, akkor csak ártassz, és sikerül jól elmocskolni.
(#) Collector válasza besi99 hozzászólására (») Szept 2, 2010 /

Ha lecsiszolom esztergán az is árt? Bár ha nem okoz bajt, akkor hagyom.
(#) Collector hozzászólása Szept 3, 2010 /

Eszközöltem egy kis javítást az egyik munkahengernél, mivel nem zárt jól a tányér.
Bővebben: Link
(#) besi99 válasza Collector hozzászólására (») Szept 4, 2010 /

Csiszolásról mindenképpen lebeszéllek, egyedül a polírozás jöhetne szóba, kb 1000és 4000/es porral. Persze ezzel mindent összemocskolsz....... Amig valamiben nincs hiba, ne építsünk bele.
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Szept 10, 2010 /

Velence öregapám. Azt tudhattad, hogy nagyjábol nyaralós vagyok, de azért idén még válaszolsz??
(#) besi99 válasza besi99 hozzászólására (») Szept 27, 2010 /

hát ez az ,, bőven elmult, telcsin várlak
(#) Collector hozzászólása Nov 11, 2010 /

Ma szétbontottam a rotációs szivattyúmat, mert valamiért nem ment le 800mbar alá. Hát nem kellett volna. Na jöjjenek a képek.
(#) Collector válasza Collector hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

További képek.
Most akkor ez szennyvízszivattyúnak vagy vákumszivattyúnak volt használva? De minimum egy komplett homokozót átszívtak rajta.
(#) mex válasza Collector hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

A 11.sz képen a másik pár torlólapát hová való?
(#) Collector válasza mex hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

2 lépcsős szivattyú, ezért a másik oldalán van egy ugyan ilyen kamra. Ráadásul abba a két lapátba, ami benne van a képen, eltört mindkét rugó is, és a darabjai szanaszét voltak benne. Ahogy elnéztem, nem sértette meg a henger felületét, így még elvileg használható a szivattyú, ha teljesen ki van tisztítva, összes tömítés le van cserélve + a csapágy + teljesen új olaj.
Egyébként pedig érdemes lesz levenni minden méretet, mert elég egyszerű a felépítése, és szerintem olcsón le lehetne másolni, és akkor lehet gyártani az 1mTorros elővákuumszivattyúkat.
(#) mex válasza Collector hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

A furatmegmunkálás mégcsak megoldható, de a lapátfészek pontos kimarása, köszörülése bajos lehet.

Ha 50 alatt kijön, megéri.
(#) mex válasza Collector hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Nem vagyok benne biztos, hogy anyaggal együtt kijönne. Mindenesetre a furatot kopásálló réteggel kellene bevonni például mint ahogy jobbfajta motorok dugattyúhüvelyét nikacilozzák. Na ez sem két forint.

Igen, viszont a házat, tengelyt, minden egyebet már házilag is le lehet gyártani hozzá, tehát csak a belső hengeres részeket kellene kimarni+polírozni és biztosítani a kopásállóságot. Egy sima négyzet alapú tömb is lehetne, könnyebb is lenne szerelni.
(#) szücsien válasza Collector hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Szia!

Ezekbe a vákuumszivattyúkba milyen olajat kell tenni és hol lehet beszerezni?
(#) velence válasza szücsien hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Helló Collector (Ákos?)
Most nincs időm hosszú levelet írni,
a hétvégén küldök képeket, hogy hogyan nézett ki a 35 éves egykori NDK szivattyúm mikor megkaptam, és kb. 5000 FT-ból rendbe hoztam. Még véletlenül SEM adjad a darabokat marós, esztergályos stb kezébe!
Minden alkatrészt, a legkisebb furatot is takaritsad ki fém tisztára! A lapátokat és a rotort, rotorházat csak ronggyal és petróleummal szabad tisztítani!
Nekem Ewards olaj van most a szivattyuban, ez elég drága. Lehet kapni Shell vákuumolajat, - egyszer itt megirtam a tipusszámát - sajnos a legkisebb mennyiség 20 literÜdvözlet, HG5TMB - Tombor József
(#) Collector válasza velence hozzászólására (») Nov 12, 2010 /

Idézet:
„Még véletlenül SEM adjad a darabokat marós, esztergályos stb kezébe!”

Eszem ágában sincs, én csak méreteket akarok levenni róla, hogy ha egyszer lesz pénzem, vagy valakinek kell, meglegyenek, illetve inventorba megtervezem az egészet.
Egyelőre még nem nyúltam hozzá, csak letöröltem az olajat róla, hogy megnézzem a felületet, aztán be is kentem újra. Ebbe csak 1,5liter olaj kell, szóval a 20liter nekem sok lesz. Klímaszivattyúhoz való olaj, ami elvileg 50mikronos szivattyúkhoz jó 8000 forintért tudnék venni újat.
Ja, egyébként nem Ákos vagyok
Következő: »»   10 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem