Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Azt maratom a 8 mil fotózással gyerekjáték, és akárhányszor ismételhető. Csak a próba kedvéért akarom kipróbálni.
Keresek a környéken boltot ahol lehet kapni egy ilyen gravírtűt.
Biztos volt már téma, de engedjétek meg, hogy megkérdezzem: mil -enként a panelfóliát mekkora árammal lehet max. terhelni? Van valami jól bevált érték erre?
Sziasztok,
szeretnék venni egy új laminálógépet, mert a korábbi "T"-s átalakított darabot elajándékoztam egy kedves barátomnak. Ma délelőtt körbejártam a veszprémi felhozatalt, sehol sincs laminálógép. Azaz van, csak közelebb van az árcédula a 20e Ft-hoz, mint a 10e-hez. Neten kerestem, két félét találtam: http://www.edigital.hu/Laminalo/Ednet_Laminator_Photo_A4_%28LA4J%29...=10003 http://www.pixmania.hu/hu/hu/00071745/art/peach/a4-pl713-muanyagozo...EwNTA7 Gyakorlatilag egy árban van a kettő. Az volna a kérdésem, hogy van-e tapasztalata valakinek ezekkel a márkákkal? Melyiket lenne érdemesebb megrendelni?
Helló.
Ha Sprint Layout-ot használsz, akkor a properties-ben szerepel ez az infó. Adott vezetősáv (-jobb klikk-properties )
Hali Mindenkinek!
Gondom van a nyák készítés első lépésével.Van vagy 80 db A4-es levonó fényes része,de nincs senki aki vállalná a nyomtatást rá.Eddig csak próbapanelen csinálgattam 1-2 dolgot.De szeretnék normális nyákot készíteni már.Bár még nem próbáltam,de ha jól sejtem akkor sima nyomtatóval nem lehet nyomtatni a fényes papírra.Sima papírral megint csak nem lehet csinálni a rajzot.Ha alkoholos filccel csinálnám (persze nem lesz tökéletes) akkor van valami kritériuma a filctollnak?És a marató szert érdemes megvenni 1250 Ft/liter,vagy olcsóbb ha én keverem be? Köszi!
És ha Eagle-t használunk? A válasz engem is érdekelne, de nem találtam. Régebben találtam egy táblázatot amin fel volt tüntetve, hogy 35mikronos réz vastagság esetén a különböző csíkszélességekhez mekkora áramerősség tartozik.
Pedig simán, és gond nélkül lehet a szilikonos hordozóra nyomtatni. Ráadásul egész jó minőségben. Még nem sikerült Tesco-s laminálót venni. Amint sikerül egyre szert tenni, kikísérletezem ezt a technológiát is.
Amennyiben a "sima nyomtató" alatt a tintasugaras nyomtatót érted, azzal valóban nem lehet rá nyomtatni.
Lézer nyomtató szükséges hozzá. Nyomtatással kapcsolatban nekem nincs ötletem. Gondolom a papír miatt tartózkodóak. Maratószert nem érdemes ilyen áron szerintem nem érdemes vásárolni. 3 lehetőséged van: - hidrogén-peroxid + háztartási sósav - vasklorid - nátrium perszulfát Első verzió elég agresszív folyamat, csak szabadtéri használatra ajánlanám! Az utolsó ezzel szemben elég kíméletes a környezettel. A középső pedig oxidálni kezd minden fémet, legalábbis nálam ez történt.
Én sem mondhattam volna jobban! Ez így van, pontosan.
Köszönöm.
Nem ismerem ezeket a laminátorokat, de szerintem alkalmasak erre a célra. Úgy is át kell alakitani 2 oknál fogva:
1, A NYÁK vastagsága nagyobb mint a gyári max laminálható vastagság, tehát kicsit meg kell reszelni a felső henger felfüggesztő részét. 2, Növelni kell a laminátor hőfokát. 130-140 fok az ideális a NYÁK laminálásához, ami kicsit magasabb mint ezen készülékek üzemi hőmérséklete. Ez utóbbira 2 megoldás van. - vagy feljebb lehet pár tíz fokkal állítani a hőfokot rajta -elektronika tunningal, vagy építeni kell hozzá külső hőfokszabályozót. Tehát végül majd egyértelmő hogy minden porcikájához hozzá kell úgy is nyúlni. És még az előre-hátra forgásokról nem is beszéltem mert azt csak motorcserével lehet megvalósítani+ motorvezérlő és hőfokszabályzó áramkörrel. <- de ez utóbbi már csak extra. Mindenesetre pár órai fűrás-faragás meghozza a gyümölcsét mert a végeredmény - némi kísérletezés és tapasztalatszerzés után- profi NYÁK lesz.>
Köszönöm a segítséget.De akkor mivel lehetne a rajzot megcsinálni a nyers panelre?Mi lenne egyszerű,alacsony költségű és kezdőnek jó?
Köszi!
Böngéssz egyet a vasalás technikával, vagy a lézernyomat laminálással foglalkozó topikban. Én a laminálóst fogom kikísérletezni.
Lézernyomtatóval kinyomtatod fényes felületű névjegykártya-, műnyomó papírra, majd ezt az oxidmentes, megtisztított, zsírtalanított nyákra felvasalod egy mezei vasalóval. Utána leáztatod a papírt, a lézer nyomat immár a nyákon marad. Maratod, fúrod és letisztítod a lézer nyomatot, illetve a nyákot.
Igazából ez a legegyszerűbb, csak nyomtató kell és papír, meg kitapasztalni. A többi módszerek drágábbak.
A T-ben kapható olcsóbb laminátor hőfokszabályzásra találtam egy kis leírást, hátha segít valakinek.
Bővebben: Link
Viszont egy kérdés: tudtok Pest-Gödöllő között olyan helyett, ahol a drágább tecsós laminátort lehet kapni?
Mostanában nem fed eléggé a festék a nyákon... A nyomtató maximumon van (Canon lbp-660, gyári új tonerral) Az etikettre nyomtatáskor gyönyörű sötét fekete a lenyomat, de vasaláskor, nem tapad meg rendesen a nyákon... (az etiketten marad halványan,és a nyákról is lejön néha/néhol. Ez maratáskor a nagy felületeken meg is látszik, mert ha átvilágítom a nyákot látom átszűrődni a fényt néhány helyen.
Én arra gondoltam nem eléggé meleg a nyák. (mármint a réz) Mivel felülről van melegítve először a festék olvad meg, megfolyhat. Az lenne a jó ha a réz lenne meleg és onnan olvadna rá a festék. Van erre valamilyen ötletetek?
Én egyoldalas nyák esetén a hordózóval lefelé rakom a vasaló talpára a nyákot. A résfelület szabadon van. Max. teljesítménnyel melegítem, nyomat pozicionálás, majd még a vasaló talpán (fejjel lefelé van befogva egy satuba) átgörgőzöm. Nem szokott elfolyni a festék, persze a görgőzés erősségét tapasztald ki.
Tegnap sikerült laminálógépet vennem. Kipróbáltam, hogy vasalóval felmelegítem, rá a lenyomat, így "forrón" át a laminálógépen. Kétszer engedtem át és egy előkészítés nélküli (ujjlenyomatos) 160 x 100mm-es méreten kifogástalan lett.
Na teszteltem a sok hidrogénperoxid kevés sósav keveréket az eredmény itt látható, a már korábban belinkelt galvanikusan ónozott és utána fóliázott és levilágított panelről.
A lötty: 50%-os hidogénperoxid cirka 1.5dl+cirka 15-20% 20%-os sósav (nem méricskéltem) Konklúziók: 1:Büdösnek büdös volt, szobábnan nem használható 2:Ugyan úgy pezsgett a mint a fordított arányú jo sok peroxidos löttynél de csak a réz elérésénél, az ónnál kissé kevésbé, vagy egyáltalán nem. 3:A fordított aránytól eltérően itt a maratási idő cirka 10 perc volt, és nem volt egyenletes (jó nem a bubisba csináltam hanem csak egy kis tálban, ez lehet gond) az egyik oldala és a közepe elég ellenálló volt, féltem hogy alámar. 4:Nem mart alá, sőt igazából még marni kellett volna, csak a fordított aránynál 10 perc után higítás nélkül ez egy csupasz panel lett volna. Igazából csak a 7-essel nem vagyok megelégedve, meg a 4-esek lukjaival. Ugyan akkor vegyük figyelembe, hogy a panel igazi mérete 4cm, 10 miliméteren van 20 láb, ami 20 lábat és 20 lukat jelent, azaz cirka 0.25mm a vezeték vastagsága, ehhez kell viszonyítani a számokat. A kicsiket szabad szemmel fény ellenében alig lehet elolvasni, talán ha 1-2 század mm lehet ott a vonalvastagság. Holnap kipróbálom mar e panelt a maradék lötyi, ha nem adok hozzá egy kis sósavat, és úgy mit csinál. Na ennyit tudok most fotózással, de ezt bármikor, bármennyit ugyan ezzel a minőséggel, és mindezt nem kémiai, hanem galván ónnal. (Van ugyan ezen a nyákon egy másik ugyan ilyen lemaratlanul, az a holnapi teszt. Akinek adtam galvánónt az jelezhetné hogy halad, most név nem jut eszembe így fél kettő tájékán bocsi.
Én kaptam tőled "lötyikét" és kipróbáltam egy 150Ah -s aksival és egy 3.3R 5W os ellenállással A4 es méretű nyákkal . Abból készült ez a nyákocska 1 perces H2O2+HCL keverékkel maratva (és laminálós technikával )
Üdv
Sok nem látszik a panelből. Hány voltal mennyi ideig ónoztad?
Sajnos csak telefonnal tudtam képet csinálni
a feszültséget az ellenállás után nem mértem de 12v os volt az akksi és 3,3R az előtét ellenállás kb 10 percig volt a panel a galvánban . Ja és elküldtem a képet a gmail- odra hátha ott kinagyítva jobban látszik Üdv
Ott jobb volt, de ez a4-es biztos nincs.
De azért kasa, jó ez az ónozós cumó. 12V3.3 ohm akkor az valamivel kevesebb mint 4A. Hogy nem égett szét az 5w-os ellenállásod? Nem volt forró? Egy A4-eshez ideális, bár a 12V-ot soknak tartom, nem habzott mint állat?
Kizárólag!
Van még egy Nálam ezek csak tesztpanelek.
Ez a nyákocska mint írtam az A4 ből lett levágva
8x4cm Az ellenállás forró volt sütött de bírta a kiképzést és a lötyi csak gyengén habzott . Talán a hétvégén kipróbálom majd bontott pc tápról 5V al
Hello! Hol vásárolható Budapesten műnyomó papír? vagy Melyik üzletben lehet nyomtattatni? A választ köszi! M.
Igen éppen azt számoltam hogy 12v3A az 36w Izott az ellenállás vajh miért?
Én nem számolgattam csak kipróbáltam és működött .
(a vízhólyag az ujjamon nem tetszett) , de ez elég alacsony ár egy elsőre tökéletes ónozásért
Például!!! . Olyan nehéz használni a keresőt?
Tintasugaras nyomtatóval lehet vasalni nyákot? :hide:
Igen ez is hasonló volt.
De erre azt a választ lehet adni, hogy hevítse fel a nyomtatót, és utána húzogassa a gyűrött nyákon. |
Bejelentkezés
Hirdetés |