Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Huh, nem tudom, sajnos. Gépész téren nem vagyok nagyon otthon, de megpróbálok utána járni.
Szerk.: Az okosok szerint az M41-esek közül a 23xx-es pályaszámúak remot-osok, tehát a 2177 nem az.
A 2177-es most esett át egy teljes felújításon és nyáron került ismét forgalomba. Szerintem ezért volt barátibb hangja. Forrás.
Egyébként észrevettem, hogy a remotok mintha lomhábbak lennének. Mostanság amikor Debrecenbe jövök, azok húznak és nem gyorsulnak olyan jól, mint a régiek. A régivel mentünk 100km/h-val is, ami azoknak a végsebesség, a remottal meg max 80-al megyünk. Múltkor a 2303 alig akart elindulni. Megálltunk egy állomáson, majd amikor indultunk volna elfelé alig akart felpörögni a motor, kb 20 másodperc után kezdett egyenletesen felpörögni és akkor indult el. Addig meg csak mint valami ezer éves rossz dízel, mint amiben kihagy legalább a fél hengersor, olyan hangja volt.
A gázkazánhoz nekem is kell villany, de ilyen esetben a vegyes tüzelésű kazán van használva, szivattyú nélkül.
Ezen kívül a gázkazánhoz is van beépítve egy nagyobb teljesítményű szünetmentes, ha esetleg valami miatt nem lehetne használni a vegyes tüzelésűt.
És a keringtető szivattyú mennyire szereti ezt a legkevésbé szinuszra hasonlító jelet, amit a szünetmentesek adnak ki? Tudtommal az egyszerűbb szünetmentesek sima négyszögjelet adnak ki. Szerencsére nálunk nagyon ritkán van áramszünet, de az is csak nyaranta, amikor valami nagyobb vihar van és valami megsérül a hálózatban.
Üdv!
Nem tudom ki mennyire tartja jó ötletnek a hulladék úgymond ellopását? Gondolok itt a Tesco meg Auschan nál kirakott elektronika hulladék gyűjtőre. azokból egész jó dolgokat kilehetne vadászni. Ki mit gondol? Nagyon hüle ötlet?
Erről sajnos nem tudok nyilatkozni, mivel szinuszos szünetmentes van előtte.
Nálunk sem sűrűn van áramszünet, de ha van, akkor 1-2 napos és a gond, hogy főleg télen, nálunk ilyenkor szoktak leszakadni a kábelek.
Na így más a helyzet. Úgy tudom ezek a motorok nem is mennek mással, csak szinuszos inverterrel. Én azon gondolkoztam múltkor ,hogy csinálok egy 50Hz-es szinuszgenerátort, mögé meg egy 230/12V-os trafó fordítva bekötve. Elvileg működne, na de majd egyszer ha sok időm lesz megcsinálom.
Nem egyszerűbb és kevesebb vitával járó dolog lenne az ismerősöktől begyűjteni?
Hát nekik nincs ilyesmi cuccok ezért gondoltam erre!
Holnap már lehet az egész országban nem lesz villany annyira esik a bakonyban a hó, mielőtt megyek havat seperni .Megörvendeztetlek benneteket a legújabb kínai találmánnyal.
Idézet: Én speciel bérből és fizetésből „Most a laptop akkuból és a szünetmentesből élek... ”
Itt tegnap délelőtt óta csak az eső esik, de az folyamatosan. :no:
Nálunk most estére megjött az első hó!
Ez sokáig bent volt a hamis tranzisztorok a nagyvilágban topikban.
Ja, nekem is lesz még 3 napig munkám
(Ez azt jelenti, hogy utána sokkal aktívabb leszek )
Nekem egészen December 31-ig. Utána meg...
Nálam mindig keletkezik ilyen dolog. Az adatlapodon nem látszik hol laksz, de ha Budapest közelében szívesen segítek hozzájutni. Ha nem, akkor is, de neked kell a postát, vagy a szállítást finanszírozni.
Hali!
Tegnap le esett 11-12cm hó. Reggelre el is olvadt aztán rá eset kb egy óra alatt megint 10cm most meg ónos eső+hó... De a legjobb az benne,hogy ha el olvad ilyen jó csúszós latyak lesz belőle.
Sikerült elhelyezkedned? Könyvtárban?
Szerintem is, de nyugi! A "Ki mit épített?"-et akarom fellendíteni, meg a "Csöves erősítők építése" topikot
Nekem is addig lett volna, de mindenkit kipaterolnak azelőtt, aki "közmunkásként" van bejelentve Ez a nagy munkahelyteremtés…
Most nézem csak, sikerült érvényteleníteni a hirdetésem? Ezt a néhány napot kibírhatta volna még, amíg le nem járt volna
Már egyszer valahol láttam ezt a videót, akkor is tetszett, most is. Köszííííííí!
Üdv!
Itt, Soltvadkerten egész nap szakadt az eső, 16:40 felé volt egy kisebb, kb. 16-20perc komolyabb havazás, de nem sok semmi maradt belőle, +4...+5,2 fokban.Most épp nem esik semmi, (csak a vércukrom.) talajvíz termés lesz nálunk is rendesen idén is. Őszintén: én is szívesebben lapátolnék havat, meg tudnánk játszani, szánkózni oda kint a gyerekeimmel.
Ez a kondi..... hogy rusztikusan fogalmazzak: Egy kicsit parasztvakítós nem?
Meg kell hagyni komoly....
De jó nektek...
Itt még mindig csak esik most momentán -3 fokot találok kint. Hó már van elég sok ha érdekel cserélhetünk a te melegedre.
Néd a! A Gomez jány hol forgatta klippet.
Mi a fenének kergetőznek ezek a Halászbástyán?
No meg azt a kaszkadőrt is össze kéne már szedni valakinek abból a lépcsőházból, amelyikben leesett.
Me cép, oszt azé, meg jaúl mutat a kípeken!
... meg a szintis sem azt az akkordot nyomja meg a keyboardon amit hallunk, meg még mennyi apró beleköthető részlet. Inkább pause 1,50-nél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |