Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem mert zúg ha 9 voltos elemet a csatlakozóihoz érintek.
Lehet, hogy az IC rossz. Nagyon vigyázni kell arra, hogy az IC lábbekötését ne tévesszük el!
az is oké nem is tudom hányszor végigszámoltam.
Az adatlap szeint 14,4V on 4ohm ra 1%torzítás melett 20W ot ad le csatornánként a végfok. 25W nál már 10%ot torzít ami jól hallható.
Neked 50Wos 4ohm os sub bővel elég lenne. Kisebbel is próbálkozhatsz, csak ne tekerd csutkára. Ha nagyobbat raksz az csak jobb. Üdv.
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy egyszerű tranzisztoros erősítőt ami aránylag jó.A kapcsolások között volt egy nagyon jó cikk,sok kapcsolással,de levették és már nincs a kapcsolások között. A cikk címe:Építsünk A osztályú erősítőt! Valami ilyesmi. Előre is köszi bármilyen hozzászólást.
Szia!
Én megépítettem ezt meg ennek az oldalán lévő pár erősítőt csak ez az de oldal már megszűnt vagy is nem pont ezt mert amit én csináltam az az a változat volt amin nem volt hangszóró védelem.De ha kellenek a kapcsolásirajzok meg a nyáktervek szívesen megosztom. Jah és a vélemény semmi gondom nem volt vele könnyű volt megépiteni is és szép hangja volt. Ezt a nyákot te csináltad?
hell0
jött 1 PIONEER A 656 MK II Reference Stereo Amplifier aminek vmiért torzit a jobb oldala, milyen hiba le7 ? kis nagyonm kis hangerőn jol szol de 25-33% nál már elkezd torzitani nagyon, rem nem nagy hiba
Kezdetnek ki kellene deríteni, hogy mi torzít (Végfok, előerősítő, stb..)
Oszcilloszkóppal meg lehet mérni, ha van.
Szia!
Szerencsére megtaláltam ezt a beírásodat mert én is kerestem az A osztályú cikkeidet, de miért vetted le?!?! Szerintem nagyon jó, a kezdők meg örömmel elszórakozhatnak vele. Szerintem rakd vissza közkívánatra. Macken
sajna oylan nincs itthon, cipelni meg nem 1szerü ~18KG
Nem lesz többé cikkem, rajtam kívülálló okok miatt.
Sziasztok
Az erősítőmben kiment egy K817-es tranzisztor. Mivel tudnám helyettesíteni. Ez az adatlapja. http://www.datasheetcatalog.org/datasheets/185/203797_DS.pdf
esetleg ha szétszedném, van ennek vmi látszata, de égés v iesmi nem le7 mert megy nem füstöl, sajna csak elektronikai alap ismeremt van, földelt emitter meg iylenekt csináltunk, de rem össze tudjuk hozni ha vki segit
Nézd már meg a többiek hozzászólásait, és a tiedéit. Nem tűnik fel hogy így itt senki nem ír? Próbálj meg idomulni az itt elvárt stílushoz.
sztem nem csináltam semmi olyant amiért okod lenne velem szivozni ...
ink segit7nél
Próbáld meg a "segíthetnélt" normálisan kiírni és ne ilyen érthetetlen mondatcafatokat írkálj mert az ilyesminek nincs helye egy szakma fórumon. Gondolom ezért kaptad a figyelmeztetést.
Leirhatom ugy is, de sajna látatlanban nem valószinu hogy tudtok segiteni. *** köszi a warnt ^^ )
user manual erősitő pioneer a-656 mark II egyik oldal jó, másik kisseb hangerőn is torzitt már ...
Helló mindenkinek. Valaki hallott már a Normende HiFi Stereo 8025-ről? Egy ilyenre tettem szert, érdekelne a véleményetek róla.
Hello!
Egy panasonic hit szétkaptam, és a transzformátor egy nyák-ra rá van forrasztva, minden van ami kell egy táphoz. A kérdés az, hogy ezt igy kompletten tudnám használni egy erősitő tápként? Ha a kábeleknél rájövök, hogy melyiken mennyi a fesz akkor "kész" a tápom?
Szia! Úgy látom, ezen nincsenek egyenirányító diódák és pufferkondenzátorok. Ez így kevés az üdvösséghez.
A képen nem látszik, de egyetlen egy kis kondi van rajta, egy 100µF-es. Van rajte egy 4003S didóda. A kis segéd trafó felett az nem graetz hid ?
Azok az alkatrészek a segédtrafóhoz tartoznak. A nagy trafóhoz tartozó diódák és pufferkondenzátorok egy másik panelen vannak.
Ha ennyire nem vagy képben még az egyenirányítással sem akkor nem biztos, hogy kapásból erősítőt kéne építened mert nem lessz jó vége.
Erről a panelről amire csatlakozik azon a legnagyobb kondi 2200µF-es de csak 25V-os. Ezen a panelon van a graetz hid, most látom csak. Az ezt követő panelen van két kondivan 2x2200ľF és 50V, ezen a panelon van a két erőitést végző IC is.
Ezt a tápegység panelt tudnám úgy használni, hogy a belőle kijövő kábeleket egy nyák-ra kötöm, ahova elhelyezek graetz hidat, és pufferkondenzátort?
Igen, tudod úgy használni. Már csak a trafó szekunder feszültségeit és bekötését kell megállapítani.
Köszi, sokat segitettél
A kivezetéseken pedig úgy tudom majd lemérni a feszeket, hogy a feszültségmérő egyik végét a GND-be, a másikat pedig végig rakosgatom a többi kimenethez? És a nagy teljesitményt azon a kimeneten adja le, ahol 30-50V körüli feszt kapok, mivel az IC ekkörül működik.? |
Bejelentkezés
Hirdetés |