Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   380 / 1271
(#) odzsika hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
köszi szépen.. szerzek kábelt.. remélem megoldódik a probléma!
(#) janika002 hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Fery!
Köszi a segítséget a 72-es samsung tv-m megjavítva!
Az volt amit mondtál a forrasztások a panelen elfáradtak! Átforrasztottam és ok minden(4 éves készülék beszarás komolyan mondom)!
(#) Fery válasza janika002 hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Szivesen, örülök, hogy sikerült. Fery
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
SZia kaptam képcsövet a NEI-tv hez ,ki cseréltem és tökéletesen működik , megvan minden szin benne ,köszi mindenkinek a segitcséget .
(#) Luigano hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Szép jó estét!

Van a családban egy Videoton TS5355 típusú TV. Bekapcsolás után a TV2 és az RTL Klub-nál elmegy a kép. Ha elkapcsolnak és utána vissza megint van kép pár másodpercig. 20 perc félóra után van folyamatosan kép.Az UPC kábelen ami van nálunk az alsó kábelsávban adják ezeket az adókat. Egy ismerősöm javította a TV-t és azt mondta nála jó. (Ez igaz, mivel nála Digi kábel van ami nem használja ezt a sávot.) Érdeklődöm, hogy lehet-e javítani ezt a hibát és érdemes-e? Köszönettel: Luigano
(#) BarnaPili válasza Luigano hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Szia!
Lehet hogy kontakthibásak a tunerben lévő sub-modulok.Ezt meg tudod nézni,ha leveszed a gép hátulját,bekapcsolod az RTL-re,és megkoppintod a tuner rész fémtetejét csavarhúzónyéllel.Ha vacakol.akkor át kell forrasztani a két kis álló modult.
István
(#) Luigano válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Szia!
Köszönöm, megpróbálom.
Luigano
(#) geri ju hozzászólása Nov 23, 2010 /
 
Hello mindenkinek!
a kovetkezo lene a gondom:grundig tv,gyors diagnozis tap halott.teljesitmeny tranzisztor csere,ja es a tap ic is kicserelve ezutan bekapcsolt a gep par perc uzem utan kikapcsoltam,hogy hejrerakjam a panelt.ezutan ujra bekapcsoltam es a biztosito kiment,mint kiderult megint a teljesitmenytranyo zarlatos lett.Vegulis erdekelne szerintetek merre keresem tovabb a hibat?
udvozlet:attila
(#) Fery válasza geri ju hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Gyanítom a táp prímer oldali elkóit nem cserélted, pedig azokkal kellett volna kezdeni. De mielőtt újraindítod, érdemes a táp viszonylag kevés alkatrészét, legalább egy multival meg méregetni. Ezen kívül érdemes úgy indítani, hogy a biztosíték helyére sorosan bekötsz egy 100-as vagy 60-as izzót, és azon keresztül indítod, úgy hogy közben méred a szekunder oldalon a sortápot. Fery
(#) geri ju válasza Fery hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
a biztositoval sorba kotottem 60 as izzot.primer oldfalon 1 elko van szuresre,az ok.lenyeg az,hogy amikor bekapcsol tokeletesen megy,2szer haromszor egymas utan,es azutan varatlanul bumm a biztosito szetszal.
lehet hogy a sorvegfok a ludas :eek2:
(#) Fery válasza geri ju hozzászólására (») Nov 23, 2010 /
 
Irj egy pontos típust, és ha van, akkor egy linket a rajzáról. Fejből nem emlékszem minden gépre. Ha van rajz akkor a táp rajzát tedd ide fel. Nem a biztosítóval kell sorba kötni az izzót hanem a biztositó HELYÉRE.
Egyébként úgy szállt el a biztosíték, hogy az izzó is rajta volt ? Mekkora biztosítékot tettél oda ? Fery
(#) skarlik válasza geri ju hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Üdv.a táptranyó középső lábán van egy 2kv-tos is kondi,azis csinál hülyeséget.Kiveszed nézd megy úgy, Lefogja a frekvenciát.
(#) geri ju válasza Fery hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
biztosito hejere is tettem az izzot,es miutan ugy uzemelt a tap,az izo kb fel fenyerovel vilagit,utana betetem a biztositot es ment a gep par percig.megjegyzem,hogy sem a tap tranzisztora sem a sorvekfok taranzisztora eszrevehetoen nem melegedett mukodes kozben,marmint izzo nelkul es a biztosito teljesen varatlanul nyiffan ki.a biztosito t2.5 amperes.kapcsolasi rajzom nincs,a gep tipusa grundig t513035 text
(#) kadarist válasza geri ju hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Szia!
Mi van még a típus után írva? CUC...?
(#) geri ju válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
cuc 7303
(#) kadarist válasza geri ju hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
A biztosíték 2,5A-es, lomha. Az ilyen váratlan biztikiolvadásokért gyakran a lemágnesező PTC a felelős. Itt R609-es pozíciószámon fut.
Teljes rajz: kattints a Get Manualra
(#) geri ju válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
koszi a kapcsolasi rajzot!!!!majd megprobalom kiforrasztani a ptc-t,bar levolt kapcsolva a tekercs meg teszteltem
(#) kadarist válasza geri ju hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Ha nincs rádugva a lemágnesező tekercs, attól még a rosszalkodó PTC kinyomhatja a biztit. Nézd meg a rajzot.
(#) geri ju válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
az igaz.de a tap tranzisztorja atol meg nemlesz emiter bazis zarlatos
(#) kadarist válasza geri ju hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
Igen, jogos! Attól nem szokott. A tranyó körüli alkatrészeket méregesd ki, és az R669, C669, D668-as és C663-as alkatrészeket cseréld!
(#) geri ju válasza kadarist hozzászólására (») Nov 24, 2010 /
 
megprobalom es majd megirom mire jutotam.adigis koszonom mindenkinek a hozaszolasokat,tanacsokat!
(#) ikszman hozzászólása Nov 27, 2010 /
 
Eltünt a hang.
Üdv mindenkinek. Profi épp nem vagyok. Csak hébe-hóba szerelgetek javítgatok. A minap áthoztuk a szomszédtól az egyik régi tévéjét amit valamiért nem dobott ki még.
Lomosban vásárolt nyugati készülék: Wharfdale M2163 tipusról van szó.
Amikor itthon megnéztük nem volt kép de volt hang. Rövid története, szállításkor leejtették. Szétbontottam és észrevettem, hogy repedt, törött az alaplap. Áthidaltam a szakadt áramköröket, frissítettem néhány forrasztási pontot. Kipróbáltam, a kép tökéletes megvan. A menü kikereste és beállította a csatornákat. Tehát látszólag minden ok. Csak a hang tünt el. Hallani egy alapzajt a sztereó hangszórókból, de semmi több.
Tud valaki tanácsot adni? Lehetőleg konyhai nyelven ha kérhetem. Előre is köszönöm. Tisztelettel, ikszman- Karesz.
(#) Fery válasza ikszman hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Szia. Sajnos valószínűleg senki nem fog tudni. egy leejtett gépbe annyi minden törhet, a KF tekercsek, vasmagjain keresztül, a nyák, IC, vagy tranzisztor láb szakadhat ki, stb...
Azt javaslom a hangszórótól visszafele nagyítós lámpával nézd át a panelt még néhányszor, hátha van még néhány hajszálrepedés a fólián. Szakadáskeresővel mérd ki a fóliákat, lehet, hogy olyan helyen is van repedés ahol nem is számítottál rá. / Tuner alatt, sorkimenő trafó alatt, táptrafó alatt stb.../ Fery
(#) ikszman válasza Fery hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Szia. Köszönöm a választ. A tanácsod megfogadom. Bár eltart egy ideig míg átnézem. Ha abból indulnál ki, hogy nem lehet vagy nincs további szakadás akkor mit mondanál rá? Üdv.
(#) Fery válasza ikszman hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Na akkor passz. Akkor végig kell mérni a hangfokozatot, de ahhoz már jó volna, egy generátor meg egy szkóp. Sőt ha már a KF-nél megakad a jel, akkor egy wobbler sem ártana. Mondjuk ha szerzel rajzot, akkor a KF, meg a hangfokozat tápjait ellenőrizheted egy multival, hogy megvannak-e Fery
(#) moele válasza ikszman hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Szia !
Esetleg az áthangoló hangpanel ? 5.5-6.5MHz ? Vagy letörött, vagy esetleg nem is volt beépítve ? Ez miatt csak zúgás van. Meg kellene nézni Pl. DVD lejátszót rákötni a "Skart" 21-pólusú csatlakozón keresztül (pl.: AV-1) itt van -e hang ?
Üdv.: moele
(#) hagica hozzászólása Nov 27, 2010 /
 
sziasztok!
Légyszí valaki segítsen! van egy thompson típusú tv-nk, de elveszett a távírányítója, vettünk egy univerzális távir-t, home by somogyit, próbáltuk szinkronizálni, aztán eljutottunk nagy nehezen odáig hogy kikapcsolta a tv-t, de vissza már az istenért nem kapcsolja...minden lehetőt kipróbáltam, úgy tettem ahogy az utasítás mondja, de nem akarja!! szerintetek hogyan lehet beállítani?? vagy hogy tudom a tv-t eredeti állípotába állítani mert azóta még ugye nézni sem tudjuk!!
köszi
sziasztok
(#) kadarist válasza hagica hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Szia!
Tessék utángyártottat venni, olyat, ami hozzávaló. Az univerzálisokkal csak a baj van. Például elemcserekor lehet újraprogramozni az egészet
(#) moele válasza hagica hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Szia !
Próbáld meg a leírás szerint !
http://www.elektrotech.hu/pub/URC.pdf
Üdv.: moele
(#) hagica válasza moele hozzászólására (») Nov 27, 2010 /
 
Igen, ez van a kapcsoló leírásán is, már próbáltam, nem akarja az én igazamat!! de azt nem értem, hogyha egyszer megtalálta a kódot gyorskereséssel, utána miért nem működik??! azt csináltam amit mondott amikor kikapcsolt a tv leállítottam a keresést egy próbáltam működtetni, de azóta nem felel, írja azt is hogy vissza lehet nézni a beállított kódot, visszanéztem, de már nem kapcsolta vissza a tv-t!!
szerintetek a tv-t már sehogy sem lehet visszakapcsolni a távirányító nélkül??
köszi a segítséget!
üdv.
Következő: »»   380 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem