Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   61 / 1387
(#) Braf válasza Csabix hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

A minidrillt vettem 1990ft ért nem a smd forrasztót
Akció volt a Cor@ ban de sajnos már nincs semerre ennyiért
(#) Gábor488 hozzászólása Máj 12, 2007 /

Na kipróbáltam a vasalást és nem sikerült. Sima a4essel próbáltam mert a környékünkön nem lehet kapni műnyomópapírt. Ha műnyomó lett volna sztem akko se lett volna jó mert ahogy a sima lapot elkezdtem vasalni a vasaló maxon ment és egyszerűen nem tapadt rá a papír a nyákra. A papír már barna volt de még akko se tapadt rá ahogy lejött ott voltak a volnalak det halványan és ahogy kipróbáltam maratni akkoilyen lukacsos volt az egész ahol rajta maradt. Nekem nincs lézernyomtatóm csak letudom fénymásoltatni. Valami olyan papír kellene nekem amit itt nálunk is lehet kapni és jó is sztem pauszpapír biztos van de inkább nekem a sima A4-sel kellene csinálni mert az biztos hogy van. Mit rondhattam el? Talán túl nagy hőfokon próbáltam?
(#) scsi hozzászólása Máj 12, 2007 /

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata lejárt szavatosságú P20-szal ?
Előkerült a szekrény mélyéből egy régi flakon, nem sok hiányzik belőle ( ez most inkább szomorú, mert valszeg kárba ment az egész ).

Na lényeg, hogy próbáltam vele fotózni nyák-ot, de nem sikerült előhívni, a végén már döntöttem az oldatba az NaOH-t, de meg se nyikkant

Szóval tulajdonképpen arra lettem volna kíváncsi, hogy milyen tulajdonsága változik meg a P20-nak a szavatossági idő után ? Az én tapasztalatom azt mutatja, hogy nem lehet előhívni. Ez helyes következtetés ? Vagy vhol máshol csúszott hiba a folyamatba...
(#) Fery válasza Gábor488 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Szia
Normál A/4 papirral soha nem fog sikerülni mert a festékanyagot beszivja a papir. Nekem valami münyomo papirhoz hasonló papirral sikerült nagyon szép nyákokat csinálni, és most kisérletezek fóliával. sima papirral ne is probáld csak az idődet vesztegeted.
Azonkivül nem a papirnak kell ráragadni a nyákra csak a nyomatnak. Ezenkivül addig kell VIM-mel vagy ahhoz hasonló súrolóporral sikálni a nyákot amig teljesen zsirtalan nem lesz. Akkor zsirtalan amikor kiveszed a viz alol és összefüggő vizfelület marad rajta.
Ja és mig hazaérsz a fénymásolóból addig se fogd meg a másolatot a nyomatnál mert ha az zsiros lesz akkor se tapad rá.

(#) Nagy istván zsolt válasza Gábor488 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

szia gábor. műnyomó papírt én Debrecenben a nyomdaellátó kft. telephelyén vásároltam,salétrom ut 1/a. kb.250 forintért. mivel nem voltam tisztában a műnyomó papír méreteivel (B1) méret ez kb:9 db A/4 lapot ad ki. igy kapásból kértem 10 ívet a hölgytől aki készségesen felvágta a (B1) méretű műnyomó papírt A/4 méretűre.

Már én csináltam nyákot csak ezzel a vasalásos módszerrel nem. Amikor elmentem a papír írószer boltba és kértem műnyomó papírt akkor mindenki csak nézett rám hogy miaz mert az eladók se tudták és én éreztem magam kellemetlenül hogy nem tudják az mi pedig csak az eladok voltak alul képezve. Van még egy másik bolt amibe még nem voltam majd hátha ott. Itt valahol olvastam hogy jó egyes magazinok papírja is. Ez igaz? Ha igen akko melyik? A Kiskegyed jó? Vagy melyik lenne jó címmel kellene hogy tudjak vennni
(#) Peti_85 hozzászólása Máj 12, 2007 /

De figyuzzatok már!!!
A vasalás az nekem egyszer kétszer úgy ment csak , hogy ahol a tinta volt, ott a papír is odaragadt! Akkor ez nem jóó???

Ki az aki pöpecül tud vasalni???

Az írjon már ide, hogy a bénák is megsejtsék a titkot!!
Jaaah és én nekem már mutattak műnyomópapírt, hatalmas nagy ívben, de ez nem tudta volna elvágni nekem... Meg az olyan vastag volt, hogy nem is értem hogy fér bele a nyomtatóba!
Jaah a másik meg hogy nekem nyomtatóm sincs!

Pausszal is próbáltam már... asszem, de nem igazán sikerült, vagy már nem emlékszem, inkább csak halvány lenyomat keletkezett a nyákon, amit meg sem próbáltam maratni, mert eleve gyenge volt!

Írjatok!
Peti.

Jelige: Meg szeretnék tanulni NYÁKOT vasalni!
(#) Nagy istván zsolt válasza Nagy istván zsolt hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

3 napi vasalási munkám eredménye.

DSCI0287.JPG

Na ez szép lett de én nem lettem vele okosabb

Na az a magazinos az nem jó? Itt olvastam . Milyen magazin kell hozá?

én Debrecenben az egész várost bejártam (papír- írószer boltok) de sehol nem forgalmaztak műnyomó papírt. igy mindenkinek azt tudom javasolni a lakóhelyéhez legközelebbi nyomdaellátót keresse meg ahol készségesen segítenek!

DSCI0275.JPG

Kínáltak valami olyan papírt ami direkt ilyen vasalásra van csak annyi hogy ruhára az jó?

nekem is van ilyen papírom de még nem próbáltam nyákra vasalni 400FT-ért vettem fehér pólóra lehet vele vasalni.

Mikor lesz a próba vele mert akko hétfőn veszek is mert itt van a nyák a rajz az alkatrészek egy quad 405öshöz bocs 2 quadhoz és má össze akarom pakolni ha ma vagy holnap kipróbálod visszajelzel vagy ha nem akko megveszem és én jelzek vissza.

De figyuzzatok már!!!
A vasalás az nekem egyszer kétszer úgy ment csak , hogy ahol a tinta volt, ott a papír is odaragadt! Akkor ez nem jóó???

Ki az aki pöpecül tud vasalni???

Az írjon már ide, hogy a bénák is megsejtsék a titkot!!
Jaaah és én nekem már mutattak műnyomópapírt, hatalmas nagy ívben, de ez nem tudta volna elvágni nekem... Meg az olyan vastag volt, hogy nem is értem hogy fér bele a nyomtatóba!
Jaah a másik meg hogy nekem nyomtatóm sincs!

Pausszal is próbáltam már... asszem, de nem igazán sikerült, vagy már nem emlékszem, inkább csak halvány lenyomat keletkezett a nyákon, amit meg sem próbáltam maratni, mert eleve gyenge volt!

Írjatok!
Peti.

Jelige: Meg szeretnék tanulni NYÁKOT vasalni!

hólnap pihenő napot tartok, a jövő héten kipróbálom.
(#) Gábor488 válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Na annak úgy kell. Milyen papírral próbáltad? Mintha ezt már valahol láttam volna ezt a szöveget Talán egy oldallal előrébb
(#) Gábor488 válasza Nagy istván zsolt hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Na akko még azt a pár napot megvárom lehet mert már naon összeakarom rakni.
(#) Fery válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Szia
Sajna a papirban egyenlóre nem tudok segiteni. Folyamatban van. Amivel én csinálom azt nem tudom milyen papir mivel egy nyomdász haverom a szórólapjaimat nyomta rá és mivel nem találkoztam vele évek óta, nem tudom tőle megkérdezni mire csinálta. Elküldtem Tungsram-nak pár db-ot mivel neki van nyomdász haverja kideritik milyen papir ez. Gyanitom ez is valami vékony münyomo papir lehet.

Ott ahol a nyomat odaragad ott oda kell ragadni a papirnak is és utána addig kell áztatni amig lefoszlik róla a papir. A vasalásos technikának szerintem az alapja a nagyon tiszta nagyon zsirtalan nyák. Én pecekig sikálom VIM-mel - eddig az vált be legjobban - amig összefüggő vizfelület marad rajta miután lemosom.

Amikor ez megvan és ki van nyomtatva a papir akkor lehet vasalni. Ezt mindig egy sima A/4-es lapon keresztül teszem és kb 10-15 percig vasalom 3/4-g feltekert vasalóval, de az elején csak ráteszem a vasalót kb 1-2 percre utána már nem tud elmozdulni.

Ha kész akkor bedobom langyos vizbe és addig áztatom amig elkezd lefoszlani a papir. Ovatosan lehet neki segiteni.

Utána ha esetleg nem mindenhol maradt meg a nyomat lakkfilccel kiigazitom és mehet a maratóba.

Én sósav-hidrogénperoxid-viz keverékét használom.
Kb 1-2 perc alatt túl vagyok a maratáson.

Utána lesikálom fémtisztára a nyákot és lekenem alkoholba oldott gyantával. Ezzel kész is van csak fúrni kell.
(#) Gábor488 válasza Fery hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Te nem tusz választ adni arról a magazinos vasalásról? Azon van valami kis réteg müanyag és azt irták hogy működik. Te már próbáltad? Az a ruhára vasalós papír az nem lenne jó? Mert azt lehet itt is kapni

Gábor

Tényleg látthattál valami ilyesmit, de biztosra mentem - érted!

Fery

Ezt eddig én is így csináltam, csak sima A4-essel. Csak az a baj, hogy nem valami nyerő dolog, mert van ahol naggyon jól odaragad, van ahol meg a rézfelületen se látni nyomát, hogy ott felette tintát melegítettek!
Egyébként én is VIM-mel pucolom le! Rendesen tükös sima lesz a felület! Inkább polírozom, mint sem tisztítom!
A vasalót, azt már tudom, hogy nem kell maxon hajtani, mert az megdögleszti a tintát!
Igen kb. 3/4, 4/3-on kell nyomatni, bár én nem csináltam ilyen sokáig.
Majd megpróbálom úgy is!

CSak az a baj, hogy mindig mikor megyek valami üzletbe nyomtattatni, akkor mindig hülyének néznek, és nem "tudnak" nekem kontrasztosan nyomtatni...

Jaah minek a gyanta??
(#) Nagy istván zsolt válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

a jövő héten készítek el nyák lapot, műnyomó papírral.szeretném majd képekkel is illusztrálni a munkafolyamatot.
(#) Peti_85 válasza Nagy istván zsolt hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

helyes!!!

Amúgy a Te műved az nagyon korrekt lett, az első hozzászólásban, de mi tartott abban 3 napig?
Sok kísérletezgetés?
(#) Gábor488 válasza Nagy istván zsolt hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Fú az naon jó lenne. Kíváncsi vaok hogy megy ez az egész.

Idézet:
„Igen kb. 3/4, 4/3-on kell nyomatni, bár én nem csináltam ilyen sokáig”

ezt valahogy nem naon értem mi az a 3/4 a hőfok és az a 4/3 az mi?
(#) Fery válasza Gábor488 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Szia. Nem tudom azt nem probáltam. Neked nincs nyomdász haverod ?
Szivesen küldök mintát ebből a papirból bárkinek aki ki tudja deriteni miféle papir ez. Ezzel a papirral ilyen nyákokat tudok csinálni ugy ahogy az előbb leirtam.
Majdnem foto minőség.
Egyébként ez a papir hasonló ahhoz amire a magazinokat nyomják, Jó lenne kideriteni meféle papir ez.

Nyák.jpg

(#) Peti_85 válasza Fery hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Hát ez eszik-iszik! Nagyon jó...
Mennyi ilyen papírod van?
Vagy ki tud venni normális műnyomót, amit ha elviszek egy fénymásoldába, akkor ott ha megkérem a nénit, az beleteszi az én papíromat, a nyomtatójába, és azon nyomtatja ki a dolgaimat?!
Mert ha lenne ilyen, akkor attól vennék is ilyen papírt...
(#) Nagy istván zsolt válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

az első napon: nagyon jól sikerült a legelső vasalásom egy kis méretű panelra. 5x5cm darabkára, kaptam s vettem elő a 25x18,5cm panelomat amikor jött ám a csalódások sorozata egy nagyobb méretű panelt már elég nehéz jól levasalni!
(#) Gábor488 válasza Fery hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Nekem nem naon van de apának biztos van mert ismer egy halom embert maj megkérdezem mondjuk most és hátha kitudakozok valakit akit ismer és beszélek vele csak elég nehéz dolgom lesz mert azt se tudom milyen papír is kell nekem.
(#) Fery válasza Peti_85 hozzászólására (») Máj 12, 2007 /

Azt irtam az előbb, hogy pár db mintád tudok küldeni kideriteni, hogy milyen papir ez sajna eladó nekem sincs

Há még ő se naon ismer senkit csak egy embert ismert az meg elköltözött.

Bár egy céget láttam ahonnan lehet rendelni műnyomó papírt és lehet hogy én onnan fogok venni de előszőr kipróbálom azt a ruhára vasalós papírt.
Következő: »»   61 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem