Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   21 / 35
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Jaaaa és az sem kizárt, hogy nem a monitorban van a probléma!
(#) agressiv hozzászólása Nov 22, 2010 /

Olyan problémám lenne, hogy vettem egy samsung syncmaster 957MB-t és az egyetlen baja, hogy baloldalra "tömöríti a képet" Kérdés, hogy miképpen lehet ezen állítani. Mellékeltem egy rajzot, hogy teljesen érthető legyen mi is a probléma.
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Nov 22, 2010 /

Valamint az aljától felfelé fokozatosan egyre rosszabb a konvergencia és a legtetején már nagyon rossz.
Kérdés, hogy lehet e ezen állítani, ha igen hogyan?
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Valaki segítsen plz. Csak jár errefelé egy TV szaki.
(#) kadarist válasza agressiv hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Szétszedted, átnézted a forrasztásokat? Egy fényképet mutass a a hibáról.
(#) agressiv válasza kadarist hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

Szétszedtem megnéztem már mindent.
Kipucoltam megcsapkodtam, de ütésekre nem is reagál, még ha a sorkimenőt ütöm akkor sem.
Fényképezni sajnos nemtuok mivel nincs gépem, csak egy scope képet tudok mutatni amin szemléltetni tudom, hogy mi a gondja.

Scope.png

(#) kadarist válasza agressiv hozzászólására (») Nov 23, 2010 /

A dinamikus konvergenciával lehet a gond. Az alaplapi tekercsekből nem estek ki a vasmagok? Nincs repedt vas? A képcső tekercseinél égésnyom?
(#) agressiv válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Az alaplapi tekercsek jónak tűnek, viszont a képcső tetején lévő állíthtó tekercs az eléggé hangos!
A képcső tekercsein nincs égésnyom a nyákon sincs semmilyen kondenzátor mégcsak megpuposodva, szóval látható probléma nincs.
Menni megy rendesen a monitor (most is azt nézem miközben pötyögök) ahol jó a konvergencia ott nagyonéles a képe nem szellemképes, csak a geometriai torzítással van baj
Mellékeltem szervízkönyvet. És köszöm a segítséget!

Monitor.zip

(#) kadarist válasza agressiv hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

A konvergenciahiba az színfedési hiba és nem geometriai torzítás. Egy kép csak jól jönne.
(#) agressiv válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /

Konvergencia hiba is van, meg geometriai hiba is.
A konvergencia még annyira nem is vészes inkább a geometriával vannak komolyabb prolémák.
Fényképezni csak akkor tudok, ha intézek valahonnan gépet.
(#) belfi2 hozzászólása Nov 28, 2010 /

Sziasztok!
Egy érdekes dologra lettem figyelmes miközben bámultam a monitort.Egy vízszintes nagyon halvány csík fut le úgy másodpercenként a képernyő tetejétől az aljáig.A frissítési freki 75Hz.Ha átváltok 70 ill 85 Hz-re akkor ez a csík nem látható. Szerintetek mi lehet ez.
(#) agressiv válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Interferencia. Azon a frekin valami zavarja.
(#) belfi2 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Köszi!
Ebben lehet valami mert van mellette egy másik CRT monitor ami egy tesz gép fut,szintén 75Hz frissítéssel.

Igazad volt ha a másik monitort át állítottam másik frekire eltűnt a csík. Mondjuk erre magamtól is illet volna rájönnöm de jólvan ez így.
Köszi.
(#) agressiv válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Előfordul Ha közel vannak egymáshoz a monitorok akkor sajnos nincs mit tenni. Prezse ez monitor függő mert régen nekem is ezt csinálta, de ha komolyabb a monitor akkor már nicns ilyen gond, csak ha javítani kell mert be vannak bugyolálva rendesen árnyékoló lemezekkel.
(#) belfi2 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Egy LG Studioworks és hp7500.A teszt gép az oka az "interferinek" ,mert nyitott a háza.A P3-as géppel amire eredetileg rá van kötve az LG nincs ilyen probléma.
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Dec 4, 2010 /

Kész, elhalálozott a monitor szétugrott a kép.
Menüből sikerült összehúzni, de így már a cső mindkét szélén tömőríti a képet és a fókusz is elmászott rendesen.

Ötlet?
(#) Pixi hozzászólása Dec 9, 2010 /

Hali!

Van egy Sampo KM-718-as monitor ami nem kapcsol be, hanem csak egy halk ritmikus cincogás hallatszik!
Valakinek lenne tipp, hogy hol keressem a hibát?
Előre is köszi a segítséget!

üdv
PIXI
(#) agressiv válasza Pixi hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Mérd meg a nagyteljesítményű tranzisztorokat, vagy feteket. Olyankor nem indul a táp amikor túláram van rajta, a legvalőszínűbb, hogy a soreltérítés trazisztora zárlatos.
(#) Pixi válasza agressiv hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Merre és milyen tranyót keressek ami zárlatos lehet?
Sajna nem találtam kapcsrajzot róla, de majd csinálok képet, hátha az segít!
(#) agressiv válasza Pixi hozzászólására (») Dec 9, 2010 /

Ezek azok a tranyók amik a nagy hűtőbordákon vannaka sorkimenő közelében.
(#) Lalle hozzászólása Dec 14, 2010 /

Sziasztok van egy LG 19 colos monitor
A probléma hogy forrasztási hiba miatt lehuztam és átforrasztottam az ágyú panelt és most csak kéken világít a monitor (erre azért volt szükség mert csak fekete fehér kép volt)

A videó kártya jó probáltam másik montorral
Ugyanezen a gépen az LG monitor müködött a szétszedés elött
(#) Lalle válasza Lalle hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Megvan a hiba az ágyúpanelon lévő Ic Egyik lába nem lett rendesen leforrasztva
(#) agressiv válasza Lalle hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Éppen akartam írni, hogy lehet kijavítottál néhány hibát, de csináltál is közben.
(#) Pixi válasza agressiv hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Meg is van!
Egy C5521 a zárlatos benne!
Mivel tudom ezt helyettesíteni?
(#) agressiv válasza Pixi hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Szinte bármilyen tranzisztorral ami vízszintes eltérítéshez lett kitalálva. Ami a tiedben volt eléggé átlagosnak tekinthető teljesítmény szempontjából, vehetsz bele ugyanilyet is, ha még kapható, de ha azért kérdezed, hogy lehet-e ilyesmi otthon akkor valószínüleg nem, hacsak nem szoktál bontani monitorokat, tévéket.

De akár még ez is jó lehet Bővebben: Link

Néztem és HQ-nál lenne rendelésre, 3000Ft-ért ami benne volt! Ez amit linkeltél ez olcsóbb! Csak ugye a posta!
Na majd utána nézek mik a lehetőségek!
Azt honnan tudom hogy horizontális eltérítésre van kitalálva, mert ahogy nézem NPN-es 1700V 8A-es kell hozzá, és a lábkiosztás legyen jó!

Onnan lehet tudni, hogy nagyfeszültségű például, de ha az áruházban, vagy boltban nem tudnak többet mondani róla akkor csak a doksiból derül ez ki. Árakkal nem vagyok tisztában, mert én mindíg gyüjtöm a lepusztult monitorokat és bontom az ilyen tranyókat.
Az lehet még nálad probléma, hogy zárlatos a trafó és olyankor nincs mit tenni, csak trafócserével oldható meg, viszont a trafók rohadt drágák.
Az én magomban is zárltos lett a sorkimenő egy része és extra hűtésre van szükség különben túlmelegszik a tranzisztor és zárlatba megy, persze a képe sem az igazi, de ősöknek netezni jó az.
A lábkiosztás valószínüleg, jó mert én eddig ahányat láttam mindegyik egyforma volt, ha pedig 2S tranzisztor akkor 99%-hogy jó lessz, azoknál a nagyteljesítményű tranyók jellegzetes lábkiosztása bázis, kollektor, emitter.

Azt honnan tudom ha a sorkimenő zárlatos?
Ugye a tranyót már kivettem és kint mértem meg!
Amúgy nagyon úgy vagyok vele, hogy mehet vaterára 1Ft-ról, mert drágább lesz lehet az alkatrész mint egy másik ilyen monitor!

A sorkimenőt én megmértem multiméterrel, és ahol nagyon alacs ellenállású volt ott mértem még rajta induktivitást is.
Volt 3 láb ahol mindkettőn zárlatot mértem, de az egyiknek volt induktivitása a másiknak nem..
Ha venni akarod az alkatrészeket akkor valószínübb, hogy drágább lessz mint használtan venni egy egész monitort, én most vettem 6 rugóért egy samsung syncmaster957MB-t amiről írtam, hogy voltak vele problémák, de hát rosszat fogtam ki és most megy.
Vatera helyett érdemesebb talán szétbontani alkatrésznek és amikor legközelebb bedgölik az új, akár még a régi alkatrészek is jók lehetnek.

Tuti szét nem szedem! Egyik, hogy nem is az enyém a másik, hogy van így is elég vacak itthon!
Akkor sztm mondom havernak, hogy vegyen másikat!
Köszi a segítséget!
Amúgy most tranyó nélkül bekapcsolnám mi történne?
Következő: »»   21 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem