Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hali!
Ezt nem lehet átalakítani, hogy 3A-nél többet is tudjon adni? Egyáltalán mi korlátozza ebben?
igen ez az.Köszi a választ.(kiderült hogy 2db kerámia kondin kívül minden megvan itthon,úgyhogy nekilátok
azon az oladlon meg van az 5Amperes változata
Melyikre gondolsz? Mert én nem találom a Power kategórián belül.
igen van rajtuk ablak és próbáltam már több mint 20 percig több féle módon is, de semmi eredmény... lehet rossz fénnyel próbálom törölni??? (eddig próbáltam UV neonnal mint a pénzvizsgáló, kvarclámpával-ez azt hiszem hogy UV-C fényt bocsát ki és napfénnyel) most próbálok beszerezni egy germicid csövet, mert azt hiszem hogy ezt használják ehhez.
Feltennék egy kezdő kérdést
Na most kellett nekem graetz-híd, de nem volt otthon, voltak 1n4007-es diódák, de az kevés (csak 1 A-t bír), de találtam 1N5822-es Shottky-diódákat, megcsináltam működik. Csak annyi lenne a kérdésem, nem-e probléma, hogy ezzel csináltam? (Bár szerintem jobb, mert kisebb a nyitóirányú feszültségük)
Ha a maximális terhelőáramot nagyobb intenzitású melegedés nélkül elviselik, akkor egyáltalán semmi probléma nincs a dologgal...
Bocsi,de nem volt netem.
Kozben megoldodott a problema. SMD 0.25W ellenallas forrasztasrol volt szo. Hagyomanyos paka + kezugyesseg. Udv.
üdv!
előre is bocsánatot kérek de én nem nagyon értem ezt a trafó témát és ehez kéne segítség! ha megépíteném az oldalon található Quan 405 erősítőt ahoz milyen trafót kéne vennem??
egy csatornára kb 200W-os kell 2*35V-al váltóban a 100W-os verzióhoz a 200W-hoz legalább 300W-os kell asszem itt már 2*40V-al váltóban. ha sztereót akakrsz akkor kétszeresével számolj a teljesítménynek.... kicsit túl van méretezve de az ilyen szempontből nem baj
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a számítógép táp 12 voltos 4 tűs kimenetéről működő neonokat, fénycsöveket stb lehetséges-e elemről vagy vmi másról üzemeltetni anélkül hogy tápot használnék hozzá. Illetve ha tud vik küldjön képet vagy írja le hogy melyik vezetéken mi jön a tápból. Előre is köszi: Tamás
Üdv! Lenne egy stabil adapterem ami 6V-on 2,2A-t ad le. Ezt egy digifényképezőhöz használnám. A kérdésem az lenne hogy ha meghosszabitom az adapter és a digikam között a tápkábelt, akkor az áramerősség is csökken? Ha igen milyen mértékben? Mondjuk ha 10 méterrel megtoldom, akkor mennyire befolyásolja az a feszűltséget is, meg az áramerősséget?
Az utóbbi kérdésedre (táp melyik szálán mekkora a fesz): google képkeresőjébe írd be azt, hogy ATX, és már kapod is a választ szép színes ábrák formájában.
A drót ellenállásán az átfolyó áram feszültséget fog ejteni. Ha pl 1A folyik és 1Ohm a drót ellenállása, akkor 1V fog esni rajta. A drót fűt 1W-ot a többi megy az eszközre. A példánál maradva alkalmazd a Te esetedre. Helyettesítsd be az adaidat és megkapod az eredményt...
Ide irom, mert ebben nincs nagy gyakorlatom
Adott egy ADC, 3.3V táppal, amire ugy kell audio jelet pakolni, hogy 1.65V -hoz kepest legyen +-(max 1.25V) a jel... namost akinek a projectjet lattam, csak egy szimpla 1ľF-os kondival csatolta, hogy nem menjen at a DC komponens, ( kapcsolas itt: a 4. oldalon http://www.xilinx.com/products/boards/s3estarter/files/s3esk_picobl...ol.pdf ) ez engem kicsit aggaszt, nem tehetem ezzel tonkre az ADC-t??? hogyan kellene bolondbiztosan illeszteni? --- ugyanez a helyzet a DAC-al, arra hogyha rapakolok pl egy LM386-N1-et koritessel + arra egy fulest az ugy eleg sztetek? Itt az A es a B kivezetest hasznalnam: ( szinten 4. oldal: http://www.xilinx.com/products/boards/s3estarter/files/s3esk_picobl...ol.pdf ) --- plussz az egesz kapcsrajza: http://www.xilinx.com/bvdocs/ipcenter/block_diagram/S3E_Starter_D_E...ch.pdf ennek a 11. oldalan
a neoncsoved kozvetlenul megy 12Vra vagy inverteren keresztul?
amugy meg sztem megy elemrol is.miert ne menne a szamitogep tap csatijan nem mind a 4 tuske 12V ezert leirom: piros 5V fekete-fekete GND sarga 12V
ÜDV!
kéne egy kis segítség! helyzet: van egy TALÁN AT -s tápom amiből kijön 4 vezeték és az a 4 vezeték a papír szerint egy kapcsolóra volt kötve! a kapcsoló eltűnt én meg helyette szeretnék egy másikat betenni! találtam itthon egy 2A/8A 250V AC kapcsolót ez jó lenne hozzá??
AT-s tap egyenlo ket 5 polusu csatlakozo van rajta es kapcsoloval kapcsolod be nos megelozom a kovetkezo kerdesedet. mit mivel kell osszekotni a kapcsolon:
Feher <-> Kek Barna <-> Fekete ezeket a szineket kell egymassal rovidre zarni es akkor bekapcsol a tap. 2A/8A kapcsolo en sztem mukodik, de legegysszerubb egy regi gephazbol taprol lekapni a kapcsolot..aszem van is par darab ilyenem
Kedves Klubtársak!
Egy kapcsoláson dolgozom, pontosabban küzdöm vele, és segítségre volna szükségem, mert elakadtam. Előre bocsátanám, hogy teljesen kezdő vagyok az elektronikában, úgyhogy alapvető dolgokban kéne a jótanács. Nagyon megköszönném, ha valaki megnézné az általam készített kapcsolásokat (három rajz a mellékletben), és tanácsot adna. Az áramkör két részből állna: az elsőben egy LC kör gerjesztése történi (ez a rész jól működik), a másik rész az így kapott szinusz jelet erősítené fel, amennyiben szükséges, és hangszóróra küldené. A két rész között a legkisebb kölcsönhatás sem lehet, vagyis az erősítő rész ne befolyásolja a gerjesztett rezgést, és megfordítva: a keletkező jel alakhűen jelenjen meg a hangszórón, de a hangerőt ne befolyásolja a jel mérete. A konkrét kérdéseimet azután tenném fel, miután valaki volt olyan vakmerő, hogy vállalkozik a segítségre.
hello mester!
kuld el a kapcsolasi rajzot mert amit csatoltal az egy doksi amiben csak egy sor cim van
Nem is igaz, mert én látom az összes kapcsolási rajzot a doksiban (3 db)...
Ezzel biztosan elfogsz boldogulni!
Jani volt olyan kedves, hogy segítsen a word fájl oelolvasásában, de sajnos abban egy csomó hiba keletkezett a word jóvoltából. pl.ohm helyett watt, az ábrák egymásra csúsztak, stb..
Idézet: „_-_-_ így kapott szinusz jelet erősítené fel, amennyiben szükséges, és hangszóróra küldené.” Végerősítő... S, Idézet: „A két rész között a legkisebb kölcsönhatás sem lehet, vagyis az erősítő rész ne befolyásolja a gerjesztett rezgést, és megfordítva: a keletkező jel alakhűen jelenjen meg a hangszórón, _-_-_” Erre a leg jobb kapcsolás az EMITTERKÖVETŐ (kapcsolás)!!! Ez a bemenő jelet egy az egyben leválassza, és a jel alakja - erőssége nem változik meg a kimenetén... Valamint független tápról tápról kellene táplálni az oszcillátort és a végetősítőt. (Persze a GND, az az a földpotjuk az eggy!) Idézet: „_-_-_de a hangerőt ne befolyásolja a jel mérete.” Erre egy dinamika kompresszor kellene. Persze ez a kapcsolás sem egy Idézet: , s ezért ez is csak közelíti az ideális paramétereket...„isten” Idézet: „A konkrét kérdéseimet azután tenném fel,_-_-_” remélem mások nevében is mondhatom! H. Várjuk a további kérdéseidet!
Érdekes nálam széthúzta... Lehet h a monitor felbontása a ludas!?
Talán érdemesebb lenne JPG formátumban kitenni a képeket! Atz elvileg mindenki "egyformán" láthatja!
Az első ábrám T3 tranzisztora az nem emitterkövető? Vagy esetleg a 3. ábra T3-ja? Még nem teljesen világos e kapcsolás lényege. A dinamikus akármit egyelőre felejtsük el, ez még túl nagy falat lenne számomra.
H mások is tisztán ( ) láthassák a helyzetet!
"Valamint független tápról tápról kellene táplálni az oszcillátort és a végetősítőt. (Persze a GND, az az a földpotjuk az eggy!)"
4 ceruzaelemmel mint táppal vagy egy 6 voltos adapterrel ez nem megoldható? Ha igen, akkor konkrétan hogyan kell a kapcsolást átalakítani?
Itt egy példa a tápok függetlenitésére. Természtesen a kisseb energiaigényű áramkört kell az elemekre kapcsolni!
Én a -UT pontot vettem közös, hidegpontnak. Szerencsésebb lenne tranyók helyett OPA-t alkalmazni az előerősítő és végerősítő fokozatokban. Sokat egyszerüsítene a kapcsoláson... Bár, ha az elméletet a tranyós kapcsolással megérted, akkor az OPA-st, már sokkal könnyeb lessz értelmezni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |