Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Itt van egy gyors osszefoglalo. Programozas szempontjabol kompatibilisek, az errata-kat viszont erdemes osszevetni.
Szia
Köszönöm a segítséget Ha jól látom, akkor csak a fogyasztásban tér el az jó, mert elemről szeretném használni
Azert olvasd el a sleep modokat, stb mindket icnel, hogy ott mi a kulonbseg, mert forumokban olvastam, hogy volt aki egy kesz termeknel allt at, es ugyan az az sw 3x annyit fogyasztott az A veguvel sleep kozben. Feltehetoleg surubben ebredt fel az ic. Mivel en nem hasznalom a tipust, igy nem hasonlitottam ossze az adatlapokat csak nagyon nagy vonalakban.
Huhúúú, teljes mértékben igazad van!!! msot szégyenlem magam hogy ilyen balek tudok lenni. Teljesen igazad van, az f10-et használtam léptetéshez és nem az F11-et. Köszönöm az ötletet, pedig már mennyit agyaltam rajta. )) egyébként atmega8, és csak a debuggerben futtatom először amit kitalálok és csak utána töltöm fel a kontrollerre.
Szia, mégegyszer köszönöm. fater
Nincs mit igazan. Meg lenne 1-2 tippem neked:
1. T1_INI: elejere cli kene es a vegere az sti, mivel piszkalod a TIMSK-t es nem kivant megszakitas keletkezhet. 2. Mivel T1_INI-t elobb hivod meg, ezert T0_INI-nel is ezeket a modositasokat javaslom, mivel T0_INI hivasakor mar engedelyezve lesz a globalis megszakitas. Amugy javaslom, hogy minden ilyen hasonloan kritikus muveletet vegzo szubrutin elejere es vegere tegyel cli-t es sei-t (vagy legalabb a kritikus sorok ele es moge), mert igy a sokkal kisebb esellyel generalsz magadnak misztikusnak tuno hibakat.
Szia
Meg próbálom értelmezni először is az adatlapot remélem nincs sok buktató
Köszönöm az ötleteket is, és megis fogadom mert igazad van jobb kézben tartani a megszakításokat ha különböző időkben aktivizálódhatnak, és előbb utóbb tuti galibát okoznának. Remélem ma lesz időm egy kicsit jáccani.
szia fater
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ezzel a kapcsolással kapcsolatban. Szerintetek működőképes? Milyen elven működik? Röviden. Köszönöm. http://easyelectronics.ru/3d-led-globus.html
Mint a propeller clock. Van rá külön topik, és sok-sok videó a youtube-on Bővebben: Link.
Egy furcsa nekem benne, hogy nincs fordulatszám figyelés a prop. clock- nál van. Ez ilyen szempontból hogyan működik?
Propelleres órát már építettem. Ez lenne az első AVR-es projektem.
Sziasztok!
Amikor a WinAvr-be próbáltam lefordítani a programot,mindig kiírta,hogy az időzítéseknek,késleltetéseknek valamint az avr konstans beállításoknak nincs mappája (ijen mappa nem létezik). Pedig én megtettem az include beállításokban mind a kettőt.Szeretném, ha valaki (aki tudna),vállaszolna rá. Előre is köszönök minden vállaszt.
Szia!
Készíts egy mappát pl. a C: gyökérbe. Oda mentsd a projectet, ha AVR studio-n keresztül használod a Winavr-t. Az elejének pedig valahogy így kjell kinéznie:
Én WinAvr-ben programoztam,mégpedig ezzel a kezdéssel:
Úgyhogy reménykedek,hogy itt van a hiba valahol.
HAli!
Kód ? Belső órajel ? Azonos frekvencia ? Kiborg
Ugyan azt a kódot töltöm fel (természetesen újrafordítás után) mind az ATMega8-asra, mind az ATMega16-osra, de valami miatt az utóbbin nem megy a Nokia 3310 LCD-je. Azonos freki (belső RC 8MHz).
Mega8videó és Mega16videó. Ha a videón nem látszana rendesen, akkor a 8ason többségében a 0, 2, 3 magas és 5ös alacsony, a 16oson a 0, 2, 4, 5 magas és 3 alacsony.
Kicsit elgepelted! A daley.h helyett probald ki a delay.h-t!
Kedves gtk! Nagyon süti lett a simple_driver, mert most átírtam benne a portot C-röl D-re és még azt is gond nélkül vette. Köszi mégegyszer a múltkori segítséget!
Egy kérdés: Az eddig is úgy volt, hogy ha a lcd_putstr paranccsal kiírattam valamit és utána újból valamit, akkor nem egymás után írta, hanem "egymásra"? Erre nincs valami megoldás? Köszike
Hogy erted, hogy "egymasra" irta? Ott a cimzesi lehetoseg, meg az 1. es 2. sor cimzesi lehetoseg.
Kipróbáltam úgy is ,de mégis kiírta négyszer,hogy az időbeállításokkal van valami baj(helyesírási)Ja,és pont4x szerepelt a programban az időzítés.
Leírjam a programot ide?
Sziasztok
kérdés: avr-doper isp módban virtuális com port megvalósítható-e ezen keresztül a soros kommunikáció? (UART)
Gndolom, az avr-doperben van USB-TTL átalakító.
A doperből kijövő 6 szál közül 2-őt felhasználhatnék-e UART-ra? --> Melyik kettőt? köszönöm
Én úgy tudom, hogy nem használható virtuális soros portként.
Másképpen fogalmazva:
Az avrstudio úgy küldi az adatot mintha sorosporton programozna. Ezt tudjuk. A kérdés így: Soros protokollal küldöm ki az adatot. Vajon a 6 vezeték közül, amelyek a doperből kijönnek, megjelenik valamelyiken az rxd és a txd? Nagyon kíváncsi vagyok a válaszra. Köszönöm
Nem, mivel a doper SPI-on kommunikál a cél AVR-rel, ami nem azonos az UART-tal...
Ha nem ez az eliras volt a gond, es rendesen fel van Telepitve a WinAVR es az AVRStudio (minden abban a konyvtarban van, ahol az adott program keresi), akkor nem tudom hogy mi lehet a baj.
Rakd fel a kodot, hatha az alapjan tobbet tudunk segiteni.
Itt a kód :
Sziasztok. Volna egy olyan kérdésem ha az AVR Fuse bit-ek közül a Reset Disable bitet bekapcsolom, tehát letiltom a reset lábat akkor HVSP programozási módban azt visszatudom állítani? Válaszaitokat előre is köszönöm.
Igen, CSAK abban tudod visszaallitani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |