Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Van a ki a membrán hátuljára ragaszt pénzérméket 2 oldalas ragasztószalaggal. A neten megvan melyik pénz mennyi gramm. De inkább építsél egy mérődobozt . Mert azon tudsz kísérletezni , hangolást csillapítást stb . Ha minden ok akkor már csak asztalosmunka.
Hozzáadott tömegnél kell egy legalább tizedgramm pontosságú mérleg, és ezzel lemért Fidekát, vagy Terostat tömítőt érdemes a membránra tapasztani.
PA-ban ez az eltérés nem feltűnő igazán. Ez még pontosnak számít. A Limp jól mér, ha jól használod.
Én úgy használtam eddig, hogy két mágnest ráraktam a membránra (az egyik vinyómágnes) és összetapasztottam őket. A két mágnes súlyát előtte lemértem pontosan 53.32gramm volt a kettő és eddig így mértem hangszórókat, csak abban nem voltam biztos, hogy jó-e így a súly rögzítése, mert ha ugyanezeket a súlyokat csak szimplán ráraktam a hangszóró membránjára akkor is közel ugyanazokat az értékeket kaptam, bár néhány paraméter azért jócskán megváltozott...
Ferro-, vagy paramágneses anyaggal természetesen nem lehet.
Volt egy ilyen megérzésem..
Majd megpróbálok beszerezni valami műanyagszerűréseg kössz.
Gyurma vagy mégjobb a terostat tömítő, mert nem fog .Olyan gumiszerű enyhén neki lehet tapasztani a membránnak, és nem ugrál rajta.
Ha akrylból csinálnék egy golyót az is jó lenne?
Hogyan határozzák meg egy hangsugárzó névleges impedanciáját?
Felveszik az frekimenet/impedanciagörbét, és....
Ha megtudod oldani azt ,hogy együtt mozogjon a membránnal.
Azóta már összedobtam volna egy mérődobozt.
És hogy működne ez a mérődoboz egészen pontosan?
Az a baj, hogy különböző méretű hangszórókat szoktam mérni, és nincs kedvem a dobozzal reppelni, igaz asztalos vagyok, de rühellem a famunkát
A névleges egyszerű. Minimumpont +25%.
Na szép . A szakmát szeretni kell ,mert abból kell megélni.
Nézz be a blogomba ott már leírtam a T/S paraméterek számítást.
Köszi!
ÁÁ 40cm-es hangszóróhoz 120 literes doboz kellene az teljesen esélytelen, inkább maradok az added mass metódusnál :yes:
Amúgy nekem semmi gond nem volt sem az ellenállás sem az induktivitás mérésével egy Creative Audigy-vel. Az igaz, hogy a hangkártya kimenete kicsit át lett alakítva
Hello mindenkinek erröl a hangfalrol a véleményeteket szeretném megkérdezni ha rossz akkor azt is irjátok le mért elöre is köszi itt a linkBővebben: Link
Szia, hát mit is mondjak, tanácsoljak neked?!Nincs tul jo a véleményem róla, mondjuk, van 1 előnye: eléggé olcsó, de viszont sem a hangminősége sem a teljesitménye nem tul jo, mivel amiket a termékismertetőben irnak róla az nemigazán reális adatok.
De ez csak az én véleményem!
Értem gondoltam h valami ilyesmit fog valaki mondani de szerintem is igazad van.
Inkább akkor én fogok egy 2 utas hangfalat összerakni
Ehez mi a véleményedBővebben: Link
Igen 40cm-es. Na jó 38-as, de ez az otthoni hangszóróm igen.
Petya0808 Soha ne vegyél ilyen olcsó gyári hangfalat mert nem érik meg az árukat és a hangjuk rosszabb mint förtelmes. Nagyon sok ilyet hallottam már és egyszerűen a legtöbbnek olyan botrányos hangja van, hogy az valami elképesztő. Ha SAL-ból vagy MNC-ből is csinálsz hangfalat sokkal jobb lessz (ha tényleg jól megtervezed és építed) mint az ilyen olcsó "PA" hangfalak. De inkább ne sajnáld rá a pénzt és nézz körül valami komolyabb hangszórók között (pl. eminence) és nem fogod megbánni. Kérted, hogy írjuk le miért rosszak ezek. Először is az ilyen hangfalakba épített hangszórók nagyon gyenge minőségüek megbízhatatlanok és szörnyű frekvenciamenetük van. Hatalmas csúcsok és lukak vannak az ilyen hangfalak frekimenetében ráadásul a hangolással sem vesződnek túl sokat. Az egyetlen előnyük, hogy relative érzékenyek, és a dobozt általában elég elviselhetően csinálják meg.. A belinkelt hangszóróval az a baj, hogy nincs ismertetve semmilyen hasznos adat és így elég nehéz megállapítani, hogy igazából milyen.
Ránézésre sem túl bizalom gerjesztő a kosár kialakítása.
Ha már mindenképp LOW-COST projet lesz ,akkor inkább már nézz körül a használt hangszórók között.
Csak személyesen. Alapos szemrevételezés. A legjobb egy impedancia menet mérés lenne, hogy össze tudjad hasonlítani őket. pl így:
Köszi valóban igazad lehet nekem is feltünt h ilyen olcsó nem akarok beleugrani hirtelen inkább meg gondolom ,hogy mit veszek
Hali köszi az ok fejtést tudnál valamit ajánlani?
Hali mutassatok nekem légyszives egy jó 12" mélyközépsugárzót kb 20000ft alatt előre is köszi. Már nem tudom mit csináljak.
Idézet: Ez egyáltalán nem valószínű. Ugyanazokat a hibákat lehet leírni azokkal kapcsolatban is. Szóval kb. ugyanaz a szint. „Ha SAL-ból vagy MNC-ből is csinálsz hangfalat sokkal jobb lessz (ha tényleg jól megtervezed és építed) mint az ilyen olcsó "PA" hangfalak.”
Nade kit érdekel a kosár, ha nem az szól, hanem az, amit ráépítettek?
Ez kb. olyan, mint egy HA31, 92-93dB@1W, csak nagyobb mech. kitéréssel, és nagyobb középtartománybeli hibákkal.
Először meg kéne kérdezniük, hogy hol, és mire akarod használni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |