Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   330 / 731
(#) alexride válasza agressiv hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Nézegettem még itt nagyobb terhelhetőségű mélyeket ez pl Bővebben: Link jobb lenne hangfalanként, de ez csak 2000Hz-ig visz, és nem tudom mennyire lenne jó bulira. Ehhez mennyi lenne egy közép és magas hangszóró? Ezekből se kéne csúcsminőség, csak ezekhez nem nagyon értek (mekkora terhelhetőségű kell belőlük meg melyik mennyire alkalmas bulizásra). A vidibe ilyen magas és ilyen közép volt, ezek bírták a SAL mélyek mellett. Viszont lehet megvalósítom a shalafi.66 által írt megoldást oldalanként 2db méllyel, ehhez a megoldáshoz milyen magas kéne?
(#) agressiv válasza alexride hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ezeket a hangszórókat shalafi ismeri mivel ő végezte a mérésüket a cégnek. A dupla mélyközepes megoldás valószínüleg jó lenne, hogy milyen magas kellene mellé abban megint csak shalafi tudna segíteni, nekem egész jó tapasztalataim vannak a 33502-es típussal, viszont ez a hangszóró nemigazán bírja a bulizást.
(#) alexride válasza agressiv hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Gondolkoztunk, és a keret és az igények miatt maradunk a 2 Videoton hangfal teljes pótlásával az előbb linkelt magas+közép hangszórókkal, és a shalafi által ajánlott mélyekkel. Ez azért jó mert van váltó, doboz hozzá és lényegében ez nekünk elég lesz egy mélynyomóval kipótolva. Annó a SAL se ment volna ki egyébként, csak egyszer itthon próbálgattuk mit tud és nagyon kapott az egyik (nem is hangosan, hanem jó búgós zenével mély felcsavarva, egyéb ökörségek ), másnap már recsegett. Szóval ilyen nem lesz ezekkel, ép ésszel lesznek hajtva. Várok még véleményeket, kritikákat.
(#) agressiv válasza alexride hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Ha az megfelel nektek akkor csak bátran.
(#) petya0808 hozzászólása Nov 19, 2010 /

Hali az emlitett kétutas hangfalomba mi lenne ha két ilyet raknék beleBővebben: Link és ehez elég-e egy hangváltó ami 400w a max teljesítménye?

Ez milyen szó? Azt sem tudod mit takar a "hangfal" kifejezés, és még fokozod is.
szamóca
(#) petya0808 hozzászólása Nov 19, 2010 /

Ja és még annyit hogy ezek a mélyek hogy birják a terhelést?
(#) shalafi.66 hozzászólása Nov 20, 2010 /

alexride:
Idézet:
„Jól néz ki, zárt ládában milyen? Mert pont beférne a SAL helyére, és akkor csak kettőt vennék ebből, a 2 Videoton hangfalba, és kiegészíteném őket még egy mélyládával. És ezek a hangszórók ugye jobb minőségűek a SAL-nál, mert azt látom, hogy hangban sokkal jobb?”

Nehéz a fehérváron készülő hangszórókat egy napon említeni a SAL dolgaival. Más színvonal.

A 599-es mélyközép a VT szokásos 20 liter körüli zárt dobozaiban nagyjából 60-62Hz-es alsó határfrekvenciát ér el, és így a mechanikai terhelhetőség is kevesebb, mint b-reflexként. Persze, ha még szól alatta egy szub, akkor ezek annyira nem számítanak. Csak szerintem a bonyolultabb utat választod egy külön mélysugárzóval.

alexride:
Idézet:
„Gondolkoztunk, és a keret és az igények miatt maradunk a 2 Videoton hangfal teljes pótlásával az előbb linkelt magas+közép hangszórókkal, és a shalafi által ajánlott mélyekkel. Ez azért jó mert van váltó, doboz hozzá és lényegében ez nekünk elég lesz egy mélynyomóval kipótolva. Annó a SAL se ment volna ki egyébként, csak egyszer itthon próbálgattuk mit tud és nagyon kapott az egyik (nem is hangosan, hanem jó búgós zenével mély felcsavarva, egyéb ökörségek ), másnap már recsegett. Szóval ilyen nem lesz ezekkel, ép ésszel lesznek hajtva. Várok még véleményeket, kritikákat.”

Ha Videoton hangsugárzóba kerül, akkor nem kell a 220mm-es, van az eredetivel megegyező méretű 200mm-es füles kosaras változat is.
SAL azonos méretű hangszóróitól 2-3dB-vel azért érzékenyebb, és a terhelhetősége legalább ugyanannyi.
(#) potenciameter hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok. Mi a véleményetek erről a magassugárzórol? DP35 http://www.d-audio.hu/product_363/product_info.html
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Általánosságban: elég használhatatlan.
Bővebben: Link
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Kell hozzá ,egy jó magas.
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Vagy egy kis EQ, bár vannak helyzetek, amikor úgyis mindegy hogyan szól.
(#) potenciameter hozzászólása Nov 21, 2010 /

Akkor tudnátok valamit ajánlani, ami árban és teljesitményben hasonló?
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

3500,- pénz körül mást nem találsz.
(#) potenciameter válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Akkor mit ajánlsz?
(#) shalafi.66 válasza potenciameter hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Én ilyenkor vagy szerzek régi BEAG HT 101, 102, 103 tölcséres magasat, vagy az Eminence kis APT-it használom, ha elég az az alsó határ, amit tudnak.
(#) shalafi.66 hozzászólása Nov 21, 2010 /

Bővebben: Link

petya0808
Idézet:
„Hali az emlitett kétutas hangfalomba mi lenne ha két ilyet raknék beleBővebben: Link és ehez elég-e egy hangváltó ami 400w a max teljesítménye?”

Szóval, a két 451-es hangszóró nagyjából 95dB@1W érzékenysége jelent, tehát 2,83V-on, mivel 4 ohmos, 98dB. A mech. terhelhetősége nagyjából 300W körül van a két hangszórónak, egyetlen szépséghiba a 10 év alatt UV fénytől, és O3-tól megsemmisülő hab membránszél.

Viszont mivel a hangsugárzóépítés legózós módszerrel nem megy, ezért a készen kapható univerzális váltókkal nagyon jó eredményre nem lehet számítani. Wattok alapján sajnos nem lehet váltót készíteni.
(#) shalafi.66 hozzászólása Nov 21, 2010 /

agressiv
Idézet:
„Hogyne változott volna. volt nekem régebbim amiben valóban beleért a cséve a vasmagba stb.
De már a fényképeken is látszik, hogy mások a mostaniak és még a tipikus MNC problémát is leküzdötték azaz nem szakad meg a bekötőszál.”

Sajnos a kínai gyártás szomorú realitása az, hogy arrafelé nem küzdenek le semmit, maximum másik hangszórót emel le az itthoni forgalmazó egy másik polcról, esetleg vannak jobb napok, és jobban sikerült gyártások, leginkább a szerencsén múlik.

Az már egy pozitív dolog, hogy neked szerencséd volt.
(#) petya0808 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Hali szépen leirtad de csak annyit mondj h elég-e egy hangváltó?
(#) shalafi.66 válasza petya0808 hozzászólására (») Nov 21, 2010 /

Nem értem egészen a kérdést. Kétutas hangsugárzóhoz természetesen egy váltó, két szűrővel.
(#) petya0808 hozzászólása Nov 25, 2010 /

Hali légyszives segitsetek nekem 15' rutse ládaterv kellene nekem és nem találom sehol valaki ha tud légyszi szoljon
(#) skero válasza petya0808 hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Hirtelen ezt találtam.
(#) petya0808 válasza skero hozzászólására (») Nov 25, 2010 /

Köszi ez gyors volt
(#) Gál Norbert hozzászólása Nov 27, 2010 /

Hello

Szeretnék otthonra egy elég jó sztereo hangszórókat azt szeretném ha az a bizonyos basszus gyomorba vágna, na mármost van ket darab Fischer hangfalam amibe darabonként 2darab 20cmes videoton 2db 6-7cmes kozep és egy darab magas hangszóró van, ezt hajtom meg egy 2*80Wos erősítővel, ez a hangfal elég öreg a mélyek habszivacs membránja teljesenn tönkre volt menve amikor kaptam, ezeket kicseréltem nem torzítt, viszont az a gyomorba ütő basszus nincs meg, és a közép hangszórók membránja is eléggé tönkre van már szóval ezt is cserélni kéne.
Kérdésem az lenne, hogy ha pénzt nem nézzuk mi szólna jobban ez a hangfal teljesen új hangszórokkal mind az 5öt kicserélném új Videotonra vagy ha készítenék egy teljesen uj hangfalat a SAL hangfaltervei alapján arra a legnagyobb hangaflra gondoltam Hifi célokra, 1méllyel 1középpel és egy magassal.

Az építés öröme végett inkabb az utóbbira szavznék viszont ha *** fog szólni akkor csak csalódott leszek.

Tényleg csak az válaszoljon akinek komoly tapasztalata van e téren.
koszonom
(#) ptesza válasza Gál Norbert hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Inkább a Videoton azaz H2000 hangszórókkal építsél.

HA 31-422 meg az mellé választani még közép és magas hsz-t.De azért mielött vásárolnál kérdezz rá shalafira ,mert ezekhez ő ért a legjobban.
(#) Gál Norbert válasza ptesza hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Na igen ez sem rossz ötlet, csak ehhez nincs hangfaltervem, ha esetleg valakinek lenne 3utas hangfalterve a h2000 hangszóróihoz azt megköszönném.

Egyébként a Fischer hangfalaimban ha kicseréllem a hangszorókat újjakra akkor jobban fognak szólni? vagy ne várjak csodákat? így se annyira rossz, csak a haverom genius sw5.1e nagyobb szobában simán lepipálja. pedig abban nincs 20cmes hangszóró.
(#) ptesza válasza Gál Norbert hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Idézet:
„Na igen ez sem rossz ötlet, csak ehhez nincs hangfaltervem”

A mostani dobozoknál talán volt , ami alapján átalakítottad? Nem is kell csodálkozni ha egy 13 cm-es hangszóró jobb mélyben...

Azok a fisher dobozok hány literesek?

Terv külön nem szükséges. Ott van a HA15-422 adatlapján , az ajánlott doboz méretezés.

Zárt 55 liter.
Reflexes 64-83 liter 30 Hz-re hangolva.

Az oldlak aránya már más kérdés, de abban is tudok segíteni ha döntesz.
(#) Gál Norbert válasza ptesza hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Hát nem volt hangfaltervem, viszont ki mondta hogy átalkítottam őket, ha esetleg félreérthető voltam akkor elnézést.

Amikor kaptam akkor nagyon rossz állapotban voltak a 20cmes mélyekről málott le a habszivacs széle, na én ezt cseréltem ki rajtuk, a hangszóro cserét pedig úgy képzelném el, hogy ugyanarra cserélném ki mindet ami eredetileg is volt bennük.

Az alapja 28cm*27cm a teteje 28*16cm amihez 91cmes magassság tartozik, durvan olyan 50liter lehet és zárt doboz, a pontos neve fisher ste-225, de sajnso alig talállni valamit a neten erről.Ezek vannak benne:
1db HG 2,5/1318 8Ω
2db HB 10/0924 4Ω
2db HA 20/0904 4Ω
Továbbra is az lenne a kérdésem hogy mért nincsenek azok a hasbavágó basszusai, esetleg pont ilyne tipusú új h2000hangszóróival "jobban szólna-e"?(Lehet hogy a habszivacs szél felragasztásánal valamit annyira elrontottam hogy a hangszóró karakteisztikája teljesen más lett?)

Vagy érdemes inkabb új hangfalakt építeni?
(#) Crazzy hozzászólása Nov 28, 2010 /

Helló all
Tudnátok nekem segíteni ?
csináltam egy hangfalat van benne 25 cm -es woofer
csak ne mnyomja eléggé MÉlyet azt akarnám tudni h mivel béleljem ki a dobozt ?
a hagnszoró ***** meg minden de alig van mély
és nem tudom mit kéne a hangfalba rakjak hogy dübörgős legyen segítsen valaki légyszí nagyon megköszönném az kap egy sört !! xDD
kösszi a segítségem
ha akarsz küldj e-mailt
email._címem:**************@hotmail.com
Köszi szépen all
(#) Moderátor hozzászólása Crazzy hozzászólására (») Nov 28, 2010

Olvasd el a szabályzatot, ha már regisztráláskor nem tetted. Ez itt nem msn, irc, chat és más hasonló. Itt mint a többiek hozzászólásán is látható, a mondatokat nagy betűvel kezdjük, és használunk írásjeleket is. Nem használunk vulgáris szavakat.
E-mail címre nem kérünk segítséget, mert abból senki nem tud meg semmit. Ez egy fórum, és nem magánzókat segítő szolgáltatás.
(#) shalafi.66 válasza Gál Norbert hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Idézet:
„a hangszóro cserét pedig úgy képzelném el, hogy ugyanarra cserélném ki mindet ami eredetileg is volt bennük.”
Azt nehéz volna, mert ma kicsit más hangszórók készülnek fehérváron.

A nulláról indulva háromutasat összerakni elég nagy feladat, kb. annyira, mint rendbehozni a VT hangsugárzót váltóügyileg.
Következő: »»   330 / 731
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem