Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Kikéne csserélni a tranyókat.Hiába van fesz,ha nincs jel.
A feszültség maga a jel. A katódok egyenpotenciálszintje a mérvadó. Cserélte már a tranyókat is.
Ez ugyanúgy működikmint egy végfok,hiába van megy a +- 50volt ha nincs jel bemenet akkor nemszól.Még egy variációt lehet. Meg kell cserélni a szineket a képcső végén,próbaképp úgy mit csinál.más színnek kell lennie a képnek
Nem a végfokozatok tápfeszültségek voltak azonosak, hanem a katódok feszültségei (kimenet), legalább is feerke írásából ez jött le. Nem a vita miatt írom, hanem hogy tisztábban lássunk.
Akkor a 3 tranzisztornál lévő vezetékeket cseréljem meg?
Igen ami 2,6voltos.A,pirosét tedd át egy másikba.Más színű lessz-e a kép.
Most mennemkell,este fent leszek.Ha ígysem jó,akkor mégy eggy variáció.A képcső foglalatáról szippantóval,forrazd le az R-G-B lábakat és a piros szint tedd rá más képcső lábra,mondjuk zöldre.más szinű lessz-e a kép.ha igen nemképcsöves.üdv.
Kicseréltem a piros és a zöld vezetéket de semmi változás. Kipróbálom ezt amit most írtál hátha lesz valami változás.
Ez sem jött be :no:
Annyi a változás, hogy nem annyira piros a kép hanem inkább fekete-fehér.
Hi
Úgy néz ki hogy sikerült megcsinálni a TV-t a közreműködéseddel. Tegnap óta hibátlanul üzemmel, köszönöm a segítséget.
Szia.Ez elég érdekes.Testelésnél mind a 3 szín megvan de jelkor nincs.Szívesen megnézném.Meert egy képcsőnél általában 1 szín szokott kimenni,nem 2 egyszerre.Minden nam tévéket szerelek demég ilyet nemláttam.Most egy Sony szívat.
kaphatnék választ erre:
(#845260) adriano17 Válasz • Szo, 23:48 mindenképpen megszeretném csinálni a TV-m.... hogy szerelöhőz vigyem annyit nem ér, mert amúgy is veszek újat de attól még ezt megakarom csinálni... kék háttér és kicsit világosabb kék vizszintes csikok vannak benne ez kb 3x jött elö a többinél sima fekete kép (amikor rossz volt) és 20 mp idő múlva bejött a rendesen a kép. ott is ahol hangyafoci lenne ott is olyan néha amikor bekapcsolom. A csatorna számát rendesen megjeleniti, de a többit nem Talán a képcső RGB szineit nézzem meg, hogy jó-e a képcső? vagy van valamilyen más javaslatotok? (forrasztási hiba nincs rajta, átforrasztottam amit gyanusnak tartottam) TV-m: Samsung CK-566BT
Üdv mindenkinek!! Barátomnak van egy tévéje aminek a nevét most pontosan nem tudom megmondani, valami furcsa neve van , a lényeg az hogy egy ideje bekapcsolás után kódot kért 3számjegy, három nulla beütése után be is kapcsolt, de most már nem fogadja el . Ugy hogy egyszerüen nem tudjuk bekapcsolni. Van valakinek valami ötlete? Kösz mindenkinek. Üdv Laci..
Én nem szoktam sokat szerelni tv-t csak ritkán még kezdő vagyok a tv szerelésben, de ilyet még én sem láttam.
Ezzel így vagyok én is, már több száz TV-t javítottam, de ezt nem értem. Szívesen átvizsgálnám ! Már írtam, hogy fel kellene fűteni a csövet és úgy megnézni mi a helyzet. Egy menet a sorkimenőre és sorba kötni a fűtés kőrrel, (kezdet-vég vigyázni) igaz a képcső fűtése jobban izzik, de lehet, hogy javulás várható. Az is igaz, hogy a cső élettartama csökken.
Sziasztok. Majd harminc év TV-javítás, sok ezer megjavított TV után mondom, ILYET még én sem láttam. Nagyjából úgy néz ki mintha mellette menne egy nagy teljesítményű motor, nagyjából szinkronban a sorszinkronnal és teleszórná zavarójellel az antenna jelet. Kadarist kérdezte, de válasz még nem jött : Mit csinál AV-ról. Kiváncsi lennék milyen képet ad egy színsáv generátorról, persze AV-n videojellel, vagy egy
DVD-ről. Nagyon furcsa hibajelenség, ennyiből képtelen vagyok behatárolni melyik fokozat lehet a bűnös. Amit meg tudok gyanúsítani, az a Táp, Képvég, RGB, Tuner, KF. Azt nem hiszem, hogy cső lenne, de ennek megítélésére ez a kép kevés. Szkóppal meg kellene nézni a videojelet, hogy abban benne van-e, mert akkor jópár fokozatot ki lehetne zárni. Itt nincs mese, mérni kell. Fery
Hasonló jelenséget okoz, ha a sorkimenőn belül, vagy a sokszorozórészben belül (diódák-kondik) pici áthúzása-átütése van. A hangban is észrevenni (zavaró jelenség ), hogy valami nincs rendben ? Milyen sávban VHF-UHF ?
AV-n mi a helyzet ? Képcső nagyfeszénél (koronaégés a cuminál)? moele
Sziasztok. Megint itt vagyok a Funai TV 2000 MK5-tel. Eddig kerestem a kis sormeghajtó trafót az általatok ajánlott helyeken (is), de sajnos senki sem tudott segíteni. BarnaPili említette valamelyik Videotonét, de a TS 4326-ét sem tudták adni.
Tud valaki esetleg pontos helyettesítő típust, ami elérhető?
Sziasztok segítséget kérnék.
Van egy philips tv 55 cm-es képátló hangja ok kép sajna nincs.Bekapcsolom és pattogó hangot ad ki.Szeretném megjavíttatni .Érdemes még vele foglalkozni?Gondolom képcső meghalt.Ha kell tipusszámot írok,kb 10 éves a masina.Köszi a segítséget
Szia, Sajnos nem. Csak bontásból. Ha esetleg beesik egy Funai, amit nem érdemes javítani, akkor megpróbálom megmenteni neked, de hát ez is olyan mint a kutya vacsorája, vagy lesz, vagy nem. Már nem forgalmazza senki. Sajnos ez egy olyan régi TV, amin még a dinoszauruszok nézték az esti mesét. Fery
Nagy valószínűséggel nem képcsőhiba. Szerintem átütött a sorkimenő trafó, Ha van némi elektrotechnikai jártasságod, akkor könnyen megállapítható a hiba. Ha sötétben belenézel a gépbe, akkor valószinűleg látod is hol szikrázik. Cserélni meg mindössze pár forrasztás. Viszont ha nem érzed magad ennyire felkészültnek, akkor vidd el egy szervizbe. Fery
Ilyet akkor láttam,ha az antennakábel árnyékolása szakadt volt,illetve ha nem a 100Hz-s TV-hez való ,ferrites szűrővel ellátott RF kábel volt beépítve a TV elé.
István Azt nem láttam,írtad e,hogy AV-ről is ilyen?
Szia.olyan mintha zavarná igen AV-ről is ilyen ,de hidegen bekapcsolom,nincs adás,villogva jön be sokára az adás,és ugrál az alja.(míg benemjön a kép.AV-ről egyből bejön a kép.de ilyen.a menű tökéletes.most kivettem a fényes dobozkáját és átnézem a kondikat
Jel nélkül is ilyen a kép? Ha a menü van a képen vagy text, akkor is zizeg? Ha nem nagyfesz áthúzás miatt van ez, akkor valamilyen hidegítés hiánya miatt gerjedés lehet.
Este leszek gép előtt addig jól átnézem,szia.van msn-ed?
Sziasztok.Ujra elövettem az orion tv et .Azt csináltam,hogy kicseréltem aCD 04 es kondit (10nF),de 27 est tettem bele,igy elfüstölt a CD 01 (aBUH báziskörében az elko,felpuposodott),viszont most jó a tv ,nincs a kép szélén torzitás.Elözmények:A kép horizontális irányban összement ,sortranyó cserélve,elkok cserélve ,STV 9306 cserélve.Akkor most mi van?
Szia!
A BUH báziskörében hol van elkó? A BU808 bázisában szokott lenni. Milyen sasszi ez? PT90? |
Bejelentkezés
Hirdetés |