Fórum témák
» Több friss téma |
ok, köszönöm.
Eladó a V1000. Nem érdekel?
Jó. Felteszem. Mivel olyan nagy motort nem akarok vezérelni itthon, amihez a V1000-s kéne, ezért piacra vetem és az árából veszek egy 1 fázisú invertert, ami olyan 2,2 kW-os, vagy nagyobb. Csak nem nagyon látok olyan hírdetést, ahol ilyent árulnának használt állapotban.
nem tudom feltenni, mert nem vagyok aktív tag
No mindegy, vannak egyéb olyan oldalak, ahová feltudom tenni
Tisztelt kadarist!
Az omron v7 miniket leteszteltem egy kisebb villanymotoron is. Ez a motor olyan 0,75 kW körüli, tehát ezt már simán kéne vinnie. De az eredmény ugyanaz. Aztán átvittem egy ismerőshöz, akinek van egy 600W-os 3 fázisú motorral ellátott keverője, amit egy ssd 650-es inverterrel hajt, és azon is leteszteltük a miniket. De sajna semmi jó. Amikor az ssd 650-ről megy a keverő, akkor nagyon nagyon erős, nem is lehet lefogni, amikor meg a mini hajtotta, akkor simán le lehetett fogni. Akkor ezek szerint rossz a 2 db v7 mini? Üdv.:AZ
Szia Kadarist !
Egy kérdéssel zavarnálak, mert látom, hogy a teljesítményszabályozás témájában PROFI vagy. Hogy viselnék el a frekvenciaváltók a "sánta " üzemet. A sánta üzem alatt azt értem,hogy a 3 fázis kimenete közzül 2-re rákötnék egy 380/220 elválasztó trafót. ( 3. fázis a levegőben) Igy elő tudnék állítani 110 V / 400 Hz egyfázisú galvanikusan leválasztott kimenetet, melyre szükségem lenne. Pl. egy 370 VA - es OMRON mini 2 fázisára kötnék egy 200 VA-s 380/220 trafót. A paramétereknél beállítanám a max kimeneti feszültséget. Szeretik vagy elviselik-e a frekvencaváltók az ilyen üzemmódot. Tisztelettel Kösz ! MGy
Szia!
Inkább végy egy egyfázisú kimenettel rendelkező frekvenciaváltót és állíts be 110V-ra a kimeneti feszültséget. Manapság már lehet ilyen frekvenciaváltókat kapni. A sánta üzemet nem nagyon tolerálják a gyári frekvenciaváltók. Sem a bemeneti sem a kimeneti oldalon. De ki kell próbálni, lehet, hogy sikerül.
Kösz !
Nem sokat hallottam még egy fázisú kimenetről, de szétnézek a Net-en.
Tisztelt kadarist!
Van-e még valami ötleted az omron v7 minivel kapcsolatban? Lehet-e még esetleg valami nagyon speciális config az oka mindennek? Léteznek olyan cégek, ahová be lehetne őket adni tesztelésre, átvizsgálásra?
Igazán nincs több ötletem. Szerintem átnéztünk pár kulcsbeállítást. Aztán ki tudja, hogy milyen rejtett szervízbeállítások vannak még benne, meg hogy ezekkel a szervízbeállításokkal milyen állítási lehetőségek vannak letiltva. Jobban bele kellene mélyedni az Omronok lelki világába.
De ehhez már tőlem egy magasabb szakértelemmel rendelkező szaki kéne, aki ismeri a lelkivilágát. Ha van is valami rejtett beállítási lehetőségük a miniknek, az user manuals azt nem írja. Léteznek egyébként olyan cégek, ahová esetleg belehetne adni átvizsgálásra őket? Találkoztál már hasonló problémával, mint az enyém? Lehet egy frekiváltó félig rossz?
Én inkább a frekiváltók alkatrészeinek gyártásával, ellenőrzésével foglalkozom. Talán valamiféle márkaképviseletet kellene megkeresni a problémát illetően.
Üdvözlök mindenkit!
Adott 2 db Omron omron cimr-j7azb0p7 típusú inverter. Sajnos nem tudom úgy beállítani őket, hogy a motor nagy indítónyomatékkal induljanak, ill. forgás közben is megtarcsa a nyomatékot. Indítás közben és forgás közben is simán lelehet fogni a motort. Már nagyon sok beállítási lehetőséggel próbálkoztam, sokat segítettek a fórumon is, de nem sokra jutottam. Létezik, hogy semmi hibakijelzés ellenére nem jók a frekiváltók?
Hali zoo84!
Idézet: „De létezik olyan frekiváltó, amely tud 1 fázirsól is menni meg három fázisról is?” Igen. Pl. van amelyik üzemel 1x230V ról és 3x200V-ról is. Olyan nem nagyon, ami 1x230V-ról és 3x230/400V-ról is menne. E két esetben ugyanis eléggé eltérő közbenső DC köri feszültséggel kellene üzemelniük.
Hali mgy!
Idézet: „Hogy viselnék el a frekvenciaváltók a "sánta " üzemet.” Rosszul. Jobb esetben "hiányzó motorfázis" hiba keletkezik, rosszabb esetben mindenféle egyéb hibaüzenet (túláram, stb).
Tisztelt Szirty!
Azért volt ez kérdéses, mert sok inverteren láttam már a betáp résznél a következőt: L1 L2/N L3 . És egy fázis betáp esetén az L1 ill L2/N-t kötöm be. Egyéb kérdés: Omron v7 mini beállításit mennyire ismered?
szia
ez csak azért van, mert a gyártók költségcsökkentési okokból ugyanabba a müanyagba többfélét is "belecsomagolnak"
Sejtettem, hogy a külső műanyagból fröccsöntenek 100 ezer darabot, majd különféle cuccost pakolnak bele, majd más-más típustjelző matricát tesznek rá.
Omron v7 minihez volt már szerencséd? pl.: paraméterezni?
Hali zoo84!
Idézet: „Omron v7 mini beállításit mennyire ismered?” Használtam már omron frekiváltókat, V7-et is. De nem merném bevállalni, hogy fejből felsorolom az összes paraméterét. (sok más is volt már azóta). Láttam hogy meggyűlt a bajod egy ilyennel, de nem tudtam kihámozni hogy mi is a gond, pedig vagy 4 oldalt visszaolvastam.
Szia!
Az a baj vele, hogy gyönge a motor a frekiváltóról. Kézzel le tudja fogni a forgó tengelyt..
Hali kadarist!
Gyári beállításra visszaállítást próbáltál már? Egy fázisú 230V-os frekiváltóról hajtott 400V-os motor? U/F karakterisztika vs vector control? Ezek jutnak eszembe.
Igen, próbáltam már az alapbeállítást. N1 paraméter átírása 8-ra, és minden alap, de sajna semmi. Igen egy 400 V-os motor, de ez egy csillag delta 400/230, amely deltába van kötve. A legtöbb paramétert, próbáltam módosítani, de sajna nem mentem semmire.
Ez nem vektoros frekiváltó és deltába kötött 230/400V-os motorról van szó. Zoo84 frekiváltója.
Helló kadarist!
Idézet: „Ez nem vektoros frekiváltó” V7 n002-es paraméter: Control Mode Selection (n002) = 0: V/f control mode (factory setting) 1: Vector control mode
Helló zoo84!
Idézet: „minden alap, de sajna semmi.” És azt meg lehetne tudni esetleg, hogy milyen V7 pontosan? A típusa az utolsó számig és betűig!? Használt, vagy új? A jelenségnek sok oka lehet. Pl.: - Hibás frekiváltó (szakadt egy FET/IGBT a telj fokozatban, vagy rossz a meghajtása - Nem megfelelő U/f karakterisztika (n011-n017 paraméterek) - Túl kis teljesítményű frekiváltón túl nagy teljesítményű motor - Túl hosszú és túlságosan kis keresztmetszetű motorkábel - Túl alacsony DC köri feszültség (pl túl alacsony tápfeszültség , vagy a bemeneti egyenirányító hibája miatt) - Nem megfelelő motor használata Monitor módban U-08 mit jelez amikor a motort terheled? (A motor nyomatékának kijelzése a névleges nyomaték %-ában, csak vektoros módban működik) n103-as paraméter mennyire van beállítva? n036-os paraméter a motornak megfelelően van beállítva? Nyomaték túlterhelés figyelése nincs bekapcsolva (n096)?
Tisztelt Szirty!
A pontos típusa: CIMR-J7AZB0P7 A készülék nem új, de egy működő hajtásláncból lett kiszerelve. Három db villanymotoron lett kipróbálva( a legkisebb motor 600W-os, de azt is könnyen lelehet fogni). A motor és frekiváltó között 4x1,5-ös kábel van, ami kb 3 méter hosszú. Hibaüzenet nem jelenik meg a frekiváltó kijelzőjén. Az U/F karakterisztika változtatásával már sokat próbálkoztam, de nagyon minimálisat változott, és a rossz irányba. Tehát az alapbeállítással értem el a legnagyobb teljesítményt. Az n96-os paramétert is változtattam, de csak rosszabb lett. Van egy furcsa jelenség is: A motort 0 Hz-ről indítom úgy, hogy folyamatosan tekerem fel a pótmétert. Egészen 13 Hz-ig egészen jól erőlködik a motor, majd tovább tekerve a potit, lesz egy furcsa hangja a motornak és a nyomatéka már lesz erősebb. Ha feltekerem a potit 50Hz-ig, akkor a kijelző szerint 8.7A-t ad ki a frekiváltó, ami azért is érdekes, mert elméletileg 5A a max kimeneti árama. A furcsa hang a motorból olyan, mint ha két elem úgy forogna egymáson, mintha összeérnének. Kettő darab ilyen frekiváltóm van, és mindkettőnél ugyanez a jelenség. Mindkettő egy szállítószalag rendszerbe volt beépítve.
Tisztelt kadarist!
készítettem egy videófelvételt a frekiváltóról hajtott motorról, amint hallani a furcsa hangját, és egy-két kiírt jellemző is látható a kijelzőn. Ha elküldeném neked, megnéznéd?
Persze, küldd el! Később rakd fel valamilyen tárhelyre, hogy más is megnézhesse-hallgathassa.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |