Fórum témák
» Több friss téma |
Hello
Olvass vissza, ezt már sokszor kitárgyaltuk. Üdv: Zoltán
Köszi a 61-es oldalon megtaláltam a válaszodat megpróbálom az elkó cserét.
Szia sferi77!
Ugyanilyen az én gépem, és a hibajelenség is. Ma volt kint a szerelő, állítólag elkopott a programkapcsoló. Én nem tudom elhinni, hogy nem érdemes megjavítani, vegyek 60-70e-ért újat. Neked sikerült már kideríteni vmit? Előre is köszi válaszod.
Ha ezt mondta a mosógépszerelő, akkor finoman szólva mellébeszélt. Ez egy teljesen elektronikus programkapcsoló, mechanikus alkatrész jószerivel nincs is benne.
A jelenséget természetesen semmilyen kopás nem tudja előidézni. Ha a táp elkók cseréje nem vezet megoldásra, arra is van lehetőség, hogy filléres alkatrészekből összetákolsz neki egy egyszerű tápot (5V a procinak, 12V a reléknek). Volt már olyan példány a kezemben, aminél ez lett a megoldás. Vétek lenne kidobni egy mechanikusan teljesen jó gépet. Jó esély van rá, hogy némi munka árán még sokáig húzza az igát.
Hello
Nekem is ez a véleményem, és már volt olyan hogy egy külső táp volt a megoldás, vagy még azt szoktam csinálni, hogy 2x nagyobb kondit teszek a tápba., van amikor bejön. De volt már olyan, hogy a motor volt menetzárlatos. Üdv: Zoltán
Sziasztok!
Whirlpool fl 5105 mosógép az összes programon csak szivattyúzik néhány másodpercig, azután leáll, hol lehet a probléma? Köszi
Szia Zoli.
Megcsináltam az elkó cseréket semmi változás. A motort kimértem az adattáblának megfelelő áramot vesz fel tehát nem menetzárlatos. Lehet hogy stabkocka probléma?
Hello
Ezeken nincs stab kocka… Itt már csak az új táp segíthet. Üdv: Zoltán
Mert először kellene vennie a vizet aztán tekergeti a dobot,fű stb.Vízszelep jó?Kap áramot?Itt kezdeném.
Ha a vízpumpa kezd először dolgozni akkor szerintem azért van,mert ki a karja nyomni a vizet ami gondolom nincs benne(alul kiengedted?) tehát a szintérzékelő lehet rossz vagy az elektronika bénázik.
Sziasztok,
Ardo tl120l tipusú mosógép befejezte a mosóprogramot, majd miután stopra fordítottuk a programkapcsolót, nem kapcsolt ki... Kihúztam a konnektorból, aztán másnap mosni akartunk,de az kijelző és minden funkció gomb csak világít. Ha ki,be dugdosom akkor vagy minden világít, vagy csak pár adat jelenik meg a kijelzőn... Szét szedtem, átmozgattam mindent, a vezérlőpanel és a kezelőpanel közt a kábelt ellenőriztem, de semmi.... kerestem égés nyomokat, semmi. esetleg ölet? Köszönöm
Hello
Én először a panelon levő táppal kezdeném a vizsgálatot, esetleg képet tehetnél fel róla. Üdv: Zoltán
HELLO.
Lenne egy Fagor 1FE-417 tipusu mosogepem, es akadnak vele problemaim ha valaki tudna benne segiteni orulnek neki. -Neha napjan nem akar centrifugalni, csak a szivattyu megy. -Az ekszij tarto vagy merevito csavar meg volt lazulva, ez most jo vagy nem jo hir?? -Az ekszijjat tekero kotyog...? Valami barnas trutyi jott ki onnan? mellekelek kepet is hozza mit talaltam problemanak.. ha tudna valaki segiteni megkoszonnem.. udv : Jozsi
Hello!
Szerintem a csapágy cseréje megoldja az egyéb problémákat is. Üdv. Ottó
Hello
Arra a gépre ráfér egy csapágyazás. A nehéz felpörgetés az még lehet a rossz motor üzemi konditól is, aminek 16µF-osnak kell lennie. A motor csavarja nem lehet laza, az a barna trutyi meg rozsdás zsíros víz, a szimmering megadta magát, és az a víz meg a csapágyat is megette. Üdv: Zoltán
koszi... es hogyan csereljem ki? hol kapok hozza csapagyat?
Mivel én az elektronikákat javítom,így csak tippelek,hogy
Bővebben: itt esetleg kapsz! Van még jó néhány hasonló szaküzlet,ahol sikerrel járhatsz. A csapágy csere konkrét lefolyásáról esetleg majd olyan ad tanácsot akinek ebben konkrét tapasztalata (gyakorlata) van. Üdv. Ottó
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy Candy C2 125 típusú szerkezettel kapcsolatban. 5 éve működik az eszköz kifogástalanul, de az elmúlt 3 hétben szépen leépült. Kezdődött azzal, hogy program vége felé - még centrifugálás előtt - egyszer csak elcsendesedett, és kábé percenként, 2 másodpercre vizet szívott. Ezt addig csinálta volna, amíg teljesen meg nem telik, és nem fér már több víz bele. Aztán ez a jelenség abbamaradt, mert már eddig sem jut el: program lefut, szivattyúzza ki a vizet, felpörgeti a motort - mintha neki akarna állni centrifugázni - majd a folyamat abbamarad, szépen visszafékez, és megint nekiáll szivattyúzni. Persze már nincs mit szivattyúzzon, ezért megint felpörgeti, visszafékezi, és a folyamat ismétlődik a végtelenségig. A dob fékezése előtt látszik, amint a ledek elhalványulnak, majd villannak egyet, és halványan pislákolnak tovább. És már az öblítőt sem használja fel. Sokat olvasgattam a fórumot, valaha műszerésznek tanultam, gondolom valami táphiba, vagy ilyesmi lehet, érdemes volna barkácsolni vele - de alig vagyok otthon, időm nincs javítgatni, mosni meg kell. Tudnátok valakit ajánlani, aki kijönne, megnézné, megjavítaná? Budapesten lakom, a III. kerületben. Valamint ha a fenti leírás alapján lehetséges, tippnek örülnék, mi lehet a baja szegénynek. Minden segítséget előre is köszönök! üdv: Tamás
Hát hiába tippelgetünk tanácsolunk ha úgysem állsz neki...
Akkor hívj szerelőt az majd jól megmondja mi van.Hogy miért nem indul a centri az sok minden lehet...
Helló
Ma rámértem a stabkockára, előtte 24 v utánna 5v,tehát működikik.. vagy esetleg mit nézhetek még? Képeket is csináltam mindkét panelről...
Helló!
Leghamarabb a szelektort,azaz a program választó kapcsolót nézd át.Szedd szét,takarítsd meg alkohollal az érintkezőin esetleg finoman hajlíthatsz ha úgy látod nem biztos a kontaktus.Általában ez szokta okozni az Általad leírt hibát.
Sziasztok! Van egy whirlpool awt 5107-s automatám. A hibája: Beszívja a vizet,miközben a dob forog azután megáll a mosógép és kiengedi a vizet és megáll. A programkapcsoló meg sem mozdul. Kérlek segítsetek mi lehet a probléma. Köszönettel: kemény
Sziasztok!
Kis segítségre szorulnék egy Candy Aquamatic 800 t- géppel kapcsolatba.... Probléma a következő: Vezérlőegységben elhalálozott egy smd ellenállás melynek értékét nem tudom kibogozni A "programvezérlőben" is elhalálozott egy két dolog amiket sorellenállásnak nézek de szintúgy nem beazonosítható az értéke Szeretném megkérni a tapasztaltabb kollégákat,hogy segítsenek ha tudnak Előre is köszönöm! Üdv Bush
Azért csak nyugodtan lehetett volna tippelgetni, hiszen a szerelő Úr pontosan azt tette, amire számítottam: szétszedte a gépet, megpucolgatta a motort, kimért mindent, ami nem vezérlés, majd próbálgatta, ráncolta a homlokát, és mintegy 2 óra elteltével megállapította, hogy ez bizony vezérlés. Felhívta a műszerész kollégáját is, de az meghallotta, hogy a delikvens egy Candy, és már hallani sem akart róla.
Tehát itt állok egy kiszerelt vezérlőelektronikával. A tünet változatlan: végtelen ciklus, ha a motor és a szivattyú egyszerre akar működni. Vagyis szivattyú bekapcsol, motor megmozdul, leáll, szivattyú is leáll, ledek elalszanak. Majd visszakapcsolnak, szivattyú beindul, motor megmozdul, leáll, szivattyú is leáll, ledek elalszanak stb... Sajnos a panelon nem látszik semmi rendellenes, se égés, se semmi. Elkók újszerűek mind. Érdemes elmenjek triakokat vadászni? Van rajta 5 db Z0607, 1 BTB12, és 1 T4 0560. Vagy hagyjam a viharba az egészet, és vegyek egy Energomatot? Tényleg minden ötletet megköszönnék...
Ha netán mégis meggondolnád magad és előhúznád a fiók aljából a pákát és a kéziműszert...
akkor valóban a táppal kell kezdeni. Nem ismerem a gépet, de a jelenség alapján lehet hogy egy nagyon egyszerű táp van benne, aminek egy 1-1,5 µF körüli, X2 minősítésű, legalább 250V AC-re méretezett kondi az alapja. Itt találsz róla infót. Ha ez a helyzet, könnyen megismerni ezt a böszme nagy kondit. Vedd ki, mérd meg, ha indokolt, cseréld ki. Találkoztam már olyan példánnyal, aminek kevesebb mint harmadára csökkent a kapacitása. A jelenség hasonló volt, mint a te esetedben. Egy próbát megér, ha már úgyis megfeküdt a gép és a hivatásos szerelő bedobta a törölközőt.
Meggondoltam, előhúzom a rég elfeledett pákámat, műszeremet...
Úgy van, ahogy mondtad, valóban elég kis egyszerű tápja van (kép mellékelve). Akkor első a kondi. Azt néztem még, hogy a hűtőbordára a termetes triak csak ímmel-ámmal van odafogva. A borda felett van egy műanyag takaró, és a triak felett látszik rajta egy kis olvadásnyom, tehát vélhetően jó meleg lehet ott. Nem nyírhatja ez ki a triakot előbb-utóbb? És csakhogy ne fussak lukra: ma már mérni nem tudok, de délután terveztem beszerezni az alkatrészeket. Inkább mindent megvennék egyszerre - ha rossz, ha nem - minthogy kétszer kelljen menni. Nem olyan nagy tételek, ahogy néztem. Mit érdemes megvennem, cserélnem? Sajnos nagyon láma vagyok már, így elnézést, ha kissé butácska kérdések ezek...
Amennyiben a te paneled olyan, mint amivel most én is küzdök (lásd kép), akkor a kérdéses ellenállás 1K értékű. (102)
Remélem segítettem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |