Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1448 / 3612
(#) Frankye válasza Gafly hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Huh, nem tudom, sajnos. Gépész téren nem vagyok nagyon otthon, de megpróbálok utána járni.

Szerk.: Az okosok szerint az M41-esek közül a 23xx-es pályaszámúak remot-osok, tehát a 2177 nem az.
(#) Ricsi89 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

A 2177-es most esett át egy teljes felújításon és nyáron került ismét forgalomba. Szerintem ezért volt barátibb hangja. Forrás.
Egyébként észrevettem, hogy a remotok mintha lomhábbak lennének. Mostanság amikor Debrecenbe jövök, azok húznak és nem gyorsulnak olyan jól, mint a régiek. A régivel mentünk 100km/h-val is, ami azoknak a végsebesség, a remottal meg max 80-al megyünk. Múltkor a 2303 alig akart elindulni. Megálltunk egy állomáson, majd amikor indultunk volna elfelé alig akart felpörögni a motor, kb 20 másodperc után kezdett egyenletesen felpörögni és akkor indult el. Addig meg csak mint valami ezer éves rossz dízel, mint amiben kihagy legalább a fél hengersor, olyan hangja volt.
(#) hadnagyakos válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

A gázkazánhoz nekem is kell villany, de ilyen esetben a vegyes tüzelésű kazán van használva, szivattyú nélkül.
Ezen kívül a gázkazánhoz is van beépítve egy nagyobb teljesítményű szünetmentes, ha esetleg valami miatt nem lehetne használni a vegyes tüzelésűt.
(#) Ricsi89 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

És a keringtető szivattyú mennyire szereti ezt a legkevésbé szinuszra hasonlító jelet, amit a szünetmentesek adnak ki? Tudtommal az egyszerűbb szünetmentesek sima négyszögjelet adnak ki. Szerencsére nálunk nagyon ritkán van áramszünet, de az is csak nyaranta, amikor valami nagyobb vihar van és valami megsérül a hálózatban.
(#) Dániel X hozzászólása Dec 2, 2010 /

Üdv!

Nem tudom ki mennyire tartja jó ötletnek a hulladék úgymond ellopását? Gondolok itt a Tesco meg Auschan nál kirakott elektronika hulladék gyűjtőre. azokból egész jó dolgokat kilehetne vadászni. Ki mit gondol? Nagyon hüle ötlet?
(#) hadnagyakos válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel szinuszos szünetmentes van előtte.
Nálunk sem sűrűn van áramszünet, de ha van, akkor 1-2 napos és a gond, hogy főleg télen, nálunk ilyenkor szoktak leszakadni a kábelek.
(#) Ricsi89 válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Na így más a helyzet. Úgy tudom ezek a motorok nem is mennek mással, csak szinuszos inverterrel. Én azon gondolkoztam múltkor ,hogy csinálok egy 50Hz-es szinuszgenerátort, mögé meg egy 230/12V-os trafó fordítva bekötve. Elvileg működne, na de majd egyszer ha sok időm lesz megcsinálom.
(#) zolika60 válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nem egyszerűbb és kevesebb vitával járó dolog lenne az ismerősöktől begyűjteni?
(#) Dániel X válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Hát nekik nincs ilyesmi cuccok ezért gondoltam erre!
(#) poros válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Holnap már lehet az egész országban nem lesz villany annyira esik a bakonyban a hó, mielőtt megyek havat seperni .Megörvendeztetlek benneteket a legújabb kínai találmánnyal.
(#) DuMatyi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Idézet:
„Most a laptop akkuból és a szünetmentesből élek...
Én speciel bérből és fizetésből
(#) Ricsi89 válasza poros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Itt tegnap délelőtt óta csak az eső esik, de az folyamatosan. :no:
(#) hadnagyakos válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nálunk most estére megjött az első hó!
(#) DuMatyi válasza poros hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ez sokáig bent volt a hamis tranzisztorok a nagyvilágban topikban.
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Ja, nekem is lesz még 3 napig munkám
(Ez azt jelenti, hogy utána sokkal aktívabb leszek )
(#) DuMatyi válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nekem egészen December 31-ig. Utána meg...
(#) zolika60 válasza Dániel X hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nálam mindig keletkezik ilyen dolog. Az adatlapodon nem látszik hol laksz, de ha Budapest közelében szívesen segítek hozzájutni. Ha nem, akkor is, de neked kell a postát, vagy a szállítást finanszírozni.
(#) nikolatesla válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Hali!
Tegnap le esett 11-12cm hó. Reggelre el is olvadt aztán rá eset kb egy óra alatt megint 10cm most meg ónos eső+hó... De a legjobb az benne,hogy ha el olvad ilyen jó csúszós latyak lesz belőle.
(#) nagy hoho válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Sikerült elhelyezkedned? Könyvtárban?
(#) klemo86 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Szerintem is, de nyugi! A "Ki mit épített?"-et akarom fellendíteni, meg a "Csöves erősítők építése" topikot
(#) klemo86 válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nekem is addig lett volna, de mindenkit kipaterolnak azelőtt, aki "közmunkásként" van bejelentve Ez a nagy munkahelyteremtés…
(#) klemo86 hozzászólása Dec 2, 2010 /

Most nézem csak, sikerült érvényteleníteni a hirdetésem? Ezt a néhány napot kibírhatta volna még, amíg le nem járt volna
(#) birorobert válasza big-D hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Már egyszer valahol láttam ezt a videót, akkor is tetszett, most is. Köszííííííí!
(#) birorobert válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Üdv!
Itt, Soltvadkerten egész nap szakadt az eső, 16:40 felé volt egy kisebb, kb. 16-20perc komolyabb havazás, de nem sok semmi maradt belőle, +4...+5,2 fokban.Most épp nem esik semmi, (csak a vércukrom.) talajvíz termés lesz nálunk is rendesen idén is.
Őszintén: én is szívesebben lapátolnék havat, meg tudnánk játszani, szánkózni oda kint a gyerekeimmel.
(#) birorobert válasza poros hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Ez a kondi..... hogy rusztikusan fogalmazzak: Egy kicsit parasztvakítós nem?
Meg kell hagyni komoly....
(#) nikolatesla válasza birorobert hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

De jó nektek...
Itt még mindig csak esik most momentán -3 fokot találok kint.
Hó már van elég sok ha érdekel cserélhetünk a te melegedre.
(#) szamóca hozzászólása Dec 3, 2010 /

Néd a! A Gomez jány hol forgatta klippet.
(#) Rober_4 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Mi a fenének kergetőznek ezek a Halászbástyán?
No meg azt a kaszkadőrt is össze kéne már szedni valakinek abból a lépcsőházból, amelyikben leesett.
(#) szamóca válasza Rober_4 hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Me cép, oszt azé, meg jaúl mutat a kípeken!
... meg a szintis sem azt az akkordot nyomja meg a keyboardon amit hallunk, meg még mennyi apró beleköthető részlet.
Inkább pause 1,50-nél.
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Hogy én hányszor jártam már ezeken a helyeken. A készítők azt sem tudják mi van kiírva az épületre. Meg ennyi reklámot: Rai.. bank, Me.. M@rkt, U*C Dirr.. Amúgy a kislány csini.
Következő: »»   1448 / 3612
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem