Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Sajnos ilyen kapacitás tartományú és méretű trimmer nincsen. Mást nem tudom betenni helyette mert akkor a burkolat nem megy a helyére.
De ezzel a 8,2 pF kerámiával jónak tűnik. Épp a kompenzálással kinlódom... Még nem ismerem ki magam teljesen a pulzus generátoromon így kísérletezgetek és érdekes jelalakokat művelek. Generátor De, ha valaki tudna segíteni, hogy hogyan kell ezzel a generátorral megbízható kalibráló jelet előállítani.... Nagyon hálás lennék. :yes:
Sziasztok!
Ehhez a szkóphoz kéne egy mérőzsinór, de mindenhol csak BNC csatlkozósat árulnak horror pénzekért. Ezen csavaros csatlakozó van, sokkal nagyobb mint a bnc csati. Ha koaxból csinálnék "mérőzsinórt" az használható lenne? Csöves erősítőt szeretnék mérni vele, meg kapcsolóüzemű tápot, semmi nagyfreki... van valami ötletetek?
Ez az "amphenol" csati, szerzel egy BNC-Amphenol átalakítót, ehhez már csatlakozik a BNC-s normál szkópcsati-nem tudom mit értesz horror ár alatt, vakerán rendszeresen 2-3eFt.-ért vadiújak is vannak, sőt itt az "apró"-ban 1párat hirdet Meszi barátunk 5500.-Ft-ért-szerintem nagyon jó ár.Megoldható persze úgy is, hogy hajlékony koaxkábel végére valami tapintó(pl."griffcsipesz), árnyékolóharisnyára krokodilcsipesz-cca.150kHz.-ig az is jó.Amphenoldugó sok helyen kapható, én is tudok adni, ha érdekel.
Akkor azt csinálom hogy egy csavaros amphenolt meg egy bnc-t összekötök egy pár centis koaxal és rendelek egy egyszerű zsinórt. Közben találtam amphenolt a faterom rádiós cuccai között és pont passzol a szkópba.
Köszi az ötletet
Szia!
Én egyszerűen kicseréltem az Amphenol aljzatot egy BNC aljzatra egy hasonlóan régi típusnál.
Nagyon jó az ötlet,de én nem kábellel csinálnám, hanem egy rövid csődarabkával(merthogy BNC aljzat kell),amin reszelnék egy nyílást a belső ér beforrasztásához, amit a végén egy lemezdarabka betakarna,így nagyon csekély illesztetlenség várható-jó sok MHz-ig jó lesz(pl. erősítögerjedések nyomozásához).A helyedben a szkópkábelt párban venném, mert nemsokára biztos, hogy rájössz, hogy de jó is az, ha kétsugaras szkóppal mérheted egy erőlködő be-, és kimenetét egyszerre!
Persze Kadarist ötlete lehet a legjobb!
Még a furattávolságok is stimmeltek. Bár mintha ez anyás felfogatású lenne.
Igen, ez egy kicsit matatós feladat, de megoldható.
Holnap belenézek hogy milyen a felfogatása, bár csak utolsó lehetőségként állnék neki megbarkácsolni. Egyébként lehet valahol venni amphenol - BNC átalakító csatit? Az lenne a legjobb.
Nem nagy ügy, mert a fiókot kihúzod és így kényelmesen, jó hozzáféréssel tudsz szerelni. Szerintem ezzel az átalakítással semmi rosszat nem okozol a műszernek.
Szerintem sem ördöngösség, de van itt is.
Akkor csak az elején kell lecsavarozni a fiókokat és az elvileg kihúzható? Bocs a hülye kérdésekért, de még sosem foglalkoztam ezzel a szkóppal. Volt régebben egy kis RFT is, azt használtam párszor amíg totál el nem romlott. Most csak ez a nagy dög van, de legalább működik.
Persze. Cserélhető a fiók. Nagy erősítésű, kétsugarasító stb. fiókokat lehet beépíteni. Kicsavarozod, kihúzod és már szerelhető is. Fiók
Értem, világos. BNC aljzatot tudok is bontani, egyik nap láttam itthon valamin... holnap nekiállok.
Köszi a segítséget
Jó munkát! Még annyit, hogy az alsó szürke tekerővel tudod "kibiztosítani" a fiókot
Ha Pesten vagy akkor gyere érte adok neked BNC aljazatot, de dugót is ha kell. ÜDv:
Ne szedjétek szét a szkópot aljzata cserére, mert teljesen tönkreteszi a magasabb frekis átvitelt. van itt nálam még olyan amphenol dugó meg BNC aljazat amit egymásra lehet forrasztani és máris müködik az átalakitó, jelentősen jobb átvitellel mint az átalakitás.- Ha szükséged van rájuk akkor megtalálsz a ***@***.*** e-mail cimen, mert itt a topicot csak elég ritkán szoktam látogatni olvasgatni. Üdv
E-mail címet nem írunk nyilvános fórumba, mert azt vadásszák a spammerbot-ok! Arra ott az adatlap! Frankye
Az egymásra forrasztgatás nem rontja a nagyfrekvenciás átvitelt? Ugyan már.
Szerintem a legjobb megoldás mégis a csaticsere, de az is igaz, hogy az eredeti belsőhöz a legjobban azonos geometriát kell megvalósítani-de ez nem egy gigászi feladat. A nagyfrekis átvitel így is kissé elmászhat(egy toldó szerintem nagyobb esélyű erre), ha ez annyira érdekes, akkor kalibrálni kell(a cal. csatlakozóhoz jó egy Amph.-BNC kábel is).
Nem hinném, hogy kalibrálni kellene ettől a csatlakozócserétől akármit is. Viszont a az osztó kompenzálását mindenképpen ellenőrizni kell, pláne egy ilyen idős készüléknél. A csövek sokat kibírnak, mert gyakran stabilizált egyenfeszültségű fűtést alkalmaznak, bár egy csőcserés próba soha sem árt.
Ne szenvedjetek már ezzel a csaticserével. Max 150 forintért lehet kapni amphenol-BNC és BNC-amphenol átmenetet is.
Sziasztok!
Hatalmas problémám támadt 1-ről a kettőre. Van/volt egy RFT EO-201 szkópom ami ugye a pincében volt a műhelyben. Nah hálistennek feljött a talajvíz a pincébe párás lett a levegő és megadta magát a szkóp... A függőleges eltérítés egyáltalán nem reagál, nincsenek meg a feszültségek. MP9 hez képest méregettem: MP3 rajz szerint 15V , mért feszültség: 13,9V MP4 rajz szerint 24V , mért feszültség: 7,6V-7,9V ingadozik lassacskán. MP8 rajz szerint 8,5V , mért feszültség: 8,1V A rajzon szereplő függőleges eltérítés végfokában a T2007(KT604B) és T2009(KT604B) melegszik! A rajz fenti részébe az összes tranzosztort kiszedtem már és kimérve mind jó! A kondenzátorokat már kicseréltem újakra! A tápról: 8-9 pontok között nincs meg a -350V csak -10V Se a fényerő se a fókusz se a függőlegest állító potméterekre nem reagál az előlapon, csak ez a homály... Valakinek volt már dolga ilyen szkóppal és esetleg találkozott ilyen hibával? Mi lehet ennek az oka?
Kár volt nedvesen bekapcsolni... Szárítsd ki rendesén és utána próbálgasd.
Sziasztok! az a -350V az meglehetősen gond! Az lenne a képcső katódján a feszültség. Sajnos nem tudom kellően felnagyitani a csatolt kapcsrajzot, de ha a készüléket gondosan kiszáritottad akkor utána lehet "hibát keresni"
Ez a müszer elég öreg ahhoz hogy pl dióda vagy elkó döglött legyen benne. a -350V köreiben nézd meg a diódát kondit ellenállsokat értékre, vagy cseréld ki őket ! a-350 V ot erősen meg tudja szivni pl egy átnedvesedett szürő kondi vagy akár a nyáklemez is. Üdv lacusska
Már megtörtént.... Hőlégfúvóval kiszárítottam + meleg radiátor kb 1 óra
az ellenállásokat a 8-9 pontok között végigmértem... mindnek meg van az értéke én is gondoltam rá hátha átégett valamelyik. Többek között már 2db ilyen diódát cseréltem ki UF4007-re: csatolt kép. Az egyik semerre nem engedett át a másikon multiméterrel dióda állásba mind 2 irányba sípolt és 025 írt a műszer. (0,025V esett a diódán?)
Ezek a tápnál a GR1 a 850V egyenirányítója. Ez volt szakadt. A másik a szintén a tápnál. A -350V részben ez volt a mind 2 irányban átengedő. +zárlatos 220nF fólia kondi csere és az R2094es ellenállás utáni 2db 5µF kondenzátor is cserére került a biztonság kedvéért.
A rajzon lévő 2 db átkötés a függőleges részben 10-11 , 12-13. Oda van írva a kapcsolási rajzra hogy 13V kellene elvileg oda. én csak MP9hez képest 10-11 ponton 8,4V-9,4V ingadozó feszültséget mérek ennek ütemében ugrál is a 'kép' a másikont 12-13 7,1V van jelen.
A T2006 és T2008 bázisai előtti ellenállásnál.
Végül kiforrasztottam a -350V-os egyenirányítóját és megmértem a transzformátorból kijövő feszültséget...
Háááát 150VAC amiből nem hiszem hogy 1 utas egyenirányításnál még pufferelve is lenne -350V főleg nem terhelve. Tekercselés vagy kuka...
A száritással kapcsolatban szer8intem én száritásként két három hetes radiátorközeli száritást már el tudok képzelni hatásosként. 1-2 óra nem jó semmire. a - 350V emlékezetem szerint egy un DELOn kapcsolással felszültségkétszerező kapcsolásban müködik rémlik mintha valami szelén egyenirányitó patron volt ebben a szkópban 2 db. mivel itt nem kell nagy áram csak néhány mA ezért elég volt a szelén egyenirányitó is. Sajnálatos hogy tul hamar lett bekapcsolva a müszer, a nedvességtől lehet hogy meghibásodott a trafó is, de mivel a készülékben levő kondik be tudják szedni a nedvességet igy lehet hogy még helyrejön ha nem akkor célszerü lenne még száitgatni és utána jóminőségü kellően nagy üzemi feszültségü kondikkal pótolni az esetleg hibásakat.
Üdv lacusska
Már 2 napja egyfolytában szárad. A kapcsolási rajzon nem látok semmilyen feszültség 2szerezőt. Sima egy utas egyenirányítás van.
Kifejtenéd nekem ezt a DELOn kapcsolást? Még soha nem hallottam róla. Gondolom ez nem sima feszültség 2x-erező. |
Bejelentkezés
Hirdetés |