Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nyomtató probléma
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Van színes laser, de az drágucibb. :yes:
A fénymásoló funkció meg: szkenner>gép>nyomtat=olcsón megúsztam, örül.
Igen tudom, hogy olcsó, de jobban szeretek után tölteni. Egyébként találtam neten olyan kütyüt amivel lehet resetelni a tinta patront, és akkor lehet után tölteni, csak kár, hogy 15 ezret kérnek érte
Nézd csak, ezt most találtam: Bővebben: Link u.i.:még nagyon új vagyok ezen az oldalon, de nagyon tetszik Használd a Link beszúrás gombot! szamóca
Szia!
A színes lézer egyrészt drága, másrészt pl fénykép nyomtatásra alkalmatlan, továbbá sokkal hamarabb fogy ki a toner, mint egy tintasugarasé. Általános tanács; szövegek, iratok, táblázatok stb nyomtatására célszerű egy olcsón fenntartható, olcsó nyomtatási költségű akár régebbi tipusú FF lézer, ami 1-2Ft/lap költséggel sokezer oldalt nyomtat, színes ábrák, fényképek stb nyomtatásához pedig egy sima mezei tintasugaras, ami kicsit lassabban, drágábban, de színesben szebben dolgozik, ha időnként szükséges, munkára fogható (a gyári patronok nemszoktak sűrűn beszáradni) A fénymásoló funkció pedig szamóca javaslata alapján Idézet: „színes ábrák, fényképek stb nyomtatásához pedig...” Ebből a fényképeket nem sorolnám ide, mert akármennyire is drágának tartjátok a digitális fotólaborok előhívási (képkészítési) díjait, házilag két-háromszoros áron tudsz csak kinyomtatni egy fényképet, ami ráadásul nem vízálló, azaz nem nagyon lehet fogdosni, nem UV álló, azaz kifakul az asztalon, vagy a falon a képkeretben.
Sziasztok!
Epson D120-s nyomtatóm miért írja ki azt, hogy lejárt az alkatrész ideje. És nem óhajt nyomtatni semmit ez miatt. Lehet valamit kezdeni vele?
hali
van egy Kyocera FS 1018 MFP nyomtatóm bekapcsol, betölt, aztán dob egy hibaüzenetet: c6000 A google vmi "Törött rögzítő fűtés vezetéket" hoz ki erre a hibára. Azt szeretném kérdezi h akkor pontosan mi ez a hiba, vagy hol kéne keresnem a hiba forrását?
Az a hiba amit írtál, fixáló fűtőszál szakadt, ohm mérővel kimér-> csere
Szóval! Ha kiveszed a kazettát a nyomtatóból van a tetején 2db csavar azt kiveszed és letudod venni a használt festéktartályt ott van egy fémlapra ráragasztva egy szilikon lap azt is 2db csavar fogja ha kiveszed a csavart ott van a használt festék azt kiporszívózod belőle a szilikon lapot letörlöd nedves ronggyal és mehet vissza, után jöhet a hintőpor a szilikon lapra szórsz rá egy keveset és szétoszlatod rajta az ujjaddal! Fontos hintőpor nélkül ne rakd össze mert kárt tehet a nyomtatóba vagy jobb esetben a kazetta lesz kuka!
Bővebben: Link
Próbáld meg összerázni ha jó lesz akkor már kevés benne a por !
Üdv!
Nekem egy HP 1010 nyomtatóval van probléma, egy ideje. Tökéletesen nyomtat, de kb a henger átmérőjének megfelelően egy "szellemkép" látszik. Mi lehet a gond?
Szétszedtem a tonert. A fel nem használt port egy másik tartályban tárolja. Na abban a tartóban több por volt, mint a rendes tartályban. Kipucoltam mindent, áttettem a port a nagy tartályba, és össze raktam. Így már jobb lett a nyomtatás, de a kép bal széle lett halvány. Ott valószínű nincs por. Majd össze rázom, és ki próbálom.
A Samsung ML-1640-hez milyen port lehet használni után töltésre?
A neten azt olvastam, az egyik utángyártott toner árúsító cég leírásában, hogy chip van a tonerben, ami számolja a nyomtatások számát, és ha tőlük veszek toner port, akkor letölthetek egy firmware-t és akkor tudom megint használni. Na szóval atomjaira szedtem a tonert, és semilyen chip nincs benne. Tehát elvileg bele töltöm a port, és mehet. nem? Ki mit tud erről? Jó lenne, ha valaki után töltött ilyen nyomtatót, akkor le írná, milyet használt, és hogy vált be. A porok között milyen különbségek lehetnek? (szemcse sűrűség, olvadáspont?) Légyszi aki vágja, írja már le, hogy tisztában legyek vele. Kössz.
és azt hol keressem?
meg tudod mondani úgy saccra?
Ha jól látom nincs szerencséd, ezt bizony elég rendesen szét kell termelni .
A fixáló a dobegység utáni rész. A Papír útja egy "Z" betűhöz hasonlatos, az utolsó kanyar előtti rész a lényeg, itt kell lennie, többet nem tudok segíteni, szedd szét, csinálj képeket, úgy talán tudok. Üdv
hali
darabokban van a nyomtató, szóval ezzel nem lesz gond képeket töltök fel mindjárt
itt vannak az ígért képek
ami felül látható, az a lézer lesz szerintem
Bocsánat...legközelebb figyelmes leszek
Nos. Szerencsére megvan. Feleslegesen lebontottam az egészet, pedig a hátulján ki lehet venni. Van benne egy fűtőszál (ami el van törve.) van benne egy érzékelő illetve egy kerámia valami, szerintem valami hőbizti lehet.
Hát igen. Csak az a baj hogy ilyen fűtőszálat meg nem találok sehol :S (valami ushio HI 1Y a típusa 230v/750W-os cső)
Szia. Hat, ezzel a nyomtatoval eltalaltad a szarva kozt a togyet. Vagyis: ez a Samsung egyik legmacerasabb lezernyomtatoja. A festekkazetta, amivel a gepet adjak 600 oldalt megy, utana dobhatod a kukaba. Ujat kell vegyel, amin mar van csip, es amit ujratolteskor termeszetesen cserelni kell. A macera a kovetkezo: egy eredeti samsung festekkazetta ara megkozeliti a nyomtato arat, viszont kb 2000-2500 oldalt megy. Azonkivul a kovetkezo tolteseknel firmware-t kell frissiteni, amint irtad. Magat a toltest nem ajanlom senkinek otthon vegezni, mert a hasznalt tonert ki kell uriteni, es utana kiporszivozni, kulomben a papir mocskos lesz. Viszont a tonernek speci szuro kell a porszivoba, maskep a toner ami elol bemegy a porszivoba hatul ki is jon es megtoltod az egesz lakast tonerrel.
Szia. Vagy a fenyerzekeny henger kopott el, vagy az alatta levo, kis atmeroju gumihenger. Ajanlom vidd el egy olyan muhelybe, ahol ujratoltessel foglalkoznak, ott megoldjak a problemat. Vigyel magaddal egy tesztoldalt is.
Szia! Kösz szépen, először még megpróbálom egy új kazettával is, hogy ugyanazt csinálja-e.
Kiégett a fixáló lámpa, a hőbizti meg nem nyílt ki?
Ezért nem foglalkozok kyocera és társaival. Eddigi pályafutásom során, jó ha 2 esetbe találkoztam fixáló lámpa kiégéssal
A nyomtatómhoz gyárilag 200 oldalas tonert adtak. Arra is azt írták, hogy 5%-os kitöltöttséggel tud annyit. Azaz egy sima gépelt papírnak felel meg.
Én nyák készítésre használom. Ott jobban fogy apor belőle. Nem értem ezt a chipes dolgot. Ha most nincs benne chip, akkor honnan tudja, hogy mennyit nyomtatok? Honnan tudja, hogy után van töltve? A tonert már szét szedtem egyszer. Ki ürítettem a fölösleges festék tartályt. Persze nem porszívóval, hanem csap alatt lemostam, és tökéletes lett.
Sziasztok!
Van egy Epson D120-s nyomtatóm. Eddig hibátlanul nyomtatót egyszer csak nyomtatás közben megállt és elkezdett villogni rajta a 2db narancssárga led. Azóta a nyomtató meg sem akarja mozdítani a fejét. Be és kikapcsolásnál sem mozdítja meg a fejet, meg egyik motort sem, sőt a számítógépről küldött utasításokra sem reagál. Mit lehet kezdeni vele? Nem lehet, hogy megtelt a tinta tartó szivacs és ezért blokkolt le? Szétkaptam az egészet, de nincsen bent szennyeződés ami eladhatott volna benne.
Szia! A manuálja mit ír a villogásokra. Számítani szokott a villogás sebessége, száma... Bár, ha a resetre sem mozdul meg, valószínű beszorult a mechanika.
A csipes dolog: amikor megveszed a nyomtatot, az ugy van megcsinalva, hogy az elso nehany 100 oldalt siman kinyomtatja. Utana letiltja a nyomtatast, es a kepernyon megjelenik az uzenet, hogy vegyel uj kazettat es azt tedd bele. honnan tudja, hogy te valoban uj kazettat tettel bele? hat komunikalni akar a kazettan levo csippel. A firmware frissitesi okossagot en sem ertem, mire valo, ha mar csippes a kazetta. Valoszinu ez is egy akadaly, ami az utantoltest hivatott megelozni. Teny hogy a samsung egy rakas embert megszivatott a ml1640-essel es a SCX sorozat jo nehany tagjaval. Ami a kazetta szetszedeset illeti: 2 ujratoltes kozott nincs ertelme szetszedni es kitakaritani, mert a hasznalt toner tartaly boven eleg nagy ahoz, hogy 2 toltes kozott ne teljen meg, meg a nagy kapacitasu kazettanal sem, a demo kazettarol nem is beszelve, aminek csak megmutattak a tonert. Nos, ezert mondtam, hogy a ml 1640 es a samsung egyik legmacerasabb nyomtatoja.
Manual nem ír erről a problémáról.
1-1 másodperc a 2 led közti váltási különbség. (Jobbra-balra villog.) Azt hallgattam is, és bekapcsolásnál nem erőlködik a nyomtató. Nem próbálja meg megmozdítani egyik mechanikáját sem.
Szia. uj kazettaval nem fogja csinalni, majd meglatod
|
Bejelentkezés
Hirdetés |